icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

iwa1
28. jan 2010

dobre ranko,

u nas snezi uz od noci...viem to, lebo slecna nebezpecna na mna rano o stvrtej hadzala take usmevy, ze keby nemala usi sa smeje dookola 😀 😀

chcem sa opytat idete s malickymi von aj ked je pod nulou? lebo , ze pod -5 by sa nemalo? 😕

lubkaeck
28. jan 2010

iwa ja som bola aj vcera, zababusila som ho poriadne a hotovo 😉 ved mrznut moze aj do marca a to by sme uz lezali na psychiatrii a kedze mi drobec doma nespi, tak inu moznost nemam 😅
uz mam aj pancuchy 😉
dnes ideme na nozicky, tak sa idem prebrodit tym snehom, esteze mame velke kolesa 😀 zase budem mat svalovku na rukach 😖

iwa1
28. jan 2010

my mame tiez velke nafukovacie kolesa a dakujem bohu za to, ze som kupila s takymi kolesami 🙂

ja sa len pytam, lebo svagrina mi volala, ze niekde citala, ze do troch mesiacov by sa nemalo chodit von pokial je von -5 a menej a ked je -10, tak ani s dvojrocnym babatkom 😕 tak preto sa pytam, lebo ja som vcera tiez dala dve deky a hajde sa...sice nema kocik rada, ale uz sa pyta okolo desiatej von, tak ked ju uz obliekam, tak uz spokojne zaspava a potom ju len na rukach chvilku ponosim a spi...a suuup do kociara a von...

tak pojdeme aj my a este ked dam aj plastenku, tak bude ok ta polhodinka nie? 😕

saska73
28. jan 2010

včera bolo -6 a bola som vonku asi 40 minút, dnes som sa chystala na sono hlavičky, mám síce polikliniku len kúsok ale neviem, zatiaľ je -9 😝

iwa1
28. jan 2010
pietra
28. jan 2010

ja si uz nepamatam, preco sa nesmie s malymi detmi vo velkom mraze von, ale vraj ani zababusenie nepomoze. Takze ked je pod -5, na prechadzku s marcom nechodim. Lekara kvoli tomu nerusim, to by sme sa na poradnu a ine vysetrenia asi nedostali 😀

noemi01
28. jan 2010

ahojte
tak u nas krasne sneži
a mala som čo robiť aby som odšoferovala kočik 😀

no my sme s manželom neprišli na to ako si mam dať tam kvapku tak my to natrel vatovou tyčinkou
a pekne to štipalo pichalo palilo ☹

idem vas dočitať

noemi01
28. jan 2010

baby ale mna nič neboli aj doktor sa čudoval beham ako raketa ja nič necitim

saska - ten olejček čo my dal že je dobra na rany tak som zvedava

pietra - to iste sme mali aj my a dala my krem -- ichtoxyl a fakt pekne pomohol hned a ma nechtiky pekne tiež na palčekoch
ja som mu to ani nemohla strihať lebo aj tu kožu mal opuchnutu ta pokožka sa stiahla a odpuchla pekne a teraz už v pohode ich aj ostriham

pietra
28. jan 2010

noemi, chuda, snad ti tie kvapky pomozu, ked uz pri ich aplikacii tak trpis 😖 To sa clovek az boji, co mu lekar pri kontrole po sestonedeli najde, ked citam, ake problemy mate 😒

noemi, Damiankovi tie nechtiky zarastali zboku? Lebo ja mam pri Marcovi pocit, akoby nevedeli rast do vrchu 😖 som to na prvej poradni ukazovala doktorke a vraj su len take male a bude to v pohode, ale mne sa to nezda, vyzeraju dost cudne. Ale zatial tu kozu nema cervenu

zvalka
28. jan 2010

ahojte 😉
tak my chodime vonku denne, vcera bolo minus 6 a bola riaaaaadne zababusena, ani tvaricku jej vidiet nebolo 😉 cize priamy kontakt so zimou nemala, len co si nadychala sama v deke 😉 ale to bolo tolko stupnov nie na slnku.
a bolo vonku kraaaaasne slniecko, tak preto som isla. keby bolo pod mrakom tak zostanem doma. ale po slniecku kocikujem. vcera sme boli 2,5 hodky 😅 zatial nam to prospieva obom 😉 klop-klop-klop
kazdy vecer malej davam do nosteka ten physiomer ako hygienu.

