icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

suyama
30. jan 2010

Ahojte mamicky 😉 tak konecne som sa dostala k napisaniu, nie je casu, ale citat stiham.
zuzitka spravila si dobre ze si sa ho zbavila, tvoji synkovia maju silnu mamicku 😉
rush no to by ma asi porazilo, s tym kocikom 😅
vam tam na sk tak krasne snezi, tu bolo dnes krasne skoro ako jar 🙂
inak nas Oliverko je velmi dobrucke babo, sice pomalsie priberame, narodil sa 3.250 a teraz mame 3.900 kg tak musime prikrmovat jedno papanie mu davam nutrilon, aj ked mliecka mam habadej, uz aj namrazeneho. Tak isto sme uz boli vyhadzany po celej tvaricke, preslo to aj na krcik, ale uz to prechadza, dr nam dal na to kremik.
Dalsia vec sa nam stala ze nam dva dni vobec nekakal, ale bol spokojnucky, iba si poprdkaval, ani neplakal, pekne papal, sice som sa trochu obavala ci je v poriadku, nastastie dnes sa vykakal a to poriadne vela 🙂
fuuha tie co mate 5kg deticky mate co nosit, ale aspon nemate problem s priberanim,nie ako my, uz nam chceli dat nejake tucne umele mliecko, ale odmietla som to, vsak este ani raz na vazeni neklesol na vahe, iba pribera pomalsie, tak mu nemienim zatazovat zaludocek, uz aj to ma stve ze mu musim davat NUTRILON raz za den 😒 no dufam ze sa nam to priberanie rozbehne.
iwa a zvalka mate nadherne fotecky, su tie nase deticky vsetky nadherne 🙂
prajem vam pekny vecer 😉

zuzitka
autor
30. jan 2010

pandul ... alex pribral za 3 týždne od narodenia 1 kilo, v 6 týždňoch mal +2 kg 🙂

zuzitka
autor
30. jan 2010

cief ... len či Duro na to vôbec príde ☹ ☹ ☹
sa bojím, že je to až taký pako, že mu ani chýbať nebudeme ...

triminka
30. jan 2010

suyama niekde som citala, ze kojene deti by mali priberat minimalne 500g mesacne. menej nie,to by uz bol problem,ak viacej,tak je to ok....
ale to by znamenalo,ze oliverko pribera v pohode... ja by som mu asi ani ten nutrilon nedavala.
nasa prvy mesiac pribrala kilo a teraz "len" nejakych 600-700g...hladna neni,spinka kludne,tak to neriesim...
ved ani nam stale nechuti vela jest.... 😉

lia
30. jan 2010

ahojte,

suyi a nespinka ti moc??mozno preto menej papa

trimi-mne stale chuti a nie jest,ale zrattttttttt 😠

iwa1
30. jan 2010

ahojte maminy

my sme boli dnes na nakupy a teraz vecer som bola na masaaaz 😀 😀 hodinovu 😀 😀 juchuuu super bolo...tatino sa staral a uspal simcu, potom som si vliezla do vane a v tom zacala plakat a kedze tatino bol s maminou spolu vo vani 😀 😀 tak som musela vyliezt, nakrmit a stasria dcera aspon kuki na nu 🙂 kym sa simca po troch dnoch nepos@ala, ale tak, ze az v rukavoch bodicka to mala 😀 😀 😀 jasnacka , ze sprcha bola ista a to slecnu prebralo a nepacilo sa jej to, tak doteraz bieda malicka plakala ☹ lebo jej neslo zaspat znova 😒

zuzi supisne si spravila 😉 netreba sa bat samoty, ja som tiez tak zila, lebo som sa bala a uvidis dobre bude 😉

simca malo pribera teraz a neviem preco 😕uvidime co bude v poradni po mesiaci 😕ebo 6kg este nemame 🙄 aj ked tlstoska je riadna 😀 😀 😀ale zase je dlha spagetka...tak mozno jej to tam ide 😀

ciefulik
30. jan 2010

zuzit, neviem, ty ho musíš poznať za tých x rokov. ale babeniek, diskoték a pod. sa človek presýti a čo potom? každého raz prejde chuť mať deň čo deň niekoho iného v posteli..a čo ďalej? ja teda neviem, koľko má duro rokov..môj mm má 34 tento rok, ja 28..on sa stihol riadne vyjašiť, ja by som sa ešte troštička poflákala 😉 ale v pohode. sme spolu 4.rok teraz na jeseň, vy oveľa dlhšie. ja len nechápem, prečo chcel druhé dieťa?? mi to nejde do hlavy, však je fakt nejaký divný, to nemá v hlavičke asi momentálne moc v poriadku..hold, každý sme strojcom svojho šťastia!!

