Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
Kolko vam ho vypiju a aky je jedalnicek vasich deti ? Dakujem
@mexico_16 ja ho na varenie,puding, krupicovu kasu pouzivam tiez od 1 roka,ale pijeme este rano umele mliecko 🙂 este som mu kravske pit nedala,ale myslim si ze by mu to nerobilo uz problem 😉
pijeme uz mlieko len rano ☹ aj to uz s problemami,kedysi stiahol 250 ml a teraz ledva 120 ml. 😠
@boise
@katuska1974 baby ja tiez do varenia davam,ale este nepil..my zase sme strasne mlieckovy nam vypije vyse litra sunara denne,ale tak zabijem ho ? 😀 😀 kazdy ma iny nazor nato..niekomu vypije malo ako vam mozno by ste boli radsej keby vam vypili viacej a nam vypije zase vela.. 😵
a prespia vam celu noc ?
aky mate jedalnice od rana ? napiste mi ak mate cas..dakujem
@mexico_16 no ja keby chcel to mliecko tak mu dam, ved od roka s nim normalne varim...Len nechce 😅
A prespinkame celu noc od tych 20 mesiacov ako som ho odstavila, dovtedy sa budil aj 12x za noc 😖 😖 😖 Niekedy sa v noci zobudi, vypyta si vodicku, napije sa a spinka dalej. Prespi tak 9-10 hodin 😉 niekedy aj viac. Nuz a papa to iste co my, nerobim ziadne rozdiely uz. Rano chlebik so syrom, alebo pomazankou nejakou, alebo lekvar, med, proste co je doma. Na desiatu ovocie, obed polievocka, potom ide spat, ked sa zobudi druhe jedlo. Kedze to je uz tak poobede tak olovrant vacsinou nemava a potom vecera chlebik, vianocka, alebo co ostalo z obeda, alebo krupica...proste co ma napadne 😅
@boise podobne 😀 mne tiez cez obed pospi aj 3hod.,takze ja to pripisujem aj tomu,ze pojde potom neskor spat..ale niekedy ho zmoze a spinka uz o 9-tej 🙂
a s plienkami ste ako na tom ? my mame uz len noc a ked ideme niekde na dlho napr.autom,alebo sa niekde flakat..pekne chodi na zachodik a sam 🙂 ja uz len umyvam rucky 😀
a co rozpravate ? inac bavili sa tu baby o rozpravkach,tak nas fici na cars 2 a rio a pozera to dookola 😀
@mexico_16 my plienkujeme stale, ani to nejak neurychlujem, nechavam to na neho...nedavno mal 3 tyzdne hnacky, takze sa to nedalo, museli sme trening pozastavit, potom som skusala, ale nejak ho to neberie, takze neriesim. A moje dieta rozprava komplet vsetko, vsetko zopakuje, da sa s nim normal pokecat 😅 hubaty po mame 😀 😀 😀
@mexico_16 Moj mal na mlieko alergiu-už nema,ale po 3m s mliekom sa mi zdalo, že mu nerobi dobre,tak som ho opat vysadila-teraz nas jedalnicek vyzera takto-ranajky 2 deci sojveho BIO mlieka s calciom,desiata smotanovy jogurt-to ma jediny mliecny vyrobok,obed -klasika,ale len jeden chod-bud husta polievka,alebo len druhe,olovrant-ovocie-teraz co sa mu pohli posledne stolicky,nechce zut,tak opat ovocie mixujem 😒 -spapa vasinou jeden banan,jedno jablko vymixovane s malou vyživkou,inokedy banan so sojovym mliekom a ovsenymi vlockami,alebo mandarinky-tie žuje-aspon to,vecera-bud to co mal na obed,alebo kasa s ovsenymi vlockami a kinder musli.
Chlebik momentalne odmieta,ale sunku by cpal do seba stale-to ma take prilepsenie pocas dna a este lubi polystyrenovy chlebik s maslom a sunkou. Sladke neje takmer vobec-nechuti mu. caje pije -roibois a sipkovy-liter za den.
