Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
vlastulka - tak malej želame všetko najlepšie
a kedy ti ide do školky???
ked prestaneme kojiť vtedy sa veľa schudne4
Ahojte,
presme ako píše Zvalka - bezkofeínová nescafe gold je úplne perfektná, návšteve som urobila a ako si pochvaľovali, že ich vzpružila 😀 až potom som prezradila aká to je.
cvičenie - bojím o mlieko, ale krokomer ukazuje pekné "túry" s kočárom.
aotrnavska - pozerám po blondínkach s kočiarkom, či si to náhodou neni ty 🙂 😉 Na mne drží ešte skoro 15 kg, mala som prírastok vyše 20.
Tip - taška na kočík v Kauflande za 1,8 € 😉
Už 2 dni je malý na spapanie - usmieva sa, laloce si. Túto noc spinkal ako ukážkové bábetko 22.00 do 1.15 spal, potom mu trvalo 3 minúty sa najesť a hneď zaspal, zobudil sa o 4.00 bol hore do 5.50 to cvičil nožičkami, ručičkami o106, dudloval a potom sa zonudil až o 9.30.
saska, dobre si navstevu oklamala s tou kavou 😀 Ako vie vzpružiť bekofeinova, ani netušili doteraz 😀
my nekrstime, ale budeme robit na MsU uvitanie do zivota, ale az tak najskôr o mesiac, ked bude vonku teplejšie 🙂
noe, tak ja skoro vobec neupratujem teraz, len minule som konečne kupelnu a zachod trochu umyla. Asi by si u nas zahynula, lebo po podlahe uz prach beha 😀
ja tiez ešte necvičim, kym aspon ako-tak kojim, ale uz by som aj rada aspon stacionar. Mozno vyskusam. A teda s tymi brušakmi počkam, ked tu niekto pisal, ze by zostalo zle brucho tvarovane... 😨
inak boli ste si vyzdvihnut v DM kuponovu knižku a baliček so vzorkami? Su tam celkom fajn zlavy a dokonca par veci aj zadarmo (cumlik, keksiky...) 😉
naša spala tuto noc tiez super - od jedenastej do siestej, napapala sa a potom potiahla do pol desiatej 😵
Noe ja som schudla počas kojenia, nie až po skončení 😉 Viki má v stredu 3 rôčky, do škôlky má ísť od februára, ale asi ju ešte nedám, nebude sa nám chcieť skoro ráno vstávať 😀 kedže mi 3 baby spíme až do 10h 😀 Ale ešte si ju asi doma užijem, ved ona je veľmi dobručká, takto sa mi aj o Sofi postará a dám ju až od septembra. Veľa ludí ma odhovára, aby zbytočne nenosila mi hned choroby k bábetku.. Tak uvidíme 🙂
Noe aj ja som veľmi na poriadky, tiež musím mať handru v ruke každý den a niečo robiť 😀
My tiež plačkáme iba ked sme hladné, inak je kludnučká 🙂
Saška to aká taška? Nerozumiem 😕
Deti okupšané, Sofi už aj zalahla, idem dať ja večeru-sprchu a vyvaliť sa k telke 🙂
Milli,a co musim urobit pre to,aby mi dali tu knizku v dmke?
Sasi,ved aj mna ta kava normalne nabudi 😀 a chuti fakt super,ja si davam aj 2 denne.dufam,ze je fakt neskodna na mliecko.
Aj moja tami je zlata cely den,zacne byt mrzuta podvecer a po kupani uz place a uspavame sa teda dost dlho...
Milli,tak pekne sa ty pri nej vyspis 😉 ticho zavidim 😉 na viac hodin suvisleho spanku uz ani nepamatam,od kedy som mama 😅
ahojte. nemam teraz net, iba ked je mm doma a to vacsinou nestiham. co je nove?
no nas davidko teda ukazkovo nespinka. pridavam sa k zvalke. co by som dala za viac hodin suvisleho spanku. no a ten nas k tomu vstava strasne skoro a ako nahle ho ulozim do postielky tak place tak nehrozi ani dospavanie cez den. v noci spaval tak 4hod vkuse ale teraz sa nejak pokazil a budi sa kazde 2 hod.
barbarka - to ako sú bábetká staršie, tak menej spia a častejšie sa budia. Kde sú tie časy, ked môj prespal 7 hodín vkuse, niekedy si večer pýta aj každú 1,5 hodinu. Asi tie naše bábetká cítia z nás večer únavu a stres, si myslím.
A ako doma, už ste zabývaní v novom byte?
vlastulka - taška na kočík
Moj plače: ked je pokakaný, ked cvičíme vojtovku a samozrejme, ked nedostane do 5 sekúnd prsko hned ako si rozmyslí 🙂
zvalka - tiež ju pijem 2 razy denne odkedy som ju objavila, ráno veľký hrnček s mliekom a poobede len takú malú s troškou mlieka. Normálnu kofeínovú som nepila až 1,5 roka 😉
lubka - už máte aspoň krst za sebou 😉 , chudáčik malý toľko ľudí okolo neho cudzích. Kľudnú dnešnú noc vám prajem.
