Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
Stanka máme rovnako narodené 3.12. 😉 A to podla mna neprespí celú noc, kedže o 23h ešte papá a o 5h znova 😔 U mna je celá noc prespatá, ak zaspí okolo 21 h a zobudí sa až o 9h ráno, ako teraz Viki 😀 No ale to sa ešte načakám 😀 Ale inak Sofinka mi tiež tak pekne potiahne v noci aj 5-6 hodín, takže sa nemôžem sťažovať 😀
Trpezlivá normálne máš pravdu.. ved som ešte nikoho takto nestretla... Ale sa hovorí, že sa nestratí mliečko, len že bude mať mliečko inú chuť, a to nemusí bábetku chutiť, tak neviem 😕 Ale ja aj tak športujem, ked napr. umývam v celom dome plávačku, ked skončím, tak zomna tečie, akoby som zabehla nejakú olympiskú disciplínu 😀
trpezliva, mne mala zacala mlieko odmietat a cca do mesiaca som onho prisla, aj ked som uz necvicila. Pritom som odsavala, takze stimulacia bola. Mohla to byt len nahoda, ale tentokrat riskovat nebudem, ved do formy sa mozem dat aj o rok neskor, to mi neutecie, ale stratene kojenie uz nenapravim
MORE MILK - dievcata, ktore z vas si kupovali tieto kapsuly? pomohli vam? mate viac mliecka?
trpezliva, tak ja som pri prvej dcere stratila mlieko kvoli cviceniu, mozno urcite druhy sportu do urcitej miery sa mozu robit, neviem, vsade pisu po dohode s lekarom, ja to nechcem riskovat, hej ako pise vlastulka, nestratila som hned mlieko, mala mi ho zacala odmietat a stratila som ho az potom a nemyslim si, ze to bola nahoda
a to ja som si pri cviceni davala pozor, lebo som citala, ze cvicenie nevadi, kym nie je svalovica. Svalovicu som nemala a mlieko aj tak zmenilo chut. Ja som ho ochutnala 😀 , ked sa mala jedovala a za ten svet ho nechcela. Malo nejaku pachut, akoby stratilo sladkost
Ja by som s cvicenim neriskovala. Moze byt x zien, ktorym to s mliekom a kojenim nic neurobi, ale to clovek dopredu nevie a vratit sa to neda
pietra, ludovo sa hovori, ze mliecko skysne pri cviceni ☹
aela, to som pocula, ze skysne, ale malo to byt len pri tej svalovici. A mlieko nebolo kysle, len nebolo sladke. Kazdopadne ho mala nechcela a bol koniec
ahojte maminy
mein ja ich mam a mam pocit, ze pomahaju, teda apson mne... 😉 aj ked sa dokrmujeme ale stale len tou 30-60ml- tkou 🙂
ktora z vas uz ma menzes? 😕 ja som dostala v sobotu a to som sa vytesovala, ze dostanem hadam az o tri mesiace ☹
ahojte mamicky.
skoro som vas nenasla. inak vas vsetky obdivujem,ze mate cas chodit na forum. mne dava nasa princezna tak zabrat, ze ledva stiham, teda myslim cez den. musim si poklopat (klop, klop, klop), ze v noci nam krasne spinka, uz sa mi stalo, ze som bola len 1x v noci hore, inak maximalne 2x v noci, co je super. akoze cez den si to vynahradza, prebalim ju, nakrmim a bud place alebo kuka a potom zacne plakat. mysleli sme si, ze mam malo mliecka, ze je hladna, lebo mala aj zelenu stolicu, tak som ju zacala dokrmovat nutrilonom HA. a to som nemala robit, lebo slecne sa teraz nechce tahat, tak babre s prsnikmi, ze az, teraz mi vytaha z jedneho aj z druheho max. 40 - 60 ml a zvysok ju musim dokrmit nutrilonom. neviem, co mam babule robit, v noci je omnoho lepsie, ked kojim, ako by som mala rozrabat mlieko. a vlastne v noci iba kojim, musim si zase poklopat (klop, klop, klop), ze v noci jej staci to, co si vytaha a potom zabuva. a ja mam inak aj tu nevyhodu, ze stale musim kojit cez klobuciky, stale mam vpacene bradavky 😢
inak, ak si chcete pozriet fotky malej, tak su na facebooku, mozete kuk 😀
co inak nove?
