Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
Ahojte, ja som rodila 22.12.2009 v LV, je to veľmi fajn téma, som rada, že som ju našla, aspoň som si prečítala aké sú iné detičky v tomto veku 🙂 .Aj ja sa podelím o radosti s našim Filipkom. Kojila som 7mesiacov aj niečo, až po tom mi začal poriadne spinkať v noci, inak sme boli skoro stále na prse. Potom mu dám ráno, na obed aj na večer pred spaním mliečko.medzitým všetko čo píšu, ovocie, polievočku, druhé jedlo, výživku a začala som dávať aj krupicovú kašu..chutí mu, podla receptov s vodou ju zarábam a dám tam troška sunáru. Sedíme od 5-6mesiacov, teraz sme na tom tak ,že už sa držíme nabytku a chodíme a chodíme, keď nevládzeme tak lozíme, všetko ťaháme, vyťahujeme zo všadiaľ. 😀 Aj mne zaspal len na rukách ale asi od 4-5mesiaca som ho začala dávať uspávať podľa tej knižky, zabralo to asi na 2mesiace a teraz spinkáme asi tak ,že on je v postielke a ja som pri ňom, držím ho za ruku, alebo len tak som pri ňom a zaspinká, najskôr sa jedoval, ale rýchlo zabudol, že bol na rukách 😝 Za to zúbok ešte ani jeden..chich, už vie kde je tata, opička, loptička a hovorí baba, mama...tak ako píšu ale vyslovene mama povie na mňa, keď plače, napr. pri obliekaní..tak vtedy povie mama, alebo keď sa zobudí, začne.. 🙂 Každé bábatko je iné, len som sa aj ja chcela podeliť o to moje 😎
ja už neplánujem tretie 🙂
moji chlapci majú rozdiel vekový 3r a 10mes
a je to super. starší chodí do škôlky už, je ako-tak samostatný... tak si užívam mimino už 9mesačné 😉
No ja by som chcela ďalšie už aj hneď, samozrejme, že to nie je také ľahké, preto, dúfam, že sa nám podarí, keď pôjde malý do školky.Floweska nie, nemám knižku, len na nete, čo som si stiahla, tuším sa to volá: Každé dieťa dokáže zaspať samé, alebo tak nejak, mne to pomohlo v tom, že už neuspávame na rukách 😀 ..keď už neprší, tak aspoň kvapká 😀 .No mne čapičku znesie, fú, ale pri ostatnom, jajaj..to je boj 😀
Riško už konečne zaspava sám,dam ho do postielky,pokruti sa a zaspi,ale pušťam mu rádio aby nepočul hluk.Konečne už mame aj druhe očkovanie za sebou.
@bluvatko nemôže jesť mak, granko, čokoládky a asi aj citrusy mu vadia 😝
kravské mlieko pije ... začal to piť ako 2-ročný
kožná mu furt dávala ichtyol a locoid, ale to bolo o ničom. len ten locoid zaberal
ja som s ním bola aj u liečitela p.Dedíka. užíva od neho kvapky bylinkové. ako 2-ročnému mu ekzém zmizol úplne, len asi minulý rok sa mu objavil ten flak na ruke 😝
@mackulka jaj dikes ja ze mas nejaku knihu, moj cez den zaspava dost tazko v posttielke furt reve od nervov ze nevie zaspat, ale ked je v kociku tak ani neviem a uz chrape, no a v noci super to zaspi nastastie sam, ale v poslednej dobe si zacal zvykat na hladkanie)))
no tak ti drzim palce nech vam to vyjde cim skor, ja planujem az neskor tak ked bude asi v skole nech sa zas citim doma ako kebysom mala jedno male baby cez den))))a ked pride viktor domov tak bude pomahat hehe to su, ale plany uvidime ako sa to cele vyvinie
@zuzitka no pekne ked kojis to preto ti robi, moj odkedy pije UM tak spi jak dudek v noci akurat tak teraz ked mu vysli zuby tak sa zobudi sem tam na cajik, ale hned spi dalej, mam kamosku co ma syna ma rok a pol a stale ho koji a stale sa jej budi celu noc kazde dve hodky len na to aby si dal cecok a dudloval namiesto dudla a cez den je toho tiez vela nenaspi
no nejak v tomto neviem este chodit hehe
ja bych ho aj odstavila ... ale on nechce ani čaj ani vodu, tak mu dám napiť z prsa.
ale asi kúpim už nutrilon alebo bebu, nech si zvyká pomaly na mliečko z flaše, ne?
no pekne moj by vypil flasu s cajom na ex celu, ale tak on bol malo kojeny tak preto, inak kamoska kupila tiez nutrilon tusim aj s prichutou lebo jej mal uz vyse roka ked ho chcela odstavit a ani za svet to nechcel pit
ked ho uz nechces kojit tak treba skusat hocico, ale moj ten chcel od zaciatku aj dudel aj z flase pit lenze kazde dieta je ine...drzim palce a papa ti dobre?ked si ho zacala prikrmovat nemal namietky?

@aela to kamoska ma dve dcerky 7 a 4 a este niekedy chceli dalsie, teraz uz len tato syn 🙂)