Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
Mamicky kolko vam teraz chodi rodicovsky prispevok?
@bluvatko ked na to pridu,budes musiet vratit ☹ ☹
@katuska1974 mozno sa pôjdem zajtra spýtať,ked mi vyjde cas 😀
@mexico_16 sevas, spávať chodí okolo 20tej, väčšinou, samozrejme sú výnimky, teda že ide skôr, trošku neskôr, ale to sú výnimočné situácie...
ráno vstáva medzi 6-7, niekedy skôr, na obed ide spať okolo 12-13 kedy ako je unavená a podľa nášho programu, kde sme a tak... spinká obvykle 2 hodinky, niekedy 3, ale aj menej sa stane...
kúpeme , respektíve sprchujeme podľa toho, či sa cez deň zadžube, že má jedlo aj vo vlasoch, vtedy hneď po jedle 😅 a večer už nie, alebo teda tesne pred spaním, ale nie každý deň, teraz v zime tak každý druhý - tretí, každý deň len umyjeme zadoček, tváričku, ruky, zúbky... 😉
@mexico_16 Mame podobny režim ako beruska-noc-od cca 19,30/20,00-6h rano. V noci sa teraz znovu budime -idu mu stolicky-,niekedy je hore aj 3h 😒 ,vtedy potom rano este zaspi do cca 8h.
Cez den spi od zruba 12h do 13,30-niekedy menej-len hodinku , niekdy zas 2 h.
Celkovo cez den spolu nenaspi viac ako 11-12h,niekedy len 10.
Kupeme tesne pred spanim-teda okolo 18,30-19h-to ma taky ritual-potom rovno do postele-ale teraz sa vacsinou len sprchuje-kupe sa 1 krat do tyždna. V lete sa kupal každy den.
@mexico_16 ahoj,aj my mame podobny rezim ako pisu dievcata,rano vstavame okolo 6-7,niekedy aj skor 😖 ,cez obed od 12-14...niekedy aj 15.00,ako kedy je unaveny 🙂 .Kupeme pred spanim,je to nas ritual,ked mu ho zmenim,protestuje 😀 este predtym kukneme vecernicek a spat chodi o 19.30,ale obcas sa stane vo vynimocnych situaciach aj neskor 😉 ked mu zmenim kupanie na sprchovanie,tak vyrazny protest,potrebuje sa pohrat s vodou a pocvachat celu kupelnu 😝
@katuska1974 A prespite celu noc?
my to mame teraz na prd 😲
Už od 14m spaval cele noci-aj ked bol niekedy hore hodinku ci dve,ale ma nevolal.
teraz je bud hore 3-4 krat na chvilku,alebo taha hore aj 3h a opakovane ma vyvolava.
Pred 7t sa mu pohli patky stolicky a odvtedy hruza des-aj mal už za tuto dobu 3 krat teploty-len take par hodinove bez inych priznakov,aj febrilne krce dostal a skoncili sme v nemocke na JISKe 😔 aj cez den nervaci a ani nespi.
Ma asi trafi z toho. 😝
@mexico_16 my mame celkom stabilny rezim, rano vstava okolo 6 hod, cez obed spi cca od 11.30 do 13.30 hod, vecer ide do postele o 19.30 hod, prespi krasne celu noc uz velmi davno, kupeme sa tak kazdy treti den teraz v zime o 19.hod, vecer uz pred siedmou sa zacne ukladat, lahne si na perinku, ma taky kludovy rezim, prezleciem ju, vypije mlieko, umyjeme zubky a ide spat 😵
@kaja73 ano prespi mi celu noc,uz velmi dlho 🙂 to ma teda naprd tie stolicky,no aj nas to caka,tak uvidim ako to bude,my sme mali problem s ocnymi ,o dolnych ani neviem ze liezli a u obidvoch hornych mal jednodnove teploty,ale 39 😒 tak som zvedava cim prekvapia tie posledne stolicky 😵
@katuska1974 Aj mojmu sli inak zubky celkom fajn-len prve stolicky sli s hnackou,ale toto je iny level 😲 -nervy a nervy, nespavost, 3 krat už 1 dnove horucky,prestal zut masko a to sme už tiež spavali ozaj super skoro 6m. 😠
mexiko_16 tak nam sa rezim trocha menil ako sa posuval cas... takze teraz vstava o 7 a ide spat medzi 20-21 nenutim ho, pozrie si rozpravky, citame knizku, trocha sa popestujeme a potom zaspi pri mne v posteli alebo kociku. Kupeme kazdy druhy den, no ked si pan zmysli tak aj kazdy- je to jeho oblubena cinnost. v noci sa teraz stale budi, idu mu posledne stolicky tak byva nevyspaty a potom mi cez obed spi aj tri hodiny. ide cca o 12:30-13..., no este pred dvoma tyzdnami chodil spavat o 11.... takze je to podla unavy a hlavne zalezi kedy rano vstane
...vy to mate ako?
MAMINKY chcela som sa spytat ci vase chrobaciky pozeraju rozpravky a hlavne kolko casu pri nich za den stravia...
kubko chce posledne dva tyzdne dost casto pozerat... rano ked sa zobudi , niekedy na obed pred spanim a este vecer to uz ma taky vecerny ritual. pozera rozpravky kt. trvaju cca 10 min.
cize denne pozera dokopy tak hodku.... nie je to vela?
@lenusiknr tak nas u rozpravky neobsedi 🙂 je to pre neho velmi staticke 😉 ,my ôpozerame" len vecernicek 😵 inak mali sme v MCcku psychologicku na tuto temu a taketo male deti by nemuseli este pozerat telku vobec,ale to je nazor psychologicky,kazdy ako uzna za vhodne 😉
@katuska1974 je mi jasne, ze kazdy psycholog tvrdi aby sme im rozpravky nepustali no skor ma zaujima nazor vas mamiciek.. je to fajn ze tvoj maly pritom este neobsedi...🙂ja som v to tiez dufala ale nejak nevyslo.... moj kubinko zacal asi tak pred dvoma mesiacmi a teraz je z toho taky ritual.. ma svoje dve oblubene rozpravocky a na tych fici kazdy den
@lenusiknr Moj pozerat telku vzdy ked pije cez den cajik-pije ho este z flasky a keby nemal na co pozerat ,neobsedel by-on je taka vrtula. Takže u nas je TV taky diazepam chvilkovy 😝
Inak pozera Tv vždy pred spanim cca 10 minut-už z postielky-Duck TV -to ma akože vecernicek.
Inak tiež moc pred TV neobsedi,ale ked je zapnuta,tak tam obcas zrak zdvihne.
Ja z TV vedu nerobim-cim viac sa zakazuje tym viac chuti-vidim na st.synovi.

@kaja73 @dena69 @aela @katuska1974 @fialka78 dakujeme kocky