icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

saska73
2. feb 2010

mein - aj môj má jedno očko skoro stále zahnisané, všetko možné robím a nepomáha, už bol týždeň pokoj a zase - na poradni sa vypýtam na očné, nech mu to pozrú

aela
2. feb 2010

my mali vcera uplakane cele poobedie a vecer az do pol noci, len sme malu nosili a striedali sa pritom, tak neviem, ci to je tym, ze je akasi nascipana, alebo ju bolelo brusko z toho nutrilonu, ale vcera mi ho uz vobec nechcela, dnes som jej zatial UM nedavala, tak neviem, ci si vystacime len s mojim mlieckom

aela
2. feb 2010

veru a ocko jej tiez zahnisalo aj druhe, tiez par dni uz mala lave ocko oki a teraz ma obidve, tak davam do ocka framykoin masticku, na kasel vytazok z brectana a do nosa pamykon, si uz pripadam ako v lekarni 😝

saska73
2. feb 2010

aela - preto asi plače, že je chorá 😖

zuzitka
autor
2. feb 2010

meinka ... ja som sa tiež doma hrala na umelca a pofotila som alexka 😉

http://zuzitka.blogspot.com/search/label/Alexander

aj vlastulka sa posnažila a má krááásne foto 😵

a chumelí a chumelí ...

meinkonka
2. feb 2010

no presne aela. ja si tiez pripadam ako lekaren, v kuse do neho daco pcham chuda dieta. ☹

zuzitka
autor
2. feb 2010

aela ... tiež sme dávala pamycon do nosíka. našťastie sople sú preč - aj u malého aj u staršieho 🙂
tak som zvedavá, akú pliagu zase dovlečie zo škôlky 😠

saska73
2. feb 2010

zuzitka - v BA sneží ? 😕 snáď to u nás chvíľku vydrží - idem s malým k dr. a na rehabilitáciu

mein - ja už mám za sebou 100 jarných kilometrov - bohužial po lekároch - furt samé kontroly - už mi to pripadá, že si len kšefty naháňajú - chvalabohu všade je to ok

a boli tu doobeda naši od 8.00 skoro doteraz a mama mi zapotí a ty dnes nebudeš variť ? 😀 😀 😀 malý bol hore od 6.10, teraz pred chvíľkou zalomil ale už zase vydáva nejaké zvuky z postielky a za chvíľku ho už môžem ísť obliekať von

zuzitka
autor
2. feb 2010

sasi ... občas chumelí husto, občas len poletuje ... sledujem to, lebo idem pre malého okolo 16h do škôlky, či si mám namontovať pluh na kočááár 😀 😀

saska73
2. feb 2010

zuzitka - Alexko má už ako mesačný aké pekné bledé oči 😵 Inak na ňom je hneď vidieť, že je to chlap, niektoré bábetká sú také neurčité, že nevieš uhádnuť, či je dievča alebo chlapec ale on je chlapina od narodenia 🙂 😉

iwa1
2. feb 2010

zuzi super blog mas 😉

babule ktore dokrmujete este kojite? lebo mne sa zda ze mi odchadza mlieko 😒

simca buva v postielke, mala taku medzi pauzu, ale dala som je dudusku a spi dlaej 😀 😀 poobede pojdeme von, aj ked u nas tiez snezi 😒

millada
2. feb 2010

ako si mam vlozit fotky na tom happyfoto do svojich priečinkov? Nikde tam nevidim, ze vlozit fotky alebo niečo take. A na tom fotolab tiez neviem, ako to tam povkladat. Asi som nemozna 😒

meinkonka
2. feb 2010

ja som vcera volala doktorke o moc maleho /z obliciek/ a bol v poriadku. takze zatial ok. 😵

iwa1
2. feb 2010

miladi len pretahujes misou🙂 na fotolabe 😉 zlava doprava

millada
2. feb 2010

iwi, dakujem 😀
A ešte som tam nasla, ze väčšinou maju fotaky pomer 3:4 alebo take niečo, a ak chcem fotku, tak si mozem vybrat but s bielym okrajom, alebo bez bieleho okraja ale zrezanu (nie kompletnu) alebo normalnu s celym obrazkom, ale menší rozmer. Nie 10x15 ale 10x13 cm. Ktore si vyberate? 😕

vlastulka
2. feb 2010

Aj u nás sneží, teda tak pomenej poletuje... Ideme sa napapať a vyrážame do ulíc 🙂