Co sa tyka kecanie,tak už aj basnicky a pesnicky vieme-napr prsi-prsi ci pec nam spadla. Je hrozne ukecany a ma obrovsku slovnu zasobu cca 1000 slov určite-aktivne- a aj madarsky rozumie a co to povie.
Plienky nemame od 16 a pl m,ale na noc este ano-to bude asi nadlho,dako sa nechyta 😝
A my sme 19.12.
Ale je strasne narocny,dirigoval by cely svet.
to fakt uz vasi drobci tolko kecaju? no moj toho teda vela nenahovori☹ neviem, mozno to je tym ze ma okolo seba hned tri jazyky, lebo ja na neho hovorim slovensky, tata cesky a zijeme v londyne🙂)) takze ma chudak z toho gulas, no ale dufam teda, ze sa tiez uz coskoro rozhovori.
@mexiko_16 tak moj krpec nechce mlieko vidiet uz pol roka... niekedy vypije vecer 50 ml. kakavka a to skacem od radosti.. jogurtiky papava, krupicu tiez no mlieko samotne nevypije...
my mame dva rocky 14.12. ja mu davam robit tortu boba stavitela.. na nom ficime denno denne🙂
tvoj drobec je sikovny ked ste cely den bez plienocky.. nam sa darilo tak tri tyzdne a potom zase sup plienka... tak to nechavam na neho ked si sam povie a hlavne bude teplejsie lebo takto v zime to bolo o hubu
baby este som sa chcela opytat ci aj vase deticky su take hanblive? moj maly no des hruza... ked ideme niekam kde nechodime casto tak hned chce ist na ruky, vo vytahu ak sme s niekym tak si schovava hlavku a ma slzicky na kraji...minule k nam prisli plynari a on sa schoval za skrinu a ani za ten svet vyliezt...
osobne som sa s takymto dietkom ako mam ja este nestretla.. skor vidim, ze ine deticky by isli aj s hocikym cudzim a toto moje sa kazdeho boji:(
@lenusiknr Ak sa ma možnost moj maly sam rozhodnut, ku komu ide, tak je smely,vyberie si toho kto mu je symapticky a už s nim keca ako o život,lahko sa skamrati,ale ak je to vynutena situacia-vytah,alebo navsteva co proste pride a chcu sa k nemu hrnut,tak je fakt problem.
Iniciator proste musi byt moj general,nie niekto druhi-to sa rozreve a odide. 😲
Ale ak ho nik nesili,tak je velmi spolocensky-až moc.
Vykrikuje po každom susedovi,každemu sa zdravi z kilometra,mava každemu a ked sa rozhodne,že ide k niekomu ,tak ho neviem odtrhnut.
Je taka zvlastna povaha -moje dite.
Vobec neviem podla coho su mu ludia sympaticky,alebo nie-niekedy stači pohlad niekoho a on reve ako pavian a inokedy je za sekundu s niekym najlepsi kamos-vzdy su to ine typy ludi,nevyznam sa v tom.
