icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

kuspitka
9. jún 2010

pietra uz som jej daval vodu aj tak ako pises ,ale jej nepomaha nic.ale este skusim.davam jej aj výživu ale cez dudel iak nechce.
preto chcem aj toto skusit len neviem ci su to neni vyhodené peniaze Canpol Lovi silikónová multifunkčná fľaša ....

kuspitka
9. jún 2010

ja som kupila tento moj muz je atopik a jemu dobre robi seba med.....

bluvatko
9. jún 2010

kde si ho kupila?

kuspitka
9. jún 2010

v lekarni...manzel sa nestazuje,ze by mu zle robil a on ma dost zlu pokozku ,ako atopic...ja ,ked kupujem tak kupujem rovnako take iste aj manzelovi aj malej...

bluvatko
9. jún 2010

nebojis sa malej davat jablko ked je manzel atopik kedze jablko je alergen?

kuspitka
9. jún 2010

moj muz moze jablka nic mu nerobia.musim skusit jej dat vsetko

pietra
9. jún 2010

bluvatko, kazde jedno ovocie je potencialny alergen, zalezi potom uz len na tom, ako silny a ako nanho dieta zareaguje. Ale jablko je odporucane ako prve ovocie pre deti

bluvatko
9. jún 2010

pietra,ja viem preto nechcem este maleho prikrmovat kedze mame ekzem a zhorsuje sa nam aj bez ovocia a zeleniny

kuspitka
9. jún 2010

pietra nasa nemoze ani výživu grcka znej veľmi,ale zas musim ju začať prikrmovať.dnes mi mala vypila 120ml caju a stoho asi polovicu vygrckala

bluvatko
9. jún 2010

kuspitka,ale pribera ti dobre nie?

kuspitka
9. jún 2010

bluvatko ano.len nam uz kazali dat vsetko jej.
aj caj,ze ked je teplo tak bude dehydrovaná ...
chcem zajtra jej skusit dat jogurt,lebo to je huste

pietra
9. jún 2010

kuspitka, ja by som skor zvolnila tempo. do 6. mesiacov dietatku plne staci len mlieko a rovnako do tohto veku zvykne aj reflux ustupit alebo sa aspon zmiernit. Detske travenie si musi zvyknut na ine ako na mlieko a tym, ze jeden den das to, dalsi hento, tak ten zaludocek vlastne zatazujes. Davaj len jednu potravinu vzdy 3 dni a az potom pridaj dalsiu. Na niektore veci bude reagovat menej citlivo ako na ine. Rovnako by som namiesto caju skusala davat len cistu vodu, alebo ked chces caj, tak skusit nejaky iny. Mozno ju v tom caji nieco drazdi

kuspitka
10. jún 2010

pitra,uz som vsetko mozne skusala aj tak ako pises....aj tyzden som davala jednu stravu...
uz jej davam len mlieko a jogurt.
jogurt stoho jej nic nieje je to huste asi aj preto.
neviem ,ako uz mam uspat malu stale ruci,ako besna,,,

janinka25
10. jún 2010

ahojte, babky ako davate prikrmy drobcom? ja som začala mrkvou, teraz jeme zemiak, ale ma ist samotny zemiak či spolu s mrkvou? som z toho na nervy vsade sa nejak inak pise, dr. mi kazala aj uz davat lepok, rožok piškotky a tak, že ked sa dojči lahsie si zvyká na to, tak ja neviem.

tinika
10. jún 2010

jani super moja doktorka mi povedala ze booze čo ste ze az od 6m prikrmy a ziadny lepok
no ja som začala tiez mrkvou ale pridala som potom zemiak s mrkvou tak kludne mozes pridavat nove niečo a stare striedat ako chces a nestresuj ja nečitam knihy ani časopisy bo ako pises som bola z toho jelen vsade inač a nemienim zabijat čas čitanim bo je toho spusta

vichy77
10. jún 2010

ja som tiez zacala mrkvou, potom som dala mrkva-zemiak, mrkva-brokolica a pod. casto davam mrkvu s dacim, bo mrkva je sladsia a aspon mi potom vsetko spapa. a cez vikend zacnem davat aj ovocie, zacnem jablckom.
a niekedy davam piskoty, ale mam take detske kupovane v taliansku, s cajikom.

