Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
Ahojte maminy, tiez mame jeden uzasny vianocny darcek doma 🙂 🙂 🙂 a chcela by som sa vas opytat, tie ktore ste si uz vybavolali prasule na UPSVAR-e : ziadost o prispevok a ziadost o prispevok k prispevku..... Mam tie tlaciva doma, uz ciastocne povypisovane, ale nikde nevidim, kolonku, ze kde to ma aj pediatricka potvrdit, ze sa dieta dozilo 28 dni. Len kolonka pre pre potvrdenie lekara gynekolga. 😕 poradte prosim !!!!!!!!
ahojte
pecka k tomu bolo zvlast tlacivo 😉
no ja prave varim zemiak na sulance, tak som zvedava ci mi ich tento moj krpec dovoli urobit 😅 doma mi strasne malo spinka - teraz zaspal v nosici, tak tu sedim na kusku zadku a pisem 😉
mucher - ahoj byvas v NR?
cha a ze "pracovat"na dalsom, haha ani omylom 😠 😀
pecka, ja som tusim mala v tom tlacive take vlozene este, kde to potvrdila pediatricka 😉
dobré ránko
🙂 🙂 🙂 kim_rossi_stuard
sendi...že som taká blbá... to su aké ktoré
...krmim, tak ,preto píšem hala-bala
dnes sme potiahli do deviate-teraz nesstíhačka 😝 😝
malý bol skoro celú noc pri nás, tak som dolámaná, ešte, že starší spal v detskej...som vravela mm, že ked dude dalšie-kupujeme väčšiu posteľ 😠 😠 😠 ...sa nepomestíme, ked sa nám všetci nasáčkujú
Dakujem za odpoved, a da sa to tlacivo stiahnut aj cez internet? alebo ste si vsetky boli pre tlaciva na urade??
lubkaeck
jjéj ahoj..som z nitry...je nás tu viac?myslím nitrianiek
aspon partáčka na kočíkovanie 😉 , ja tu teda nepoznám skoro nikoho ked som pracovala..robota, školka, kružky a večer
...žr šúlance..mnam.. by som si dala, idem aspon ranajky dat, meltu...trochu upratať a konečne učiť 😠 😠
som zvedavá ako zvldáneme zajtrajšok..bude skúška pre nás štyroch..ideme všetci do ba na skúšku.. a je o piatej 😒 😒
najväčšie obavy mám o najmenšieho ako to vydrží s ocinom bez papanice...koľko tam budem...nechcem mu dať fľašu...starší ma poto odmietal ☹
jáj idem , zatím 🙂
sice uz neaktualne, ale predsa som pridala este tie fotky s bruskom z ateliera 😉 to bolo 4 dni pred porodom 🙂
zval,krasne fotecky na pamiatku radsotstneho ocakavania 😉
mucher, nam v porodke povedali,ze nemame balit nasiroko,vraj az ked povie ortoped a na sono klbikov ideme dnes,tak uvidim.Každy ma na to iny nazor.
Mein,ja som tiez po cisarskom a kontrolu u svojho doktora mam po 6 týždňoch.
Co sa týka spinkania,moj malý včera spal cez den dokopy asi tak 3-4 hodiny, kocik ho uspava jednoznacne najrýchlejšie a tak tiež budem robiť veeelke okruhy sidliskom,nech si len spinka.
Baby, tie čo pijete čierne pivko na mliečko, ktoré konkrétne pijete??? Nejaká osvedčená značka???
eliotis,ja pijem aj svetle nealko pivo a zabera aj to.Čierne alko mi drahy kupil bažanta,ale zatial som vypila len jedno za 2 dni,normalne som citila ten alkohol v gebulke 😕 o ktorej ides dnes na tie klbiky, hned o 13:00?
mucher- este je jedna z nr- babonr 😉 drzim palec na skuske a inak by ti mali povolit aj nakojit 🙂
a hej aj nam povedal ze preventivne balit, pdiatricka povedala ze je vsetko oki, tak ho zabalim len sem tam, ved brucho ho stale chudaka boli a ked ho zabalim tak si nemoze kopkat 😖
aj ja som po cisaraku bola po 6tt na kontrole 😉
betyna- ano kocik je fajn uspavac, ale hlad je svina 😠 😀
zvali, kika krasne fotky 😉
diky, lubi - veru, hlad je svina, niekedy na zaver utekam s kocikom, pretoze place - je hladnaaaa 😎
eliotis - nealko pivo je dobre len zlaty bazant 😉
zvalka - paradne fotos 😉
kĺbiky- ja som s malým bola az po prepustený s nemocnice, ked uz mal 6,5 tt a dr. povedal, ze to ma v poriadku ale že prevenčne baliť 6 týždnov a potom prísť na kontrolu. Priznám sa, že v kuse ho tak nebalim, ked moc v noci place, tak som rada, že zaspí.
zvalka •-krásnučké fotky...z akého ateliéru...ja mám asi 5 fotiek z tehu...som sa nerada fotila...bola som ako medicimbal 😀 😀 , ale ked su takéto krásne maminky, radosť pozerať na také foto 😉
eliotis -čierne pivo som nepila, je nealko..otáznik 😀
sa bojím, len homeopatiká sem tam, teda asi 2 balenia som vybrala, čaje pre dojčiace a vtáčie mlieko..viem, že sa priberá od neho, ale chcem dojčiť čo nejdlhšie, lebo starší je atopik a mm astmatik 😢
lubkaeck
-bude mi ho musieť mm priniesť, len nechcem ho ťahať do budov, bo chrípka, ešte je malinký a má aj soplíky a sem tam zakašle, nejako vymyslíme, babonr -super....ešte keby tak ste boli čermán, bo klokoč..ideál 🙂 🙂 🙂
🙂
ved to balenie...ach ani kopkať nemôže a zistila som aj červený zadoček, tak som dala na noc gáfrovú masť s ichtyolom a tuším zaberá..aspon nech sa todostane do normálu, nemôžu byť na vine aj plienky?
