Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
@kaja73 no je to paradne,my zatial len odrazadlo aj to vacsinou jazdi dozadu.🙂,ale tiez som nad takym niecim rozmyslala,tak uvidime ... 😉
@katuska1974 je to ozaj super-aj dizajnom aj funkčnostou. 😉 Dnes mi na tom prešiel už cele poschodie,aj cez dva prahy dveri.A obcas sa mu podari aj soferovat,vačšinou ide totiž len rovno.Dnes som to premerala,ak sa da sedana uplne dole je to len 24 cm-nachapem -vyrobca uvadza myslim 27 cm,nie som si ista,ale určite nie 24.Maly to ma vytiahnute o vyse dva cm od najnižšej polohy,ale on je vysoky - ma 88-89cm.Inak ako sa mate?
@kaja73 ahoj ,no mame sa fajn,uz byvame 3 mesiac,malemu sa tu strasne dobre spinka,co som rada,lebo na cinziaku spaval biedne,stale sa budil.Sice mu teraz lezu stolicky,tak je dost mrzuty a ma take obdobie prveho vzdoru,miestami ma z neho ide picnut 😝 ,ale inak sa mu konecne zacal rozvazovat jazyk,tak si tu drdle stale nieco 😀 ,no ak bude taky ukecany ako ten starsi ,tak sa mam na co tesit 😵 .U nas otvorili konecne materske centrum,tak chodime aspon raz za tyzden za detmi,sa mu tam moc lubi,je tam smykacka,tak aspon vybije energiu a potom mi zaspava pri obede 😀 S tym odrazadlom musim nieco vymysliet,len on neni taky vysoky,ma len 84 cm,musime este trosku podrast 😉
@katuska1974 Odmeraj mu dlžku noh od slabin k zemi-rozkrok-ak ho ma cca 23-24 cm,tak mu to bude dobre.Este k tomu prirataj aj vysku topanky-Takže aj 22 cm noha bude v topanke OK .Dnes sme boli prvy krat vonku a musime zvysit sedatko,mal ho nastavena na nožičky bez topanok a je mu to nizko.Takž ho bude mat vytiahnute cca na 3cm od najnižšej polohy.
To mas fajn ked dobre spite-moj teraz 3 noci vystraja-asi vdaka bližiacemu sa splnu.Už si to vsimam 5 mesiac,že vždy par dni pred a par dni po je to v noci zle.Kolko mate už zubkov-my 15 a teraz ide posledna stvorka stolička.Potom už len patky-to zas bude.My MC v meste neme,tak chodime len po vonku.
@kaja73 no Kubko ma len 8 zubkov,jemu teraz lezu 4 stolicky naraz a zatila su len 2 prerezane napol,tak nam este toho musi vyliezt veeeelmi vela 😒
ahojte,nas Kubko ma rok aj 5mesiacov a ma uz 16 zubov a vacsinou sme o nich ani nevedeli,ale teraz mu idu zadne stolicky no tie nam dava patricne na javo.Viete mi poradit co najlepsie zabera? dakujem
@daduska2009 tak to tiško zavidim, my sme vedeli o kazdom zube :( zatial mame 13
@katuska1974 aj nam bezne liezli min. 2 naraz a tie stoličky vsetky 🙂 očne nejako postupne teraz idu
baby začinete niektora už s odplienkovanim? Ak ani,kolkokrat vam cika babo za cas čo nema plienku?Moj za 10h co je bez nej cika aj 15-20 krat,Zda sami to vela-aj ked castokrat len malo vycika.Za den vypije 500ml mlieka,250ml vody a 200ml caju.Neratam curanie do plienky v noci a pri poobednajsom spanku.
Ahojte, ma niekdo z Vas babiku Emily od LAMAZE? oplai sa mi ju este dat malej? mala ju dostala a rozmyslam ci jej ju dat ci ju radsej neposunut, ci uz na nu nieje velka. malej sa paci,ale niesom si ista, ci to nepotrva kym neodtrhne vysacku. dakujem za radu
@pipera Ahoj. My mame tu babiku. Mne sa strasne pacila, kupovali sme ju mladsej dcere. Starsia ju "videla" zhruba vo veku 1,5 roka, pacila sa jej ale nikdy sa s nou dlho nehrala. No a Miska aj ked ju ma od narodenia, nikdy ju nezaujala, hrava sa kazdy den s babikami, ale s touto nie. Takze u nas teda nezabodovala...