a dodatocne gratulujem vsetkym mamickam, ktore rodili po mne, teda po termine 17.12. 😀
a co sa tyka mliecka, ja som ho mala dost, len mala bola tusim leniva tahat. pijem caj na tvorbu mliecka a homeopatika papam ricinus comunitas.
mein, co su to za kapsule, tie more milk? este aj tie by som vyskusala, mozno ho budem mat este viac, toho mliecka. u nas je problem ten, ze podla toho, kolko taha, tolko sa vytvori mliecka, nie? a ked babre, tak sa mi ho vela asi nevytvori. a odsavat si ho, to je na figu, odsat odsajem, ale nie tolko, aby jej to stacilo. a krmit ju z prsnikov, potom ju dokrmit s flasou s mojim mliekom a potom este aj nutrilonom, tak to by som sa asi zblaznila ☹
mazu, skus napisat annag do temy "dakujeme annag", urcite ti poradi ako obnovit naplno kojenie
a do ktorej temy mam annag napisat? pietra a ty uz naplno kojis a tiez ti babo takto nechcelo tahat ako mne?
mazu, Marco nastastie taha, len ma obcas problem sa prisat. Ale Kika sa odmietala prisat, najprv len cez klobuciky a kedze som sa dala zblbnut a zacala ju dokrmovat z flase, tak sme velmi rychlo skoncili s kojenim. Teda mlieko bolo, lebo som ho poctivo 8 mesiacov odsavala, ale bola to fuska, lebo mala sa neprisala uz vobec. Len vtedy mi nikto neporadil
tu temu mas tu https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...
je v babatkach a vola sa "Dakujeme annag"
pietra, dakujem, uz som jej napisala
iwka - ja menzes nemam a hadam rok ani mať nebudem 😀 😀
a čo sa tyka športovania neviem dosť beham aj teraz a mliečka mam
ale chcem cvičiť aj hlavne koli chrbtici už boli
mazu- ahoj kocka 😉
no aj ja som kojila cez klobuciky, ja mam bradvaky dobre (klop,. klop) len sa nechcel zo zaciatku prisat, no potom som zacala skusat bez nich a on ich zrazu - tie klobuciky- odmietol a uz papa len normalne, ale napriklad doobeda je to hrozne - len spekuluje, od piatej sa krmime do jedenastej, proste vymysla 😠 a ja neviem co robit, potom poobede sa uz celkom da, aj to dufam, ze nezakriknem 😅
iwa- noo ja sa menzes s prestavkami citim uz asi dva tt, ale zatial nist 😅 tak som zvedava
a ja som si dnes tak preventivne dala 20 brusakov a trosku premastila chrbticu a celkom sa mi ulavilo, asi na to pomalicky pojdem, ved nohy vykocikujem, len to brucho na ktore som bola vzdy hrda chcem naspat 😉
noe , lebka ma ide slak trafit a ze kym kojim tak nist 😠 no nevadi..mala som apson 11 mesiacov pokoj 😀 esteze som zacala brat AK..musim ale zavolat ci mi ju nezmeni, lebo mam cerazette a tam nie je ta 7 dnova prestavka na menzes 😕
jeeej zajtra mame 2 mesiace 😀 😀 😀 ako to len leti 😕 😀
iwa- noo ja AK nemozem tak som zvedava ze ci otehotniem spontanne, len mm si dava pozor, vie ze by som ho priskrtila keby sa to podarilo tak skoro 😠 😀
cas leti riadne, ved my mame na buduci tt uz tri mesiace 😉 😕
tie kupony z dm mam aj ja
čo sa týka papania, moj malý papá cez deń každé 2 hodiny a v noci každé 3 hodiny,niekedy taha 5 niekedy 10 minut,ale jak o život 🙂 no ked mame horši den papame aj častejšie.a ako píše saska,aj on ked nedostane prsko hned ako sa mu zachce,je to pohroma a reve jaj diví. inak je celkom dobrucky,nebyt tiez bolaveho brusena a toho pučenia,tak je to fajn
mazu, moja je tiez cez den taka dost ziva a stale sa jej musim venovat, ale skor sa dostanem k pc, ked ju mam na kolenach, ako na wc, ked musim od nej utekat 😀
no hurá - bábatko konečne spí, od 7.50 bol hore doteraz do 15.30 s pár 10 minútovými spánkami, dúfam, že to znamená,. že v noci bude dobre spať.
