icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

pandula
22. jan 2010

bunda mala kapucnu ... mne dnes uplne sibe baby pomoooooooooc 😀

pandula
22. jan 2010

ja idem na masaz s malym v utorok. kedze sa nevie ulozit cez den spat aj v noci mu to niekedy trva ... je to asi 15 minut pesi a planujem ist len s nosicom kedze su tam velke schody a ziadny pristup pre kocik...

mne vzdy v nosici zaspinka... 🙂

betyna8
22. jan 2010

lubka,ja moc v noci tiež nenaspím,teda ked mame horsiu noc, napapa sa a potom trva aj hodinu kym zaspinka,lebo sa este potrebuje pucit 😒 , chvilu pospi a chce zas papat.Ja ho mam v postielke,ale nadranom si ho davam k sebe do postele.Aj ked to neodporucaju,vraj sa deticky v rodicovských posteliach moc prehrievaju...ale jedna baba povedala.....
pandul, sibe nam asi viacerým, to sme postupili z tehotenskej demencie do materskej demencie 😀

pandula
22. jan 2010

bety 😀

saska73
22. jan 2010

mm sa vrátil z akcie - zapíjali s kolegovcami našeho malého - si predstavte, že mu kúpili riflíky, svetrík a čiapku, blahoželanie, peniaze do obálky - len uvidím to až zajtra, nechal to v aute a auto ped robotou. Ale pekné od nich, to by som nepovedala do nich, ktovie koho žena to kupovala alebo možno aj sekretárka.

zuzitka
autor
22. jan 2010

noe ... mne povedali, že netreba naširoko baliť, ale asi budem pre istotu ... akoby mal mať problémy neskôr 😨

janula17 ... ja kojím z oboch prs po 15 min ... o hodinu mu dám 30ml nutrilonu a hned zaspí ... takže to je náš režim ... 2-3 hodinky spinká, potom je hodinu a pol hore až 2h a potom zase spinká .. a tak dokola

lubka ... alex mal takú stolicu, ked som brala atb

pipíka ešte nepreťahovať 🙂

aela
22. jan 2010

pandula, ja som po vcerajsku uz dnes nevydrzala byt s malou doma, tak sme isli poobede, ked tak pekne svietilo slniecko, na hodku vonku a veru super spala az do siestej potom

meinkonka
22. jan 2010

saska a kdeze to pracuje ten tvoj m??? 🤐

meinkonka
22. jan 2010

no zakon schvalnosti ten fakt funguje. vcera mi maly prespal cely den aj celu noc a dnes? od 8 rana spal len 1hod a az teraz o 17 zasa zalomil. aj to az po 100ml beby ☹

janula17
22. jan 2010

aj ja som sa pytala na poradni co s pipikom, tiez mi hovorila ze este nepretahovat....

Takze sme na tom asi podobne s tym kojenim. Teraz o 6 som mu dala z jedneho, ale o 10 min zaspal asi na pol hodinky, potom sa so strasnym krikom zobudil ze hlad, potiahol z druheho a potom sa pekne pogrcal 😠 Tak neviem ako to mam chapat, bol hladny alebo len pazravy?

A vy kedy kupete vecer? Kedy akoze na noc ukladate? Lebo ja az tak okolo 22.OO a potom uz aj ja idem spat, ale mm mi zacal frflat ze co bude byvat s nasim casom akoze spolocnym "len pre nas dvoch??" 😅 Ze by asi bolo lepsie ho skorej ukladat na nocny spanok aby sme vecer mohli travit spolu uz v klude....

janula17
22. jan 2010

Ale ked ja si pod tym "casom spolocnym v klude" predstavujem momentalne si uuuplne sama zaliezt pod paplon.... 😀

beruska.zuzanka
22. jan 2010

saška, pekné darčeky 😉

my sme od mm z roboty dostali tiež kopu darčekov, teda malinká dostala 🙂 napríklad ten overalík ružový, čo si na fb fotke pochválila, plienok dva balíky, bodynká súpravku, podbradníky, hryzátko a neviem čo ešte, taká velikánska taška toho bolaaaaaa 😀

my sme sa napapali a malá už hajá, ďalšie kŕmenie nás čaká okolo polnoci... ale ja ešte buntoším, čakám mm 🙂

saska73
22. jan 2010

beruška - to je pekné, že celú kabelu

neviem čo sa deje ale takto večer si malý pýta tiež pomaly každú hodinu jesť, trocha pocucá a poto sa chce na mne alebo na mužovi vyvalovať