iwa1
30. jan 2010

fotky si davam na fotolab.sk...teraz som dala kalendar, lebo mame zlavu 20% a v mamine bol kupon na 5€, tak ma vysiel na 6,50€ 😉 a fotoknihu 🙂 tam som mala zlavu 15€ ako zakaznik 😀

ciefulik
30. jan 2010

k tej trvanlivosti UM, my máme doma bebu /pre istotu/. skúsili sme, nechutí jej to, vypľúva to 😎
beba má 14 dní trvanlivosť, ja som to vyhodila - radšej kúpim za 13či koľko nové, než pokaziť decku žalúdok
jasné ale, že sa to hneď po 14 dňoch nepokazí 😉 mám to v špajzi, je tam chladnejšie

idem mrk happyfoto 😀

lia
30. jan 2010

juj zuzitka drz sa moja,drzim palce nech si vstupi co najskor do svedomia o co dosiel

ciefulik
30. jan 2010

baby, zas nechcite, aby z tých detí boli sumo 😉
naša teda vôbec neni tlsťoška a dr nám povedala, aby sme naťahovali čas do ďalšieho kŕmenia, lebo že priberá dosť veľa a toľko nemusí..

pietra
30. jan 2010

baby, neviete, kolko stoji v dm ta hrazdicka, co je na nu aj zlavovy kupon v knizke?

zuzitka
autor
30. jan 2010

cief ... obaja máme 32 rokov. v 27ke sme sa zhodli na tom, že je čas na prvé dieťa... lenže ďura rola otca očividne velmi neoslovila. ked tak kuknem spätne, on mal pravidelne nejaké "kamarátky" - nevravím, že s nimi spával, ale mal k nim vždy trochu iný vzťah, taký vrúcnejší /tvrdí mi, že ma nikdy nepodviedol/... vždy ked som došla na to, že sa niečo deje, tak bol velký krik. no nejak sme to vyriešili. teda 2x som ho poslala do .. preč, ale to ma oblbol, že ma lúbi a bla bla

ja som v 27ke bola pripravená na dieťa. už som bola vyjašená, dá sa povedať.
ale zdá sa, že ďuro nie ... teraz zistil, že chce všetko iné, len nie rodinu.

neviem, prečo súhlasil s druhým dieťaťom 😕 fakt neviem. myslel, že ked sa alex narodí, že ho to presvedčí, že má s nami ostať? kašlať naňho už. či príde na to, o čo prišiel, alebo na to nepríde, jeho problém.
ale hádam bude deti navštevovať, lebo samko sa ma naňho furt vypytuje...

suyama
30. jan 2010

triminka diky moc, ak to je tak ako ty hovoris, tak som trocha kludnejsia 😉 vsak on nie je ani moc dlhy teraz ma 53cm a musim povedat ze mu to umele mliecko ani moc nebere, teraz po kupkani som mu ho dala a vypil iba 50ml a potom to jazyckom vypluval ani si viac nepytal a teraz spinka.
lia on spinka tak normalne si myslim, v noci sa mi dva krat budi na papanie, cez den je hodinku hore potom pospinka hodinku a papa kazde 3-4hod. Inak dr mi povedal ze srdieckove deti pomalsie priberaju ☹
neviem sa my zda ze noe tu pisala ze sa jej roparalo sitie, aj mne sa to stalo, ale dali mi na to antibiotika a do troch tyzdnov sa to samo pekne zrastlo 😉
ozaj a vam sa uz vsetkym deticky smeju, lebo nas drobec stale iba v spanku a raz alebo dva krat ked bol hore 😒 aj to som si neni 100% ista ci to nebol len ocny klam.

