icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

katuska1974
4. nov 2010

@flowerska...to pocujem prvykrat ze do ramienka...ale mozno by to bolo lepsie,uvidite 😉

bluvatko
4. nov 2010

@miriam88 ahoj,mi ideme na očkovanie až v marci 🙂,kedže sme mali druhe očkovanie kôli ekzemu až v septembri 😔 Dobry dátum narodenia ma Veronika 🙂

kaja73
4. nov 2010

Ja zas chcem požiadat o odklad toho očko. až na jar,pretože v zime su časte infekty- minulu sme celu prehoručkovali a nechcem mu prave na toto obdobie rozbijat imunitu.Inak mne napr. viaceri homeopati odporučaju maleho vobec dalej neočkovat, vraj ma všetky problemy - ekzem, infekty, nespavost prave z toho.Takže si teraz zistujem všetky dostupne info. nielen prečo očkovat,ale aj prečo neočkovat.No uvidime.Ale ten odklad chcem určite.A tu MMRku až po dovršeni minimalne 2 a pol roku.

ciefulik
5. nov 2010

ahojte, tak hlásim, že už sme ok po očkovaní, celé to vlastne trvalo do 24hod
teším sa 🙂
držte sa aj ostatní 😉

lia
5. nov 2010

ahojte
@ciefulik cief,zavidim ti,ze uz mate po tom.nas to cele este len caka.to ste boli na tom druhom preockovani este len??

ciefulik
5. nov 2010

@lia servus, som ťa dlho "nečítala" 😀
Tretie to bolo 😉

lia
5. nov 2010

tretie ??to je proti comu??
šak nestiham to tu udrziavat vsade😅

kaja73
5. nov 2010

@lia To by mal by znovu infarix hexa, tretie preočkovanie.Robi sa v 11-12 mesiaci. 🙂

lia
5. nov 2010

Tak fasa, nám sa to nazbiera. A keď to nestihneme, čo potom?

kaja73
5. nov 2010

@lia Nič, spravi sa neskor.Je plno vynimiek.Ja o nu chcem dokonca požiadat. 😉

lia
5. nov 2010

Vážne? Koho? Nejaký lekár ti to odporučil?

kaja73
5. nov 2010

@lia mojho pediatra.Dufam sa dohodneme 🙂 Ja totiž zvažujem aj uplne prestat očkovat.No , tahaju ta potom po uradoch ,ale nemaju na to pravo.Je to v rozpore s listinou prav.Clovek ma pravo odmietnut akykolvek zakrok do svojho tela a v pripade dietata to pravo ma zas zakonny zastupca.V mnohych krajoch sa už povinne vobec neočkuje-Rakusko,nemecko , Anglicko atd. a žiadne epidemie tam nie su .Prečitaj si forum Nesuhla s povinnym očkovani.,nech ma každy pravo sa sam rozhodnut,čo je pre neho lepšie.Malemu sa po očko. rozbehol otrasny ekzem,nabehli mu rozne infekty,začal trpiet nespavostou.Riešila som to s viacerymi homeopatmi, a všetci mi syna posudili ako dieta,ktore vobec nie je vhodne očkovat,pretože mu to sposbuje vela problemov.Ani na mor ,lepru ,choleru sa nikdy neočkovalo a vdaka hygiene, strave a zdrav starostlivosti s tym problem nie je.Tiež pracujem s autistami a 2 mamičky mi povedali,že ich deti sa do očko.na MMR ku vyvijali primerane veku a do 2 m po očko.sa rozvinul autizmus.Proste moj strach z vedlajšich učinkov ockovania je vačši ako strach s tych chorob.Takže sa teraz rozhodujem čo a ako, ale do 2 rokov by som už nerada očkovala. Potom maju už deti ovela zrelši imunitny system .
.Mnohe deti maju tiež individualny očko.kalendar,pre rozne zdrav.problemy.Takže je si terz zhanam info.z roznych zdrojov. 🙂

flowerska
5. nov 2010

@snehovavlocka aj ja ani mi nehovor tento rok som sla na preventivku po porode a my slela som, ze super len som mala jeden zub trochu nastrbeny ze to mi spravi a mam pokoj a ona ty kokos ma objednavala a objednavala az dufam, ze vcera som uz bola poslednykrat tohoto roku a aj buduceho)))No nikdy som si nedavala na vrtanie injekciu, ale ako mi trhala v lete zub a dala mi ju prvykrat a ona teda perfektne picha ani to neni citit tak odvtedy si davam nebudem tam ja v krci od bolesti ked sa to ta aj bez bolesti a ja teda mam odvrtaneho toho dost v ustach((((Teraz som mala hlboky kaz az pri nerve a to som rada ze som si dala injekciu lebo tolko vrtala a tak hlboko ze by som tam asi zomrela od bolesti a to nehovorim o tom, ze mi ho hned nezamblombovala ale dala mi tam vlozku na 3 tyzdne a ked som sla od nej tak taku bolest som este nezazila ani domov som nevedela dojst a vecer horucka no fasa snad uz je zdravy zub a budem mat na par rokov s nim pokoj

lia
5. nov 2010

@kaja73 no tak to sme na tom podobne. Ja tiež sa toho strašne bojom a od 3 DNA života je Lea s prestavkami chorá. A ekzem strasný. Tiež si myslím , že z očkovania.

