Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
@katuska1974 No, to je.Ved od nej ešte nič nedostal.Snad s vynimkou menin,tam sa dake euro ušlo.Ale žeby daka hrkalka, oblečko...ani nahodou.No čo už ,ked je iba chalan,ona chcela vnučku. 😝
@katuska1974
@kaja73
gratulujem k výmesiačiu 😵 😵 😵
@zuzitka 😀 😀 😀 😀 dakujeme
@kaja73 ona na to dojde az bude neskoro 😖
mame po poradni ...mame 9,5 kg a 77 cm....no tak akuratny 😉 a 2 zuby 😀
@katuska1974 No to ste fajnovy,moj starši mal v 10 m 74 cm a 9 kg a teraz sa už na neho pomaly pozeram zdola. 😀 Patko ma 4 zuby a už vyše mesiaca mu nejde dalši 😒 Poradnu sme mali naposledy v 8 m.Vy ako často chodite?
@kaja73 dakujeme,my chodime kazde 2 mesiace.....ale na deturence co tu pisali ostatne kocky sme este nedorastli a nepribrali 😀 ,ale nato ze sa narodil trojkilovy a o mesiac skorej,je ho akurat,pozerala som strasieho zaznamy a bol podobny. 😉 len mal viac zubov.
@katuska1974 Kedy si mala normalny termin?Ja 4 .1.Ale musel von skor,pretože som už bola po jednom cisarskom a hrozilo prasknutie jazvy,tak sa planovane narodil toho 19.12.Obaja moji mali rovnaku porodnu vahu aj dlžku-52 cm a 3600g,no ich vyvoj je uplne iny.Vid.tento 10 mesiac- Petko,bol tak ako som pisala a Patko ma už tych 84cm a 11 kg.Petko už davno behal, začal ako 9 a pol mesačny,Patko chodi len za jednu ruku,ale zas lozi,čo Petko nelozil nikdy.Peťko v 10 m hovoril len slabiky, bez zmyslu,pričom však v 18 m už hovoril vo vetach,Patko zas už teraz. cielene použiva slova ako tata,baba,tik-tak,brm-brm,nam-nam, la-la-to je nazov pre pesničku.Proste su fakt rozdielny. 😉
@kaja73 ja som mala termin az 15.1.,ale pre problem so zrazanlivostou krvi /pichala som si cele tehotenstvo injekcie a bola na PN/ mi dr.predpovedal,ze to bude urcite skorej,ale tak skoro to nepredpokladal nikto ani ja ani dr.Ja som chcela ist az po vianociach ,ale Kubko chcel byt uz na vianoce vonku 😀 ale hlavne ze je zdravy,len teda je lenivy na rozpravanie,povie mama ,tata ale nezda sa mi to cielene,ale 4nozkuje,vsade sa stavia sam ,chodi popri nabytku...starsi uz v 11 mesiacoch chodil sam,tento to asi za mesiac nestihne 😀 ale to nevadi ,ma cas este sa nachodi 🙂 ale su dost podobny,radi papkaju a mali podobnu vahu aj dlzku pri narodeni a aj starsi sa narodil o 3 tyzdne skorej.
ahojte dlho som tu nebola, dnes sme mali poradnu mam 11,23 kg a 75cm, 6 zubov, chodime za dve ruky, lozime a vsade sa stavia, musim ho davat do stolicky na jedenie, ked chcem umyt riad alebo uvarit)))aspon odtial nezdrhne
mate aj vy taky problem, že vase dieta by jedlo len sladke a obed by najradsej vynechal?moj nechce moc prehltavat velke kusy jedla len by chcel mat uplne vymixovane, inak sa dusi a robi sa ze to nevie prehltnut, ale to co lubi to vie prehltnut aj velky kus)))
@flowerska Nam kusky nerobia problem,u nas je problem ze mi utecie aj zo stolicky,normalne sa mi v nej sam postavi ☹ ,u nas je bezpecna len ohradka,odtial sa neda utiect 😀 ,ale tiez lubi sladke 😀 ako vsetky deti.
@katuska1974 Ja som tiež bola na PN .13 10 som začala krvacat a nasledne som bola v nemocnici.Vtedy sa to po tyždni upravilo,ale neskor som ešte viackrat krvacala ☹ Takže posledne 2 mesiace som preležala.No nič moc 😒
@kaja73 no ja som bola od 6.tyzdna na PN a uz ma dr.do roboty nepustil,tak som si to doma uzila......2 hodiny vychadzky doobeda a 2 poobede,no nic moc 😝 ale oplatilo sa to. 😉
@katuska1974 Ja som bola tiež doma cele tehotenstvo.Vybavila som si to od začiatku pre rizikove zamestnanie-ešte že bol doki ustretovy,v 20 tyždni som bola na sone u Cunderlika a ten zistil rozostupovanie jazvy po cisarskom, takže odvtedy to už bola ozajstna PN ka , no a od toho 13.10 to už bol horor-preto som spomenula v minulom prispevku ten datum.Inak je som vychadzky do toho 20 tyždna nedodržiavala 😨 Na a od 20 tyždna som sa už zas bala viac hybat, aby jazva nepraskla-takže som už viac menej trčala doma a od toho 13 už len v posteli ☹
@katuska1974
@kaja73
to ste si tehulkovanie moc neužili, čo? 😒
prvé tehotenstvo som chodila do práce až do nástupu na materskú. všetko ok. ani som negrcala. nič.
