Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
iwa, ja som do ruzinova volala pred dvomi tyzdnami. Nikto to nebral. Potom mi spojovatelka povedala, ze tam maluju a mam zavolat o tyzden, co bolo minuly tyzden a to mali pokazeny ten stroj a davali cislo na Antolsku. Len tam neboli nadseni, ze im tam ruzinov posiela svojich, tak som cakala, ci stroj neopravia a kedze je stale pokazeny, volala som vcera na Antolsku a tam mi termin dali na 9.2. Ale som si ista, ze keby v ruzinove stroj fungoval, tak termin u nich je niekedy v marci
iwa, tak to si mala strašné 🙄 😠
ja som vám ešte nepísala, jedna kočka, čo som s ňou ležala niekoľko tt na rizikovom, rodila 2 dni predo mnou a akurát v deň môjho pôrodu z jej izby prepúšťali spolubývajúcu, tak som jej zo sály zavolala, nech mi podrží fleka, ja som poprosila sestričky, ona poprosila sestričky a pekne na šuchli k nej na izbu :o))))))))))) aká paráda, s kamoškou v pôrodnici!! na posledné 2 dni som bola zas s mamičkou - 8rodičkou!!! - a kopec mi toho poradila 😀
iwa, tak po takej skusenosti so spolubyvajucimi by som asi aj ja na dalsi krat chcela byt sama 😀 Ale je to o stasti, ja musim povedat, ze prvykrat som mala vacsie stastie na spolubyvajuce, viac sme si sadli. Tentokrat tej druhej nejako nebolo do reci a ked som sa snazila zacat rozhovor, tak som mala pocit, ze otravujem, tak som potom radsej uz bola ticho. Ale ked sadne spolubyvajuca, tak si aj navzajom poradime, porozpravame, ... Nas z porodnice pustali az na 6.den kvoli zltacke, maly bol aj na bilibede, takze dva dni som bola aj bez navstev a keby som bola len sama s nim zavreta na izbe, tak mi asi hrabne
pietra ahaaaaa 😉 tak mne maju volat, lebo teraz vsetky co maju objednane obvolavaju a davaju cisla na antoslku a kramare , kde im vypomahaju a beru z ruzinova deticky len tri kusy denne 😀 😀 uzasne 😉
ja kebyže mám znova rodiť, tak kludne budem ležať na normálnej izbe .... s tými babami, čo som ležala teraz 😀 😀 boli sme 4 mamičky na izbe a rehotali sme sa jak ťavy 😀 😀 😀
alexko bol jediný chlap na izbe .... a bol najtichší 😀 😀 😀
rush -. mas recht, ja som si platila nadstandard a fakt to stalo za to 😉 len jednu chybu to ma- nepoznam nikoho kto rodil so mnou v nr, teda kolegynina dcera mala tiez cisara, ale ta byva daleko ☹ cize stale som tu ako prst - no pristahovalkyna, co uz? 😖
no ja isto radsej sama...teraz co sme boli v nemocke sme boli sami na izbe a slo nam to paradne a bol klud...ja sa radsej nasmejem az pak ked pridem z nemocky 😵 no ale tak skoro rodit neplanujem...dovtedy este vela vody pretecie hadam 😀
no iwka dobra spolocnost 😀
inak nechapem co robia caviky okolo toho vysetrenia usi...trva to cca 5sekund 😝 nam to robili este v nemocnici
na pooperacnej sme boli super partia a vsetky sme sli za sebou na cisarak, takze sme aj spolu trpeli 😀 a vsetky sme mali baby 😀 😀 ale na tej druhej izbe som sa bala usta otvorit a este aby mi malicka plakala- tak z tho som mala stres 😠 kvoli hentej, hlavne, ze jej maly prvu noc vystrajal bez prestavky a nevedela co s nim 😎 takze asi by som si aplatila nadstandart 😉
mein, mne sa zda 25 kvapiek espumisanu naraz vela, davam tak 10 - 15 kvapiek a staci aj to
kocky, dnes som bola s malou v poradni, za dva tyzdne pribrala na vahe 150 g, takze ma 3750 g, co je o 50 g viac ako porodna vaha a doky vravel, ze 200 g by mala pribrat za tyzden a nie tak malo, ze mam aspon raz za den jej dat aspon 80 ml UM, tak som ostala taka zaskocena, som myslela, ze mam mliecka dost...
ked preberate porodnicu, tiez som mala nadstandard a veru nebanujem, si uvedomujem, ze v mojom veku mi uz vselico vadi a aj dost zle som tam spala, keby mi tam mali dalsie dve babatka na izbe plakat, tak by som sa asi nevyspala vobec
aela to je dost malicko ...priemer je 200-250g za tyzden, takze asi ma doki pravdu, alebo ju prikladaj castejsie 😉 😉
iwa, praveze ju casto prikladam, cez den aj kazdu hodku a malo mi spava cez den a v noci presne kazde tri hodky je hore, ale sa mi zda, ze ani netaha, len si dudle a a ked som jej aj chcela dat caj, ci nahodou nie je hladna, tak ju napinalo z dudla, tak ani neviem, ci mi to UM bude z flase pit
ahojte kocky... fnuky maly ma vrasteny nechtik a ma hnisavu kozicku okolo prsteka...
