Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
ahojte. my sme teraz zacali s mrkvickou a mala moju varenu mrkvu pluje a kupovanu hippku spapa. varite detom, ci davate im hippky? inac mala papa v lehatku fisher price skoro v lehu. do stolicky ju nedavam a sediet tiez nie. drzim sa nazoru,ze dieta nema sediet, kym sa same neposadi. inac mala sa obracia z bruska na chrbatik a aj z chrbatika na brusko.
pipera no moj tiez to robil ked som mu načuchala jablko s bananom ze bars nechcel a kupovane zbašti jedna radost 🙂 a tiez krmim v lehatku FP, este nesedime v stoličke
asi budem striedat vyzivky s varenim.... inac zistila som,ze hipp su solene a niektore lacnejsie nie. tak som na vazkach ktore davat :(
pipe solene? fakt som nevedela ja kupujem vselijake vačšinou pozeram na to aka zelenina a čo ma rad
no sak ja som tiez davala hipp dost často bo take male maju sikovne ked este babatka nepapaju vela, tak dopapame čo mame a uz nebudem davat hoci moja lekarka sama pvoedala ze ked mu budem varit mam troska posolit aby to malo nejaku chut, co nechapem bo sak maly nevie či to ma abo nema chut ked nepozna sol ne? a pritom strasne opatrna s prikrmami je ze az od 6m a to sme od 3,5 uz nekojili asi fakt kazda lekarka je ina
tinika a od kolko mesiacov mas solit?ozaj do caju im davat aj cukor?
no kazala od 6m prikrmovat a pri tom to aj povedala a nedavam cukor, ja som davala granulovany ten je sladky a teraz davam sačkovy a davala som par tych granuliek na osladenie ale uz nedavam to len aby si zvykol
kuspitka, do roku nesolit, sol zatazuje ladviny.
ani caj neosladzat 😉 detom nevadi, ze to sladke nemaju a osladenim caju malu len naucis na ochutene sladene napoje
ahojte, ja nesolím ani nesladím, príkrm varím, zatiaľ som neskúšala kupovaný, aj keď som pre istotu kúpila mrkvičku- moja prvá lyžička, že ak nebude chcieť doma uvarenú, ale zatiaľ spapala.Tiež papáme v lehátku FP.
baby, chcem sa opýtať, či aj vaše detičky niekedy tak hádžu hlavičkou? najviac pri kojení , prestane papať, zakloní hlavičku dozadu a kýve hlavou doprava doľava, akoby ukazovala nie, neviem, čo to má znamenať 😕
ake caje pouzivate ,niekomu aj grcka babo s caju?
ja chcem zajtra skusit dat malej postruhane jablko
@kuspitka ahoj, my sme zatiaľ len feniklový, najskôr hipp granulový, ale ten je moc sladký, teraz Allnatura z DM, ale nesmieme moc čaje, bo Emka má reflux a grcia z neho.... zo všetkého, čo nie je husté, grcia 😖
@beruska.zuzanka
aj my mame reflux a tiez nemoze caje vsetk potom za grcia.
ale nieco jej musim davat...
moj maly aj vodicku grcka,ale davam mu ju.mlieko sme zahustovali nutritonom,ale potom sa nemohol vykakat tak uz mu ho nedavam
bluvatko a ake mlieko mu davas?a aky nutrilon si mu davala.
poznate niekto tuto flasu?
Canpol Lovi silikónová multifunkčná fľaša
tak ja som od nes sama som zvedava ,ako to zvladnem.tyzden nieje az tak vela,ale este som nebola sama....
kuspitka,ja mu davam specialne mlieko neocate a kedze grcka tak mi na gastre predpisala nutriton nie nutrilon,my mame flasu lovi
mi mame aj nutriton ale ten uz nedavam a nutrilon AR 2.tiet na gastre nam to dala.
dobra je to flasa?
nasa nechce lyžičku a tam sa dá nejako dokúpiť preto to chcem.neviem či to bude dobré,ale dúfam,že hej.
ty už prikrmuješ?
ja som dala včera jablko a ešte aj mlieko grckala.
naša nechce sedieť ešte tak leží ani v lehatku nechce byť
zatial pijeme iba mlieko nedokrmujeme este lebo maly je alergik a kedze neviem naco ma alergiu tak sa mu bojim davat nieco ine este aspon do pol roka budeme iba na mlieku.my sme kupili len flasu,ale viem ze sa daju dokupit tie nahrady na flasu ,ale mi to zatial nepotrebujeme.preco ti nechce z lizicky?vyplazi jazyk ako ten moj?
hej ,ale aj tak cudne zavrie pusu ,ze ju uz neotvori zas...
tiez nechcem velmi dokrmovat,ale lekarka povedala,ze musim,lebo bude lepsie kakat.
ona ma stale zapchu a nevie kakat to ma od malicka.
ako casto chodie na gastro?
z malym kazdy mesiac a ja chodim kazdych 10dni po recept na mlieko.a davas jej aj probiotika?
bluvatko hej davame stale.a este davam aj duphalak to nam predpisala na gastre.
mne na mlieko dava recet nasa detská lekarka
dávaš malú aj do zvýšenej polohy?
nam nepomaha ziadna poloha,najmenej grcka ked dopije a lezi,a najviac grcka ked sa smeje a to on velmi casto.moja dcera tiez grckala do troch mesiacov od stvrteho som jej davala obycajne 1,5 percentne mlieko a bol pokoj
bluvatko aj ja by som jej dala mlieko ,ale to sa nepovzuje za napoj,ale za jedlo.
to,ze su horucavi a ona nechce nic aj ked pije tak grcne a vsetko je spinave.
ja viem,ale ked prestane grckat mlieko tak nebude ani cajik
ved to,ze je to zlozite ked ma babo reflux...
aj pouzivas opalovaci krem?ja som dnes kupila?
teraz ti buva?
keby,ze maly nieje alergik tak tiez uz davno mu davam obycajne mlieko lebo to grckanie mi uz ide na nervy stale je mokry
kuspitka, skus jej davat cistu vodicku, ale po malych duskoch. Ak by otvorila pusinku na lyzicku, tak len po lyzickach, staci jedna lyzicka vody na jeden raz. Lebo ked vypije vela, tak sa jej to v brusku neudrzi kvoli refluxu.
Brusko jej mohlo podrazdit aj to surove jablcko, niektorym ludom zvysuje kyslost v zaludku. Skus jej jablcko najprv dusit, nieco ako kompot z toho urobis.
buva asi 15minut.zatial nemame opalovaci krem jemu zase treba nejaky specialny pre atopikov.vcera sme boli vonku a taky bol cerveny no strasne nieco

nas pato tiez uz je v sportiaku, od 4m. a ked nechce lezat davam ho do pololahu