Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
kuspit, pridat treba ten vývar zo zemiacika,alebo dojcenecku vodu ci mlieko 😉
betyna dala som dojcensku vodu...ale jej to nechutilo....
urobila beeeeee 😝
@kuspitka ja som emke aj surové jabĺčko mixovala, ale ak máte exém, alebo tak nejaké alergie, tak asi lepšie varené 😉
@kuspitka
uvar zemiak + mrkvu a daj do toho trochu tej vyvarenej vodičky
o 3 dni uvar zemiak + mrkva + karfiol
o 3 dni zemiak + mrkva + brokolica
po mesiaci uvar aj kuracie masko a pomixuj do tej zeleniny .... a furt do toho daj vodičku, v ktorej si to varila
ja jablko nebudem variť, len nastrúham. banán len potlačím vidličkou. alebo budem dávať tie ovocné výživy
@beruska.zuzanka nemame ,ale mala ho vy zvracala ,ked nebolo uvarene.
skúšal niekto dat aj zavarene ovocie?
ked som mixovala zemiak tak mi ostala taka brečka a malej to nechutilo.dnes chcem len popučiť zemiak.
zas som začala uspavať na fit lopte .mala ako keby chcela byť bližšie ku mne ...nejako jej to robí lepšie
@kuspitka ako myslíš zavárané? ako kompót? to nie, ale ja som porobila domáce výživky jabĺčkové, to je tiež zavárané a to jej veľmi chutilo 😉
@kuspitka v kompotocj je cukor, nie?
cukor a sol sa nemá dávať do 1 roka
a varila si už karfiol či mrkvu či brokolicu s tým zemiekom? ja to popučím vidličkou a dám trochu tej vyvarenej vodičky a chutí mu to ..... ovocie ešte nedávam, ani výživu ovocnú, aby si nezvykol na sladké ovocie. najprv zeleninku nech papá
moj zlatúšik dnes spapal celkom dost mrkvička+zemiak,na to že papá varené len štvrtý den,tak cca 70 gr.to bolo 🙂
A ja som mu to zriedila aj materským mliečkom.
Jablčko budem na začiatku kvoli ekzemu kratučko dusit a neskor skusime aj surové
kompot určite nedám skor ako po roku.tiež mám zavarene z vlanajska presnidávočky jablcko+marhulka
ahojte ako sa mate? ja tu chodim malo, vačšinou som na fb, ale stracam prehlad kto je kto, bo tu su nicky a tam mena .) jedine bočas podla dietok 🙂 my uz papame vselico a nemame problem, neodmieta nič, mal obdobie ked papal menej to sa zubky ozvali, ale uz je zase klud, mam pocit ze tak skoro zuby neuvidme a ako som čitala na fb, vela deti uz ma 🙂 ale sa nezblaznim ne?
ja som svojemu robila taky mix, zemiak, cuketa, baklazan a na druhy den som do toho este pridala kur. masko a mix zeleninku - brokolica, mrvka, hrasok petrzlen a pekne papal
hej skusala som uz vsetko mozne.
len ona nechce zeleninu a neviem preco...
ovocie som jej dala len raz
ani my nemame este zubok a aj prestala tolko slinit, tak asi sa tak skoro neukaze.
nasa mala papala krasne zelninku aj ovocie, ale posledny tt nejak vymysla, raz spapa krasne a raz takmer nic. tiez zeleninku zariedujem jej vyvarom.
uz asi 2-3 sa obracia z bruska na chrabatik a plazi sa aj niekolko metrov. zavse sa da na 4, ale len na okamih bo ju to na stranu prevazi.
vy davate svoje baby uz sediet? bo zevraj by sa nemalo, az vtedy pokym sa same neposadi.
@vichy77 mne sa ťahal alex do sedu už od 5 mesiacov, občas mi sedel na kolenách, ale len občas. teraz sa mi už zdá, že aj sám usedí pár sekund 🙂 ale tak na to je ešte čas. samko začal sám sedieť až ako 8mesačný
len sa prevracia brucho-chrbát-brucho
na štyri sa nedáva, ani plaziť nevie 😅
tak nasa co robila vcera bola hroza plakala velmi az zurila.zuby strasne ju bolia dasne.
ozaj neviete preco ju boli dasienko ,kde su ocne zuby?
dnes uz rano mala taku vyzivu a pekne ju spapala tak som sa potesila.
poradte mi dievcata este stale rozmyslam nad jogurtom,aky jej mozem dat ja som chcela skusit activiu potrebuje ona vlakninu...
ozaj niekto skusal tie kase od hami a nutilon?