@unique neboj ,on sa rozhovori,len to bude neskorej,nakolko pozna 3 jazyky,vyberie si ten co mu bude najlahsi,pripadne bude kombinovat 2 😵 mam kamosku co byva pri Londyne a jetak stary ako my a tiez este nerozprava,len par slov a aj to anglickych 🙂 🙂
@kaja73
@boise
@lenusiknr no my mame podobny jedalnicek ako vy,nema problem so ziadnym jedlom,zasadne ale na ranajky chlebik s dzemom 🙂 🙂 ten zboznuje a na obed zje 2 chody v pohode,on je velky papkac,niekedy by ani tolko nemusel,ale zakazte mu to 😝 ,co sa tyka rozpravania,tak sme zacali neskorej hovorit,ale uz sa mu jazyk dobre rozviazal,musime si tiez davat pozor co hovorime,lebo vsetko opakuje 😀 zacal uz aj basnicky doplnat a casti pesniciek,tak som rada,lebo bol dlho ticho 😵 😵 ,co sa tyka plienok,tak to bude este beh na dlhu trat,lebo pytat sa nebude ani za svet 😠 ,ale ked ho posadim tak sa vycika,tak sa to snad coskoro rozbehne,posledne bola u nas kamoska s malym co uz je bez plienky a ked isiel on cikat ,tak sa vycikal aj nas a nemusel mat ani plienku,ale bez neho mu to proste nejde,asi si ho budeme musiet pozicat na tyzden a sa to nauci 😀 ,lebo aj ked sme v MCcku a vidi druhe deti na nocniku,tak ide aj on ,ale doma ho to ani nenapadne 😠 😠
@kaja73 to mas celkom spolocenske dietatko🙂kubino on sa boji aj tych co stretavame casto... napr. susedov hlava dole a ani za ten svet pozdravit nic... otoci sa aby ich nemusel vidiet.. a este povie bud bojim, hanbim.... chodime casto aj do MC tam sa zahra s detmi on je typ kt. nerobi detickam zle, skor ich mojka, necha si zobrat hracky absolutne ho to netrapi.... no ak sa mu tam niekto prihovori konec tma... hanbim a hotovo....a pritom doma vie krasne zdravit, hovori riekanky no vonku, nepozdravi, nepodakuje... len bojim bojim... tak dufam ze hoj to prejde...
@lenusiknr Inak moj.st.syn bol taky-doma suveren od 18m basnicky,od 20 m vedel svoje meno,prizvisko,adresu.od 2 a pol roka poznal pismena od 3 a pol roka cital-ale ludia mu sposobovali des a hrozu. 😲
Nikdy sa nikomu neprhovoril,nikdy si nic nevypytal,nikdy sa pred nikym nepredviedol, že co vie.
Dnes ma 13 rokov a je nadalej introvert ,samotar,ale je to mudry chalnisko,ktory vie co chce.
Už sa naučil s ludmi komunikovat,ale nevyhladava to.
Je na 8 r gymnaziu s cistymi jednotkami a to sa ani neuči.
Každe dieta je ine a nemusi byt hned každy ludomil 😉 a extrovert.
moja mala este na nocnik ani nahodou, keca, len co potrebuje, uz vie, ze ked zakrici mamiii, tak pribehnem a pytam sa jej co chce a ona len prikyvuje 😅 uz davno vie pekne pit z poharika a jest chce len sama obliekat ponozky a obuvat topanky, papuce, jej aj nase, to je jej najlepsia zabavka, do vlastnych topanok sa bez problemov poobuva, najnovsie ju bavia papucky a topanky na zips, uz aj nad snorovanim rozmyslala v sestrinych 😀 jedenie, to je u nas vecny problem, ale uz zaciname papavat normalne ranajky a vecere a menej mliecka pit, v cudzom prostredi sa sice neboji, ale skor je tichsia a pozoruje, az po otukani sa zacne prejavovat 😅
@boise jej dakujem za link 🙂 🙂 🙂 ... a nejdem ti písať už IP teda 🙂 ... no tak to budeš mať riadnu makačku s tým vláčikom ... to ja by som si netrufla 😀 ...
@mimkaa2607 ani ja si nako netrufam, ale spolieham sa ze maly je nenarocny 😀 😀 😀
@boise ale mamina je isto šikovna, tak isto to zvládneš...ináč mne Melánka spinušká poobede tiež tak 2-3hodinky 🙂 ... tak ja mam aspon veget 🙂 ... a som ani nevedela, že je tu taketo forum 🙂 je to velmi super 🙂 ...
@mimkaa2607 no je, len teraz trosku stagnuje, asi vsetky vypekaju 😀
jaj :D a tak po sviatkoch sa to možno zmení 😀 ... no ja tento rok toho nebudem vela piecť...iba tri druhy a tu tortu ... a to stačí 🙂
Dnes má môj Mareček dva rôčky 🙂

Baby davate uz kravske mlieko ?