Ahojte babulky.trosku som vas zbezne precitala,ale ozaj len zbezne....Ako vidim,nie len my sa trapime s dennym nespanim.Maly uz je na bebe,tak dufam,ze sa muu aspon troska polepsi s tym bruskom.Klop klop aspon to kakanie sa polepsilo.Teda zatial....tri noci po sebe sme kakali priblizne v tu isti hodinu o druhej 🙂 Ale ze by to bolo cez den lepsie,ee....Rano sa napapa pobrle si chvilku o osmej zaspi tak na 45mion a potom sa s revom zobudi a place az kym nejdeme von...Ale aspon v noci ako tak spime....Lubka a tvoj maly je urieknuty,ci?Len som citala co pisala iwa a aela,ale neprisla som k tvojej sprave...Ja mamm tiez pocit,ze nas maly je urieknuty,ale potom si poviem,ze je to len vymysel.V nedelu amme krst,takze ked to neprejde po krste,tak to nebolo urieknutie 😎
aela, moja doktorka vravi, ze priemer je 150g tyzdenne, takze je to trochu malo, co pribrala. Ale skor by ta mala zavolat na prevazenie o tyzden, lebo deti nemusia priberat rovnomerenne, ale jeden tyzden viac, druhy menej
pietra, ved pojdeme aj o tyzden, lebo pojdeme na klbiky, tak sa budeme vazit 😉
aela ani moja nechcela caj z flase, teraz sa nam uz dvakrat podarilo sa napit z flase 😉 a uz vymysla, ze nechce didisku ale flasu 😒 ale este sa nam dari kojit a, teda v noci sa len kojime, aspon nemusim vstavat zarabat mlieko 😉
cmeliacik to musi byt neprijemne 😒
iwa a mliecko pije z flase normalne?
aela no hra sa ale ked je hladna ako po kupani napriklad, tak stiahne normalne...ja mam flasu aj cumel od Lovi a som spokojna 😀
ahojte, rush, vlastulka - viete mi nieco napisat k tomu ockovaniu proti rotavirusom? co o tom viete? idem si pohladat info aj ja, ale tak od vas chcem vediet, preco ste sa rozhodli, co ta vakcina zabezpeci a pod. diky. 😉
aela, no ale UM (ak ho uz teda odporuca) by mala odporucit az po tom, co dvakrat po sebe nameria slabe priberanie. Ja by som UM nedavala, ak mala netvari, ze je hladna
pietra, mne sa nezda, ze je hladna a ani sa mi nezda, ze by mi mlieko netieklo a v noci prespi 3-4 hodky v kuse a niekedy aj cez den poobede tak prespi a som si myslela, ze keby bola hladna, tak by mi pila caj a nechcela nikdy
aela no moja place , ze je hladna...a ked ju dokrmim, tak najspokojnejsie babatko na svete...a nespi ani tolko co tvoja, tak asi tak ako napisala pietra, pockaj este tyzden a uvidis 😉 ved dokrmovat mozes zacat aj neskor- ked ti spinka a nevystraja...inak ten tvoj doki je zvlastny nie? 😕
no nic babule idem off...zatial sa drzte 😉
iwa, mam pocit, ze starne , pri prvej dcere som s nim bola velmi spokojna, ale teraz veru sa nestiham cudovat a okrem toho on jediny zo vsetkych detskych lekarov ma v cakarni vecne plno 😝
aela a ma plno, lebo je taky pomaly alebo preto, ze je dobry a vsetci chcu chodit ku nemu?
ja sa dnes neviem rozkotúúúlať 😝 😝
som dávala cez happyfoto prvýkrát fotky vyvolať 😅 som sa s tým serkala ... medzitým malý jesť, uspať ... potrebujem ísť do obchodu, do drogišky ... no ja to asi ani dnes nestihnem 😠
zajtra o 10h máme posedenie s bábätkami v kultúrnom dome, kde budú vítať nových malých človiečikov a budú im rozdávať vkladné knižky ako darček k narodeniu /200€/ 🙂
len nezaspať!!!!
