Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
Marco ma nalozene v kazdej plienke, takze som leniva ho celeho vyzliekat, aby mohol ist do umyvadla pod tecucu vodu. Takze ho len utieram mokrou plienkou. Ale len co mu prejdu zapareniny, tak sa vratim k vlhcenym, dufam, ez ich bude znasat. Lebo po kazdom prebaleni ist tu plienku preprat je otravne 😝
rush, ja miniem tiez 2. Ale ked bol len pocikany (co sa stalo tusim 2x 😀 ), tak stacila jedna
Rush,ved ja som od narodenia pouzivala tesco modre vlhcene a no problem.zaujimave ze drahe pampers sensitive a reakcia ☹ ale ktovie,ci to z toho mala.
Plienky,no ved to ze 3-6kg mam aj ja kopu,co sme aj dostali,dufam ze dominam,su dost malicke.
Ja sa uz smykam s kocikom 😵
no niekedy aj lacnejsie veci dobre posluzia 😎
ja som vcera neskutocne vymrzla...som kocikovala vyse hodiny ... vonku bolo -6 ale dobre padlo trochu vymrznut....dnes tiez isto vybehneme...ale sa musime zobudit, napapat...mozno pojdeme aj svokra kuknut, zlomil si nohu, smykol sa na prechode az ho operovat museli, takze si davajte velky pozor!!
Rush,vraj by sa malo chodit do minus 5 😅 Ja som vonku tak 3hodky denne.
Moja kaka tiez takmer do kazdej.a minala som aj 2-3utierky, teraz ziadnu zatial.
no co uz...zatial sme ok...tak snad neprechladol...bol naobliekany az/az...body, mezestrakove nohavice na traky, ponozky, bavlnene topanocky, sveter s kapucnou, hrubu ciapku a to vsetko v overali a vo fusaku, zakryty dekou a tym poklopom co je na kociku...urcite mu zima nebola ani v -6 😀 a ja mu tu delku vzdy potiahnem dobre vysoko...len oci mu je vidno 😀 takze ani nenatierame zimnym kremom...lebo zima sa k nemu ani nedostane 😀
ja som dnes von nesla,kedze teplomer ukazoval -7 a doktorka vravela, ez mam chodit len do -5
rush, chudak svokor ☹ tie prechody su fakt strasne, ked je ten sneh rozjazdeny a topi sa, tak na tych pasoch je to horsie ako na lade 😖
no veru...tie prechody su strasne...ja len nechapem preco na to nepotiahnu nejaku protismykovu vrstvu...ale nejaku taku farbu rovno...kopec ludi sa uz smyklo a ublizilo si.... 😝
Rush,tak to mu zima urcite nebola😉 my mame minus necele 2,tak pohoda 🙂
A mojej asi ani tie oci netrcia 😀 mam tak deku poskladanu,ze je tvaricku chrani 🙂
rush 😀 ste celu skrinu na maleho navliekli.. mne by maly pistal uz len v capici ... nejaky je horkokrvny
rush tvoje vsetku kamosku maju uz deti ??? wow ... ja som prva.. 😒 nikto nic nevie nikto mi nepomoze este ze vas mam tu baby
no pandul..ale ja uz mam 30 😅
fajnove su to prdulky
tak ja som bola ako vy pri prvom kremovala zakaždym aj ked sa pocikala aj ked sa pokakala
a riadne
teraz miname tiež dosť plienok aj vlhčenych ale fakt nekremujem zakaždym
a riťka je pekna
inak ked pokiaľ kojim nemusim sa bať žeby sa mu to moc zaparilo aspon decka vravi lebo to hovienko neni take silne ako ked začneme papať tuhu stravu
vtedy sa zmeni a bude viac vadiť ............
my chodime každy den von teplomer nesledujem
a ma malo vrstiev na sebe a pritom je teply (košielka body tenky svetrik a hrubši a to je všetko ) je v perinke a vo fusaku
nooooooo u nas sa to veľa rozrastlo aj činžiaku sama tehotna aj kamošiek mam veľa čo maju detičky tak parada
Tak som sama, mm išiel prvý raz s kočárom sám na prechádzku. Malý túto noc posluškal 00.00 do 3.00 hore a potom si potiahol do 9.15, to len jedno oko otvoril a spinkal do 12.50 a to som ho zobudila, prebaliť, cvičiť, napapať a šup von. Tiež tvár nekrémujem, tak je nad ním kožušinkový fusak, že si tam nadýcha len teplúčko.
rush - presne môj rebríček vlhčených utierok: 1. nivea ale nie sensitive ale krémové 2. tesco modré, 3. huggies, pampers a babylove - červenal mu zadoček a tie babylove som si koza nakúpila v akcii 4, otestovala som na sebe a štípu ma, takže s ními budem utierať akurát tak prach na parapetnej doske. 😅
Mastička na zadoček, najprv som mala jecorisovú-rybyciu, tuším najlepšia, len smrdí a teraz mám niveu.