@stankapk aha. no ja tiez zvazujem,ci ma vyznam jej ju dat na jedno pouzitie v 1 roku 5 mesicoch. strasne sa mi pacila, ked ju mala dostala mam pocit, ze je uz fakt na nu privelka. mala ma 4 babiky handrove, tak asi tato bude uz fakt navyse :D
s cim sa hraju vase deti teraz? moja zacala mat rada nieco co sa da postavit, pohybat, zahra jej. dakujem za tip. andrea
ahojte kočky? chcem sa spytat ake davate detom mliečko? ja som doteraz davala Hami hajaja,ale uz pomaly prechadzam na krabicove plnotučne, ale len tak pol na pol.
oki dakujem Vam, zajtra ideme do poradne aj sa očkovat, tak som zvedava čo mi povie dr. na to mlieko, ake su velke Vase deti myslim vyskovo, lebo Marko tej uz je rovnaky ako 2-3r. deti, kazdy sa čuduje ked poviem, ze ma len rok a pol. 🙂
@kaja73 takze mame po poradni, vazi 14 kilo, uz ho nevazila ani na vahe, kde ho vazila od narodenia, ale na takej na ktorej sa stoji a mera vyska, vysku mu nemerala musim ho odmerat doma, ale určite ma nejakych 92cm. takze parada, dostal aj injekciu do ruky, ani nezbadal kedy mu to pichla.
Ahojte dievcata.😀 Ja som tu straaasne dlho nebola. Zuzitka, dakujem, ze si si na mna ako jednu "zo stratenych" z "vianocnych deticiek 2009" spomenula. Dufam, ze tu uz budem chodit castejsie. Pozeram, ze ste rozoberali vahu a vysku. Tak Veronika vazi cca 10,7kg a vysku neviem, ale vraj je dost vysoka a vyzera uz ako dvojrocna. 😀 Inak sa mame dobre. Neviem, ako Vy ostatne, ale ja uz od septembra nastupujem do prace...treba peniazky...Som rada, ze som tu opat medzi Vami a tesim sa na Vas vsetky.😀
ahojte, my sme sa vazili len doma mame cca 12 kg 🙂 a vysku asi 82cm
baby akosi tema spi 😒 Ako sa mate,co už deturence vedia,co rozpravaju? Ako posluchaju,ako spia,ake su velke,co radi robia atd? Bolo by zaujimave citat o pokrokoch nasich vianočnych detureniec.Napise niekto?????
@kaja73 ahoj, moj rozprava velmi malo :( asi nebude po mame 🙂 alebo predsa? ja som začala az okolo 2r rozpravat a ako sa muz smeje od vtedy sa mi huba nezastavila 🙂) a občas sme bez plienky ale zatial sa nepyta, rad sa smyka na smykalke a hraje v piesku, pozera rozpravky a hraje s kockami 🙂 spi relativne dobre a viac-menej počuva 🙂 a čo vy?
@tinika Moj keca jedna radost, zacina tvorit aj vety,vie aj ako sa vola,ako sa vola mama,tato. 🙂 Sme bez plienok už 2m-pekne sa pyta-,ale len cez den,na spanok ich este ma.Obcas sa aj v noci vypyta,ale to je skor zriedka.ked som s nim sama,je zvacsa OK,ale ked sme viacerí,tak neznesie,ked sa bavime a jemu sa nik nevenuje-to su krásne nerviky vtedy 😲 vsetko chce hned,vždy chce byt stredobod,rad tancuje,rad kosi s tatinom travnik,rad sa kupe v bazeniku a straaasne rad provokuje st.brata-Petka.Na bicyklovom odražadle už vie celkom pekne ist,len ho to zatial moc nebavi-ale na ihrisko prejde-je to cca 200m.Domov bicyklik vsak už vačšinou nosim ja v ruke. 😲 Ale neva,nechcem ho znasilnovat.Idete niekde na dovču,alebo ste už boli?
@kaja73 tak moj nema problem, on sa vzdy vedel aj sam pekne zahrat 🙂 kamoskyn o mesiac starsi tiez uz vety sklada a pyta sa len na noc ma plienky, neviem čo to moj tak stagnuje :((((( a tancuje aj moj hihi pred telkou aj nas sa uz z dna na den naučil na odrazadle, nevedel, stale si brzdil zadnym kolečkom o nozku az raz bola kamoska so svojim, tak si pozical jeho (taku istu) a zazrak 🙂) tak sa smejem ze o tt ideme na dovcu spolu tak ho simon nauči aj od plienok aj rozpravat :D
ideme na dovcu o tyzden do demanovej .) uz sa tesiiiim .) dufam, ze počasie vydrzi ako je alebo hoci bude troska menej teplo len nech neprsi .)
@tinika Moj sa sam, tak 2 krat za den max po 10 min.zahra 😒 .Ale aj starši bol taky-do 4 rokov sa len s niekym chcel hrat sameho ho to nebavilo.maly chvilku vydrži nad knižkou,chvilku s autičkami,chvilku hadže gulicky na guličkovu drahu,chvilku stavia kocky-vsetko stihne za 10 min a konec,už sa chce hrat s niekym.A sranda je, že najlepsie opakuje slova,ktore nam len tak "omylom "vyklznu-do čerta,sakra,bože,ježiši,do frasa 😲 to sa chyta okamžite,potvora jedna.Velky pozor si musi davat ,čo hovorime.Je dost naročny,tažko sa pri nom niečo da spravit a to som sa od jeho babatka o to snažila, aby nebol ako starši syn,aby bol samostanejsi a nepodarilo sa-ono je to asi v povahe. 😝

@kuspitka Aj maly ma klasicke enduro,ale pomaličky sa učime aj rovnovahu držat na strideri.