Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
zuzi ... ja tiež cítim kríže 😝 😝 alex má vyše 6 kíl
ked ho kúpem vo vani... no konec, chrbát mi ide odpadnúť
zuzit, no po kupani aj mna boli hrozne chrbat..a este ked revoší potom tak sa musim ponahlat a ledva vladzem..
ja som bola na izbe sama a nemenila by som, ked som mala chut, chodila som sa vykecavat na ine izby 😉
zvali ako kúpeš? ja mám vaničku vo velkej vani ... sa mi to nechce nosiť do izby.
tak občas klačím pred vaňou a špliecham ho 🙂
joooj, strašný rev ... ideme papaaaať 😎
vsetkym trom vianocnym Tamarkam prajem len a len to naj k meninkam 😉
tak ja som nakupila v Tescu tie akciove plienky. Dufam, ze som dobre kupila tie Pampers Active Baby. Su dobre? Kto s nimi mate skusenost? 😕
pietra, on je taky pomaly 😝
beruska - klasika, zabudli ti tampon - raz sa s nami jedna pani chcela sudit, bolo to aj v telke aj chudaka dr preustili kvoli tomu, ale potom ho vzali spat 😉 my uz tampony riadne ratame aj pri porode (pri cisarakoch a operaciach sa musia), ale aj tak sa stane ze sa zabudne - nic sa nedeje, bud to vypadne alebo vybrat 😉
noo ked citam tie zazitky, tak som rada, ze som si cvakla ten nadstandard 🙂
mrcha este nechodi, chut na sladke mam neskutocnu 😠 😀
zvalka - kojaca matka by mala pribrat trochu, cize je to oki 😉
aj ja xelam Tamarkam vsetko najlepsie 🙂
aj mm dnes kupil tie pampersky, tak som zvedava 😉
no a maly buva v kociku uz viac ako dve hodky, som vymrzla na prechadzke a buval aj doobeda, tak som uzasne zvedava na dnesnu noc 😅
a krpan uz ma 6,5kg a moje krize uz riadne frflu, najma ked si chce v noci odgrgnut 😖 😀
Zuzi,mame rohovu vanu,a mm mi urobil na nu taky kvazi poklop a na to davam vanicku.ale aj tak nizko ☹ aj pri grgani si chrbat necitim,ale teraz to bude uz aj tou mrchou asi...
Tak lubi dobre,ked sa ma pribrat 😀
A my sme tie boli 3 hodky vonku 🙂
milli,aj ja som ich kupila,tie active a vyskusala a zdali sa mi fajn.tak som dokupila dalsie este 2+1 😅 Tak mam doma plno plienoook 😀
Dievčatá, malý má také drobné červené vyrážky na brade tak zospodu, spodná strana líc pri krku a hore trošku na hrudi - nevyzerá, žeby ho to svrbelo, jedlo jem stále rovnaké, tak ma to prekvapilo, čo to môže byť?
Kozmetiku som malému tiež nemenila - len mam-lanolínová pena na kúpanie a olejček Bubchen
saska a nie su to len potnicky?
okupkane spime 😀 😀 😀 uz len cakala kedy ju okupkam a hned vytuhla na flasi...mna ide roztrhnut ked je spravim 60ml lebo uz dve hodky nejedla a simca si stiahne len 30 🙄 myslite, ze jej to staci? 😕 lebo za tri tyzdne sme pribrali len 550g 😕 a predtym za mesiac 900g 😕 nebude to tym, ze kaka na zeleno? musim sa opytat doktorky...
aela no asi ten tvoj starne, tiez tu mame takeho a uz k nemu nikto nechodi a to bol veeelmi dobry doki 😉
saska to budu asi potnicky 🙂
zvali ja tiez idem pravu oblicku darovat za sladke 😉 😀 😀 a zatial drzim vahu, len som nejaka mlandrava 😒 az na tie bicepsy 😀 😀 😀 lebo simca sa rada mojka 😀 😀
zuzitka ja kupem v kuchyni na stolickach, takze krize zatial stacia, ale ked ju prebalujem sem tam na gauci, tak mam problem sa narovnat 😀 😀
inak s tymi pamperskami som spokojna 🙂 tie babylove su tiez v pohode, ale zdaju sa mi byt moc hrube 😕
iwa, som povedala, ze teraz jej skusim dat ten nutrilon, od jednej spi, tak bude hladna, ale aj tak mi to nejde do hlavy, keby bola hladna, tak by tolko nespala 😒
no vy ste toho popisali ešte dočitavam
rush - aj mne vravel gyndoš že srdiečko nebije a pozri všetko bolo ok tak aj kamoškine bude dobre
a moja teta už ma dve deti a teraz jej povedali že je tehotna a po dlhšej dobe zistili že to je niejaka infekcia a nie dieťa a už sme mysleli že je v 4 mesiaci ☹
ja som zvedava ako dopadla beruška
lubka - že sa stane že tam niečo zabudnu 😀
aela nedavaj jej ho pokial je spokojna 😉 uvidis ako bude buduci tyzden 😉 mozno tym, ze ti tak dlho spi to je...mne tolko moja nespi ani po nutrilone 😉 teraz som ju po pol hodke dokrmovala, ale kojenim 😉 lebo ma pamat ako rybicka 😀 😀 😀 ked zaspi a zobudi sa, tak jej didiska nevadi a ide mi ju odhryznut 😉 😀 😀 😀
ja idem zajtra ku gyndovi na krv a na kontrolu tak hadam nič nezvyčajne nezbada 😉
dúfam, že máte pravdu s tými potničkami a že to nebude nejaký ekzém 😝
aela -aj pri papaní ti zaspáva ? ak áno, tak ju vždy zobuď - štuchnutím do líčka.