Zuzi v tom powerpointe som tie rámiky neskúšala, ale jednoduché som si porobila aj v tomu skicári 😀 I ked sa mi páčia viac tvoje, no ale nad tým musím neskôr pomaturovať 😀

Millad a to objednávaš z toho fotolab.sk alebo z fotolabxxl? Lebo ja som si nikdy nevšimla, že by tam bolo niečo s bielymi okrajmi a tak 😕 Ja si len vždy vyberiem bud klasik alebo premium foto, dám rozmer 10x15, presuniem fotky a odošlem 😅

iwa1
2. feb 2010

ja is davam klasik a rozmer si aj na fotke upravis 😉 klikni na nu a tam ti ponukne kolko kusov chces a aky rozmer 😉 mne uz poslali zopar mensich fotiek ale vsimaj si toho smajlika, ked je zeleny, tak je ok 😉

iwa1
2. feb 2010

idem off...mala vstala, povenujem sa jej a vyrazame von 😀 😀

zuzitka
autor
2. feb 2010

ja mám dalšie foto na rozmnoženie pripravené ... ešte aj chorvátsko si dám urobiť, ked už je tá zlava vo fotolabe 😀

iwi vdaka za pochvalu za blog 😉
a ako to cítiš, že odchádza mlieko?

saska ... veru, je to chlapina 😀 a jak ma pri kojení trieska tou labkou, neviem prečo ma bije 😅 😅

vlastulka
2. feb 2010

Zuzit je proste šikulka 🙂

Jééj, dneska je dobrý dátum na rodenie, nejde nikto rodiť? 😀 😀 😀 02.02.2010. To ma len tak napadlo, lebo len prednedávnom sme si vyberali dátumy, kto chce ísť kedy rodiť 😀 😀 😀 😀 😀 😀

pandula
2. feb 2010

baby co krmite flaskami teda UM ako casto krmite atd... my rozmyslame o prechode na UM. to kojenie nam neide. mam zase prasknute obidve bradavky, on sa mi zle prisava, vcera som stravila asi 2 hodiny na internete a snazila sa najst nove sposoby kojenia ako prinutit babetko sa prichytit atd aj som isla do jednej chat room a rozpravala sa z laktacnou a ona si mysli ze cely cas co kojime sa zle prichytava proste od zaciatku ... 😔 ja uz tu bolest neviem vydrzat som tomu dala vsetko a niektore dni sme kojili pekne nic som necitila tak neviem. strasne ma boli jedna bradavka od vcera, uz si len odsavam mliecko a davam mu z flasky ale dlho to takto nepojde normalne ze rozmyslame o UM ved naco sa tolko trapit aj moj priatel si mysli ze by to bolo pre vsetkych lepsie.

poradte ako casto krmite a tie co ste aj kojili ako ste presli na umele. diky x

pandula
2. feb 2010

vlasti nie dakujem rodit zatial nie 🙂

aela
2. feb 2010

pandula, mne poradil detsky doky davat UM aspon cez den, lebo malo priberala, ale mala mi to velmi nechce pit, niekedy vypije sotva 60 ml, inokedy vobec, cumel na flaske ju napina a teraz, okedy je chora, tak nechce UM vobec, tak len dufam, ze budem mat dost mlieka

zuzankaro
2. feb 2010

ahojte
ja uz mam zabukovanu fotografku na sobotu, pride k nam a pofoti maleho aj nas 🙂

pandi - presne ako u mna, mne sa nevedel maly chytit, skusali sme este v porodke, potom doma som sa trapila s klobucikmi aj bez, neslo to dostal hysak po niekolkych pokusoch a to bolo na nervy. tak si odstriekavam ako blbec uz skoro 2 mesiace, samoska ze to nestaci, a tak dokrmujem nutrilonom, kazde 3 hodky si bobak pyta
tiez som sa kvoli tomu trapila, ale uz som sa s tym zmierila, co uz 😒

