icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

beruska.zuzanka
28. júl 2010

no, ešte počkám tak týždeň-dva a aj biele jogurtíky chcem zaradiť asi na raňajky 🙂

kuspitka
28. júl 2010

@beruska.zuzanka my jej uz davame doktorka na gastre mi povedala nech jej davam.len neviem preco nechce zeleninu

tinika
28. júl 2010

@kuspitka ved bude mat možnost predviest 🙂
ja este nedavam jogurty take kupovane, kedze ja mam alergiu na mliečne veci a mm tiez je velky alergik ale take nestle kupovane vyzera ako jogurt to uz papal asi dvakrat a v pohode

beruska.zuzanka
28. júl 2010

@kuspitka no, neboj, zachutí jej 😉 akú si skúšala jej zeleninku? bo emka zo začiatku len čistú mrkvu chcela furt, alebo brokoli, o zemiaku ani počuť... u už papá skoro tri mesiace a zje všetko 🙂 niekedy viac, niekedy menej.... nesilím to 🙂

kuspitka
28. júl 2010

@tinika ja mam len na zeleninu alergiu.
@beruska.zuzanka skusala som jej dat aj mrkvu len nieje taka sladka ako ked uzu kupit vizivu ..

beruska.zuzanka
28. júl 2010

@kuspitka ja emke kupujem mrazenú zeleninku od Vinica, majú mrkvičku, že Karotienka sa volá a je super, sladučká, vynikajúca 😉

kuspitka
28. júl 2010

@beruska.zuzanka ja jej verim aj teraz zemiak a maslo nato.
inak co jej das zapit ,ked jej davas zemiak mlieko,alebo caj

beruska.zuzanka
28. júl 2010

keď máva zeleninku a je hustejšia, kašovitá, tak čajík, alebo vodičku, ale tú moc nechce, takže čajík a keď má polievočku, tak ani nič, len ponúknem, ak nechce, nepije... 🙂

kuspitka
28. júl 2010

tak uvidim dnes jej skusim dat zas zemiak.chcem jej kupit tie sladke zemiaky,
mala uz nici vsetko

beruska.zuzanka
28. júl 2010

@kuspitka ak ľúbi zemiačik, skús jej po troške doň inú zeleninku pridávať, aby si zvykla 😉 mäsko papá už Kamilka?

kuspitka
30. júl 2010

@beruska.zuzanka uz papala len ani to velmi nechcela....

beruska.zuzanka
31. júl 2010

@kuspitka hmmmmmm, teda, tak len veľa veľa trpezlivosti a skúšatť skúšať skúšat... píšem ako pako, sorry 😅 😀

kuspitka
31. júl 2010

@beruska.zuzanka to nevadi moja.len to,ze moja ma aj riadne jedlo len o 30min chce mlieko

beruska.zuzanka
31. júl 2010

a dojčíš ešte?

beruska.zuzanka
31. júl 2010

keby si jej dala väčšiu porciu? koľko cca spapá?

dana333
1. aug 2010

ahojte mamičky, idem sa opýtať či by som mohla k vám občas zájsť? Mám 7,5 mesačnú princezničku, mala sa narodiť až v januári preto som v téme o januárčatkách, až teraz ma napadlo nájsť si tému v ktorej nebudeme najstarší. 🙂 Viem že už ste tu asi zabehaná partia, ktorá sa dobre pozná, takže pochopím ak vám bude vadiť prísť k vám ako nováčik.

kaja73
1. aug 2010

Ahojte, ja by som sa chcela tiež pridať. Mam 2 synov -11 rocneho Peťka a 7 mesačného Paťka.Podobne ako dana333 sa Paťko mal narodiť až v januári,ale bol z toho nakoniec cisarák 19. 12.Zub nemame zatial ani jeden,papame cukinu, brokolicu, špenát, zemiak, kuracie masko, dusene jablko,slivku, hrusku a obilniny ovos, špaldu pšeno a začiname so pšenicou.Dvakrat za den kojim a 2 krat za den ma umelé mlieko alergy care. Sedime , stojime, za dve ruky robi prve kročiky,snažime sa plaziť, točí sa okolo svojej osi/ked je na brušku/ ale pretočiť sa z bruška na chrbát sa nechce ani za svet.Meria 78 cm a váži 9450 g.Papkáč je zatial vyborny, krasne papa lyžičkou .Zatial je to o nas všetko. Ahojte.

tinika
1. aug 2010

@kaja73 ahoj ja mam tiez Paťka 8 mesačného a mm je Peťo hihi

bluvatko
1. aug 2010

@kaja73,preco papate alergy care?Dobre Ti vazi,moj ma necelych 8000 a 73cm.Richard sa tiez nevie pretocit z bruska na chrbat.