Saska nechce sa ti hodiť foto tej tašky? chcela by som vidieť 😕
My čo kojíme sa asi dlhoooooooo nedočkáme prespatej celej noci, ja som tušim prvý krát spala úplne celú noc až po 16 mesiacoch, kedy sa Viki odstavila pekne sama .. Kamoška čo nekojila, tak jej malý prespával celú noc tušim už od 3-4 mesiacoch, čo som jej veeeeľmi závidela.. 😅
Vlastul veru,my kojace mamy si este pockame na prespatu noc...
Saska,my papame vecer kazdu hodinku 😀
akoze nechapem...nas maly je dnes riadne v strese...od piatej uz vinicil dvoch dospelych..nechapem ako este moze vladat...zaspava tak max na 10min...place, mrvi sa, je mrzuty...u nas je 7ma hodina vecer kriticka...ufff uz nech zaspi, lebo neviem co....
...inak ja uz mam kila dole...aj o nieco viac ako som nabrala pocas tehu 😎 comu sa nesmierne tesim..tak nech to takto ide pekne dalej...
no idem za malym...teraz s nim bol chvilu mm ale zase placeeeeeeeeeeeee.....bosssssssssssssse moooooooooj....hadam sa riadne unavy a bude v noci klud...
vlastulka- že si to ty 😉
https://www.modrykonik.sk/album/view.php?vImage...
Jéééj, Saška dakujem 😉 A to vážne tá cena? To je teraz tam akcia, asi však? Mne by sa taká zišla, len najbližší kaufland mám 20 km, a neviem kedy sa tam dostanem 😒 Lebo k tomuto kočíku mám iba vak, ale radšej by som chcela tašku na plece.... fakt vyzerá super 😉
zvali, v DM vyplnis prihlasku do baby bonusu a ukazes rodny list (aj kopia moze byt). A dostanes baliček s nejakymi vzorkami a tu kuponovu knizku a fajne veci su tam, fakt. Chodte baby vyuzit, kto nemate 😉
A teda vsetko ma svoje vyhody a nevyhody. Vy davate babätkam mm, ale zasa menej spite. A asi pri kojeni skôr zhodite tie kila navyše. Ja si občas poplačem, ze nekojim naplno, ale sa zasa viac vyspim 🙂 klop-klop
Mam ešte 8-9 kg navyše a ešte by som chcela aj viac zhodit, nech som krajšia ako pred tehu 😀
saska, a ty si nemala ku kočiku tašku? Alebo je tato lepšia? 😕
zvali, aj my večer dlho uspavame. Ninkina hodina je 23,00, skôr ani keby čo bolo 😀
saska, veru aj ja mojej tak k veceru, ked uz je nervozna davam didu aj kazdu hodinu, len potom uz je aj plna aj by tahala, ked uz je nervozna a unavena 😝
Aj my vecer kazdu hodku papame 🙂 vcera a dnes zaspala o pol 9 ZAZRAK KLOP KLOP🙂 tak DUFAM ze sa mi uz nezobudi 😅 Chcem kuk eurovision a pojdem spat 🙂
Diky milli za tip na dmku 😉
zvalka, presne aj moja, vcera mala placlivy den, tak zaspala o pol deviatej a dnes zaspala tiez tak, ale dnes zas mame dospavaci den tusim 😀
Ahojky, tak ja dnes buntoším 😕
Mali sme dnes divný deň, najlepší bol na ňom obed, čo nám ocino doručil až domov, pečené kuriatko, mňam 😝
Chceli sme ísť kočíkovať poobede, zrazu sa ozval mm bratanec, že potrebuje noečo na notebooku opraviť, ta bolo po kočíkovaní 😠
A večer malá zasa vracala jak gejzír to z nej šlo, ale len raz, potom zaspala, hore bola až na kŕmenie a teraz spí už tri hodinky... tak ju znova o chvíľku nakŕmim a pôjdem aj ja búvať...
ahojte
milada - ja musim upratovať
vlastulka - ak ma dobru iminitu sa nemusiš bať
moja ešte nebola chora
a potom aspon mam viac času na maleho lebo ked je dominika doma beham iba okolo nej
saska - ta vojtova metoda je strašna ani sa nečudujem že plačka
no dnes rano bola strašna kosa
a my v poslednej dobe viac krat papame v noci každu hodinku
😕
vlastulka - mozem ti pozrieť, či ju ešte nemajú, mali len 4 kusy včera ale však mrknem, táto je ale tmavomodrá ale za tú cenu v nej mozem aj nakup nosiť
millada - tašku ku kočiariku, čo je originál som za 2500 sk nechcela a ani sa mi nepáčila
beruska - vyrastie ti z toho vracania, uvidíš bude to menej a menej často
Ukážková noc, už druhá po sebe - o 23.20 papanie a hned zaspal, o 4.15 papanie, 4.20 už spal a zobudil sa 7.45 a odvtedy je uz hore a laloce si tu v kresielku 😀 , no idem s nim cvicit 😝
Dobré ránko kočky 🙂
saši, ja viem, že vyrastie, ale také gejzíry čo začala dávať... no, našťastie hajala kľudne už celú noc mimo papania 🙂
vonku jakáá kosa 😕 ani s kočárom tuším dnes nejdem... teda možno okolo obeda, vtedy by malo byť najteplejšie, nie?