iwa - to fakt už máš, to je blbé, aj po minulých tehu si tak rýchlo dostala?
noemi - to chrbtica bolí, mňa hlavne krčná, trochu aj kríže a čo som takú váhu vláčila v tehotenstve tak aj kolená - no hotový Lazár som 🙂
Nejako pravidelne a dlho cvičiť ešte nechcem, bojím sa kvôli mliečku ale tak pár brušákov denne a presedov zaradím.
lubka, mi tak teraz napadlo, ze som velmi zvedava, ktora z temy budete najskor cakat dalsie babo, ked ten cas tak leti, uz aj moja mala bude mat coskoro mesiac
lubka, ze lebka som ta nazvala 😀 😀 😀 takze si davate bacha...inak po cs sa ani neodporuca DO ROKA NIE?
strasne to leti, no vy a saska budete zachvilku tri mesiaciky oslavovat 😉
saska aj po tych dvoch som tak skoro dostala, len som nekojila a teraz sa snazim- teda aj prikrmujem, ale to tak 80% kojim a aj tak ...som v sobotu skoro plakala, a este ma aj hlava bolela 😒 ako vzdy ked mam mrchu 😠
ja zacnem tiez pomalicky cvivćit lebo to moje telo sa mi voooobec nelubi a sice po simonke uz nemam ani kilo, cize sme dali dole 13 kg, ale este aj tak mam + 10 kg 😠 😠 😠
co sa tyka kojenia - pijem cajik na kojenie a aj ked maly papa kazde dve hodiny, mliecka mam zatial dost. aj ked niekedy sa maly pri kojeni rozplace a ja neviem preco.
cvicit sa tiez bojim, aby som neprisla o mliecko. radsej predsa len pockam, kym dokojim.
hura, krpcek dnes spal v noci 5 hodin. ale zato rano plakal dve hodiny a ukludnil sa az vonku v tej hnusnej zime🙂
tiez sa babule cudujem, kedy stihate pisat. ja sa ledva stiham najest a vycikat🙂 a mam povysavanu len polku bytu.
iwa- noo neodporuca, ale co mam robit, ked ja hormony mozem len s injekciami na riedenie krvi? a dr sa vyjadril - nno tak otehotniete, co uz?vtipny, ze ? 😀 😀 😀
aela no tak to som aj ja zvedava 😉
juuj kila - ja mam furt este 10 na sebe 😠 a toto male cudo, zase reve ako o zivot - torchu pocuca, potom sa rozreve za 10 minut zase pocuca, uz mi z toho sibe 😠 to od toho krstu je takyto 😠
Ahojte, my opäť vymrznuté, nechápem dokedy bude vonku stále takáto zima 😒 Teda ja mám zimu veľmi rada, ale iba na lyžovačke. Nie teraz, ked sa musíme denno-denne takto obliekať, aby sme nepomrzli 😀
Ja som po prvom tehu dostala menzes až po 9. mesiacoch, tak dúfam, že aj teraz skoro nepríde 😅
Jééj, to fakt, už aj my budúci týžden budeme oslavovať 2 mesiace a Viki 3 rôčky.. ale to všetko letííííí 🙂
Ahojte, nemate nejaku dobru stranku o vyvine deti? lebo by som si chcela nieco o tom precitat, len nemozem ziadnu dobru najst...

ozaj, baby, nebojte sa, ze pri sportovani pridete o mliecko...to su len take famy. poznate niekoho, komu sa to stalo 😕? lebo ja som aj pri Lili zacala po mesiaci trenovat a potom aj pretekat a mlieka som mala na rozdavanie a aj Liluske chutilo rovnako. to skor keby som nechodila behat, tak by som prisla o mlieko z nervozity ze nic nerobim. 😝