janula presne - lahnut a spat, este tak sprcha a ponatierat sa telovým mliekom predtým a 8 hodín spať v kuse

beruska.zuzanka
22. jan 2010

joj, kočky, čo by sme asi všetko dali za tak osem hodiniek spánku v kuse.... 😀 sa myslím načakáme teraz... 😝 ale čo už, ja si stále hovosím, keď nevládzem už, chceli sme bábo, máme bábo a určite to všetko stojí za to 😉

saska73
22. jan 2010

beruska - ked sa tak malinkí na nás usmejú, zabudneme na všetko 😵 😵 😵

beruska.zuzanka
22. jan 2010

jj, presne taaak, naša sa uz aj rehoce, aj so zvukmi normálne... 🙂 a dneska si vygrcla po jedle a začala sa smiať... 😀 po kom jen to dítě budeeeee 😀 😀 😀 😀

saska73
22. jan 2010

beruska a za chvíľku si bude džavotať, náš už tak laloce, srandovný je, teraz sa múdri v lehátku a počúva eurovíziu 🙂

beruska.zuzanka
22. jan 2010

😀
aj ja počúvam, naša zatiaľ búva, tak uvidím, dokedy jej to vydrží 😀

saši, taká otázka, kedy si prestala krvácať po pôrode? a ostatné? bo ja už vyše mesiaca po a ešte stále dosť špiním, nie je to krvácanie regulérne, ale je to no... a ešte ma aj celkom bolí dole, hlavne keď dlho sedím, alebo zasa chodím... a v rifliach byť dlho nezvládam ešte... 😕

saska73
22. jan 2010

beruska - prestalo bolieť tak do 2 tt úplne a krvácanie trošilinka ešte aj v 5 týždni po ale len tak sporadicky a minimum

janula17
22. jan 2010

berus, ja tiez este stale krvacam, sice tak trosicku len, ale musim mat stale slipovu vlozku.... ja uz nebolim, ale stale si neviem predstavit ako nabehnem na taky ten manzelsky zivot teraz s malinkym... kontrola po sestonedeli bude sice az o 2 tyzdne ale uz mi chyba taka ta intimita 😵

baby ze 8 hodin napreruseneho spanku, aaaaaach

beruska.zuzanka
22. jan 2010

No, aj mne už chýba ten "manželský život" teda, unavený sme obaja stále statne, ale tak uvidíme uvidíme 😵

asik to nie je teda moc ok, že ma to stále bolí 😕 no, to som zvedavá na kontrolu o dva týždne 😅

lubkaeck
23. jan 2010

dobre ranko mamicky 😉

teda ja uz mam den, len cakam kedy sa konecne rozvidni 😀 ved uz som od stvrtej hore 😕

cize neplati u mojho syna, ze ked pojde spat neskor tak ze aj vstane neskor 😖 juuj a tie nase sople, vrazdila by som, len neviem koho 😠 😕

noemi01
23. jan 2010

pandula - preťahovať pipika

zuzitka - ty si s pindurikom to aj robila???

ja spinkam s dominikou aj s malim v jednej postele

my sa kupkame o 18 a zalomi my o 20 a ja s nimi

saska - musi biť zlaty ked si tak brboce
a vy ako krasne spite my papame v noci aj 4 krat

beruška - ma už mam v nedelu 6 tt po a stale mam slabe špinenie
tiež ma to hneva muž si už odratava dni ale neviem neviem ..........
musim isť ku gyndovi na krv sa objednať ale sa mi nechce a ako s malim ????

lubka - jaaaaaj že od 4 hore tak už maš upratane a navarane???? 😀 😀
tak je tiež načasovani nebude spať dlhšie ani my ale my sa budime o 7
a sopliky vam teču??? ak su pekne tak to prejde nech len teču

lubkaeck
23. jan 2010

noemi- no nemam, ledva kafe som vypila 😉 len zabavam maleho aby nereval, bo sople ho stvu riadne 😠 a stihla som sa uz namalovat 😀

idem zobudit mm a ideme sa vychystat na ten krst 😉

pekny den vam zelam 🙂

noemi01
23. jan 2010

lubka - no ja už varim a perem odušu
a mala by som isť aj na nakup ale ako z dvoma detmi malej sa nechce chce pozerať rozpravky 😒
tak nemam ani rožky kupene
tak ale namalovana si 😀 😀
ja som strapata ao bosorka 😀
moj je po nočnej tak musime biť všetci po tichu

