icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

lussyla
27. jan 2010

ahoj
potrebovala by som poradit, vcera sme boli s malym u koznej a maly ma na tvaricke take cervene fliaciky, povedala ze je to taky bezny novorodenecky ekzem, ale dala nam masticku ktora by sa nemala pouzivat az do 3 mesiacov a obsahuje kortikoidy pride mi to dost agresivne, nemate skusenosti niekto? neviem co mu mam na to dat...

noemi01
27. jan 2010

lussyla - lekarka vie čo mu predpisala
my sme mali tiež veľa liekou čo nemohli male deti a v pohode
decka sa stale sťažuje že ešte byvali minister veľa liekou zatrhol pre male deti tak neni taki vyber asi preto ti dala tie čo ti dala

ciefulik
27. jan 2010

noe 😲 no teda, ako to uhačkovali??

my po 5 MESIACOCH nacvičovali včera :o)) 😉

periem vecičky IBA babatkove same, v Lovele, bez aviváže a žehlím zatiaľ a klop klop OK

trpezliva a aký šport robíš, si písala, že si začala trénovať..?)

ozaj a vy nestriháte nechtíky?? to sa nemá, či čo? 😕 môj mm sa vyžíva v tom každý týždeň

triminka
27. jan 2010

noe no to si teda pekne dopadla...ja idem na kontrolu zajtra prvy krat po porode...tak som zvedava co povie dr...

s tym pranim ....vy mate tak vela veciciek pre babatka? lebo ja som vzdy prala malej veci s nasimi,kedze jej veciciek nemam tak vela...co mam prat 4body a 3plenky same? 😒
ale to som mala z tej 56 tak menej...uz zo 62 mame vela toho...asi az moc 🙂 tak to uz budem moct prat zvlast...podla mna je to jedno ci s nasimi vecami alebo nie...dolezity je asi ten praci prasok,nie?

betyna8
27. jan 2010

nam doktorka vyslovene zakazala prat vecicky v inom ako v lovele a avivaz vobec. alergia alebo teda ekzem sa nemusi prejavit hned. no a flaky mi lovela vyprala,ked budu silne.ocictim zlcovxm mzdlom a potom operiem
zval,ja davam espumisan na lyzicke pred kojenum,rano a vecer 10 kvapiek

lussyla
27. jan 2010

ja pouzivam avivaz ale len lovelu

cmeliacik
27. jan 2010

my strihame nechtiky niekedy aj dva krat do tyzdna. nejak mu rychlo rastu a ma ich sirsie ako prstiky chudatko moje. masticku mi lekarka dala a teraz je obviazany ako maly lazar, aby si to necumlal.

noe - tak to ti teda nezavidim, to si este naozaj dobre dopadla. mojej kamoske tam zabudli vlozku a prisla na to tak, ze strasne srmdela. mali by si lekari davat vacsi pozor!

ciefulik
27. jan 2010

trimi a aké fľaky na vecičkách si myslela? 😕 však hovienko ked prejde, tak hneď v rukách predperiem a zíde uplne, inak by to tam ostalo 😕

chcela som sa spýtať, aj vám tak strašne moc cikajú a smrdí to tak silno, ten moč? to ma ani nenapadlo, že mi mimi bude tam močom smrdieť!! som myslela stále, že to iba hovienko bude cítiť.., je to ok?

ciefulik
27. jan 2010

mrk foto)

noemi01
27. jan 2010

baby ja som z toho hotova a nešťastna fakt sa bojim nechcem znova biť zašivana ☹

my strihame nechtika často rychlo rastu na nohach ešte nie

cmeliačik - že dobre dopadla 😉 no z roztrhnutou šušurou
a ked si spomeniem ako lekar vravel ked ma zašival dlho tak vravel tak akurat aby to bolo pre muža ani veľka ani mala ........... no pekne a je taka veľka že by sa traja zmestili 😀 katastrofa

trimi - ja periem každy den mu veci

ciefulik - moč nam nesmrdi daj si zobrať vzorku moču
aj moja mala tak mala a mala potom infekt
daju jej sačok na šušku a potom ked sa vicika dak to toho sačku
a neplačka ked cika??? moja plakala ked cikala ju to asi papilo

ciefulik
27. jan 2010

noe, si ma naľakala ☹

neplačka vôbec, normalne to smrdi močom, nie inak

vlastulka
27. jan 2010

Noe tak to si fakt teda dopadla, chúdatko .. ale snad pomôžu tie kvapky čo máš 😕 A ty fakt každého rozosmeješ, že traja by sa tam dali 😀 😀 😀

Ja periem tiež iba v Lovele, žiadna aviváž. A Viktorkine veci periem tiež len jej a naše zvlásť.. Viac menej ona má všetko ružové, tak by som to nemohla s našimi farebnými vecami prať 😀

