icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

zuzitka
autor
26. jan 2010

trpezliva ... bývam BA Nové mesto 🙂 pri samkovi sme dostali 5.000sk, 6.000sk 🙂
budeme v kulturáku, budú nám tam vyprávať, kolko detí sa narodilo, aké mená sú najčastejšie a také infošky. potom nám rozdajú vkladné knižky a hrkalku a ideme domov. vraj nás nebudú dlho zdržovať kvôli mamičkovským povinnostiam 😀 😀 😀

ja periem tiež len v lovele, bez aviváže

triminka
26. jan 2010

baby a periete vase veci s babatkovymi?

my od mesta nedostavame nic...jedine pride o sek na smeti naviac na cely rok 😠

pietra
26. jan 2010

triminka, marcove veci periem este zvlast

saska73
26. jan 2010

triminka - periem detské veci zvlášť, používam lovelu, dávam o jedno pláchanie navyše, žiadna aviváž, oblečko periem na 40 alebo 60 stupňov, plienky na 60.
Ešte keď sme pri tej aviváži - silan zaplesňováva práčku, tie tesnenia, veľmi veľa žien to písalo na jednej stránke. Ja používam aj o len sem tam Cocodrillo alias Kuschelweich, či ako sa to píše taký macko je na fľaške, najviac mi voní zelené - aloe.

iwa1
27. jan 2010

dobre ranko

my sme zase zaspali o siedmej a o deviatej dotankovali palivo a spali az do 6,15- sice sme sa tri krat kojili medzi tym, lae to su nocne rychlovky 😀 😀 zeby sme uz mali system? 😕 🙂 mohlo by to tak ostat pfuj pfuj pfuj..teraz uz zase spi 🙂

inak u nas je dobra kosa, ze - 14 mi rano teplomer ukazoval? 😕 ale uz vychadza slniecko 😀

saska som na teba myslela, ze ake to musi byt tazke v noci byt hore, ked ti majko nechce spat 😒

beruska.zuzanka
27. jan 2010

Bré ránko sa praje, po včerajšom divokom dni noc kľudná bola 🙂

Akurát teraz sa malá najedla pred hodinou a furt poriadne nespí, tak k nej behám s lekvárovým chlebom v ruke....
a to ideme dnes na úrad práce a sociálku, to bude zábava, som zvedavá, na ktorom úrade sa rozhodne, že je hladnááááááááá 😀 😀 😀

My perieme v tom persile sensitive a nemala som zatiaľ žiadne problémy, pekne prepláchame, požehlíme a dobre je.... inak našu očkovali proti tbc pred týždňom aj pol a zatiaľ žiadna reakcia, ani nejako začervenané veľmi nemá, len taký pupenček červený, to je zle? 😕

A vyzerá to tak, že Emka už bude len na UM ☹ čo už.... som sa takmer šesť týždňov snažila.... a celkom to aj šlo, ale posledné dni vôbec nechce piť odo mňa, len ju priložím a už sa hnevá a už ani ja dokopy nič nevytlačím z prsníka ☹ ono sa mi to mliečko pomalinky rozbiehalo a nejako aj samo pomalinky prestalo... ja neviem, jedla som všetko možné na podporu, malú prikladala.... no čo už...
Ale riadne to lezie do peňazí, to UM 😠

iwa1
27. jan 2010

beruska reakciu budete mat po mesiaci...zahnisa to, pukne a zahoji sa...pokial nie, tak potom je problem, lebo to znamena, ze mala nema dost protilatok 😉

no UM ide doooost do penazi a ja ked si predstavim kolko toho len tak vylievam 😠 😒 lebo slecna mi nevypije nikdy tolko co ma 🙄 nevadi...len ked sme zdrave 😀 😀

