Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
@kuspitka a vôbec nič nepomáha? nosenie v manduce, alebo inom nosítku? alebo si s ňou skúsiť ľahnúť, keď zaspí odísť? mám niekde v pc takú knihu stiahnutú alebo v maili, pošlem Ti? je to o učení detičiek zaspinkať a podobne, pohľadám to 😉
@beruska.zuzanka to nepomoze...
ja jej aj citam rozravky.
inak teraz sa mi prvy krat postavila .a ked lozi tak si uz vie aj sadnut
@bluvatko Nie su to kortikoidy. je to len medialny tlak zo strany USA.Ked sa robili rozbori 98 percentnym alkoholom nepreukazali sa ich pritomnosť.Skin cap sa na trhu použiva už viac ako10 rokov a nik nemal vedlajšie učinky ani pri dlhodobom užívani, čo pri hormonoch už su.Dala som si bacha a našla som si rozbory aj z europskych laboratorii, nie len americkych.Potvrdila mi to aj moja kožna a aj laborankka z lekarne.
@kuspitka to nie je rozpravka 😀 to su postupy, metódy ako naučiť detičky zaspávať, je to super, mnohým to pomohlo, ak nechceš nenúzim, len vravím, že mám, ak chceš, napíš mail, pošlem, už som ju našla 🙂
@beruska.zuzanka tak posli.
ale sme to asi aj my citali len u nasej to nefunkovala.mesiac sme to skusali
@beruska.zuzanka posli aj mne ak mozes, moj sice v poho zaspava, ale mozno sa niekedy zide dakujem
@tinika hoď mailík 😉
@beruska.zuzanka prislo mi to.
dakujem
@beruska.zuzanka ty si sa podla toho riadila?
@beruska.zuzanka nam v noci buva super,ked je teplo tak sa zobudi aj 2krat,ale buva do vosmej.cez den je to horsie.
ale zas su horucavi a ked je chladnejsie buva celkom dobre
@beruska.zuzanka nas mal tiez obdobia ze horsie zaspaval abo v kociku nechcel, teraz zase občas v noci zo zubov
babyyyyy, tak potom? ja som myslela, že nespia deň noc 😀 to mojej susede tak synček nespáva, šesť mesiacov bude mať a vôbec, veľmi veľmi málinko spí, sa s ním ona natrápi... ☹
Ahojte dievcata.
ako sa mate?
my sme mali hroznu noc,ale potom celkom dobre zabuvala.....
Ahojte. Chcem sa spýtať, tie z Vás, ktorým už detičky začínajú liezť, dávate ich do ohrádky, alebo ich nechávate liezť po byte, alebo ich dávate liezť niekde na Vašu posteľ, keď ste pri nich?
My máme teraz takú nezhodu s partnerom, kvôli tomu, že náš malý celkom dobre štvornožkuje, nie je to však ešte vždy stopercentné, keďže má 8,5 mesiaca. Dávame ho aj do ohrádky, alebo potom na posteľ, keď sme pri ňom. Partner ho chce už dávať liezť po zemi - máme dlážku bez kobercov. Mne sa to však nepáči, lebo mám obavy, že si pri prípadnom náraze na tvrdú zem malý vybije aj tie dva zúbky, ktoré zatiaľ má, alebo že sa buchne na hlavu a podobne. Ako ste to riešili Vy?
@mmaattuuss ja davam malu liezt po postely a po jedinom koberci,ktory v byte mame...po dlazke sa mi to zda este nevhodne...hocikedy sa jej smykne ruzicka a padne na "drzku",takze to by mi bolo luto,keby sa jej nieco stalo....ked som pri nej,dam ju aj na parkety,ale to mam ruku pred jej ustami,keby nahodou 🙂
baby chcem sa Vas tiez opytat ako vase deticky spavaju. od dvoch mesiacov do siestich mi mala prespala celu noc a potom nastal nejaky zlom,presne v den ockovania a odvtedy mala je v noci hore aj desatkrat.resp. raz ale to tri-styri hodiny,stale len place a neda sa utisit.Neviem,ci uz je vyspata,ci vymysla alebo ju nieco boli,alebo co...som uz z toho zufala,lebo som strasne vycerpana...spim tak tri hodiny denne a zacinam posledny tyzden pocitovat,ze to teda nie je ziadna sranda.Dakujem za akykolvek nazor alebo radu.