ahojte maminy,konecne ozila aj tato tema 😵 ...my sa trapime so zubkami uz od tretieho mesiaca a stale nic...poslednu dobu je to vsak na nervy a ostavam pekne zufala...mala mi uz treti den velmi malo je a len lutostivo place,tak dufam,ze toto obdobie rychlo pominie....
ja davam malej najma zeleninku s maskom,to jej velmi chuti....rozne varianty....na ovocie velmi nie je,obcas zje par lyziciek bananu a vcera som jej davala broskynovo-bananovu sunarku s nastruhanym jablckom a to jej velmi chutilo.chcela som sa opytat,ci ste uz vyskusali dat svojim detickam nieco take ako zeleninovo -masovy hipp...lebo ja som to dala raz malej ,ked sme boli mimo domu a odvtedy mi nic ine nechcela jest a mala som dost velky problem ju zase prehodit....do kazdeho mojho jedla som musela dat aspon jednu lyzicku hippu,resp jej prikrm dat do flasky od neho...ale uz je to nastastie ok...teraz pre istotu nechce jest nic...ani mlieko 😒
nam mala uz sedi sama....posadi sa sama, z boku cez rucicku a potom sa prehodi zo sedu aj na styri,nelezie vsak este...ale prave naopak,chce chodit...stale by stala len na nohach.som s nou bola aj u rehabilitacnej doktorky,ze nech mi nieco poradi,ze ju este nechcem davat na nohy...tak ona mi spravila rtg klbov,vyskusala si malu a povedala mi,ze mala je strasne dopredu v motorickom vyvoji,ze je neuveritelne,ako sama nakracuje na cele nozky...ze sice to velmi neuznava,ale ,ze by sme jej mali kupit behak(pri tej predstave som sa zhrozila,lebo vzdy som to odmietala,kvoli tomu aby nemala v buducnosti problemy s chodenim). a fakt ,malej sme kupili behak(nenechavam ju tam ale dlhsie ako 2x 10 min denne) a mala je cela stastna...beha si po byte,krasne naslapuje na cele nozky,bez problemov sa vytoci,otoci,cuvne...no radost pozerat...hlavne,ked uteka za nasou madarskou vyzlou,tak sa otriasa cely barak 😀
este som sa chcela opytat,ze ako ste na tom s vlasmi?...mne uz treti mesiac neskutocne padaju vlasy,hlavne,ked si ich umyvam,tak to je uuuplne na nervy-.....strasne plznem,az sa niekedy bojim,ze ostanem s tromi chlpmi na hlave...neviete,kedy by sa to yz mohlo zastavit?viem,ze je to individualne,niekomu to prejde po mesiaci a niekto sa toho nevie zbavit ani po dvoch rokoch.objednala som si aj strasne drahe sampony proti vypadavaniu,ale vobec to nezabera,tusim je to este horsie.napchavam sa samymi B vitaminmi,zinkom,selenom,biotinom....a furt nic....ale asi je to v tak,ze vypadne ti tolko vlasov,kolko potrebuje,bez ohladu na to,co vsetko pre to robis,lebo to ma vypadnut....nooooo,kazdopadne dufam,ze to dorastie... 🙂
aotrnavska mne uz padaju menej vlasy...pouzivam sampon co mi povedala kozna ,ze pomoze a mne pomaha len ja ho uz pouzivam 3mesiace...a musela som sa dat kus ostrihat...
aj nam idu zuby od 3meisaca a nic.teraz posledne 3dni je strasne nervna stale nam place velmi....ani utriet jej neviem usta co ju asi bolia dasna....
aj my sme jej kupila bezku,ale ona sama je tam 3min a potom uz palce a ide von.ako keby to mala odstopovane.
@aotrnavska ja som bezne davala vyzivy, aj hipp zeleninove a nemam problem s tym aby papal aj mnou uvarene
@aotrnavska a mne zčali vypadavat vlasy tak 3m od porodu ale uz je to v norme
a nasmu patkovi tiez zubky od 3m sa tlačia, alze zatial sa neprerezal ani jeden a obracia sa z bruska na chrbati a spat od 5m, čo som rada, lebo kvoli vojtovke čakam ze budeme meškat v lozeni a chodeni, aj rehabilitačna povedala, ze by bolo lepsie keby čo najdlhsie lozil do sedu sa taha v kočiku najma, on chce pozerat po okoli a pololah mu uz nestači, tak sa drzi madla a kuka, ale inač ho sadat nedavam a aj v kočiku az ked je zly
mala ruci strasne.zuby ju trapia az steka....
neviem ju dat buvat jednine ak ju necham plakat

ja nes varim malej zemiak.len neviem co mam tam dat,aby to bolo redsie....