teraz idem žehliť zatiaľ, papa babuľky 😉
Jéééj, Saška, budeš zlatá 😉 Ak by si mala tam cestu, tak mrkni, kvôli mne nemusíš tam ísť 😉
Noe má dobrú imunitu, túto zimu ešte ani nebola vôbec chorá, ani náznak nádchy alebo niečo, proste nič.. Len sa bojím, že tam by sa nanu všetko nalepilo.. Susedin malý chodí od septembra, a už 4 antibiotika mal čo je stále chorý.. 😒
Beruš aj nám tak okolo mesiaca veľmi grcala, den a pol som jej dávala ten Nutriton, potom som to vzdala, ale nám poradili, že treba papať iba jedno prso, nie obidve, aby si vytiahla čo najviac toho hustého zadného mliečka a po papaní snou nemanipulovať, nechať ju ležať, aby jej to mliečko samé strávilo.. no a klop klop už negrcáme 😉
no po tom hroznom veceri...aspon noc bola kludna...maly sa budil iba na papanie a potom klasicky rano od 6tej na brusko...ale to uz viem, ze kazde rano tlaci a puci sa...vtedy zvykneme kakat 😀 uz to poznam 😀
dnes mi drzte vsetky palce..idem prvy krat sama autom s malym...uz sme boli autickovat, ale vzdy tam bol mm alebo mamina...sama som este neisla...mam trochu strach...ale hadam vsetko zvladneme...poobede mame poradnu, tak sa dozvieme kolko vazime a meriame...cca mame predstavu tak som zvedava na realitu 😵
ahojte maminy, my ideme zajtra po dvoch tyzdnoch do poradne, tak tiez som uz zvedava, ako mala pribera, ked ju len kojim, ale ma take licka ako skrecok, tak snad dobre 😀
Rush budeme na teba myslieť, hlavne si dávaj pozor na tých "dnešných cestách" 😉 Ja tiež dosť často jazdím sama s obidvomi babami, Sofi mám vpredu, aby som na nu videla a Viki je vzadu. Ale to iba tady po dedine, ak by som išla mimo do mesta, tak beriem maminu, ak by bol mm v práci 😉
Aj nás čaká zajtra poradna, ale teda my sa teraz vážime stále aj doma, tak pomalinky priberá, tak vieme 🙂
Aela tak malý škrečok 😀 Aj Viki mala také líčka, teraz Sofi nemá 😅
caute kocky.
pisem do tejto temy prvy krat, ale obcas ked mam trochu casu tak si vas precitam 🙂
my mame tiez decembrove babatko - miska sa narodila 3.12. s vahou 3950g. uz v 5tt mala o kilo viac a to iba plne kojim. chcela som vas povzbudit, ze aj pri plnom kojeni deticky mozu prespat celu noc. nasa uz tyzden zaspava okolo 22-23,00 a budi sa rano o piatej. cez den papa kazde tri hodiny, vynimocne ju nakojim skor - cize jedava iba 6-7x denne. aj prva dcerka nam od 6tt prespala celu noc, do jedneho roka nepoznala umele mlieko. kojila som ju do jedneho roka, a vtedy spavala aj 11 hodin v kuse. asi mam plnotucne mlieko 😉 a hlavne treba byt v pohode 😅
stanka, veru ta pohoda asi velmi zavazi, co sa tyka mliecka, ale zas prva dcera bolo take kludne dieta a toto je tusim taky maly certik 😀
stanka, ved to, aj sestrine obidve deti oz 6tt prespali celu noc a len kojene boli/su/.
Ale celkovo tie co maju UM tak maju aj lepsi rezim, kedze papaju vzdy pravidelne aj cez den. Ja neviem co by som robila,kebyze nemozem dat cicik, lebo Johanku vacsinou ukludni len prilozenie/kedze odmieta cumel/, preto sa mi stava, ze niekedy aj po pol hodine kojim. 😎

baby neviem prečo na vaše deti nič nezabera
ved niečo ich musi uspokojiť nie???
lubka - ja sa aj bojim toho bordelu čo tu zanechaju 😀 😀
lebo ja som puntičkarka a budem sledovať každu omrvinku 😀
a hned ako odydu tak chytim handru a vysavač a už budem lietať po izbach 😀