@aotrnavska ja ju davam aj na zem ,ale ma koberec len stale odtial zlezie tak je na dlazke a lepsie sa jej lezie ,ako na koberci
Ahojte, som tu nova nerodil nahodou niekto okolo 18.12.09 v ruzinove?
@aotrnavska Mojmu malemu sa spanok tiež zhruba od 6 m zhoršil. Dovtedy spal od 20 h do cca1h napapal sa a spal do 5-6 h znovu sa napapal,bol hore cca 1h a znovu zaspal na 2h.Potom horor,zaspaval o 21h spal 2 h a začalo to.Každu polhodku až do zhruba do 4 h rano plakal, potom zaspal na 2 h a koniec.Mohli sme vstávať.Niekedy to bolo ešte horšie,ani cez den nechcel spať max 3 krat po pol hodinke.Vraj je to pomerne časte v tomto veku /zubky a separačna uzkosť/Teraz asi 6 noci je to lepšie.Podľa mna bol chronicky nevyspatý.Začala som si k nemu cez den lihať a tak som ho "donutila "spať 2 krat po1a pol h a večer si ešte zdriemnut na tu jeho pol hodinku a zazrak, v noci spi kludnejšie zas zhruba od 21h, ale do 2 hodiny, napapa sa a spi do 6 hodiny, znovu sa napapa a spi mi do 8 až 9 h.rana.Zisti či to nie je aj tvoj prípad -ta chronicka nevyspatost,dieťa totiž prave vtedy nevie dobre spať, stale sa budi a je plačlive.Mne trvalo cca týžden, kym začal spať aj sam cez den tu 1 a pol hodinu, noci sa zlepšili po 2 dnoch čo spal viac cez den.
@kaja73 jeeej dakujem za onformacie...vies ja uz hladam na nete vsetko mozne,ci jej nieco nemoze byt. Hlavne nocny spanok ma zly,teda skoro ziadny..cez den spi asi tak ako si ty pisala tak trikrat po pol hodke...niekedy potiahne aj dve hodiny.Hladala som na nete o tomto probleme a ze vraj to moze byt aj intolerancia laktozy,alebo idiopaticka insomnia....tak teraz neviem,ci mam tomu nechat volny priebeh alebo zistovat pricinu.Bojim sa,aby som nieco nezanedbala a potom si to budem vycitat.
separacna uzkost? vies mi o tom povedat nieco viac???prejavuje sa najma v noci?
mas pravdu,som chronicky nevyspata...uz skoro dva mesiace spim po dve hodiny denne a uz fakt nevladzem,ale co s tym mam robit,ked sa vazne nemam kedy vyspat?
@aotrnavska separčna uzkosť znamena že dieťa si začina uvedomovať ku komu patrí /k mame/a boji sa že ju strati.Hlavne v noci sa potrebuje uisťovať, že mama je pri nom. Tu chronicku nevyspatosť som myslela na malu/jasne že aj ty si nevyspata 😝 /Skus dako docielit, aby malá cez den viac spala a uvidš či sa jej nočny spanok zlepší.Intolerancia laktozy by to byť nemala, pretože by tento problem so spankom mala už od narodenia /materske aj umele mlieka ju obsahuju/,a idiopaticka insomnia je už v podstate medicinska diagnoza a to je fakt zriedkave.Uvidiš že to bude len prechodne obdobie.Moj starši syn zle spaval v podstate celu dobu,čo mu išli zuby /od 7m do 28 mesiacov/Teraz by som to aj u neho riešila častejším ukladanim na spanok.On mi od 8m cez den spal len1 krat 40 minut a v noci bol pravidelne každu hodinu hore-fakt to bola hroza.Aj preto mame taky velky vekovy rozdiel medzi deťmi.Fakt sme sa bali, že aj druhe babo bude take.
moja mala,ked buva v noci somnov tak buva skoro celu noc.
neviete ,ako ju mam odnaucit od toho,aby stale bola na rukach???
@kacenka1310 ahoj,ja som rodila v ružinove 16.12.
ahojte 🙂 aj ja som rodila 16.12. v Ružinove

@kaja73,skin cap stale pouzivas?su to kortikoidy,ja mastim ambidermanom a je tam tiez locoid,ale to je jedine co nam pomaha