pipera
10. jún 2010

@bluvatko ked je maly atopik aku kozmetiku ppuzivas? a ake mlieko ma?

bluvatko
10. jún 2010

pipera,mlieko pijeme neocate uz vyse dvoch mesiacov,a mastim ho teraz lipobazou a biodermou

tinika
10. jún 2010

@kuspitka a lekarka vam dačo na to povedala? ze nerobi jej dobre papat? bo nemoze naveky papat len mlieko a jogurt nejak treba pridavat postupne abo čo

kuspitka
11. jún 2010

@tinika nič len to ,aby sme skúšali ďalej všetko raz jej bruško všetko príme len nám musí prejsť reflux..
ozaj dievčatá dávala už niektorá kravské mlieko?

janinka25
11. jún 2010

tinika prikrmy sme začali davat ked mal 6m a jeden den, a dr. hovorila, ze vyskumy sa nepotvrdili, že ked das lepok tak nie je žiadna alergia, tak ja nechapem tych dr. prečo kazdy povie inak, aj napr., že dieta nesmie kravske mlieko do jedneho roka mam sesternicu, ktora ma teraz 4 dieta bude mat rok, a najstarsia baba 13ročna potom aj 9 ročnej davala kravske mlieko kojila len do nejakeho 4 mesiaca a baby nemaju žiadne alergie, len ta najstarsia jej odmietala jest lebo jej skoro davala ovocie, kedze sa ma dat len po mesiaci od prikrmov, naučila ju na sladke a potom mala problem zo zeleninou. tak ja este vyskusam davat samostatne zeleninu a potom mu to budem konbinovat. samostatna mrkva mu nechutila včera, ale včera som mu dala mrkvu zemiak tak to uz islo lepsie, musi sa naučit prezuvat kedze doteraz len tahal mliečko. včera večer som sa zasmiala davala som mu probiotika po lyžičke a on uz prezuval ako keby som mu davala zemiak 😀 sa zlostil, že to bolo len mlieko že to tak lahko prehltol.

kuspitka
11. jún 2010

janika ake probiotika davas malemu?

janinka25
11. jún 2010

teraz mam Infants Dophilus to su take praskove je tam až 1/2 miliard živych bakterii a predtym sme mali Bio gaia tie sa mi viac pačili, že som len nakvapkala a bolo, tieto musim miesat s mliečkom kedze je to prasok

kuspitka
11. jún 2010

janinka tieto mame aj my.len nasej nejako nezaberaju uz to papa skoro 2mesiace...

janinka25
11. jún 2010

a ako maju učinkovat? lebo my sme ich uzivali spolu s antibiotikami kedze bol po operacii a uzivali sme dlho antibiotika

kuspitka
11. jún 2010

som myslela,ze bude lepsie kakat a nebude mat stale zapchu...
nasa ma od malicka zapchu a treba jej pomahat a take velmi tvrde kaka...

janinka25
11. jún 2010

aha tak nas v tomto nema problem, ten ma stale taku riedku zasa. a je kojena? či je na umelom?

kuspitka
11. jún 2010

bola kojena do 4mesiacov ja som musela prestat a teraz ma umele mlieko.ale ona tak kakala aj ,ked bola kojena...

janinka25
11. jún 2010

tak skus tie biogaia tie nam odporučili v nemocnici

kuspitka
11. jún 2010

aj duphaluk beriem to nam dala na gastre ani to nezabera....
uz jej nebudem menit ,nech toto doberie a potom skusim tie