kuspitka
2. aug 2010

ahojte dievcata.
mozem sa vas nieco opytat nasa mala je prkrmovana a spapa toho vela ale o hodinu si vypitá mlieko.je to normalne?
@bluvatko to mate suoer vahu aj my taku ,ale nasa meria len 69cm...

kaja73
2. aug 2010

@bluvatko Maly mal od 2 mesiacov otrasny ekzem, takmer na celom tele.Boli sme aj na testoch, tie zatil nič neukazali, ale aj tak mi odporučili /mne kedže kojim/bezmliečnu dietu a malemu ked som začala podávať umele mlieko/nie vždy sa chcel prisať/najskor hypoalergenne mlieko-ale to nepomahalo a tak teraz asi 2 mesiace pije alergy care a možem povedať ,že po 5-6 týždnoch takejto diety a podávani tohto mlieka nam v podstate uplne ustupil. Niekedy ked neodolam napr. troche zmrzliny alebo kusku keksíku tak sa to trochu zhorši,ale inak je to už dobré.
@kuspitka Aj moj maly spapa napr.2 deci masovo- zeleninoveho prikrmu a po 1-2 hodinach vypije 180 ml mlieka. Tie prikrmy nemaju taku kaloricku hodnotu ako mlieko.Tak asi preto.Najskor som mu mlieko tak skoro po jedle davat nechcela,ale prestal priberat a dokonca šiel vahou dole-za 1 tyžden 150 gramov.

kuspitka
2. aug 2010

@kaja73 podla teba je to dobre,ze takto papa?maso nasa nechce.
inak myslite ,ze spenat maju deti radi.
aj u nas je nabeh na ekzem moj muz ho ma...

kaja73
2. aug 2010

@kuspitka Ci je to dobre , zavisi asi od konkretneho dieťaťa. Moj maly ma takmer 80 cm važi 9450g a jeho teličko nie je vôbec baculate, iba tvar aj ta len trochu.Starši syn važil v tomto veku o 1,5 kg menej ale vyzeral oveľa baculatejší a to aj napriek tomu že veľmi zle papal,takže si papkanie tohto mrnusa užívam 😀.Maska nepapa veľa cca 1 polievkova lyžička na 1 porciu-ale to aj musíme, pretože bol silne anemicky /v 2 mesiaci/a z umeleho železa sa mu zhoršoval ekzem.Pri tejto stave sa mu upravili krvne vysledky a aj ekzem ustupil takmer uplne. Kym bol len kojeny bol stale chory od nadchy až po zápal pluc. Boli sme aj v nemocnici.Dokonca 2 krat, raz ten zapal a ťažka anemia, druhykrát operacia hemangiomu.Odkedy papkame pestru, zdravu stravu sa to zlepšilo- takže moja odpoved je: ano pre Paťka je toto stravovanie dobré.Inak odkedy papa zeleninku ,masko a ovocie začal oveľa pomalšie priberať-20-40g za týžden,dovtedy to bolo 200- 500g/ ved ako 4 mesačny važil 8 kg/ .

kuspitka
2. aug 2010

@kaja73 to ste malio peknu vahu.
tak nasa maso nechce ,preto chcem skusit jej davat spenat....

beruska.zuzanka
2. aug 2010

@kuspitka ahojky moja, koľko váži Kamilka cca? my sme dnes boli na poradni a Emča dla, že 9420 😀 😅 😕

kuspitka
2. aug 2010

@beruska.zuzanka tak nasa vaci 7900g.to mate velmi peknu vahu moja.co jej davas papat

beruska.zuzanka
2. aug 2010

@kuspitka Emka špenát celkom môže, ale nie z kupovaného pohárka, len doma spravený zmrazený, ale bz príchute, čo býva smotanový a tak, len čistý špenát, prípadne trochu mlieka jej doň šupnem, žĺtko natvrdo, zemiačky a má vánoce 😀 😀 😀

beruska.zuzanka
2. aug 2010

@kuspitka Adi, no Emča práveže teraz s papaním vymýšľa... papá tak všelijako, je ako počasie a papá už všetko, čo pre jej vek môže, takže chudé mäsko hydinové, teľacie, králika, pár krát mala aj hovädzie chudé, zeleninku, sem tam cestovinu bezvaječnú, ale málinko, zeleninku, ovocie, chrumky kukuričné, špaldové, pohánkové, sem tam ten detský keks či bábätkovský a mliečko 🙂 kašu mala pár krát tiež, ale tú nie pravidelne, to len na spestrenie, aby nenaberala, keď je aj tak dosť veľká 😀

kuspitka
2. aug 2010

@beruska.zuzanka ja poznam spenat len cisto mrazený ....a cerstvy neviem zohnat

beruska.zuzanka
2. aug 2010

@kuspitka podľa mňa sa čerstvým netráp 😉 mrazený je v pohode len ted ako vravím, čítaj zloženia, bo výrobcovia tam napchajú kadečo.... 😉