vlasti ze kto ide rodit??? fuuu no ani myslienky na to nemam 😀

millada
2. feb 2010

pandul, asi sa fakt zle prisava, ked ta bolia bradavky. Lebo pri dobrom prisati, by si nemala citit bolest ☹ Nasa sa prisava dobre, ale je strasne nervozna pri kojeni, vrči, odtahuje sa a ked si odsaje predne mliečko, zadne uz nechce a spusti plač, tak jej dam UM z flase.
Ja ju krmim tak cca kazde 3 hodiny, niekedy vydrzi dlhšie, niekedy kratšie, neriadim sa udajmi na krabici. Ale aspon tie 2 hodky aby boli medzi papaniami. A davam jej väčšinou 120 ml do flase. Väčšinou to stiahne, niekedy menej vypije. Len raz v noci sa mi stalo, ze vypila 150 ml, ale to večer malo papala. A spravim vzdy radsej viac, lebo ten krik potom, ked zarabam dalšie... 😀
A nebud z toho smutna. Ak chces ešte bojovat o kojenie, tak nech pride laktačne k tebe domov a ukaze ti spravne prisatie, pomôže ti. Ale prechod na UM neznamena nič zle. Ja som si tiez poplakala, ze naplno nekojim, ale uz som spokojna a mala tiez. A je nas tu takych viac 😉 Prip. nakukni do temy Nekojenci (v Babätka) 😵

pandula
2. feb 2010

dakujem baby.

zuzi tak podobny problem tu ale ja trpela do krvy do bolesti, moj priatel ze som preto urobila vsetko aj som si par krat poplakala. ale fakt uz nevladzem budem odsavat kym sa da ved mliecko mamine je dobre ale zacneme pomaly prikrmovat. nehanbim sa zato ! dala som tomu tazkych 6 tyzdnou ale nevladzem.

milli - niekedy sa prisal dobre lebo som to vobec necitila ale to len malokedy ked si tak nato spomeniem vela krat bolelo, on nechce otvorit ustocka az tak nasiroko som to v noci skusala novymi trikmi a akurat sa dobre rozculil a rozplakal tak som ho nakoniec prisala do bolesti a bolo ticho on napapani a ja znicena.

proste nam to neide aj ked kojit chcem, klobuciky som neskusala ze stoja za prd mi niekto poradil jaaaaj uz som sa zmierila s UM a bude zase dobre.

je to skoda lebo mliecka mam plnu rit lebo aj ked sa zle prisaval pekne si tahal a super sme priberali ale zase mam trhlinu na brdavke a druhe prsko cele divne proste len na odsavanie to vidim.

pandula
2. feb 2010

ja som v zivote materske mliecko nemala a som zdrava sem tam nadcha tot vse ! 😉

meinkonka
2. feb 2010

pandi skus sa poradit s tou laktacnou. urcite to bude zlym prichytavanim. mna uz bradavky nebolia, ale tiez sa mi asi zle prichytava a nahlta sa vela vzduchu a asi preto ho potom tak casto boli brusko. takze ak mozes, zajdi za nejakou. ja sa radim cez net, inak by som uz mozno davno nekojila a dokrmovala.

pandula
2. feb 2010

v piatok idem do jednej kojaciej kaviarne pre mamicky od 1-3 pm raz za tyzden tu v parku to je. tam bude laktacna tak sa poradim ale dovtedy budem odsavat a dokrmovat lebo si tie bradavky musim preliecit ved vyzeraju hrozne. a to s tym hltanim vzduchu aj nas trapilo takze tak. cakam pupika z slovenska uz je na ceste. lebo infacol stal za nic ale posledne 3 dni je s nim velmi dobre tak klop klop

pandula
2. feb 2010

dalsi problem je ze sebi je velmi aktivny pri prsku moc vrti hlavickou oblizuje bradavku, cmula prsteky ale prisat sa to nie ... moc vymysla proste netrpezlivy ! on bol taky v nemocnici uz a ta porodna v nemocnici mi vsetko zle ukazala lebo vcera mi druha porodna poslala nejake nakresy a vysvetlenia a presne to co ma ucila ta v nemocnici bolo to co sa nema robit. tak neviem ci naschval 😕 ale zevraj porodne baby dostanu len 1 den trening na kojenie tot vse, co je dost smutne. to neni dost aby ucili druhych.