takze som si vas docitala:
uska nam tiez rovno v porodnici skontrolovali 🙂
dakujeme vsetkym gratulantom k Tamarkinym meninkam, vcera sme aj my uz oslavili 2 mesiaciky 😵
plienocky my mame c.2, tie su nam uz skoro male, ale tiez mame peknu zasobu, tak musia este postacit 😅 😀 ale uz sa mi dost casto stava, ze ked streli do plienky, tak sa nam to vytlaci az na chrbatik, dobre ze nie az ku krku 😕 😀
meinkonka - to mi je luto, ze markusovi zistili s tou oblickou, ale urcite z toho vyrastie a nezhorsi sa to, neboj 😉 a aj to s uskom este mozno bude v poriadku, zbytocne sa nestresuj este. uvidis po dalsich vysetreniach 😉 drzim palce 🙂
BETYNA - aj ja uz mam mrchu 🙄 🙄 😨 fakt to nechapem - ved kojim ako diva - u nas to tiez tak uz k veceru vyzera, ze papame kazdu hodinku a tiez ona jedava ako maly Mario len 5 minut a dost. ale to ako o zivot tiez taha, len sa to tak do nej leje 🙂 ten espumisan davas malemu rovno lyzickou do pusy, alebo do odstriekaneho mliecka?
tamarka vecer zvykne plakat a neviem, ci ju trosku brusko neboli, ci by som nemala vyskusat tieto kvapky...
ktore su lepsie?? espumisan, ci ten sab-simplex?? 😕
berus - tak to som sakra zvedava, ako dnes dopadnes na tej gynde... 😒
ockovanie rotavirusy - neviem este, musime sa dako rozhodnut..ale zaujmave je to,ze sa to podava ako emulzia ustami, cize sa to nepicha, asponze tak...ale ta cena... 😒 no budeme to musiet premysliet 😉
iwa - tak ty si mala inuuu spolubyvajucu na izbe 😅 😕 😀 dobra trubka...
no nastastie ja som sa mala v porodnici super, by som tam kludne este zostala 😀 a boli sme na izbe tak 2-3, ako sa to prestriedalo..
rush - ja si tiez kojenie zapisujem stale, lebo by som inak nevedela, kedy papala..ja si vzdy napisem cas kedy jedla - od do - cize vzdy je to 4-6 minut 😉 a tiez z ktoreho prsnika som jej davala 🙂
baby, hlavne tie co kojite, aj vy mate take strasne zrave chute na sladkeee?? pomooc, ja velmi..pocas celeho tehu vobec a teraz.. 😅 hned mi uz teraz sliny tecu, len co o tom pisem 😝 ale laktacna poradkyna kamoska mi vravela, ze to pri kojeni je tak...no a ja aj ked denne spravim 5-6 km s kocikom, dve kilecka uz veru som nabrala 😠 ☹
ahojte maminy
zuzit tak to je pekny darcek 🙂 nam v ruzinove myslim 70€ davaju, ale potesi aj to
beruska tak to je neprijemne, ja som rada ze spodok sa mi uz pomaly zacina davat do poriadku lebo som bola zasita az po rit a neviem si predstavit keby sa mi tam teraz niekto hrabal 😝, musim ist na prehliadku na gyndu ale odkladam to ...
joj baby ked vidim ake lahkej vahy mate babatka, tak ja len zavidim, moj pampusik ma uz vyse 5kg, mam priesil na hrudnom svalstve, davam rozne maste a obklady nech mi to odpuchne a neboli lebo nemozem nic dvihat a necitim si ani chrbticu 😝, mam tu maminu tak nastastie mi maleho ponosi inak neviem neviem ...

pietra si sa objednavala rovno na antolsku? ja len kvoli tomu, ze mi mame dva mesiace a ty jeden a nas dali az teraz v ruzinove ked som hned volala ako nas pustili z nemocky 😕 to mi nesedi vies? 😉
rush mna potom prelozili na izbu kde som ani mlieko nemohla mat, lebo som tam mala taku kravu co mala prve babo a 38 rokov a tak sa aj spravala, malicky silna zltacka a ona podpisala reverz, ze ide domov, ze ho nevedia liecit 😕 a ona tam uz dlho lezi a ked som v noci malu kojila a nechcela lave prso a protestovala, tak mi zakricala z postele, ze nech ju prestanem trapit, ze jej to len znechutim 😠 😠 som mala jej chut taku jednu steknut, ale pomylsela som si , ze uz tolko vydrzim a druha spolubyvajuca zase bola vietnamka co vedela povedat ano alebo nie a furt plakala, lebo jej malu vzali kvoli zltacke a ona nevedela, ze co sa robi 😉 😀 😀 😀 no kocurkovo...tak rychlo som bola zbalena, ani na obed som nepockala 😀 😀 😀