Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
Tami,to nie je dobre :-/ to je vitamin rozpustny v tukoch. Takze inak nema ucinok... To mi prizvukovala lekarka,aj v lekarni,aj znamej to tak kazali 😅
no tisic ludi tisic nazorov 😉
Zvali pýtala som sa viacerých, a ževraj sa dobre rozpustí aj v ústočkách, ale teda dávam ho aj ja pre istotu na lyžičke v mliečku 🙂
Aela zvykne si na čajík aj neskôr určite.. Ved bude smädnučká, tak sa napije 😉 Na všetko si pekne deti zvyknú 😉
Ja som mala pri Viki problém, ked sme začínali so stravou - má sa podávať najprv zeleninka od 6. mesiaca, polievky neskôr, no ale Viki ani za svet mi to nechcela jesť, tak my sme začínali s ovocím a presnidávkami.. Prvý krát mi spapala polievočku snad až v roku.. A zato teraz musí mať denno-denne polievku,hlavne mrkvičku, tá jej veľmi chutí 😉 Proste deti sa rýchlo menia a rýchlo sa učia.. dnes tak a zajtra zasa naopak 😉
mala tu na mna pozera z autosedacky, tak idem pisat 😉
zvali vigantol moze ist aj do ust ale tesne pred kojenim, on sa potom s mlieckom zmiesa - tak mi to moja doktorka povedala, ale kedze vecer dokrmujem, tak davam lyzickou 😉 pointa je davat ho do pusinky tesne pred kojenim 😉
milladi, este davam sem tam nutrilon a mlieko sa mi rozbehlo, len krpec je uz nauceny na flasu, tak vyslovene vecer vyzaduje po kupani flasu a ked si nestihnem cez den odsat mlieko , tak dostane 60ml nutrilonu 😉 viac este nikdy nestiahla, lae ani mojho mlieka z flase...
babule vam stiahnu deticky aj viac z flasky? 😕 mala by uz pit 130ml a ona ledva 60ml aj ked je hladna...furt mi pritom zaspi 😀 😀 ale uplne dotuha 😀 😀 😀
milladi davam jej nutrilon premium, to je ten obycajny teraz č. 1 a kupujem to 300g balenie a to nam vydrzi tak 2 tyzdne 😉 a to kopec z neho vylejem, lebo ked nespapa naraz tu 60-tku a zobudi sa az po dvoch hodkach, tak jej ho uz nedavam 😉 a mali sme aj jedno balenie toho comfortu- to je tak hnusne mlieko , ale pomohlo na koliky 😵 len je trpke a huste to mlieko 😀 ale pila ho, aj ked sa trapila cez tu malicku dierku na cumli 😀
Janul ja som nemala krámy 9 mesiacov a kojila som 16 mesiacov.. takže to je ťažko povedať, či budú alebo nebudú 😅 A teda dúfam, že aj teraz ich tak skoro nedostanem 😀
Pandul,a my mame ergonosic-manducu 🙂
a temicka nova je super! 😉 dobru noc babule 🙂
baby ste sa teda rozpisali 🙂
nestiiiiiham citat 😉
no malicka mi zaspala, idem sa skulturnit a idem do hajan, kym si to nerozmysli 😀 😀
hej a este otazka: aj vase babule tak "bojuju" zo sna, ze sermuju ako o dusu rukami? mi tak aj zaspavame a aj sa tak budi 🙂 niekedy mam strach , ze si ublizi tymi rukami svojimi 😀 😀
hej a este milujem, ked je hladna a okrem bradavky sa snazi si do pusinky napchat aj svoje ruciciky 😀 😀 😀
zavidim vam,ze vam muzuikovia cez tyzden pomozu 😒 my sme same cez tyzden a je to dost namahave 😒 🙂 ale co uz, taky je zivot 😀 😀 tato nam to cez vikend vynahradi 😀 😀 ....som sa rozpisala a pisem si tu sama jak tichy blazon, tak prajem dobru nocku 😉 a hlavne kludnu 🙂