aela
27. jan 2010

trpezliva, ja si hovorim, ze som bola vtedy mlada a hlupa, ze to bolo cvicenim, mi doslo az odstupom casu, nie je to psychicke, keby som vedela, ze mi skysne mlieko po cviceni, tak by som necvicila, docitala som sa to v casopisoch, pisali tam tak odborne, ze kojaca zena moze cvicit do urcitej miery a najlepsie pod dohladom odbornikov, ktori jej poradia, co moze cvicit a co nie, lebo inac hrozi, ze to cvicenie bude mat vplyv na mlieko

janula17
27. jan 2010

dobre ranko, dnesna noc bola dlha, len teraz sme vyliezli z pelecha 😅
Maleho ulozim na spanie medzi 21-22.00, spinka pekne az skoro do 3.00, potom ranajky az o pol 7 a spinkame zase. Len od tej 3 by sa bavil az do pol 5, nechce sa mu spat oci dosiroka a mamca zaspava nad postielkou

u nas je ta bodecka z ockovania kazdym dnom cervensia, takze myslim ze to je dobre...

Mne sa baby dari tak kojit, ze som ani nedufala, Dominik je cisto kojeny, vobec nedokrmujem a licka ako svistik 🙂 Vcera som ho vazila a od porodnej vahy 3000g pribral na 3600g, takze mne sa uz zda chlapisko. A to schudol po porode na 2790g, takze skoro kilo

Periem v Lovele s dvojitym plakanim a nemame problemy myslim. Bol sice vyhadzany na tvaricke, ale myslim ze to som nieco pojedla....

beruska.zuzanka
27. jan 2010

no, teda naša malinká má tiež reflux, podľa toho, čo čítam ☹ baaby, ktorých bábätká to majú, vás poslal lekár aj na to sono, že čo ako? rozmýšľam, či s ňou k lekárke, či čakať kým to prejde.... ☹ bo jeden deň je ok a ďalší celý deň nespí a tečie z nej mličko natrávené, prípadne grcia až prúdom ☹

cmeliacik
27. jan 2010

dobre ranko, kocky...

perieme v lovele a je fajn, ale minule mi nevyprala okakane dupacky.

my uz mame chrasticku od ockovania TBC a v pondelok ideme na poradnu, tak som zvedava, ci je to ok.

dufam, ze aj tie nechtiky, co mu vrastaju do kozicky mu dovtedy prejdu.

proti rotavirusom sa chceme dat urcite zaockovat. v nemocnici nam povedali, ze mame dat maleho zaockovat proti vsetkemu, co sa da.

baby a neviete od kedy sa moze cvicit po cisaraku?

meinkonka
27. jan 2010

caute maminy,

som smutna, asi mame koliku 😢 😢 😢 . maly cez den stale place a vobec nespi. v noci je to ok len cca hodku sa nad ranom puci a az potom zaspi

meinkonka
27. jan 2010

ja malemu neznasam davat UM. sa mi zda, ze mu to tak ostane v zaludku alebo neviem kde, ze normalne nemoze dychat kym si neodgrgne. a to som s nim uz par krat riadne zatriasla, bo sa mi zdalo, ze nedycha

lubkaeck
27. jan 2010

caute 😉

ja nechapem kde beriete cas na to pisanie 😒 alebo to len ja mam take zle dieta?
od pol jednej som hore, s pauzickami, bo len na prsniku visel, potom sa dogrcal a takto dokolecka, teraz zaspal na mojom pleci, tak so ho jemne polozila na brusko, davam tomu tak 20 minut 😖 a este je vonku aj kosa ako v ruskom filme a ja som chcela ist do tesca na pyzamka, bo su nam dake male 😅 😅

meinka - tak mu asi to konkretne mliecko nepasuje, ja ked som dva razy dala nutrilon HA, tak nebol nadseny, ale sunar stiahne len taky fukot 😉

meinkonka
27. jan 2010

lubka to mal aj z beby a vcera som mu nutrilon skusila a zasa. podla mna mu vela vzduchu ide cez flasku. a to mam aj antikolikovu 😒

pata31
27. jan 2010

Ahojte, chcem sa spytat, kedy ste boli prvy krat na klbiky? Lebo my mame teraz 5tyzdnov a som dnes volala na ortopediu a ma objednali az na 11.2., to budeme mat 7tyzdnov, ze ci to nie je neskoro...?