Dávala som babylove, tak som dala v noci pampers..ešte, že mám oboje..... 😲 ..uvidíme, pri martinovi mi stačila jekorisova masť a nič mu nebolo 😒
jáj a tuším veľa sa rodí sc..aj jed som bola v porodke..jáj ešte si musím ist zobrať prepúšťaciu-nedávali nám hned-nemal kto, kde sa to má ísť zobrať?
ahojte, zvali nádherné máš fotky, to s i sa fotila kde? ved v Detve uz nie je ziadny fotograf. ☹
zvalka - a malá v tých šatičkách 🙂 😵 jedna báseň, tak by som ju vybozkávala, krásna je
diky mucher, a sranda, ze ta prepustili bez prepustacej spravy 😅 😀
na ritku je super sudokrem 😉
inak, v tesku su pampers v akcii - kupite dve balenia a tretie daju zdarma - 96ks plienok zadarmo 🙂
Ahojte!Takze mam pocit,ze Matusko uz zacina mat ako taky rezim.Len to brusko nas este sem tam omina ☹ Nam povedali ze balit nasiroko nemusime,tak som rada,bo si aspon moze kopkat.Inak baby,nam Espumisan lepsie zabera ked mu ho dam pred jedlom lyzickou.Ked sme davali do jedla,nezaberal tak dobre.My sme vcera kupili pampers plienky,ze vyskusame a som sklamana ☹ uplne prve plienky sme mali tesco a tie boli dobre,potom sme presli na babylove ale nebolo to ono,tak som chcela vyskusat...Maly je precikany za 3hodiny 😖 Este sme kupili vacsie tesco plienky,tak som zvedava ci budu take dobre ako tie newborn.Vy ake plienky pouzivate?
zvalka..pustili,lebo ju nemal kto napísať.
a myslím,,že okolo toho termínu išli všetky bez prepúšťacej v ten den určite.
boli spojené gynda a šestonedelie, baby z nr by vedeli rozprávať
Ja som davala malemu rybaciu mast,ale zacal sa troska vyhadzovat,tak sme presli na bepanthen a ten je super.
no sasi, aj ja by som ju zjedla najradsej - zlatunka je 😵
mati, diky, to ma fotila kamaratka a bola fotit uz aj tamarku. mozem ti dat kontakt 😉
caute, ste ma pobavili 😀
so saskou sme mali na mysli "pracovat na babatku" ale s vyslednym efektom bez babatka 😀 😀 😀 zeby som bola po vcerajsku prva? 😅 🤐 😀
poradte, sa mi zda, ze moj maly strasne malo papa, lebo prespi vkuse 4hod a v noci aj 5hod a to niekedy vypije len 50ml predtym. sa bojim, ze malo papa. totiz ja do neho velmi netlacim bebu ale asi budem musiet zacat. takze este raz otazka, kolko ml vase deticky papaju a ako casto??????????? prosiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim o odpovede
mein, ja mám ten isty problém, moja malá je strašne dobručka cele dni a noci prespi aj 5-6 hodin ale potom má žltozelenú alebo len zelenú stolicu, tiez ju dokrmujem aj bebou, ale beby mi vytiahne max. 50 ml
Zvalka a cenovo? neviem či si to teraz budem moct dovolit 😒
mein, ja to iste. Nikdy neviem, kolko jej mam dat UM. Som zvedava v pondelok na poradni, kolko pribrala. Lebo tiez niekedy vypije uz len 30 ml, niekedy 60 ml a niekedy aj 90 ml 😕 Takze asi podla toho, kolko zo mna vytiahne. Ale netušim, kolko by malo take 3-tyzdnove babo vypit 😅
meinkonka - moj ma sice uz 2 mesiace, len ho stale beriem akoby bol mladsi po tych jeho "zazitkoch", vypije 80 až 130 ml, väčšinou z oboch prsníkov,neskoro poobede a večer sa budi po 3 hodinách, inak doobeda prespí aj 5 hodín, rekord má skoro 8 hodín, nebudila som ho, pretože 2 razy po sebe vypil 120 ml, tak mu to asi stacilo. Ak dietatko nepribera a pije malo, tak by som ho zobudila. Netreba ale zabudat, ze v spanku rastie, hlavne v noci sa uvolnuje rastovy hormon.
Keby bol hladny, tak sa zobudi a place, nie?
Mam stres, ze mi uz 2 týždne odmieta nutrilon. Mlieko zatioal mam ale co keby ho bolo večer menej, cim ho zasýtim. Jednoducho potrebujem pre svoj pocit mat nieco v zasobe. Radili mi sunar, ze ten ma najblizsiu chut k materskemu mlieku, len neviem aky, moze sa to kupit bez odporucania pediatricky?
babo,mna zas sklamali huggiesky,tiez sa nam v nich maly precikava,ale babylove nam zytial vyhovuju
babky,ten papier na prispevok pri narodeni co nam dali na matrike spolu s rl treba do kedy odovzdat 😕
ahojte
mne dnes prišli prašulky ale niejako veľaaaaaaaaaa 😕
však ja narok na matersku nemam ani to zvišenie 😕
no idem sa na to popitať čo ma tak obdarili moc prašulkami 😀

A býva aj ako aplikácia v niektorých MT, teda ten krokomer.
Inak bré ránko kočky 🙂