suyama
30. jan 2010

Ach Zuzitka s chlapmi je to fakt o zivot, mm sa zacal citit na dieta az po 40-tke, dovtedy by len flamoval a cestoval, deti ani za svet a teraz je konecne vyzrety, hadam ho to neprejde 😉 nechapem ako moze opusit svojich tak nadhernych synov, koli flakaniu, ja si myslim ze ho to prejde a este to olutuje a ak nie tak je bez chrbtovej kosti 😉
my sme sa s mm spoznali pred 8rokmi, na treti den co som prisla do Anglicka, dorozumievali sme sa prostrednictvom slovnika, lebo ja som nevedela po anglicky ani ceknut 😅

zuzitka
autor
30. jan 2010

suy ... tiež nechápem toho chlapa ☹ ale čo už. nech si žije tak ako chce

mne na kontrole po šestonedelí dr. povedala, že jeden steh vnútri ešte neni celkom zahojený, že si mám kalciovú masť tam dávať 😅

mne sa alexo rehoce už dávno, ked sa mu prihováram ... snád okolo mesiaca ked mal 🙂 som sa sama čudovala, že nejak skoro.
teraz len zbadá moju tvár a už sa rehoce 🙂 /pravdaže nie furt, len ked mu je do smiechu 😀 /

som sa zakecala na FB s kamoškou, ale už idem chrneť 😉
alex spinká zatial i napriek tomu, že ho nadájam kofolou 😅 😅 😅
len nech mu to vydrží čo najdlhšie ...

lubkaeck
31. jan 2010

ahojte 😉
zase som od piatej hore 😒 mlady sa potreboval vyprdiet a som prisla na to ze ked si lahne na chrbat a jeho si dam bruskom na mna tak m to ide super, riadne slehy 😉 potom este co to pospal, ale zase sa mu posunuli vetry tak sme ukon zopakovali a to ma uz z postele vyhnal 😖 hrali sme sa na prebalovacom pulte, pocvicili, mal rozopnutu plienku a taaak sa mi pos.al ze som musela vsetko oprat, ani sa nepucil, len sa potom chichunal 😀
a teraz zaspal pri jedeni, tak som ho dala na brusko a tu vedla mna buva na gauci 😵 asi je uz v spalni vydychany vzduch ked tam nevydrzi 😅

zuztika- noo vyckavacia metoda je dobre 😉 uvidis co pride, ale ja by som robila riadne drahoty keby mu to nahodou doslo 😉 nie je jediny chlap na svete a pekne ta prosim nepodliehaj panike ako moje kamosky - som po 30 mam dieta a som rada ze sa na mna nejaky kkt ulakomil 😠 to ma ide dozrat, a su to pekne inteligentne baby 😅 velmi ti drzim palce 😉

suyama- hej srdieckari priberaju pomenej aby si to srdiecko nezatazovali 😉

a fotky? mm kupil novy tlaciaren a foto papier, ma fajny program na upravu tak ked je dobra fotka tak sa vytesuje a tlaci a rozdava celej rodine 😉 ale buduci rok by som chcela aj ja dat urobit kalendar 🙂

betyna8
31. jan 2010

lubi,my vstavame pravidelne okolo 4,3-5:00, pučí sa o život,tak masírujem,malý sa potom škerí a prdká.U nas tiež funguje,keď sedim a dam si ho bruškom na hruď,alebo keď mu podložím chrbátik vankúšom a on je tak v polosede.Sem tam zaberie aj keď ho dáme na bruško,ako kedy.už som si zvykla na taký budíček, potom malý zaspí až tak po pol 7 na chvilku a potom zas papkáme.