Kozmetika pre malého - multi-mam pena - páči sa mi, že sa dáva na suché telíčko a potom umýva, už ju domíňavam, kúpila som niveu a olejček Bubchen-krásne voní, nič iné nepoužívam.
pietra - chudáčik malý, že zlomená ručička, tiež si tvoj toho už vytrpel
očko hnisavé -na očné nás ešte neposlali, hnisá mu to od nemocnice, tak sa asi môžeme tešiť na zlatého nemocničného stafylokoka 😝 , kvapkám mu doň materské mliečko, pretieram očiankou, sem tam kvapky a na radu tami-tami masírujem viečko spodné pri kútiku a klop klop už 4 dni mu to skoro nehnisá
Čakáme dnes návštevu - moju kamošku aj s jej nastávajúcim, tak sa teším.
noemi - ja tiež krémujem pokaždé - zvyk z nemocnice a musím povedať, že aj tam sa mu o ritku dobre postarali - ani raz nemal zapareninku - bude to aj tým, že neznesie v plienke ani troška špinavého - hneď spustí krik.
Troška mal začínajúcu zapareninku pod jednou pazuškou, asi mu tam natieklo mliečka, ked tak hltavo pije a nestíha, pustí bradavku a niekedy ho ostrieka, tak mu to asi zatieklo.
My sme prisli dnu po 3hodkach 🙂 a baba buva v kociku dalej 🙂
ja vlhcene tesco modre,na kupkanie som zacala pouzivat teraz multi mam penu,do 6tyzdnov len cistou vodou som. A mam klorane mliecko,ale malokedy kremujem.a sem tam masaz s avirilom. 😉 plienocky mame pampers.potom mozno skusim babylove.
top plienok: 1. MYLOVE (ale dajú sa kúpiť len v Rakúsku) 2. BELLA baby (č.1 som kupovala v Bille, teraz som kúpili č.2 v Kauflande ale ešte som nerozbalovala aké sú, súčasťou balenia je aj zopár sáčkou na použité plienky) patria k tým lacnejším ale veľmi dobré 3. HUGGIES premium č. 2
zvalka, tak môj manžel sa už s malým vrátil po 40 minútach, že je tam strašne zima 😉 🙂
Idem sa učlovečiť pred návštevou a už aj nachystať
Tie mylove si asi pojdeme kupit niekedy,alebo si dam doniest 😉 vyskusame 🙂 len teraz mam zasobuuu 😅 Hadam aj na polroka 😀
saska,my pouyivame tie vlhcene utierky babylove a malý nema ziaden problem s nimi. O plienkach bella baby mi uz hovorila kamoska,ze su dobre,musim niekedy kupit aj take
a my mame kazdu plienku pokadenu
kozmetiku pouzivame bubchen,mame olej, mliecko, kremik do studeneho pocasia,mydielko....akurat na kupkanie do vody kupil mm johnsons baby,ale tiez je ok
inak,my sme podostavali tiez dost veciciek od znamych, tým co som mohla som kazala radsej vacsie,ale podaktorý kupili malinke, hádam by to neobliekol ani ako prave narodený
saska - ani my nemame dlho nakakane hned da vedieť o tom a hned treba prebaliť
ja som tiež sama s malim
ake je tu tichoooooooooo
až my to chyba to neustale kecanie dominičkine
išla na prazdniny a manžel do prace tak dnes spime sami
bože ta moja dcerenka je nezbedna pridem za malim a pozeram na neho reku čo ma červene lička a pitam s dominiky a ona že ho štipkala do ličiek a on chudatko ticho držal
a ešte čo my v školke povedala až som sa hambila 😀 😀 pita sa ma mamina ty si babetko???nie nie som babetko babetka nosia plienky ako Damianko
ale ty maš plienku ??? nie ja nenosim plienku jej vravim a ona na to :::: ved sa pozri na šušuruuuuu!!!!!
noe, 😀 mala je riadna betarka 😀
od kedy ste začali pouzivat nejaku kozmetiku pre babätko? Na kupanie mydlo pouzivate? A penu, sampon, mliečko, olej, krem... Ja zatial nič. Od kedy treba? 😕
millada, ja pouzivam detske mydlo pri kupkani a raz za tyzden sampon a olej a von natieram licka niveou, ked su teraz take mrazy
My sme sa boli dnes s Viki sanovať na veľkom kopci za dedinou, ale prišli sme riadne vymrznutý, teplomer ukazoval -7 😕 .. Sofi varovala babka, ale bola kočíkovať aj hodinku, nech aj ona troška vymrzne 😉
Noe tak sa dobre Damiánko držal 😀
My dávame do vaničky nivea šampon a telíčko jej natieram tak každé 2-3 dni.. ako sa mi chce a ako je hladná 😅
millada, no treba odvtedy, ako mamina babatka uzna za vhodne 😀
na kupkanie do vody netreba nic v podstate az dovtedy, kym drobci nezacnu lozit. Ved dovtedy sa nemaju kde zaspinit. Ja obcas do vody pridam penu na kupanie Johnson. Ale keby Marco stale negrckal, tak pouzivam asi stale cistu vodu. to len pre moj pocit. Po kupani natieram, lebo inak ma suchu pokozku. A na von natieram Niveou do mrazu
noe - 😀 😀 😀 😀 pekne to povedala

😕 a neviem ako vy...ale my straaaaaaaaaaasne vela tych utierok miname...min 2/3ks pri kazdom prebalovani...niekedy aj viac 😝 😀 podla situacie...a ked prebalujem aj 10krat za den...tak dakujem pekne...este som si nepocitala kolko nas to vyjde za mesiac...ale asi ani nezacnem...lebo ma asi rovno vystrie 😅