No a ja som od včerajška neštastná a smutná ☹ my asi dochádza moje mliečko.. papá Sofi čoraz častejšie a málinko si vytiahne, a ked idem odstriekať, tak ledva odstriekam 😒 Ale v noci jej stačilo, papala o 20h a potom až o 1.30h. Tak bol večer mm kúpiť pre istotu Nutrilon, tak asi začneme dokrmovať 😒 Som z toho naozaj veľmi smutná, ked Viki som kojila 16 mesiacov a ju nedokážem ani 2 mesiace 😢 A pritom papám aj liečky na podporu laktácie, aj 2 čajíky denne vypijem, no ale hold mliečko ustupuje.. 😢

noemi01
27. jan 2010

ciefulik - čim som ťa nalakala???
tym močom ??? možno len trošku nachladla to nič neni
tak možno ma len taki silnejši moč možno nebude infekcia

vlastulka - no tak čo mam povedať ked ju mam ako pri porode na 10 cm otvorena som ........ 😀 😕
ale nie bojimn sa fakt lebo to zašivanie bolo horšie než cely porod aspon v mojom pripade

jej a čo sa my stalo v noci
zobudim sa ja ja cela mokra až po pupok
pyžamo tielko podprda tak moc mi tieklo že až vložky do podprdy mi nestačia

noemi01
27. jan 2010

a ja sa netrapim odstrekavanim
tak neviem koľko mam
ale tiež papame často a čo hlavna vec že pribera

saska73
27. jan 2010

noemi - bože, si vytrpíš, to ako ten magor šil a čím 😠

ciefulik - nesmrdi moč, spomeň to radšej lekárke

Mne lovela už kaku z plienok nevyprala a použila som aj žlčové mydlo. Budem to asi musieť vyvariť.

iwa - musím si zaklopať ale malý mi už 5 nocí dobre spí 🙂 , raz sa zobudí na papanie a je hore od 5 minút do 15 minút. Dnes bol hore hodinu ale to som ho ja budila svojim smrkaním a kašlom. Tak snáď už nabiehame na nejaký ten režim.
Teším dnes - o 14.00 ideme s 2 mamičkami spolu kočíkovať do mesta. 😵

vlastulka - vsak ju prikladaj castejsie a možno sa to ešte rozbehne.

saska73
27. jan 2010

noemi - kúp si v lekárni chlorofylový gél od dr. müllera - dáva sa to na šitie aj po cisaráku, urýchľuje to hojenie rán, rany sa nezapaľuju, je to jemne chladivé

meinkonka
27. jan 2010

mame nove foto
https://www.modrykonik.sk/album/album.php?vAlbu...

cief mala je zlatula 😵

ciefulik
27. jan 2010

saska, ani po moči ti to nesmrdí, teda myslím, močom to nesmrdí?

beruska.zuzanka
27. jan 2010

cief, ani nám nesmrdia plienky 😕 ani keď mi na osušku nacikala, alebo tak, tak to nesmrdelo....

baby, už zasa gejzír z malej a to som ju kŕmila na etapy, aj si odgrgla medzi tým, aj po kŕmení neležala, ale bola v takej vyvýšenej polohe a zrazu len dvihla nohy a ogrcala seba, mňa a polku obývačky ☹ a teraz spí... chúďa moje...

pietra
27. jan 2010

ciefulik, pre istotu by si mala nechat moc skontrolovat. Babatkovsky moc by naozaj nemal smrdiet v plienke. marcovi v porodnici zistili dilataciu oblicky a doktorka nam na prvej kontrole vravela, ze si mame viac vsimat cikanie a keby sa mi zdalo, ze moc citim, ze zacne mat pach, tak mam hned priniest moc na kontrolu, aby sa vylucil zapal. Za to vysetrenie mocu nic nedas, radsej ho tam zbytocne odniest, ako nieco zanedbat

noemi, aky krem na nechtiky vam doktorka predpisala? Mne sa zda, ze marco ma cudne nechtiky na palcekoch na nohach, akoby mu vrastali do koze. Musim to doktorke nabuduce znovu ukazat, minule vravela, ze su len take male, ale mne sa zda, ze nejako zle rastu (inym smerom, akoby mali)

beruska.zuzanka
27. jan 2010

pietra, nepísala si včera, že ešte 1 plienočky používate? ja som tu včera sondovala, bo nám vystal skoro celý balík...

pietra
27. jan 2010

beruska, ano, mame este 1. Ale len co ich dominame, idem na 2, davam tomu tak 10 dni, kym sa do nich este zmestime

beruska.zuzanka
27. jan 2010

Tak snáď nájdem niekoho, komu predám, alebo čo... 😀

pandula
27. jan 2010

saska aj ja sa bojim presne toho isteho

tu nemusis dat dieta ockovat ani na slovensku len vela ludi to nevie !!! ale zase na druhej strane keby ti maly zostal chory na tuberu alebo nieco ine by si si to vycitala.

ja asi dam ... este neviem ... musime sa rozhodnut ale tuberu dam urcite ockovat uz ma bookli v stvrtok mesiaci kedze v londyne tubera je

pandula
27. jan 2010

krasny kutik pre markusa meink... a maly je taky krasny smejko jaaaj pusu posielam

meinkonka
27. jan 2010

pandi dik , alemne sa zda, ze sa este nesmeje. toto bolo v spanku

pietra
27. jan 2010

beruska, vsak skus ponuknut v teme o januarovych detickach alebo daj inzerat. urcite nebudes mat problem sa ich zbavit 😉
ale tusim este niekto tu vcera pisal, ze pouziva plienky 1

pandula
27. jan 2010

inak baby mi tecie mliecko v noci aj cez den. uz musim odsavat lebo jeho vela 😉 a maly stale pyta kazdu hodinu ked je hore. 😅 ved nech pekne papka a rastie v piatok dojde porodna baba k nam domov na kontrolu zase odvazime. uvidime kolko sme za tyzden pribrali 🙂

pandula
27. jan 2010

noe - je mi luto zlych sprav ale snad sa z toho vysekas. fuj zasivanie na druhy krat to neni ono. drzime placeky pekne posluchj dokyho