Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
ahojte dievcata.tak nam ide dalsi zub a este ktomu mame sople.myslite ,ze mozeme ist von,ked mame sople.nemame teplotu nic.chceme ist do popradu.
no,aj nam asi uz horne idu...🙂 uz sa obcas riadne zahryzne
no uz aj nasemu Paťkovi troska tečie z nosteka, z jednej dierky. Myslite ze môžeme isť zajtra plavať? Dufam, ze nie je nachladeny, hoci nema byt ani z čoho, ved teplo oblečeny chodi ak je zima
no my sa chy stame k dr.,utorok zacali sopliky,myslela som ze zuby,do toho horucky,uz odsavame hlieny a chrapcavy kasel,kazali mi prist,ci nejde o priedusky.kocky ja vam zavidim,ze stvornozkuju,lebo nas chce len chodit ale musim ho drzat alebo do choditka.sedet ani za nic,len som z toho pavuka neni moc nadsena,vsetko je obuchane a neviete ci to moze uskodit nozickam?
@babula ani nas maly nechcel sediet, ale zato liezol a stvornozkoval. potom zacal behat okolo nabytku a teraz to strieda. No choditko moze vraj skor ublizit chrbtici, tak nam povedal ortoped. Ja som vraj behala v bezke od 7 mesiacov a chrbticu mam na zaplakanie. Par minut denne urcite neublizi, ale dlho by som ho tam nenechavala 😉
@babula Tak ako pisali kocky,par minut denne choditko neuskodi,ale dlhodobo urcite nie.Ja som u starsieho choditko mala a naucil sa mi chodit po spickach a dlho-dlho sa to nevedel oducit.Tak u Jakubka som ho este nedoniesla a som rozhodnuta byt bez neho.A ani sa mu tam nelubi,skusali sme si ho u susedov a nic moc sa mu tam nelubilo.Ja vyuzivam ohradku,ale inac najviac sa pohybuje po zemi-sedenie,stvornozky,stavanie a atd.Sice pri nom nic neurobim ,ale aspon si ho uzijem. 😀 A konecne sme sa naucili si sadnut zo stvornozkovania-haleluja 😀
@katuska1974 Inak precitajte si velmi dobry clanok.....http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/2550/pr... 🙂 🙂
@katuska1974 alex nevie štvornožkovať. ked ho posadím, tak sa len tak posediačky pohybuje 😀
asi sa naučí rovno chodiť ... 4nožkovanie preskočí 😀
@babula alexík nevie doteraz štvornožkovať. len sedel. alebo sa pýtal furt na ruky. tak som mu dala chodítko a sa mi zdá, že nožičky mu zosilneli, lebo nedávno sa mi postavil pri posteli. velmi sa mi to chodítko nepáčilo ... ale nevládzem ho stále nosiť ... a ked sedí na zemi, tak sa posúva po riti ... len nie a nie dať sa na štyri 🙂
@zuzitka to nevadi ze nestvornozkuje 🙂 my sme sa najprv dlho dlho plazili ako partizani 😀 a potom to tak nejako doslo zo dna na den.. 🙂 Aj nas by sa rad nosil,ale je mi tazky stale ho nosit,tak bol nuteny sa nejako sa dostat tam kam chcel 😀 ked maminka ho nechcela preniest 😢 ...to ma ale maminku 😀
kočky zapojili sme sa do suťaže, ak sa vam pačime a chce sa vam, prosime o hlas, jedenkrat za tyzden
zahalasovane 😉
aj my🙂
dakujeme
Nestresujte kvoli stvornozkovaniu, ten clanok je podla mna super. Nase dieta zacalo v 6 mesiacoch pomocou ruk cuvat, potom sa zacal davat na styri, ale dopredu ani za svet, len sa kyval, alebo cuval. A v 9,5 mesiacoch zrazu vystartoval, hned za par dni nasledovalo bocne sedenie s oporou ruk(y). Nechavame to na prirodu, kedze nevie, co je to choditko a normalne sedenie alebo chodenie za ruky, tak si to nevyzaduje a je stastny s tym, co prave sam dokaze...
@happyhappy a tak by to malo byt,preto som tam ten link na ten clanok zavesila,lebo sa mi fakt lubil a je hodne pravdivy,nech sa deticky trosku snazia,netreba im to ulahcovat a tlacit do toho co chcu maminky ,lebo druhe deti to uz vedia,kazde dieta je ine a sikovne na nieco ine a preto su rozdielne,sak by sa nam nelubilo ,keby boli vsetci rovnaki 😀
@katuska1974 pravdu pises 🙂 ja mam pocit ze nas meska stvornoskovat nechce lozi a stavia sa na nohy decka okolo aj mladsie uz pomaly chodia a pritom moja svokra ze on je este maličky a uz stoji ..
@tinika Nema nic zmeskane ,este sa nachodiiii 😀 😀 😀
@katuska1974 ved hej sak 10m. budeme mat v nedelu ale sak ako pises nachodi sa este a myslim ze do roka to aj tak stihne 🙂 dva mesaice su dlhaaa doba a aj ked nestihne aspon mamina este kus oddychne .)
ahojky
dnes sme mali poradňu .... má 9,5 mesiaca, váži 10,85kg a meria 77cm. má 3 zuby 🙂
jeee aj tu to zije tak sem zacnem castejsie nakukavat babule :D

@zuzitka No nas toto robi bezne,uz sa ho neda nechat niekde sediet,lebo nahodi raketovu rychlost a stvornozkuje kede lahsie a stavia sa vsade kde sa da,prechyta sa popri nabytku.Vsetko som musela upratat,hlavne kvetinace,hlina najlepsia hracka 😀 ,ovladace k telke ani nehovorim ☹ .Ale je to teraz najkrajsie obdobie,vsetko objavuje sam 🙂 ,len sa nanho musi stale davat pozor. 😀