noemi01
28. jan 2010

mein - na očko by som skusila tiež ako pisali mliečko mu tam strekni tvoje a ked nepomože tak tie kvapky opthalmo.......

baby ste zlate
tak ak sa neda do kopi tak plastika šušuri aj ked muž by sa potešil plastike prs 😀
no už nebude taka pekna ako predtym 😀 dve deti ma riadne dotrhali

rush - a ty si bola už na kontrole????
mne muž pozeral že to mam take červene

lubka - tak mna šili tupou ihlou a krivou asi 10 ihiel zahodil čo boli tupe stare iba vyvarene
a nite neviem ake ale viem že už pri šiti mu praskali

babonr
28. jan 2010

ahojte.tak my sme vcera tez kocikovali,bo maly doma nespi.Skoro som odmrzla ale on bol spokojny 🙂 maly ma tiez take v&razocky ny tvari.mydlim,ze su to potnicky.Dnes u nas snezi ako o zivot 😒 to zas bude prehDZKA....

noemi01
28. jan 2010

pietra - no ani ja by som nemyslela čo všetko sa može stať po porode
a moj mal nechtik ako zrasteni až v pokožke nemohla som mu ho ostrihať lebo ta pokožka bola už opuchnuta aj
a jemu nechtiky nejdu do hora
a tym kremom sa pomožka zmekčila
ale je to čierni krem tak ponožky su špinave na zahodenie aj ked davam gazu na to aj tak to prejde

babonr
28. jan 2010

ja som bola vcera na kontrole a vsetko o.k.za 2tyzdne budu vysledky z cytologie,tak potom mi da aj antikoncepciu.som zvedava ako dopadne cytologia,bo ja som mala pred tym problemy a ze vraj porodom by sa to malo zmenit.Som sa zapierala,ze tutu-mutu s polovickou bude az ked budu aj tabletky,ale vcera som podlahla 😎 a hned sa lepsie spalo 😀

saska73
28. jan 2010

pietra,noemi - moj malý ma na rukách krásne nechtíky, nestíham strihať (teda muž ich strihá) ale na nohách nič moc, malé, také nedorastené, na palčekoch sa mu ohŕňajú, strihať nemám čo, dr. mi povedala, že mu ešte dorastú, zatiaľ nič nehnisá ani červené nie je - dúfam, že mu také nezostanú

noemi01
28. jan 2010

babo - 😀 😀 no ja to vydim ešte na dlhooooooooo

saska - aj na rukach pekne mame a nohach ešte dorastaju pomaly ale na palčeku tak tam mal asi dlhši a ten sa zaril do kože hned a ta opuchla a ako rastol nechtik tak jemu to tam puchlo ☹
ale už ma pekne aj on

vlastulka
28. jan 2010

Dobré ránko 😉 Tak aj u nás riadne sneží, tak neviem či bude dnes vychádzka, teda na kočík by som dala pláštenku, ale zasa Viki by mi moc v tomto hustom snežení neušla.. My sme minule prišli z vychádzky a doma pozeráme na teplomer,že -9 😅 , takže mi chodíme proste každý den.. A zatial klop-klop Viki nebola túto zimu vôôôbec chorá, ani náznak soplíku a pod. 🙂
Sofinka má peknučké nechtíky, akurát jej domalovať francúzsku manikúru 😀 , ale už som jej ich raz strihala a ako pozerám, tak ostrihám aj dnes.
No a klop-klop mliečko sa tušim rozbehlo dalej, tak snad nebudeme mosieť dokrmovať. Som písala aj včera tej lakt.poradkyni, a vravela mi, že máme dobrú váhu a ak je spokojnučká a neplačká, tak vôôôbec že nedokrmovať. 😉

