Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
@yennn ja maleho tiež stále kojím a jogurty nam doktorka dporucala az od roka,a aj maslo-to je tiež kravske mliecko a kojene deticky kravsku bielkovinu nepoznaju.ale to už je na každej mamine
ja dávam malemu rano ovocie s ovsenými vločkami, na obed masko+zelenina, niekedy do toho zamiesam ryžove vločky, cestoviny a pod.Olovrant sme už zacali od 9 mesiaca tiež ovocie / vyživku/. a vecer kasu.Cez den sa este niekolkokrat kojime,dám mu len tak suchy roztek do ruky,alebo chrumky,sušienky....
@katuska1974 ved ja tiez mu stale pozeram do pusy, obcas ma necha, niekedy nie. Ruku ma v puse uz od troch mesiacov a postupom casu som prestala pri kazdom neidentifikovanom placi (zdanlivo bez dovodu) vraviet ze to isto budu zubky 😉
Sa smejem, ze trenujeme kadeco (Ťapi ťapi, ako budeš veliký a pod.) ale rast zubkov asi nenatrenujeme 😀 Snad mu narastu, kym pojde do skoly... co na tom, ze inym detickam prave vtedy uz zacinaju vypadavat, nie? 😎
@betyna8 a co takto rastlinne maslo? Asi tiez blbost, co? Cize nedavas pravidelne (denne) ryzu ci cestoviny, spravne? My sa tiez poobede este barskedy nakojime, takze viac-menej olovrant neberiem ako nutnost, niekedy ked sme dlhsie vonku a nevychadzalo by mi kojenie, tak mu dam tie chrumky, ale vravim - netusim kolko toho ma spapat, aby sa neprejedol alebo nemal nejake problemy... A roztek spapa kludne cely? Davas radsej menej cerstvy alebo to neriesis?
@yennn 😀 😀 😀 😀 aspon nam dlhsie vydrzia 😀 😀 😀
@yennn rastlinne maslo by som mu iste nedala 😝 , do varenia mu pridavam olivový olej.Rožtek viac menej ožužle,pomrvi,niečo spapa.Obyčajne to mame ako zabavku,ked nechce byt už v kočíku,troška ho tým ukludnim 🙂 Denne ma tak jeden,niekedy len polku.dávam mu aj čerstvý,viac z neho prdká,ale neplače od bolesti bruška,tak nech si prdka.No a ryžu alebo cestoviny nema každý den,ked mu dam do zeleninky zemiak,tak tam ryžu či cestoviny nepridávam.
Ja mu davam chrumky,ale asi len tak 6 denne.
my vôbec nedodržujeme ... raňajky, desiata, obed, olovrant, večera ... kašu dám občas aj na obed, inokedy na večeru ... niekedy ako desiatu len nakojím ... a vôbec nedodržujem čas na jedenie a ani na spanie ..... teda dá sa povedať, že nemáme režim 😅 mala by som s tým niečo spraviť ....
akurát večer mi zaspí alexko o 21.30h skoro presne každýkrát 🙂
vy to máte ako?
@zuzitka my sme na tom podobne 😀 raňajky máme sem tam ...ale obyčajne iba mliečko/kojíme/ ,desiata podla toho kedy vstaneme lebo ked vstane neskôr tak potom má už oded 😀 na olovrant má ovocie alebo výživu a kašu len večer 😎 a tak podobne ale časovo to nedodržujeme a ani ten spánok aj ked už sa nam to začína dariť lebo už spíme len dva krát...a večer po 20 už spíme 😅 a teraz ked sa nám tlačí 8 zúbok spodná dvojka 😝 akosi šrajkuje s papaním ale mliečko neodmieta 😀
@zuzitka Noooo my mame rezim uz dlho 😉 ,ale nie sme kojeny,tak sa to lahsie da ,viem od kamosiek ,ktore koja,ze sa to velmi neda,ale tiez ranajky dodrzujeme podla toho kedy vstaneme,niekedy len mliecko,niekedy chlebik,neriesim to ,ale spime celu noc,co je super 🙂 a spinkavame tiez este 2x za den,doobeda len take zdriemnutie na pol hodky a poobede vydatny spanok cca 2 hodky a viac....ako sa podari.A vecer o 20.00 uz spinkame.......ja som mala takyto podobny rezim aj u starsieho a velmi mi to vyhovovalo,tak som si tak naucila aj tohoto. 🙂 a uz nam tusim konecne vylezie aj prvy zubok....uz by bolo nacase 😀
a kedy vstávajú ráno, ked už večer o 20h spia?
my papáme asi takto:
7h/8h ... kojíme + rohlík s maslom
10/11h ... piškotik + ovocná výživa alebo jogurt Activia.... kojíme
12/13h ... mäso + zelenina + zemiak alebo ryža /väčšinou kupované: Sunárek/
15-16h ... banán/jablko alebo ovocná výživa + piškotik ... kojíme
19h ... kaša
20/21h ... kojíme
tak nejak približne ... 🙂
... ale teda niekedy je kaša aj na obed a olovrant je len piškot a kojíme len popri tom ... jogurt mal asi 2x zatial ... banán mal 2x, jablko raz ... ale vela piškotov zje ... nevadí to?