druhé tehu som bola doma - som bola so samkom doma, nechodil do školky ešte. a to mám pocit, že druhé tehu horšie, aj som grckala občas / ked som zaňuchala kávu alebo cigaretový dym, už som utekalaaaaa 😅
viac ma bolelo všetko 😅 a možno to bolo aj tým, že som priberala dosť .... pri prvom som nabrala 23 kilo, rodila som ako 92kilová 😝
pri druhom som nabrala 20kg ... rodila som ako 98kilová .... 😝 🤐
nohy boleli, panva bolela 😀
ale teda žiadne vážne problémy...
@zuzitka Ani nie 😒 To prve bolo super.No, ale ved nemožme mat všetko-super deti aj super tehulkovanie 😀 ja som pribrala 12 kg v oboch tehu,v priebehu 2 m už nebolo ani stopy po kilečkach,ale presne ako pri prvom ,tak aj teraz cca od 5 m po porode to zas ide hore ☹ .Ach jaj.Cas na cvvičenie,zrovna nie je -doma cvičit- to neni ono,ale už sa pomaly hadam dako do fitka doterigam 😝
no ja som bola aktivna cele tehotenstvo a tak rychly bol aj porod nastastie, pribrala som 23kg zo zaciatku to na mne ani nebolo vidiet alebo posledne 2-3 mes. som to dohnala, na porodnej sale som nechala hned 10kg vody a ostatne isli dole behom 2mesiacov, ale samozrejme kebyze si davam viac pozor a vecer nejem je to lepsie ale niekedy cely den poriadne nejem a vecer ked maly zaspi tak na mna dojde hlad. Predtym som chodila do posilky 2-3denne uz teraz by som sla hned, ale kedze som cez den s malym sama nema mi ho kto postrazit a doma ma nebavi cvicit((((
Fitko sa už konalo-aj včera aj dnes-jupi 😀
@zuzitka ale ano,bola som odpocinuta a doma,pri prvom som robila az do nastupu na matersku....tak som si to teraz vynahradila 😀 ale musela som si na seba davat velmi pozor kvoli drobcekovi ,ale ako som pisala -oplatilo sa to. 😀 Pribrala som az na konci tehotenstva ,nieco okolo 12 kg....ale ani po jednom porode som sa este nedostala na povodnu vahu 😝 asi je to uz vekom ☹ .Tak ako pisali ostatne kocky...cvicit doma sa mi nechce a ist do fitka nemam kedy,kto by bol s malym? 😖 Alebo je to len moja vyhovorka nejst cvicit? 😀 😀 😀
@kaja73 gratulujem a zavidim... 🙂
ja som raz išla držať ryžovú dietu 😀 😀
vydržala som asi 2 dni jesť len ryžu a piť čistú vodu a veru som aj schudla 2-3kila ....ale hladná som bola jak pes, až iskričky pred očami sa mi robili 😀 😀 😀
inak neviem sa dokopať chudnúť 😝
som jak sud 🤐 ....... aspoň 5 kilo keby .... 😅
a to som si dnes v Jednote zase kúpila kávenky, kávenky latte, ledové kaštany a disco keksy 😀 😀 😀 🤐
@zuzitka to poznam,ja tiez vzdy z obchodu odidem s niecim sladkym... 😝 ,proste je to silnejsie ako ja 😀 ,tiez by to chcelo este 2-3 kilecka dole,ale utesujem sa ,ze ked zacne maly chodit,tak budem za nim behat a snad to potom zhodim 😀 😀 😀
Babule chcem sa spytat mala mi cil prestala papat myslite ze je to tym ze rastu zuby? alebo je to len take obdobie ze odmieta jest ??? lebo uz druhy den iba mlieko a krupicu z flasky 😠 😠 😠 a tuhu stravu vypluva
jeeee riesite vahu ja som po porede cil +20 kg som ako slon no katastrofa a najlepsie je to ze ked si dam sladke po klasickom obede hned ma tak prezenie ze dovidenia 😖 😖 😖 a ci to schudnem asi najskor ked budem az v praci
No mne to zatial vychadza - už 3 pondelky som bola cvičit na špeci stroji v kozmetickom salone.Taky vibračny stroj , no sranda 😀 A v posilke som bola aj v stredu a zas sa chystam cez vikend - snad sa zadari 😉 Kilečka ešte stoja,ale to pri posilke nie je nič zvlaštne.Skor sa jedna o cm, ktore ubudaju - a to už su z brucha 3 🙂 ,nohy zatial iba 1 cm.No ,ved začiatky su tažke.Ale som rada,že sa už konečne rozbieham, ved pred tehu som bola v posilke 4-5 krat do tyždna,plus plavaren a tenis,alebo badminton.
no baby ja nechapem ako niekto moze povedat, ze on nelubi alebo proste vobec neje sladke vsak to je divne nie?ja musim kazdy den a viackrat proste je to ako droga a telo si to pyta)))

@kaja73 no to je ale super babka,brrrrrrrr 😠