icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

rush
31. jan 2010

aj nam jedna doktorka hovorila, ze mozme tu biogaiu aj skor ako 3mesiace...ale potom druha nam odporucila tie infant dophilus...tak sme zmenili...ale aj keby sme nezmenili nebala by som sa...sak to su iba probiotika...podla mna isto neuskodia...

saska73
31. jan 2010

mainkonka - skus tie kvapky, ci uz espusimsan alebo sab-simplex dávat pred jedlom na lyžičke alebo striekačkou, mám dojem, že ked som to dávala do fľašky s mliekom, nezabralo to. Skús mu ešte bruško masírovať v smere hodinových ručičiek gélom Pupík - toto mám dojem, že zaberalo najlepšie.

pietra
31. jan 2010

a pred tym masirovanim nahrej plienku (najlepsie prezehlenim) a tu priloz na brusko

aela
31. jan 2010

petra, mm je doma uz druhy mesiac, je bez prace, veru radsej by som bola, keby mal pracu, ale zas aspon pomoze pri malej

meinkonka
31. jan 2010

rush cumel je moja jedina zachrana, ale dakedy uz ani ten nepomaha. a co sa tyka mm, tak som zistila, ze pri nom sa vie velmi rychlo upokojit. som si prave myslela, ze je este hladny tak rical o dusu, tak som isla nutrilon urobit a kym som ho doniesla, maly uz spi mm na rukach.

pietra asi skusim ine kvapky

saska, presne na lyzicke davam kvapky s mojim mliekom strieknutym. ale len 3x denne. no a pupik som chcela dnes kupit, ale nemali 😒

inak toto sa mi deje len cca 2 tyzdne, som si myslela, ze mam dobre babo, ked tolko spal a on chudacik bol taky dobre koli tej zltacke a tabletkam, co na nu bral, lebo ho uspavali. no a odkedy ich uz neberieme a zltacka je fuc, tak to nezvladam. 😢

no ale hladny asi nebude, teraz som pocitala a za tento tyzden mi pribral 190g. to je celkom dost nie

pietra
31. jan 2010

aela ☹ to mi je luto, to verim, zeby si bola radsej, keby mal pracu. Drzim palce, nech sa nejaka objavi, aj ked je to teraz s pracou dost biedne 😖

noemi01
31. jan 2010

mein - podľa mna to čo opisuješ neni kolika
moj maly tiež trase rukami a nožičkami o dušu

robila to aj dominika podľa mna už mame živšie babetka už za chvilu ani neobsedia
😀
pri kolike dieťa moc krči nožičkami a kriči od bolesti a nie plače

moj ma pupačiky na tvaričke a myslite že mam isť zajtra k lekarke alebo až v utorok ked sme objednani
ale tie pupačiky sa my nepačia

a dnes dominička uspala maleho 🙂

noemi01
31. jan 2010

mein - to preto lebo ty si už z neho vičerpana , unavena a nervozna
aj moj mm je niekedy nervozni a maly to citi a vimišla ako nahle si ho zoberem ja alebo mu stači sa prihovoriť tak je tichučko

mein - a o tej žltačke sme ti vraveli že deti spia preto trebalo budiť ale už vieš

a ja espumisan som davala tyžden a mne sa to nepačilo veľa prdel tak nedavam nič

noemi01
31. jan 2010

a ešte mein 😀 😀 moj je tiež zavisli na dudliku keby si ho vydela už mam jeden dotrhani 😒 a to nema ešte zuby 😀 zavislačik

saska73
31. jan 2010

mein - ešte sa malý môže nudiť 😅 a potrebuje nové podnety 😉

vlastulka
31. jan 2010

Ahojte, tak my máme konečne po oslave 😉 Dom bol samozrejme hore-nohami 😀 Kopu detí a kopu dospelých narobí svoje 😀 Ale ja som kupšala, kojila, tak tatino to zvládol aj bezomna 🙂 Viki dostala veľa darčekov, tak tá ešte teraz sa vytešuje 😀
Zuzit krááááááásnučké fotečky, ako z ateliéru 😉 To v akom programe ich potom upravuješ? Teda tie rámiky ako robíš, to sa mi páči 😉 Tak poraď 🙂
Sofi kaká aj prdí o106, tak my žiadne kvapky a ani nič nedávam. Ja pijem ten čaj na kojenie, tak asi z toho tak pekne prdká 😀 , lebo aj Viki vždy mi dopíja čajík, tak aj ona prdká o106 😀 Vždy jej hovorím, že ten čajík ona nemôže piť, že to mám ja na prsíčka na mliečko, ale vždy mi odhovorí, že však aj ona ma prsíčka a potrebuje mliečko pre bábiky 😀 😀 😀

pandula
31. jan 2010

ahojte ... meink take podobne vsetci prezivaju, je to podla mna kolika. aj my mame divoke dni ale nas neplacka tak vela skor sa nevie usadit a hneva sa. podla mna vyprdkad sa nevie a ked sa vyprdka dobre je. mami mi posiela ten gel pupik zo slovenska snad dojde coskoro tu taky nerobia 😒 sesternica by bez neho neprezila. ja som prestala uzivat infacol podla mna je to sama brecka. fuj nejaky bol divny z neho. bleee uz aj to islo drezom dolu.