aela
28. jan 2010

iwa, my ideme dnes k dokymu sa vazit a uska prepichnut, tak sa nababusime dobre a rychlo to prebehneme 😀 aj ked neviem ako to pojde v tom snehu s kocikom 😝

noemi01
28. jan 2010

no my sme dnes v noci papali o pol 2 , pol 3 pol 4 , 5 , 6 . 7 tak stale dokola
ale nedokrmujem možno ho len viac smedi lebo len trošku pocucka a spi dalej

saska73
28. jan 2010

vlastulka - no super, však sa ti to znovu rozbehne. Ja som včera mala menej mliečka večer aspoň si myslím, lebo malý bol nervózny a nechcel sa odtrhnúť od pŕs, lenže to som málo pila, skoro nejedla, bolela ma hlava 😝 , mm mu chcel vnútiť čajm, ale mladý pán je mliečkoholik 🙂

noemi01
28. jan 2010

moj nevie piť z flašky tak to ani neskušam

vlastulka
28. jan 2010

Aela to hej, v tomto snehu sa brodiť to je niečo 😝 Juuj, držíme palce pri prepichovaní. Ja by som jej určite nedala.. Si počkáme až na 3 mesiace, a dáme prestreliť. Tak som dala aj Viki a žiaden plač, hnisanie, krv a pod..

vlastulka
28. jan 2010

Saska dúfam aj ja že sa to rozbehne 🙂 Aj som jej skúšala dať z flaše, ale tiež nevie z toho piť... Som jej to musela kvapkať, aby mi aspon 20ml vypila 😅 Ale takto sa aspon spamätala madam a tahá dalej pekne z prsíčka 😀
Noe to vážne tak často papkáte? 😕 Ved to sa potom ani nevyspíš. Mne potiahne od tej 20h do 1h v kuse, a potom tak každé 3hodinky a to už si myslím, že ako často papá 😅 A to ti papá z prsa, alebo ho má ako dudlík, že sa utešuje?

noemi01
28. jan 2010

vlastulka - vieš čo dnes tak papal inak papame asi 3-4 krat
a ja som svieža tiež sa divim ale nie som unavena
chodim spavať o 20
aj my sme v 3mesiacoch prestrelovali uška ale dnes robia take naušničky aby nevypadli z uška tak su konce tak zahnute a to sa jej zle navliekalo tak nam uška krvacali

saska73
28. jan 2010

vlastulka - pre môjho nastáva od 18.00 do 23.00 deň 😀 to je najaktívnejší a nepomáha nič ako ho utlmiť ale chvalabohu mi už v noci spáva, pekne po 4 hodinách sa budí na papanie a hned zaspí. Včera sme prišli z vonku a ako bol hladný rýchlo som mu šupla fľašku s mojím mliekom a liekmi a ani neprotestoval, hnedˇto vycucol a vzápätí pokračoval na prsku 😅 😀 a celaskon už mi zje aj z lyžičky, len maltofer mám stále problém do neho dostať, všetko poopľúvané, hnedé fľaky 😝

pietra
28. jan 2010

mne sa na lieky osvedcia odmerka z panadol sirupu, je to akoby striekacka a dobre sa nou davaju lieky.

noemi01
28. jan 2010

aj my davame lieky striekačkou 😉

noemi01
28. jan 2010

stale sneži a snežiiiiiiiiiiiiiiiiiii

millada
28. jan 2010

od kedy sa uz mozu pouzivat tampony pri mrche? Najblizšiu uz nechcem s vlozkami 😠

millada
28. jan 2010

my sme včera boli na pohrebe, bolo -12 stupnov, a mala vydrzala cely pohreb, aj kar prespala... Ale bola riadne zababušena 🙂

čo vam pomaha na zapareniny. Naša ma nie zadoček ale šušurku taku červenu. Mala tam take vyražtičky a teraz su to ako take zlupane fliačiky červene a zatial nič nepomohlo ☹