Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
ved hej skusim.
ozaj su zevraj kase a su vnich aj probiotika.nepocula si otom nieco?
nie nejak som sa nezaujimala o to, kedze stale kojim a začala som s prikrmami, manžel kupil kasu malemu ale to teraz nechcem davat, možno o nejaky mesiac kym si zvykne na zeleninku a potom medzi to uvidim. strasne je teplo vonku ani nechodime, ked ideme tak už o 8 rano vyrazime a potom zas na večer, ale to sa neda ani dnuka dychat poriadne.
ved ani ja nechodim vonka horuco je.len zas dnu mi nechce mala spat tak ruci ako besna vsetko papa zaradom....
mala prdi ,ako besna... 😀
😀 nas je tiez riadny prdos, tomu musia tie črievka pracovat lebo prdi cely den 😀
aj nasa.a ona zas velmi neprdi ,ale dnes ano....
@janinka25 ja tiez hovorim ze niektory lekari to prehanaju akoze dieta bude mat rok a zrazu uz nebude mat alegiu na mlieko ta ho moze?myslim ze ked je to v rodine je aj tak velka sanca ze alergiu mat bude a ako pises, ja som od 6tt uz mlieko nechcela a pila som krupicu kedze niekedy nebolo tolko sunarov a neviem čoho a tu som a neterka tiez od 3m pije kravske a pohoda
ahojte
moja sestra má celiakiu aj alergiu na kravské mlieko 😝 😝 - problémy začala mať až okolo 19-20 r.
takže ja som v tomto opatrná...
😉
@bluvatko mala vyrazky na dekolte ... hanbila sa nosiť výstrihy, plavky .... lekárka ju posielala na vypalovanie dusíkom!!! krava
potom jej konečne brali krv tuším a z toho zistili, že celiakia
každý polrok jej kožná dáva na predpis bezlepkovú múku
no a hned jej zistili aj to kravské mlieko ☹
to nemusí byť od narodenia, to sa môže prejaviť v hocijakom veku 😖
väčšinou sú bolesti brucha .... podla mňa, stačí týždeň vynechať pšeničnú múku - chleba, pečivo, keksíky, cestoviny .... a už je cítíť rozdiel
Ahojte dievcata.
aký bol víkend?
ozaj do kedy budete používať monitor dychu?
kuspi neviem ja este stale pouzivam
ja monitor nemam, tak neviem ako dlho sa to pouziva 🙂
väčšina známych používala tak do 8 až 9 mesiaca. My sme ho používali len do 2,5 mesaica, potom začal malý s nami spať v postely a z detskej postielky , kde sa cez deň niekedy hrával sme ho museli demontovať, lebo ťahal za káblik a trieskal tou krabičkou o postielku 😀
saska nasa najnovsie taha baldachýn ....zas mi nevies zaspať porazí ma ....zas bude plač....tak nerada ju nechávam plakať,ale musím..
kuspitka a od kedy je hore, možno sa jej len nechce spať
mala ruci a ja neviem co mam robit.mala mi nechce spat je hore o siedmej rana...
a ked jej stlacim zadu dasno tak strasne ruci,ako besna
ahojte kocky,
my budeme monitor dychu pouzivat asi do jedneho roka. tak sa to aj odporuca, pretoze dovtedy je vysoke riziko umrtia babatiek v spanku.
inak, som trochu v panike, pretoze som stretla kamosku a ta mi povedala, ze jej doktorka odporucila zacat prikrmovat plne kojene dieta od ukonceneho 4. mesiaca. vraj sa prave vratila z nejakeho lekarskeho kongresu pediatrov a tam sa zhodli, ze by sa tak mohlo predist alergiam a celiakii. tak my to uz nestihneme, kedze mame uz skoro 6 mesiacov a zatial papame len materske mliecko ...
alergii sa ja bojim ako cert kriza, aj ked teda ani ja, ani moj muz nie sme alergici.
zuzit - aj mojej kamoske zistili celiakiu, ked uz bola dospela. takito celiatici to maju podla mna este horsie, ako ti, co su od malicka, pretoze uz ochutnali kadejake dobroty s lepkom a teraz to maju zakazane. ona vravela, ze jej najviac chyba piza 🙂
v telke vraveli, ze aby sa predislo celiakii, treba detom zaviest co najskor lepok. toto sa chystam konzukltovat s nasou lekarkou.
nemate nahodou skusenost s aftami v puske? nas maly ma uz treti den aftu na dolnom dasienku. nie je nejaky nervozny, len si tam stale chodi jazykom a musi ho to ominat. isto to ma z toho, ze si vsetko dava do ust
fialka ja tiez zacnem dokrmovat malu ,ked bude mat 6mesiacov a skor nie.kaslem aj nato co mi povedala lekarka.
ani nechce inu stravu ako mlieko.
mojej kamoske sa mala vyhadzala z pribinacika odvtedy jej nedava
bluvatko tak nasa zatial nie.tak uvidim,ale jej ho nedavam stale len raz do tyzna...
tyzdna
to je dobre ked jej nic nerobi.ja som dala malemu v nedelu stavu z melona a dnes vyzera hrozne
tak melon by som malej nedala ani jahody.
uz ani ja,som sa poucila

no to ma dlhodobejsi priebeh ved uvidis, ktore budu lepsie 😉