Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
a kuspitka - kúpila si si nakoniec tú ohrievačku?
@saska73 nam to chladive hryzatko nepomaha nevie si to strcit do ust aj .ked si to tam da aj tak to nechce.
nasa mala nevie len tak lezat a zabuvat to je problem.do vyčerpania je na brusku a ,ked uz sa nevie prevratit tak place...
jednoducho narocne dieta je ona a velmi stale nieco musime robit ,ona nevie ani v klude lezat nic stale musi nieco robit no hroza..
mi hovor, nás malý je spokojný len ked je okolo neho veľa ľudí, ked sa mu každý venuje, len mu hlava lieta zo strany na stranu. A sám sa hrá, len ked som pri ňom, sedím na posteli alebo na zemi, lenže tým pádom toho nestíham veľa doma porobiť. Spí s nami stále v našej posteli. Nám aj dr. hovorili, že ked bol takto dlho odlúčený odo mňa po pôrode, že si bude vyžadovať iný prístup, inak je to spokojné a usmievavé bábatko
aj nas mala sa stale smeje .place len ,ked ju nieco b oli a ,ked nevie zabuvat.
len mi nechce pit caj tak neviem co mam robit...
caute kocky.
tak citam, ze vsetky mame podobne deticky. nasej sa spat nechce, hl. na noc je problem s uspavanim. zaspi cca 21:30 a aj to len pri prsniku. tiez spava s nami v posteli, ale zatial mi to tak aj vyhovuje, kvoli krmeniu.
my uz prikrmuje zeleninkou, bo nam dr. uz nakazala a aj je celkom chuti.
to som sa vas chcela opytat.. ako spavaju v kociku vase deti? teda stale vo vanicke? ci uz ste presli na sportak? bo nasa je v hlbokom tak napasovana na doraz a samozrejme, pokym zaspi sa v nom vrti a zaspi na koniec zas len na brusku. A este ked sa vam prebudia pocas vychadzky co potom robia, sa len tak divkaju al. co? nasa vystraja lezat nebude a kedze by som ju nemala posadzovat a vriskat ju nenecham, casto sa stava, ze kocik tlacim 1 rukou a romanku nesiem na 2.
no nas kym zaspi... a to zacinam uspavat uz od 20 lebo je taka nervozna a aj zaspi a o 20 min. vybuvana do ruzova a takto to ide dokola.
no nasa ako jej davam zeleninu, tiez kaka tak raz za 2-3 dni a uz je to celkom huste.ale asi je to normalne, uz je to predsa len tazsie stravitelne. ale z takej mrkvicky a jablcka, by nemalo nejak zapekat, ved to obsahuje vela vlakniny, ci?
vichy ona mala od zaciatku problem kakat normalne stale sme snov niekde behali ,ale aj tak sa jej to nenapravilo neviem preco.dnes skusim jej dat jahodu.uz pekne papala aj banan.ale aj tak vsetko vypluje....
ale praveze banan moze zapekat a jahody mozu? nam kazal dr., ze zatial jablka, hrusky, marhule a vlastne aj banan ak nebude problem.
tak banan som len skusala,lebo nam nechce papat nic co je na lyžičke...
ja skusam len po troske,lebo vsetko zas nechce.zeleninu nechce to hned vypluje
no a nasa zas nechce nic co ma cumel, tak ked davam lyzicku len ustocka otvara. davam jej uz aj cajik, ale zas iba s takej flasky, co maju ten umely zobacik, ak vies co myslim, ale aj tak to moc nepije, len si na tom brusi dasna.
a klop klop, zeleninku zatial papa pekne, zatial som davala len mrkvu, zemiak a karfiol. ovocie zacnem az od buduceho tt. inak ked ju krmis tak ju mas na sebe al. v detskej jed. stolicke? ja zatial mam na kolenach, ale takto triafam vsade. som chcela aj kupit ju, len ona este nevie sediet, tak asi pockam
nasa caj nechce ma reflux tak ho vygrcká ...
teraz place ,lebo nevie zabuvat.....
Hellofte, tak vidím, že sa to tu rozbehlo 🙂
Emke niekedy chutí, niekedy nie, nechutí jej zemiačik, veeeľmi ľúbi mrkvu, brokoličku, banán a hrušku 🙂
kŕmimi sa buď v kresielku tom polohovacom, alebo len tak na kolenách 🙂
ako to zvladate krmit na kolenach?nasa je tak prutka a ziva,ze ja to tak nezvladam a ona ked vidí lyžičku tak začne veľmi plakať a potom uz jej neviem dávať pappť.
