Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
ahojte ako rastu drobci? nas marko este nerozprava na nočnik chodi pravidelne ked vstane rano, poobede, ale inak len ked vystihnem, nepyta sa vôbec, ma vysku 94 cm a vahu skoro 15kg, je rovnaky ako 3 ročne deti, 🙂 ako su na tom vase deti?
@janinka25 Ahoj.konečne aj sem niekto prispel-my mame vysku 97 cm a vahu cez 14 kil,takže aj moj je veeeelky. Kecame ako o život-cca 400-500 slov ovlada aktivne,sme bez plienok od 16 a pol. m-ale na noc este plienku ma.Vie odpovedat už nielen na otazky-ako sa vola,ako sa vola mama,tato,ale odppovie už aj ako sa volaju babky,ujo sused,kto riadi lietadlo.Je sikovny,ale sam sa zahra tak 10 minut,zacal byt strasny mamičkar-co doteraz nebol.Miluje deti,nema problem komunikovat s cudzimi,na ihrisku si vie vypytat od cudzich ludi hračky-st.syn si nevypytal ani ako 5 ročny-hanbil sa.Su uplne ini-toto je extrovert,Petko je silny introvert.Tento spi sam v izbe od 14m,Petko spal sam v izbe od 10 rokov 😕 .Maly je rad s Petkom ,ale ked sa mu niečo nezda,kludne Petka doslova posle do riti-chod do riti-mu povie 😝 ,alebo nabehne ku mne,že Petko dal po riti Patkovi-no vymysla,jedna radost.Nerviky vie mat riadne,ale pomerne rychlo ho to prejde,rad cita knihy-pomenuva obrazky,počuva rozpravky,rad sa hra s vlacikmi,zbožnuje privesy na auta,kolesa-to je jeho zavislost-.Jeden den je to s nim lahke-pocuva na slovo,dalsi den je ako diablik,na vsetko odpoveda NIE. 😝
ahojte, tak nas ma cca 12kg vysku naposledy čo som merala tak 86cm tak neviem či su vasi obri abo ja ho uz dlho nemerala .)) rozprava dost malo (po mame, mne v 2r. sa usta otvorili a ako sa tato smeje doteraz sa nezavreli 🙂)), pytat sa pyta len občas, takze sme na plienkach alebo sme bez a skusame na nočnik a ako dlho vydrzi suchy, inac rozumie velmi dobre čo od neho clovek chce, ale ked mu to vyhovuje, tvari sa ze nevie 🙂) mamičkove obdobie ako take sme my nemali, ale sa chlapec začina hambit .))) čo je pre mna prekvapko 🙂)) hrat sa dokaze dlho ale ako kedy, miluje rozpravku RIO to vie aj 3x do dna kukat, a potom mam vyčitky ze som zla matka bo tolko pozera, on rano ked vstane rovno k telke ze mami rozpravku a ja ledva z postele sa vykotim 🙂)
@tinika mne teraz za necele 2m narastol 5 cm-nechapem-ako 18 a pol m mal 92cm.Nas už aj na endokrinologiu chceli poslat-ked mal maly 8m-mal 80 cm-a to sa Dr nepozdavalo-vraj je to horna hranica na ročne dieta,uvidime co zas Dr povie na tento rastovy prirastok. Už totiž rastol len cm za mesiac a teraz toto 😕
aj my lameme rekordy vo vyske a vahe ale tie opacne, vysku ma miška 77 cm a vahu 9 kg 😅
@kaja73 tak super s tou vyskou, my sme boli tiez na endokrinologii ale nevidela nijaky problem, to sme boli ale s niečim inym, no marko auta to je ina kapitola bager, tatra, zeriav, to je jeho a vsetko čo ma kolieska, vsetko sa musi krutit, ked ich vidi, on je strasne rozumny rozumie vsetko, len s tym hovorenim je to horsie, nechce ani opakovat, spava od narodenia sam v izbičke tak s tym nemam problem, a uz prespava celu noc nejake 2 tyzdne, a spi do rana do 8 niekedy ho musim aj zobudit aby mi potom spal na obed.