Čo sa týka chlapov,neverím,že sa niekto dokáže zmeniť.Z najbližšieho okolia poznám nejeden prípad,keď chlap dostal x šancí, rozchádzali sa a schádzali celé roky,chvilu sekal dobrotu a potom sa do dalo do starých koľají... 😒 a aj tak to skončilo rozpadom vzťahu a stratenými rokmi 😒
a zuzi,nečudujem sa Ti ,že neplačeš za nim,veď si sa už dosť.Si silná ženská,máš pre koho žiť a tešiť sa 😉

triminka
31. jan 2010

ahojte baby

suy - podla mna sa nestresuj,ked aj dr povedala ze kvoli srdiecku pribera pomensie.ale stale v rami normy,ak by nepriberal,bolo by horsie....a ked mu ten nutrilon nechuti,nedavaj...aspon podla mna...

pietra - hrazdicka v dm-ke stoji 750sk a 200sk zlava takze ta vyjde na 550sk...my sme ju vcera kupili 🙂

vcera nam prislo kresielku fisher price a uz sa nam 2x stalo ze som ju tam dala a ona sa pokadila xixi aj teraz 😀

aela
31. jan 2010

suy, aj moja ma problem s priberanim, davam jej nutrilon 2x denne, uvidim, ci to bude stacit a tiez nevypije viac ako 50 ml naraz

triminka
31. jan 2010

aela - pribera menej ako 500g za mesiac? lebo pod 500g mesacne je udajne malo...tak som citala.ze kojene deti maju priberat 500g a viac za mesiac

betyna8
31. jan 2010

babule,s tým priberaním miminiek je to asi tiež o názore lekára.matúško mi priberá pekne, nieje tučko,rastie aj do dĺžky, no váha mu ide dosť hore a doktorka nas pochválila,že pekne priberá,tak akurát no a iná doktorka by mi povedala,že nemá toľko jesť,lebo bude tučný......podľa mňa ,pokiaľ detičky nehladujú,priberaju pomalšie nieje dovod na paniku.Veď oni si to dobehnu 😉

aela
31. jan 2010

trimi, vo stvrtok mala 4 tyzdne a do stredy pribrala 250 g, takze mala o 50 g viac ako pri porode ☹

triminka
31. jan 2010

aela a nenarodila sa skorej miska? .... lebo mne porod vyvolavali o 2tt skor ako sme mali termin a tie 2tt mala akoby ani nezila...stale len spala a aj som ju krmila v spanku zo striekackou.a 1x sa prisala az na 5 den aj to len jedenkrat...zacala sa kojit az na 7den....

vies,som myslela,ci nie je unavena zo zivota,chudatko 😅 ale neboj,ona sa rozbehne. mliecka mas dost?

pandula
31. jan 2010

suyi - kazde babetko sa vyvija inak. neboj bude sa na teba skerit viac nez dost. nas nezdviha zase hlavicku ked je na brusku ale ina si ju drzi stale ked je na rukach 😉

pandula
31. jan 2010

caute zienky. nas za zobudil v zlej naladicke dneska. mrzuty nad ranom ho pucilo o dusu potom sa dobre vyprdel a vykakal a stale neni dobre ☹

aela
31. jan 2010

trimi, narodila sa o 1 den skor a mala krasnu porodnu vahu 3700 g, ani sa mi nezda, ze by az tak vela spala, cez den je kazdu chvilu hore a stale sa snazim nieco do nej natlacit

triminka
31. jan 2010

aela tak malicka nebola 🙂 hmmm tak uz len dufat,ze sa baba rozpapka trosku....
a co na to hovori dr?

pandula
31. jan 2010

aela asi sa neprichytava dobre a nepotiahne si z prska vela. moj tiez zle sal zo zaciatku, mliecko som mala lebo odsavala som a davala mu z flasky ale uz dlho len kojim a zatial klop klop priberame okolo 300g za tyzden niekedy aj menej. ja sa tym nezaoberam hladny neni ked si pyta dostane papat ! co ti na to povedal doky?

flock
31. jan 2010

alexko je odvcera nepokojny, od 12 nevedel zaspat, iba plakal, tak sme ho cely den iba tisili, ani v kociku nechcel spinkat a plakal (co doteraz nebolo) - zaspat sa mu podarilo az o 18:20 do 20:20, potom spinkal 23:20-1:20, 4:00-5:20 a odvtedy sme hore 🙂

mamina mi odisla na vikend domov, tak je so mnou mm a ten bol velmi prekvapeny, ze maly iba neje a nespi 😀 si to tak jednoducho predstavoval a myslel si, kolko casu mam ked som teraz doma, a az teraz si uvedomil, ze som naozaj rada, ked sa stihnem osprchovat, najest, o spanku ani nehovorim 😠