@kuspitka Emča je tiež živá, furt sa mece, ale nejako zvládame, teraz sme tak spapali celú jabĺčkovú výživu, čo som jej zasterilizovala sama pred dvoma týždňami 🙂 veeľmi jej chutilo 🙂 asi treba, len aby si detičky zvykli, treba nájsť niečo, čo ich zaujme, kde sa im dobre sedí a tak... mne Emka napríklad stále drží ruku, v ktorej mám lyžičku a akoby sa sama kŕmi 😀 😀 😀
ja krmim v lehatku -skusala som aj na jed. stolicke ale kedze este nevie sedkat bolo vidno jak jej je tma nepohodlne (kvoli tomu sme aj stale v hlbokej vanicke)
ma dni ze spapa pekne ovocie, zeleninu aj kasu a dni kedy do nej nedostanem nic 😒
celkom jej pomaha ked mam hracku v ustach an kt. kuka - potom aj zabudne ze vlaste papa a pekne otvara usta 😀
@beruska.zuzanka mala este nevie poradne sediet.
ked jej davam caj tak jej stale zabehne neviem uz cez co jej to mam davat.
len neviem ,ako ju naucit papat cez lyzicku a nie cez cumel
ahojte, vy uz papate jahody? ja som nad nimi tiez rozmyslala, lebo akurat je sezona a su takeee dobre.....len neviem, vsade sa pise, ze su velke alergeny. Tak asi nejake zamrazim a dostane az na jesen. Ja ich jem na kila a kojim, Johanka zatial nemala z nich ziadnu reakciu. 😕
no v kociku ani nasa nechce byt. ked sa zobudi tak sa chce hned kukat von, takze vacsinou ju davam do nosica. ale ona celkovo v kociku nerada lezi, tak 2-3x do tyzdna ho len pouzivam, inac furt v nosici fungujeme.
trpezlivka aky mas nosic?
a neskusali si sportový kocík?
kuspi, my mame ergo! som s nim velmi spokojna. od narodenie bola v satke, asi od 3.mesiacov v nosici.
kocik mame sportovy! praveze my sme vanicku ani nemali. 😖 jazdime dvojickovskym kocikom, vpredu sedi Lili, vzadu lezi Johanka. vacsinou ju beriem dole vo vajicku, lebo nemame vytah a dve deti by sa mi tazko niesli po schodoch na rukach, tak potom len vajicko nakliknem na kocik a tak ideme.
aj my mame ergo je to super,
tak ja nesiem stale kocik hore na tretie taka spon cvicim ,ked uz inak nevladzem.
uz si dala jahanke aj kratke tricko,alebo body?
jasneee kuspitka, dneska len v kratkom sme boli, aj vcera. 🙂
uz sa mi budi Lili, pocujem ze si keca v posteli..tak ahojte zatial.
idem aj ja zas von.papa
kuspitka, ked je tearz tak krasne aj nasa ma uz kratky rukav, ale vzdy si so sebou pribalim aj nejaku mikinu al. kosielku.
baby, kedy zacinaju deti lozit? teda stvornozkovat a idete davat deti do choditka?
ahojte, tak ja sa už pomaly aj bojím chodiť s malou von v kočíku, lebo čo tá robí, vrieska jak keby som ju z kože drala, reve, no des 😒 , keď nechcem, aby sa všetci za nami otáčali, musím ju zobrať na ruky a kočík tlačiť prázdny.
naša zatiaľ papala len mrkvičku a zemiačik, ten jej moc nechutil, neviem, či jej už môžem dať aj ovocie banán a jablčko, alebo ešte počkať a prikrmovať len zeleninkou...
dávate na pitie len čajík, alebo aj nejaké ovocné šťavy? poradte mi nejaký dobrý čajík pre deti, harmančekový nechce vôbec, feniklový troška, ale ten je granulovaný, radšej by som nejaký obyčajný.
mirka aj feniklovy byva aj sackovy. nasej najviac chuti. presne aj nasa takto v kociku vyvadza, von mozme ist len vtedy ked je ospala a ak sme dlhsie vonku tak kruzim len okolo domu, bo co ak by sa nahodou prebrala, najviac v kociku pospi 1,5 hod.
mne dr. kazala, ze najprv prikrmovat zeleninou aby sa naucilo nielen na sladke chute a po 2 tt. mozem pridavat teda aj to ovocie.
jahody su jeden z najsilnejsich alergenov, to by som ako jedno z prvych ovoci nedavala 🤐
na von uz davam kratky rukav, vsak je fakt horuco. Ale nohavice mal zatial len dlhe, tenke. Ale rozmyslam, ze uz mu dam kratasy, ked je tak teplo. A tiez mam so sebou pre istotu mikinu
vichy, presne, ja tiež iba okolo domu 🙂 , pre istotu

@kuspitka tak môj niekedy nespí ani 3 hodiny denné, normálne 10 minútový šlofík a frčí ďalej 😀 a zase inokedy ukážkové bábo doobeda 40 minút, cez obed 1 hodinu a poobede aj 2 - neviem od čoho to závidí
čo si písala - na zúbky - to chladivé hryzátko a dobré je aj masírovať ďásenká takou mäkkou silikónovou kefičkou, čo si nastrkneš na prst- stojí to niečo okolo 1 €
Môj chlapček do pusy si všetk pchá už ale 3 mesiace a zub ešte žiaden