pietra
23. jan 2010

ahojte 🙂

my sme vcera boli na sone skontrolovat oblicku, kedze mu v porodnici zistili dilataciu. Vraj je to uz v poriadku, tak dufam, ze doktor pozeral spravnu a aj to dobre videl 😅 Lebo to bol taky dost stary doktor a ja mam nejaku nedoveru k takto starym lekarom v dochodkovom veku

stale sa trapime so soplikmi a hnisavym ockom. Vytery ukazali, ze tam ma stafylokoka ☹ To ma z porodnice 😠 typicka nemocnica potvora 😠 a ocko mu zacalo hnisat na treti den v porodnici, tak to musel dostat niekde tam ☹
a este sa trapime so zaparenym zadockom, ani mnou chvaleny imazol mu nezabera. Doktorka radila kupat v hypermangane, tak uvidim, ci to pomoze. Vcera som mu tym zadocek osetrila prvykrat a zmenila som aj plienky z huggies na pampers. A teda zdaju sa mi lepsie, budem musiet dokupit, lebo toto som len par dostala.

vy, co pouzivate pampers, maju aj 2 tu sietku ako tie najmensie? Lebo prave ta sietka sa mi paci, zda sa mi, ze ma vdaka nej zadocek vo vacsom suchu ako v huggies

niekto sa tu pytal na spinenie, vraj moze trvat nielen do skoncenia sestonedelia, ale niekedy az 8 tyzdnov od porodu 😖 Tak len dufam, ze to nebude moj pripad, lebo mi to uz lezie riadne na nervy

trpezliva
23. jan 2010

ahojte. pietra, zohanala si uz tu Pravdu? Ja na teba stale myslim a pytam sa kade chodim, este nasi musia kuknut, mozno ju nevyhodili.
My pouzivame Pampers newborn 2, myslim, ze nemaju tu sietku. Ale su podla mna super, aspon nam vyhovuju.
Johanka zacala vela spavat, comu sa hrozne tesim. Uz som vam pisala, ze u nas zabera spanie na brusku. Doteraz len cez den takto spavala a asi 2dni ani v noci inac nechce spinkat. No co uz, mam ju pri sebe na posteli, tak ju kontrolujem, dufam, ze sa nic nestane..ale takto vkuse prespi 3-4hodky. No akonahle by som ju pretocila, alebo ulozila spat na bok ci chrbat, tak by nezaspala. Vecer chodi spat okolo 19tej a prvy krat sa budi okolo polnoci, potom o 3tej a 5tej, 8mej a teraz znova spi, pocitam ze do takej 11tej urcite potiahne. Ked je hore, tak ma dobru naladu strasne kratko, asi taku pol hodinu..potom uz mrnci, ze je unavena a chce ist znova spat. Kocikovanie teraz na dlhsie nehrozi, takze chodime max. na hodinu von. Ale tiez satkujeme ako pandula, to ju naobliekam, naviazem na seba satku, este mame taky vak teply, ten si obleciem a ideme von vencit psa a Lili. Len sa smyka, tak si musim davat pozor, aby som nespadla na brusko.

trpezliva
23. jan 2010

s tym ockom to mame aj my...raz je to lepsie, potom horsie. Dufam, ze do 3mes. to prejde a nebudu jej musiet prepichovat ten kanalik.

pietra
23. jan 2010

trpezliva, ty si zlata, ze na mna myslis 😵 Pravdu som uz zohnala, pisala som priamo do redakcie a boli taki zlati, ze mi poslali to vydanie

nam doktorka povedala, ze ked mu to ocko neprestane do pondelka hnisat, ze nas posle na ocne, aby mu skontrolovali ten kanalik. A neboj sa, to sa neprepichuje, ale preplachuje. Tak to snad nie je hrozne, ale aj tak dufam, ze mu to prejde. U nas to hnisanie sposobuje ten hnusny stafylokok.

pietra
23. jan 2010

ja by som sa prave v tomto smyklavom pocasi bala nemat maleho v kociku, ale v satke alebo nosici. Tak nechutne sa smyka a ked to posolia, tak len hnusna brecka z toho vznika a pripada mi este smyklavejsia, ako ked to posolene nie je. Vcera som sa tak nechutne smykla, ledva som to ustala