Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
Zuzit,taku hrkalku ma aj tami 🙂 my dostaneme 68 eur.potesi aj to 🙂
jasne, každé euro poteší 😉 😉 😉
tak my minieme ešte posledné 3 plienky huggies 3-6kg, lebo už mu to neviem zapnúť cez tie šunky 😀
a musíme kúpiť 4-9kg
som sa s ním teraz vážila a vychádza mi, že má 6,8 kg ... och 😝 ... tak neviem neviem, či to je presne, ale teda 6,5 kg má určite
ahojte maminy
tak my sme sa s mm zoznamili v praci, najprv kamosi a potom to prislo o par mesiacov sme kupovali byt a potom bola svadba, spolu sme zobrati vyse 3 rokov, ale zda sa mi to ze sme spolu vecnost
baby z ruzinova neprisla vam pozvanka na slavnostne odovzdavanie prispevku k narodeniu dietata na 4.2. o 10:00? nam ano, tak sa tesim kvoli malemu - pofotime, tiez dostaneme len 70€ ako pisala flock.
mein ked presiahnes s UM viac nez mesiac od otvorenia to neva, to je len ochrana pre vyrobcu
kocky, normalne zavidim, ked vam deticky tak pekne priberaju, moja akosi akoby ani hladna nebola, zobudi sa, kuka, prso nechce, chvilu podudka, ked jej dam nutrilon niekedy vypije 30 ml, inokedy ani tolko 😝
Nevie nikto poradit? Ten hlien...
aela ... vieš, že tak nejako dnes alexko pije? že len chytí prso, podudle, zavre oko akože spí 😀
tak mu radšj nutrilon ani nedám, nech vyhladne, nech poriadne prso vyťahá, lebo šak čo s tým mliekom? nejak musí ísť von 😀
neviem, čo mu je dnes ... čo je prejedený? alebo možno ked si tak trochu akože poťahá, tak že mu to stačí? ja už neviem... predtým ťahal 10-15 min
zvalka ... ja neviem 😒
kamoška v teme BA3 písala toto:
"jedna mamina porodila v 22.g.t. v zahraničí, skúste poprosiť baby z tém, na ktoré chodíte, aby na ňu aj na maličkú mysleli. Neviem ako to zvládne. Má len 520g a pri narodení nedýchala a nemala ani akciu srdiečka.... ☹ "
mein, čitala som, ze niektore baby pouzivaju UM aj dlhšie ako mesiac a v pohode 🙂 Myslim, ze to je niečo take, ako ked mas na potravinach minim. spotrebu, ale kludne vydzia aj dlhšie. Ja jem jogurty aj niekolko dni po zaruke, ale len ake prave smotanove... 😅 Ale späť k UM - podla mna sa oni tym chrania, keby niečo. Ale čo sa moze na prašku pokazit? Nepoviem, keby si ho mala pol roka otvorene. Ale určite ešte mesiac vydrzi 😉
flock, tak ja ten ruzinov vobec nechapem, nam povedali, ze nam pride pozvanka a 70€ dostaneme na tom uvitani. A vam ich uz dali a vraj uvitanie nebude 😕 to sa k tym prachom akoze nedostanem teraz? 😠
zvali, netusim čo to moze byt. Mozno jej len stiekol z nosteka cez hrdielko do zaludka a teraz z nej takto vyšiel. Ak to nebude pokračovat, tak by to malo byt v pohode, ale ak sa to ešte objavi, spytaj sa radšej dr. 😉
nase zoznamenie - mm ako vojak prišiel pozriet sesterku na intrak a omylom zaklopal na moju izbu. Tak som mu povedala, ze nech ostane a on ostal doteraz 😀
vlastul, ze 8 hodin spala mala??? Tak to je ina spachtoška 🙂
Ja som vyhnala mm s kočikom, takze mam 2 hodky pre seba 🙂 🙂 🙂
aha, citam dalej, takze pozvanku posielaju. Nam este neprisla ☹
zuzit, ale moja malo pribera, tak mam stale strach, ze ma malo a snazim sa do nej co najviac natlacit
kocky, tiez ste museli na mestsky urad doniest podtvrdenie od dokyho, ze ste chodili na pravidelne prehliadky v tehu kvoli tomu prispevku?
zvalka a nema sopliky? vtedy zvykne byt hlienove kako
UM par dni dlhsie otvorene nevadi, ale o niekolko tyzdnov dlhsie, to nie. Zmeni farbu aj sypkost. Ja by som to neriskovala
aela na mest. urad nie, ale na to tlacivko o prispevok do socky ano, tam je na to kolonka
zuzankaro, to do socky viem, to uz mam, ale mne aj ma mestskom urade dali take tlacivo, ze mam doniest potvrdene, ze som chodila na pravidelne prehliadky v tehotenstve, ked chcem od nich prispevok v ramci uvitania pri narodeni 😀
no aela to ma podrz, co ich do toho, no nie? 😀
aela ... odomňa mestský urad nič také nechcel 🙂
zvali ... aj mňa napadlo, že soplíky tamarke mohli stiecť a že ich pohltala, ale som myslela, že to je blbosť 😅 😅
alebo že by mala hlieny v črevách alebo tak? dávaš jej niečo na posilnenie črevnej mikrofl.? mne detská odporúčila Biogaiu dávať 😉 😉
biogaia sa uz moze? ja som myslela, ze je az od 3.mesiacov
presne som to povedala lekárke 🙂 a ona, že kludne môžem dávať 😉
Kazdy vravi,ze asi soplik stiekol do zaludka.ale nema sopliky,ale vcera sa mm zazdalo,ze ma kusok.mozno to bol ten 😅 A nedavam probiotika jej.ak to este bude zavolam lekarke v pond. ☹ dakujem vam.