aela, ale ved nepribrala malo, nie? Ked je spokojna a pribera tak cca 100-120 g tyzdenne, tak by jej to malo stačit 😨
tak som zvedava na tie pampersky, lebo ja som vzala tiez 2+1, takze mam tri baliky. Este ze su do 9 kg, hadam pominame. Ak mala nepriberie hned na 10 kg 😀
zvali, mozno malu boli bruško, ked večer tak plačka. Aj naša uz dva dni ma take. Včera som o pol dvanastej rurku strkala, lebo sa cely den nevykakala. Tak potom dala riadnu davku. Aj dnes jej budem musiet dat ešte pred spanim, lebo cely den zasa nekakala, dala som espumisan, masirovala pupikom, cvičila nozkami ale nič ☹
A vraj sab simplex su lepšie kvapky ako espumisan. Idem skusit tie kupit zajtra 😒
vidim, ze s krizami mame vsetky problemos. Ja kupem v spalni, mam vaničku na posteli, ale je to makačka, ked potom ešte vyutieram, ponatieram, prebalim, oblečiem, tak sa ledva narovnam 😝
milladka ty este kojis?
lebo moja mala kaka kazdy tretí den 😕
iwi, ved som sa ta prave chcela opytat, kolko kaka tvoja simonka? Ja kojim, ale vzdy hned po kojeni aj dokrmujem. A doteraz dala vzdy do kazdej plienky, ešte som zo srandy vravela, ze "nekakaj stale" a asi som to zariekla a teraz nie a nie vykakat 😢
Tebe ako ide to kojenie? Kolkokrat dokrmuješ? Inak aj mna ide porazit, ked zarobim 90 ml a ona sa rozreve, ze chce ešte. Tak druhykrat spravim 120 ml a ona vypije 30 ml 😝 Podla toho mam toho mliečka uz malo, ked ešte tolko vypije 😔
nam staci v noci kojenie a cez den poobede len kojim,, dokrmujem rano a vecer a ked ideme von, aby nevystrajala a ked je uz v overale, tak sa mi nechce prisat a toto je jednoduchsie...rano si este odsajem cca 80ml mlieka a potom jej to cez den davam...doktorka mi povedala, ze je to ok, ze nekaka kazdy den, lebo to kojene asi stravi a ten nutrilon kym "nazbiera" 😀 😀 😀 tak asi prejdu aj tri dni 😉 naposledy kakala v nedelu vecer 😉 ale vcera zaspala o siedmej a uz sme spali az do rana, len sa budila kazde tri hodky na kojenie 😉 o pol osmej dostala 60 nutrilonu a spala dve hodky 😉 😀
teraz ju trapim,lebo mi zaspala a teraz sa asi este hladoska zobudila na dalsiu davku, len chcem aby vydrzala do osmej a potom ju uspim 🙂
my kakame stale a husteeeee
a kvapky nedavam žiadne na čo
100g tyždenne stači ale to je hranica malo by sa viac priberať
pozor na rurkuuuuuuuuuu nie často
my už spime a moj si zvikne asi na všetko take dobre dieťa
pači a mu kupanie , aj obliekanie , a v poslednej dobe aj ked sme pokakani sa smejeme
iwa ... mne vypije alex tiež len 30ml .... ked som mu namiešala 60ml, som mu chcela dopriať, sviňucha vypil len 30ml .... takže im asi stačí na dotlačenie
lebo ja kojím 15min + 10min a hodinu na to bliaka, že chce jesť, tak dám 30ml nutrilonu. a stačí mu.
kakáme každý deň asi 2-3x /nedávame žiadne kvapky na trávenie ani nič podobné/
plienky ... ja nekupujem do zásoby. huggies 2-5kg už nestačia, už skoro ani 3-6kg. ale mám teraz pleny Happy 2-6kg a tie sú fajn. lebo človek nikdy nevie, ako to deculo rýchlo narastie ...
aj oblečko ... kukám na čísla. ked si myslím, že podla označenia to už bude dobré, oblečem mu to a gate má po kotníky 😀 😀 😀 tak hned odložím nazad do skrine 😝
zuzi - aj ti išlo objednať fotky cez happy foto
ja som to skušala cely tyžden a nič asi mali niejaki problem alebo veľa objednavok ked mali akciu inak vždy objednavam a teraz nič chcela som 180 fotiek ☹
zuzi - aj my papame každu hodinku a neskušam mu davať umele na čo????
zuzi vies kolko som ja dnes vytriedila veci? 😕 a to niektre ani na sebe nemala 😒 nevadi, len nech rastie..
my kakame zelene ariedke a smradoske 😒
zuzi ja mam tiez ten pocit, ze len pre pocit robim UM slecne 😉
idem sa ucit s najstarsou matiku 😀 😀 zatial 😉

proti rotavirusom dam aj ja zaockovat, moja mamina bola detska sestra mi to len odporucila, dam to nejako pred letom, vtedy su hnacky castejsie, maly zacne vsetko olizovat a tak, tak nech sme chraneni