Iwi ja som tu, ale už idem aj ja do hajan 😔
Presne tak, aj naša bojuje ručičkami a vždy si tak potvorka cumel vyhodí a potom kričí o dušu, čo jej ho musím dať, teda cez den je au-pair aj Viki, tá povie: "zasa mraudží Sofi" 😀
Iwi to ti verím, že je to dosť namáhavé, ale ty už máš však veľkú pomocnicu, nie? Ja som tak bola pri Viki pol roka sama cez týžden, tiež chodil na týždnovky, ale bolo mu to lúto, ked prišiel po týždni a Viki ho takmer ani nepoznala, ked bola malinká, tak rýchlo zabudla, že je to tatino a pozerala nanho ako na cudzieho chlapa.. no a tak nám zmenil robotku a máme ho teraz pekne každý den domenko, tak sa tešíme 🙂 A teraz to je krásne - ako Viki počuje buchnúť garážovú bránu, tak už vie, že ide z práce domov a uteká ku dverám a vystíska ho 😉
No ale už idem aj, tak dobrú 😔
no u nas to je tiez tak podobne ☹ moj chodi tiez na tyzdnovky, nastastie len kazdy druhy tyzden a medzitym robi z domu. Tento tyzden je prvy co isiel prec odkedy sa maly narodil, velmi tazko sa mu odchadzalo.... Ja tu mam teraz maminu na vypomoc, je to uplne uzasne, neviem ako by som to zvladla sama. Ale budem musiet, ved co mi ine zostava ☹ Ale zase sa utesujem ze je to len kazdy druhy, a ten tyzden to vzdy nejako vydrzime, mohlo byt aj horsie 🙂
Dobré ránko prajeme 🙂 včera sme všetci odkvecli únavou, tak som ani nestihla brú noc popriať 😅
Ahojte. Nasla som novu temu, super. My sme mali vcera extremne zly den. Od 15tej az do vecera len plakala ked bola v hocijakej polohe, okrem na rukach, potom uz aj tam/od unavy/. Vecer sme zvladli sono klbikov, a nemusime balit nasiroko. NIe ze by som doteraz bola balila. 😝 Ale aj tam mi tak strasne plakala, maminy v cakarni len kukali, ze akeho certa mam doma. Neviem doteraz cim to bolo, v noci uz spala super a teraz tiez dospava. Aj vy to tak mate? Na striedacku, raz dobry den, potom zly...Hm..len keby som vedela, cim to je, co som zjedla a tak. Vcera sa mi ani Lili nepodarilo cez den uspat, lebo Johanka ju vyrusovala placom a to som s nou poskakovala v satke, aby stichla. POuzivate niektora satku? Zvalka, vy mate tusim manducu, si spokojna?
Chcem kupit aj nieco jednoduchsie, lebo kym naviazem satku, tak mi uz mala place o dusu, hlavne sa to tazko zavazuje, ked s nou niekam idem , vyberem z autosedacky a na parkovisku ju chcem supnut do satky.
Dnes mame cvicenie s Lili, idem prvy krat takto s dvomi detmi, som zvedava, ci sa tam budem vediet zorganizovat.
Ozaj, pridala som fotky, co nas fotila jedna pani. Neviete o niekom, kto si chce dat vyfotit mimi alebo hocico ine? Slubila som jej, ze sa popytam.
Ahojte!Ako sa mate?Dlhsie som tu nebola,ale nastastie som vas nasla 🙂 🙂 My sa stale trapime s papanim,pretoze nas MAtusko by papal v kuse.Jemu by bolo asi najlepsie nainstalovat infuziu a aby mu stale kvapkalo 😀 Druhy den mu zavadzam nove mliecko,tak uvidime ci nam pomoze.Cez den moc toho nenaspi,ale v noci spinka dobre,klop klop.