kaja73
5. nov 2010

@lia No, ved ☹ .Už v porodnici daju detom 1 očko. a to sa ani nevie, ako su na tom iminitne,či sa im tym neubliži.Nik to dieta predtym nevyšetri či nema daky imunodeficit, proste robi sa to paušalne a na očko.proti TBC je pritom hlasenych najviac vedlajšich učinkov.

lia
5. nov 2010

@kaja73 ved toto

snehovavlocka
5. nov 2010

@flawerska ja som tak po porode starsieho isla k zubarke asi po 2 rokoch a to si mala vidiet.to som bola skoro pol roka kazde 3 tyzdne u nej a s jednym zubom to vyzeralo biedne,lebo som uz zas bola tehotna a stale zlostil,ked uz bol akotak ok,tak mi chvilu po porode vypadla blomba z neho a este z ineho☹ ale po opätovnom osetreni a zablombovani to uz vyzera,ze mam kus pokoj.ale mala som ist uz pred 2 mesiacmi na preventivu a akosi si neviem najst cas(!!!!a to uz teraz pojdu na preventivu vsetci,lebo zvycajne sa vraj chodi koncom roka☹ )

flowerska
6. nov 2010

@snehovavlocka no ja som takto zabudla ist lebo som sa chystala tiez koncom roka a zabudla som a hned buduci rok na to som musela ist a platila som raz tolko za zakrok takze sa to fakt neoplatilo radsej treba ist a nezabudnut

pipera
6. nov 2010

ahojte, aj ked sa tu ozyvam iba sporadicky 🙂 lebo moc nestiham, neda mi nenapisat. U nas doma uz zacali vienocne nakupy, kedze neznasam predvianocny stres 😠
PRE MALU SOM OBJEDNALA SUPER HRACKY A UZ ICH MAM DOMA A MOC DOPORUCUJEM. OBJEDNALA SOM TAKU BABIKU S takymi cmulacimi stitkami /uz ju na stranke nemaju,maju taketo podobneho psika a macka/ a take stavacie kocky /maju ich tri druhy s roznymi motivo/. Uz mam hraciek typu fischer price a pod plne zuby. Aj so starsimi sme presli na iny stil hraciek a su spokojny aj oni aj ja, aj ked samozrejme ze mame aj komercne hracky.

Nam ockovanie najprv posuvali,malu 1 x ockovali az ked mala 6 tyzdnov, to sme isli spat do porodnici na ockovanie, tym padom ma dodones poposuvane vsetky ockovania, aj ked ma uz 11 mesiacov a myslim ze o nic neprisla. 😀

flowerska
6. nov 2010

@pipera ahoj a aka je ta stranka dakujem)))

pipera
6. nov 2010

@flowerska 😀 😀 😀 ospravedlnujem sa, nedala som ju sem.
http://www.kidsworld.sk/

flowerska
7. nov 2010

@pipera v pohode to sa stava

snehovavlocka
7. nov 2010

@flowerska ja sa musim dokopat este tento mesiac.ale dost uz o zuboch(kym nebolia😖)
Nasla si nieco na tej stranke?

flowerska
7. nov 2010

@snehovavlocka no ja uz mam po dufam, ze aspon na dva roky!!!!!
este som to moc nepozerala, kukni a daj potom tip

snehovavlocka
7. nov 2010

@flowerska ja asi len kuknem,bo ja uz mam darceky vybrate😀😀

snehovavlocka
7. nov 2010

@flowerska pozrela som,i ked som nebola dlho: mozno by som porozmyslala o magnetkach(ale zabudla som pozriet cenu😅) a medzi hrackami od 12m su aj obrazkove(?latkove?) kocky za 13€(sa mi zda dost drahe).ale inak ma tam nic pre drobcov neuchvatilo a ceny v kamennych hrackarstvach sa mi zdali byt mozno aj nizsie ako na tejto stranke.ale lepsie posudis sama,kazda mame ine predstavy😀
Keby som vsak nieco mala kupit,tak tie kocky

dzlucia
8. nov 2010

Ahojte nakuknite super krásne nové veci pre vaše ratolesti 😉

dzlucia
8. nov 2010

@dzlucia zabudla som na to podstatné 🙂
http://www.mimibazar.sk/bazar.php?user=28945

pipera
8. nov 2010

ahojte, ja osm malej kupila taku babiku ako je tento psik:
http://www.kidsworld.sk/kategoria/hracky/hracky...
ona ma take stitky na zuzlanie. ja viem ze starsi mal take podobne a bolo to jeho oblubene strasne dlho, dufam,ze sa malej zapaci :D
okrem toho som kupila toto:
http://www.kidsworld.sk/kategoria/hracky/hracky...
tieto kocky ma na nete moc neocarili,ale ked som isla osobne si zobrat tu babiku pani mi ich ukazala a su perfetkne. su to vlastne kocky bez jednej strany, tak sa da do nich kadeco vkladat, daju sa davat na seba, do seba a su nadherne ilustrovane. tych kociek mala ta pani 3 druhy, ja som kupila take dievcenske :D
okrem toho tam mam na tejto stranke par tipov na par darcekov pre starsie deti,oni chce nappr ten piesok na malovanie, len mna este stale od toho odradza mozny neporiadok 😀

pipera
8. nov 2010

inac vase deti pomaly chodia? moja mala ma 11 mesiacov,ale chodit sa jej moc nechce, iba stvornozkuje, sem tam urobi krok, dva a sup na stryri a ide 😀
pozerala som ze starsi uz v jej veku chodili viac, tak sa radsej pytam,nech porovnam 😉