lubkaeck
27. jan 2010

pata- my sme boli po troch tt a teraz ideme po troch mesiacoch 😉

zvalka
27. jan 2010

pata, my sme boli akurat v 7 t.

aela
27. jan 2010

pata, my ideme buduci tyzden na klbiky, to bude mat mala 5 tyzdnov, ale aj v siedmich to urcite nebude neskoro, kedysi sa chodilo az v piatom mesiaci 😀

noemi01
27. jan 2010

ahojte
ja som bola dnes a kontrole u gyndoša a dopadla som veľmi zle
až mi ostalo zle ked sa na mna pozrel a hikal
že sa my to všetko rozpadlo tie stehy (aj sa my zdala že ju mam večšiu)
že som mala prisť skor ale mna nič nebolelo iba tie prve 2 tt a to som si myslela že je normalne ked som strašne veľa zašivana
a dal my balzam na to a mam si dať jednu kvapku denne na to
a to by malo to stiahnuť a tu ranu asi viliečiť ved uvidim o tyžden idem zńova na kontrolu
inak asi budu ma zašivať na novo a toho sa bojim bojim ......... ☹

krtka
27. jan 2010

Zvalka,
ako ti malej prepichovali uska? Klasicky, ci nastrelenim?

Inak, pekny den, maminky a babatka.

lubkaeck
27. jan 2010

noemi - to ta cim preboha sili? chudatko 😒 nezavidim, ja som rada tomu cisaraku, suska ostala cela 😀

noemi01
27. jan 2010

trpezliva - to že mate reakciu po tom očkovani je dobre horšie by bolo keby nebola

cmeličik - nam dala decka taki kremik aby nechtiky nezarastali do košičky a je super
veľmi a hned pomohol

lubka - aj moj grcka a papa často a nie su zli mame dobre detičky
a moj už od 7 bol vonku v tej zime išli sme do školky a potom išiel so mnou ku gyndovi všetko pekne prespal

na klbiky sa chodi ked ma dieťa mesiac ale hore dole nevadi

krtka
27. jan 2010

Ozaj, Ela nema nijaku reakciu na ockovanie proti TBC. Uplne nic tam nie je. Musim sa opytat doktorky, ze co to. 😖

krtka
27. jan 2010

Noemi, to je blbe. Ty si mala problemy so sitim aj pri Dominike, vsak?

noemi01
27. jan 2010

lubka - však pri šiti mu praskli 3 stehy čo opravoval
a ešte mali aj stare ihly tupe 😠
a gyndoš pozeral že som veľa šita reku však ma aj dlho hačkoval 😠
ale ja nič necitim teraz
no a ja ju mam natrhnutu ako pri porode 😠
a ešte sa ma pita či chcem 3 dieťa 😠 vtipny ???

lubka - mysliš že tem balzam tomu pomože???

noemi01
27. jan 2010

hej aj pri dominike som bola veľa zašita
ale neviem kde si mam tem balzam kvapnuť
ked neviem kde som šita 😕 😕
a muž neviem či bude vedieť čo si ju celu natrem???

noemi01
27. jan 2010

krtka - vy mate ešte skoro na reakciu ona pride neskor my už ťahame na 7 tt a až teraz sa objavila to pride 😉

krtka
27. jan 2010

aha, diky, noemi. Bezim, Elinka sa zobudila. 😵

pata31
27. jan 2010

no dakujem baby 🙂
my sme tiez mali reakciu na to ockovanie, nam to zahnisalo, ale uz sa to aj stahuje.. 😵