ahojte kocky, tak mame za sebou dalsiu prespatu noc, len skoda, ze cez den mala tak zle zaspava, aj teraz ju mm nosi na rukach
iwa, no mm ma teraz este dovolenku, tak si malu vychutnava, ale potom tiez zacne byt do vecera v praci a mozno aj na tyzdnovky pojde
trpezliva, my mali zly den v nedelu, nastastie v noci prespi dobre a cez den uz nejako sa snazime pestovat 😀
tie fotky su krasne aj pohladnicka, nadhera
mne foti bracho, je to taka jeho zaluba, uz ked som prisla z porodnice, tak dobehol pofotit malej prvy den doma 😀
ahojte, za nami fajn noc, bol hore od 1.00 do 3.00 a potom sa zobudil až o 8.20, len tie 2 hodiny v noci mi plakal, aj prso odmietal a teraz sa podržte, zabral čaj, vypil 40 ml, podotýkam, že už 2 týždne je výlučne kojený, sama to nechápem, všade píšu, že im iné tekutiny netreba ako materské mliečko, toto sa mi s ním stalo už druhý raz
saska, ja som to tu vcera akurat pisala, mne vcera doky v poradni vravel, ze mam malej davat cajik aspon 50 ml medzi kojenim a tiez ju vylucne len kojim
aela čítala som to, neviem, čo si mám o tom myslieť, aj kamoškina mama, je lekárka, mi hovorí, že sem tam treba dať vodu alebo neosladený čaj, mne to malý odmieta ale včera úplne hltavo pil, podotýkam, že nutrilon ani moje mliečko nechcel
ahojte, v noci sa mi tak naliali prsia, ze ma strasne boleli, mala spala 6 hodin. Teraz mam pravy uplne tvrdy, boli hlavne smerom do podpazušia, aj ked ruku zdivhnem. Uz som dala horucu sprchu, odsavam, ale stale nič. Neviete niečo poradit? 😢
tak a sme v novej temicke. ako vidim kojenie a prikrmovanie sa tu vacsinou rozobera. aj pre mna je to kriz. maly vobec nechce tahat prso, uz ani jedno. vcera som ho dokonca nechala aj plakat aby sa chytil a nic uz neviem co mam robit, tak asi prechadzame na umele mlieko. som z toho sklamana velmi som chcela kojit, ale neviem preco zrazu nechce papat odomna.v pondelok mame poradnu tak uvidime co povie doktor.je tu niekto co vobec nekoji?
ahojte tak ja zasa s kojenim zacinam pomalicky... nutrilon davam len tak 2-3x aj to vacsinou v noci a nie preto ze by som mlieko nemala ale preto, ze maly dost hryzie a taka rozospata by som asi pekne vyskala od bolesti... 😅 co mi kazdy den neskutocne pomaha a vdaka comu mam mlieko na kazde kojenie je jednoznacne nealko pivo - akonehale si nedam aspon 1 za den tak je mlieka malo - pijem tak 1-2 denne a dnes som vstala s premocenym pyzamom co mi mliecko tieklo 😉 takze verim ze postupne nutrilon vynechame uplne z jedalnicka - len keby to nebolo take bolestive zakazdym... 😨 verim ze sa to upravi... inac sme mali skvelu noc, maly mi po nakojeni pre desiatou vecer spal do 2:10 !!! cize mliecka bolo dost pri papani 🙂 potom sme papali o piatej a o osmej bez preoblemov mi hned po papani zaspal cize nebolo ziadne statie a tisenie pri postielke 😉 konecne som vstala oddychnuta a vyspata 😉
tami a tvoj maly neodmieta prsia ked mu davas aj z flasky?lebo moj najskor tiez som ho cez den kojila a na noc dokrmovala lebo som nemala az tak vela mlieka, ale teraz sa to uz neda, uz chce len z flase ☹
hermi - vobec nie praveze za prsnikom ide vzdy sam... ked je na rukach tak hned hlada - a to som mu velmi dlho len flasku davala - teda prevazne.... aj prilozili mi ho v nemocke az na 3. den a bol krmeny z flase... a teraz ked mi mliecko ide tak to pre neho nie je problem... dokonca aj pri klobucikoch tahal poriadne - ale tie som uz odlozila a snazim sa ho prikaladat normlane aj ked to hrozne boli niekedy a poujukam si tu... mamka sa stale zasmeje nech ratam do 10 kym to prejde a roztaha 😀
a zboznujem ked mu davam pusu na licko a on otvori pusu a taha a hlada 🙂 minule tak mamke na krku hladal sme sa smiali ze robi cucfleky - tak cucal 😀
nazorny priklad 😀
no to je super ze mu tak chuti.ved moj bol tiez taky a neviem preco si to rozmyslel.ale este to budem skusat, len mi ho je luto ked tak place prso pri puse a nechce
zlatucky 🙂
Tami, toto poznáááám 😀 ani my nemáme problém s kombináciou fľaška, prsník, teda zatiaľ... 🙂
babo, naša je taká hladoška, že som vravela, že by jej trebalo za hlávku súdok, do neho slamku, aby si mohla celý deň poťahovať 😀 😀 😀

ahojte tak aj ja sa hlasim
zvalka - nemusi ist do mliecka vigantol my davame priamo na jazyk jednu kvapku - tak nam kazala doktorka... 😉
zuzuxx gratulujem 😉