pridala som nove fotecky s mami a s tati tak kukuc kto chcete do albumu... dobru nocku

lia
31. jan 2010

mein,skus hociktory,vsetky su dobre.my mame flatulin a som velmi spokojna.
my sme dnes nekakali ☹

beruska.zuzanka
31. jan 2010
zuzitka
autor
31. jan 2010

vlasti ... Viki prajem vela zdravíčka k narodeninkám 😉 😉

v čom upravujem fotky? vo Microsoft Office PowerPoint

najprv si vložím TVARY - obdlžnik, zväčším ho na celú plochu, vo VYPLN TVARU vyberiem farbu /napr.bielu/.
na to vložím znova další obdlžnik, ale menší, vyfarbím na bielo, ale OBRYS TVARU dám napr.čiernu.
do toho vložím moju fotku 🙂
vo EFEKTY TVARU vyberiem mäkké okraje, to urobí tú fotku tak do stratena 😉

potom si to "prefotím" klavesou PrintScreen ... prenesiem do programu Malovanie a tam uložím vo forme .jpg

hotovo 🙂

beruska.zuzanka
31. jan 2010

Zuzit, šikulka, krásne fotky máš 😉

lia
1. feb 2010

ahojte,

sikula si zuzitka 🙂

noemi01
1. feb 2010

dobre ranko
zuzi - aj ja som robila niejake fotky v power point ale sa my pači to pozadie ako to tam davaš tak vyskušak ak to budem vedieť
lebo ešte som neskušala to tak
krasne maš fotočky

lubkaeck
1. feb 2010

zuzitka- krasne fotocky 😉 ale objekt je aj tak najkrajsi, proste na zjedenie 😀

meinka- nas tak sermuje ked si chce grgnut, niekedy mu to trva aj reve pri tom, ale grgne si a je dobre 😵

saska73
1. feb 2010

dobré ránko,
náš je v pohybe celý deň 🙂 prezývame ho vrtulníček. Včera ho mm prebaľoval pred kojením a ako mi ho niesol, tak sa pýta: "a z ktorého stojana bude tankovať, z ľavého či pravého" 😀 😀 😀

zuzitka - pekné foto, na powerpoint asi väčšina z nás aj zabudla 😅 , mm tu má ešte verziu z 2003 a tam nemám alebo aspoň nevidím efekty tvaru ale dá sa vymyslieť hocičo, len treba chuť a čas.

lubka - veru tie naše objekty, ako pozerám fotky na facebooku, všetky sú tak nádherné tie naše detičky 😵 😵 , no naspapanie

millada
1. feb 2010

poradte mi, mala sa teraz rano napapala, pekne odgrgla a pridem o chvilu a ona vsetko vygrckala. Mohlo to byt tym, ze bolo mliečko viac teple?
Teraz neviem, či to mam brat, ze je ešte hladna a dat jej zasa, ale počkat 😕

millada
1. feb 2010

naša Ninka ma po tvaričke take drobne pupačiky, az do vlaskov jej to ide, aj na krk. Take ako krupica, trochu červene. Mam to nejako riešiť alebo to mozu byt ešte tie novorodenecke akné? 😕 😕 😕

saska73
1. feb 2010

millada - mohlo to byt tym, chvilku pockaj, vsak ked bude hladna, vypyta si

lia
1. feb 2010

millada,skus ju nechat aspon 15min.na tvojom pleci,mozno si potrebuje viac odgrgnut.neviem ci to bolo tym,ze mliecko bolo viac teple.
aj lea take pupaciky mala,volaj lekarke nech sa na to pozrie,moze ju to znervoznovat a same to asi nezmizne

saska73
1. feb 2010

a svrbi ju to ? možno sú to len potničky

meinkonka
1. feb 2010

cauky kocky 🙂

saska mm vola maleho pterodaktyl 😀 , ze take zvuky vydava

millada
1. feb 2010

saska, lia, dakujem 🙂 Sasi, myslim, ze ju nesvrbi. A mozu byt potničky na tvaričke? Ja som myslela, ze potničky skôr na teličku, kde sa poti. Ale volala som uz lekarke, ze mam počkat, keby sa to viac širilo, pojdem s nou k dr.

mein, tak my malej davame tiez kadejake nazvy, ale pterodaktyl je origoš 😀

betyna8
1. feb 2010

saska,tie plienky co si odporucala bella happy maju teraz v carrefoure v akcii,včera som kupovala,len neviem ci je u vas ten obchod. 82 ks stoji 11,99

pata31
1. feb 2010

Ahojte...chcem sa spytat, ze ako casto chodite do poradne? Kazde dva tyzdne?

rush
1. feb 2010

pterodaktyl 😀 to tu este nebolo 😀

nas maly bol celu noc hore 😝 neplakal, ale furt sa mrvil, tlacil, mrncal, grckal...a tak dookola...som K.O. som ho vcera chvalila, tak sa mi to vypomstilo 🙄

milli aj nas ma take drobunke pupaciky po tvaricke...ale nie su cervene...a ani nesvrbia...iba taku drsnejsiu ma kozicku ztoho...a lekarka hovorila, ze to maju skoro vsetky deticky okolo 1/2mesiacov...ze to je hormonalne...ze sa precistuju ci co...takze to namam riesit kym sa to nebude zhorsovat...ze to samo zmyzne...ale kedy? to netusim 😅