zvalka - presne to iste som si ja dnes všimla a chcela som sa spitať
ako vydim nikto nam neporadil
ja neviem či je to zo soplikou my nemame sopliky
ale asi lia niečo raz pisala že jej mala ma hlien v stolici
zvalka - tak ja som sa dočitala že hlien v stilici u kojeneho dieťaťa je normalny
a hlieny su priznakom traviaceho traktu ale ak nie su pritomne ine priznaky tak že je to ok
caute 😉 uz sme vykocikovani a buvame v kociku, ale zachvilu nas zobudi hladne brusko 😀
zvalka, noei - aj nas mal vcera taky hlien v stolici, ale teraz uz nema, kukala som aj ze co to, ze opytam sa buduci stvrtok lekarky, no my mame sopliky, ale len tie zo sucheho vzduchu, to mava tak nadranom 😖
pozvanka od ruzinova nam prisla na januar po termine, tak som tam volala, som myslela, ze nas daju na dalsi termin a teta mi povedala, ze to sa iba odovzdavaju peniaze a mozem si ich vyzdvihnut v pokladni. nechapem, preco teda na uvitanie som si musela podat ziadost, vravela, ze je to obdoba krstu.
podla mna to robia moc komplikovane, ked tam uz raz nekto pride, nebude uz ziadat o uvitanie. mohli to aspon poslat vcas a nie az po termine 😠
ahojte maminky...
vy pisete ako zerave 🙂
uvitanie a peniaze od mesta? to my mozme len snivat...ani cent...
zoznamenie s mm bolo cez net...asi rok sme si pisali a ked som prisla robit do ba,tak po 3/4 roku dalsieho pisania sme sa aj stretli 😅 no a odvtedy sme boli spolu takmer denne 😅
inak dnes nam prislo kresielko fisher price...tak leuska si v nom sedi a rozprava hrackam...aj parkrat do nich uz tukla a kukala jak puk ze co to za zvuky 🙂 a dnes sme jej kupili aj hrazdicku v dm-ke....ale tu som jej este nedala...asi zajtra,nech sa nezblazni z tolkych hraciek naraz 😀
inak my tiez spime v noci 5-8hodin...ako kedy sa zadari
baby, napíšem vám pokračovanie tej mojej "love story" s Durom ...
celý týždeň chodil z práce robvno ku kamarátovi alebo na stretnutie ... domov došiel okolo 22h-23h, čo už samko dááávno spal. vedela som, že v sobotu chce ísť na byt kamošovi niečo oslavovať, tak som dúfala, že v piatok večer bude aspoň doma...
ale došiel v pia z práce okolo 20h, šup sa pod sprchu, vyvoňal sa, obliekol ... 😕 😕
pýtam sa ho, kam ide. nechcel povedať. opýtala som sa znova hlasným tonom 😅
uškrnul sa a povedal, že ide na chatu... 😠
do mňa sto čertov, tak vravím, že si môže rovno zbaliť veci, že tu končí. že ja niesom noclaháreň, že si chodí kade-tade a že sa sem dojde len vyspať. kukal jak puk.
tak si zbalil pár vecí do ruksaku 😅 pri dverách mu vravím, že si prosím klúče od bytu aj od auta /auto je môjho ocina/ ... tak nasraný mi tie klúče dal a išiel ... ešte som mu povedala, že toto neni už viacej jeho domov ... treskol dverami a bolo
vôbec som neplakala, proste ma tak už nasral. konečne som to pochopila, že robí zo mňa kravu celú dobu
zuzitka - noo pekne si dostala po papulke ☹ to je des taky chlap, ale kvitujem ti tie kluce, bude to asi boliet, le zvyknes si, mas urcite super rodicov a rodinu co ta podpori a krasnych synov, prejde to rychlo 😉 a navonavkovaneho playboya fakt nepotrebujes, nie?
Zuzit- uf, pecka, ale dobre si spravila, drzim ti palce
baby neviete mi poradit- moja mala sa hrooozne poti uz par dni a to sa mi teplota v byte nezmenila, ani ju neobliekam doma vela, uf a pri kojeni je cela mokra ako taha, je to ok? 😒

Ahojte.tak aj tu brutal snezi.tak sa snazim tamarku oklamat kocikovanim v chodbicke.no neviem 😅 zaspala,ale neviem co ked prestanem hybat kocikom.tiez je uz zvyknuta ze o pol 12 do pol 3 spava v nom.
Lubka alebo babule,viete mi poradit? Tami mala v plienke taky zlty hlien,ako taky sopel zlty.co to je? Z coho? Dakujem! 😉