@janinka25 Moj tiež prespava celu noc,respektive ak sa aj zobudi zvlada to sam.Teraz sme mali 4m bez toho ,aby mu sli zubky-ako 15m ich mal už 16 a potom nastalo 4m obdobie bez bolesti a tak super spaval.No teraz sa pohli tie patky stolicky a už blbne v noci.Aj tuto bol hore od 21,30 do 23,30 a potom 2h aj nadranom,ale aspon ma nevola-no je aj spln a to tiež blbo spi.Uvidime ako to bude pokracovat. 😕 Ale rano vstava vačšinou už okolo 6,30 a je jedno kedy ide vecer spat. 😒 Už sa tesim na zimny cas-to bude len 5,30 a ja to nijako neovplyvnim-v zime tak vstaval pravidelne.
ahojte kočky tak chváľte sa ako sa máte???
Vidím že sa bavíte o výške a váhe, my máme, teda naša Sofinka, nakoniec sa nám narodilo dievčatko, síce 3 týždne pred prvým termínom a po ťažkom boji ale dnes máme 89 cm a cca 13 kg.
😀
čaute
kde ste sa doteraz tulali? ako sa máte? 🙂
my sme kojili do 18mes, odvtedy nepije alex žiadne mliečko 😒
@poseidonka si mala ťažký porod alebo čo sa dialo? 😒
mali sme aj tabulku s našimi detičkami a teba nemám doplnenú ... som ťa nevedela vypátrať .....
s čím sa hrajú naše deti??
alex obkukáva od staršieho brata, akosa hrá s autíčkami. sadne si k nemu na stoličku a jazdí po stole s angličákmi 😀
a najradšej sa preháňajú obaja na odrážadlách po byte, to ma ide poraziť
máme šmýkačku doma, tak sa šmýkajú
ale inak ho nebaví nič dlho, chvílu posedí a zas preč .... len rozhadzuje a vymýšla. naučil sa na stol vyliezť, tak len trpnem a hulákam po ňom 🤐 🤐 🤐 🙂
@zuzitka moj mlieko pije večer a občas rano popyta a včera ma sokol pred obednym spankom .)) spi od cca 19-20 do rana do 7 niekedy dlhsie, a naobed 2-3 hodky este .) hrat sa relativne vedel vzdy sam a mal aj vydrz, su take mensie obdobia ked nevydrzi, a miluje rozpravku RIO to by vedel kukat dookola cele dni 🙂
@zuzitka
@tinika
Ahojte 😉 Nas maly ma 13kg a 95cm 😉 Na nocnik chodime uz od roka a 2 mesiacov a druhy mesiac sme bez plienok. Mame len na noc inac sa pytame 😉 Mliecko pijeme aj 4-5 denne. Pozerame Cars a Thomas vlacik najradsej. Spinkame na obed od 13.00 do 16.00.
Kolkeho decembra ste narodeniiii ? My sme 16.12 😀
@tinika Uz sa Ti to krati 🙂 Pozeram,ze budete mat chlapceka. Aj my 🙂
@zuzitka Chalani su podareni 😀
@poseidonka Ahoooj. aj o Tebe som dlho nepocula. Vsetko fajn, Veronika ok. Ja uz chodim od augusta do roboty, malu opatruje babka.🙂 Zatial to zvladame v pohode. Ty si mala mat chlapceka? Uz si to nepamatam. Pamatam si, ze pandula mala mat dievcatko a nakoniec porodila chlapceka ako buk.🙂)) Tak sa drzte.🙂

@tinika moji su uplne ini-len to maju spoločne, že boli a jeden aj este je veeeemi naročni.Inak akoby ani brachovci neboli 😕 To som fakt necakala,ale aspon je to zaujimave.