@zuzitka No to by sa asi vam nelubilo ,ale stava okolo 6-7 hodiny,ked vstane pred siestou ma aj mliecko aj chlebik/roztek,a ked po siedmej tak len mliecko,ale to sa stava len ojedinele 😒 o deviatej mame desiatku/jablko + ovocie alebo vyzivku /,potom si da tu svoju pol hodinku okolo desiatej,obed mavame po 12.00 a medzi 13-14 ide spinkat a spi tie 2-3 hodinky ,ako sa kedy podari,potom si dame jogurtik a nejaky piskot alebo chrumky.A vecer si da o 19.30 kasu a ide do hajan.A zaspi len co ho dam do postielky 🙂 Inac aj starsi bol taky ranostaj,tiez vstaval o siestej ale malo to potom svoju vyhodu ,ked sme zacali chodit do skolky a chodili sme na pol siedmu ,tak nemal problem so skorym vstavanim a to mu vydrzalo dodnes a to uz ma 13. 😀
Inak ja davam kupovane prikrmy velmi malo,len ked nestiham alebo niekam ideme,vacsinou mu varim zeleninu+zemiak alebo ryzu/cestovinu s kuracim kridielkom/morcacie masko,je tam vela maska a maly to strasne lubi.Ale nevadi mu ani kupovane.Zda sa mi to dost financne narocne ,tie kupovane....ale kazdy dava to na co sa citi 🙂 ,nikoho za to neodsudzujem aj moja kamaratka dava malemu kupovane 🙂 .My mame zeleninu zo svojej zahradky,tak je to pre mna ekonomickejsie. 😉
Baby skuste namiesto piškot,ktore su plne bieleho cukru a psenice, dat z DMka zo zdravej vyživy spaldove alebo ryžovo-kukurične sušienky.Malemu velmi chutia a su zdravšie ako prazde kalorie z piškot.Neobsahuju vajička,biely cukor,sušene mlieko ani ine alergeny.Lepok zo spaldy je aj menej agresivny ako zo pšenice.Maly ich papa len tak,alebo mu ich primiešm do ovocneho pyre.Mnam.
@kaja73 diky za radu 🙂
kočky tak nas rezim je uz dlhsie co sa tyka stravy takyto
medzi 5.00 a 6.00 mlieko potom zaspi ale do 7.00 vstane a este sa valame v posteli
medzi 8.00 a 9.00 maslovy chleba/rozok
cca o 12.00 polievka
15.00-16.00 druhy prikrm-husty
potom este jogurt s piskotmi alebo ovocny prikm
vecer pred spanim mlieko asi o 20.00
cez den asi 2-3 dlhe piskoty alebo chrumky
ale mam problem odkedy sa maly sam postavi v postielke z lahu tak nevieme zaspavat, je unaveny, zmoli sa , zavre oci ale ak ho damlahnut , za 3 sekundy stojim sa skace
@babula to poznam to je nekonecny pribeh nez zaspi,150x ho polozim a151 raz sa postavi 😀 ,ale len pri poobednom spanku ,vecer to nerobi. 😉
tak mi to mame taky tak,nekonečny príbeh zaspavania a mi to mame ešte aj s dudlíkom-dam mu ho a o minutu ho hodí na zem,zase mu ho dam a zase ho hodí a dookola,raz mu ho nedaj a bude spokojny🙂
@katuska1974 my mame pri poobednajsom zaspavani presne ten isty problem - nie raz ho uspim v naruci. Ale vecer, polozim, chyti si rucicku a do minuty je tvrdy 🙂
My mama tiež ten problem so vstavanim a sadanim.Napr. tuto noc si od pol 2 do pol 4 sadol hadam 100 krat.Dokola sed -lah. Samozrejme lah mojou zasluhou.Asi po pol hodke to prestal brat ako srandu a tu zvyšnu 1 a pol h.nervačil,ale sadal si aj tak.Ach,jaj. ☹
aj my sa hlasime do klubu 😀 aj momentalne nie a nie ostat lezat a to ledva vidi na oci 😀
... my zaspávame pri kojení ... alebo v kočári ....
@katuska1974 tak gratulujem k 1.zúbku 😵
nám vyšli 3 zuby v jeden mesiac ... 🙂 bez teplot, bez plakania 🙂

@yennn my sa nekojime uz dost dlho,sme sa len mesiac,tak tie jogurty su v pohode,s tym chlebom mas pravdu,radsej biele pecivo,to celozrnne im zle travi.Nic si z toho nerob ze nemate zubky,my tiez nemame ani jeden a to mu stale prezeram ustocka,lebo starsiemu liezli v 4 mesiacoch ☹ a so 40 horuckami,a tento slinta uz 3 mesiace a stale nic,vsetko dava do pusky a kuse a kuse a slinta jak bernardin 😀 ,asi nam polezu vsetky naraz. 😝