icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

millada
13. jan 2010

jooj baby, ja uz fakt neviem. Ta moja mala vobec nevie medzi papaniami zaspat. Aj teraz ju od siestej uspavam a ona furt nič, tak o chvilu mozeme zasa krmit. Ja to nechapem, prečo nechce spinkat. Jedine vonku v kočiku ☹ Aj večerne zaspavanie je o držku 😒 Aj na rukach nosim, v lehatku hojdacom lezi, na gauči, vsetko mozne a ona furt plače 😔

zvalka, ty si taka kočikarka? 😀

millada
13. jan 2010

dneska sme boli na sono obličiek a dr. povedala, ze ma zavetrene bruško. Aj na to su tie kvapky espumisan alebo sab simplex, aby sa vyprdkalo male? 😕

zvalka
13. jan 2010

Trimi ahoj.ozaj,ty si rodila s tymi homeo nakoniec?
Milli,ani moja nechce vecer zaspat ☹ aspon ale nereve...
Noo,kocikujem o106 😉 to tie dve tak vela chodia,tak som sa namotala 😀

tami_tami
13. jan 2010

millada - espumisan kvapky su presne na to - aby sa poriadne vyprdkalo male 😉 a ked mate zavetrene brusko tak preto ti palcepo papani lebo jej kruti v brusku a nemoze sa vyprdkat... ale uvidis ked das do mliecka kvapky tak ti bude uz pocas papania prdkat a ulavi sa jej 😉

triminka
13. jan 2010

zvali ahoj...
ano,uzivala som homeo pred aj po porode.mozno aj preto som mala taky rychly a lahky porod 😵 a aj vcelku rychlo som sa zahojila a hlavne som moc nekrvacala.takze ja si myslim,ze mi pomohli.

lia
13. jan 2010

mill,masiruj jej brusko,aj nasa takto plakavala.aku ma stolicu??nam sab simplex nepomohol,tusim infacol mame od vcera,,ale musim stale po jedle masirovat,ma uplne tvrde brusko,potom je uz spokojna.

vlastulka
13. jan 2010

Zvali ja som tiež pri Viki nonstop iba kočíkovala, teraz sa mi už nedá stále.., kedže treba doobeda navariť, porobiť a Viki je tiež rada, ked absolvuje somnou iba jednu prechádzku, na dve by sa jej už asi nechcelo chodiť 🙂
My tiež len tak sami od seba nezaspíme..Teraz je okupšaná od 19h, ale spinkať sa jej nechce, takže asi si počkáme na dalšie kojenie a potom zalahne.. a potiahne až do 9h, teda s 4-5 h kojeniami. A v noci spí celú noc, napapá sa a zaspí počas kojenia, tak to som rada 🙂 Ja si neviem predstaviť nočné nosenie na rukách a pod., lebo ani pri Viki som nikdy nebola v noci hore, tak dúfam, že sa ani Sofi nepokazí a prespíme celú noc pekne 🙂
My sa tiež chystáme dnes "pracovať" 😀 , teda chystali sme sa včera, ale akosi sme obidvaja zadriemkali pri telke 😀

lia
13. jan 2010

ja stale krvacam,uz mi to ide pekne na nervy 😠

zuzitka
autor
13. jan 2010

ahoj

dnes alexander prvýkrát cestoval trolejbusom 🙂 prespinkal to 😀 😀
som bola na socialke ten 2.pilier vybaviť

budúci týždeň pôjdem na kontrolu po šestonedelí, dám si potvrdiť ten papier .... alexo má poradňu, tiež si dá potvrdiť papier ... a potom si vybavíme tie prašule 🙂

millad ... nemáš náhodou zápal? 😨 daj si kapustový list na prso alebo kyslú smotanu

zvalka
13. jan 2010

Pytam sa,lebo tato 1kamoska rodila s homeo a mala dobry porod tiez.aj jej kamoska tak vraj. Tak asi to fakt funguje.pri druhom uz vyskusam aj ja 😉

vlastulka
13. jan 2010

No teda Zuzit, čo si ho pekne neposadila, aby aj on mal zážitok z tej jeho prvej jazdy 😀 😀 😀 😀

vlastulka
13. jan 2010

To aké homeo si mala trimi? 😕

mucher
13. jan 2010

Ahojte maminy,
Mám vianočného synčeka.Možem sa votrieť?
Od včera ste toľko popísali...nestíhla som prečítať...ako to stíhate, ja mám pocit, že nič nestíham a som rada keď sa sem na chíľu dostanem 😝 😝 😝
Lež uložím jedného červíka, potom druhého a keď si sadnem ..jeden už pýta jesť 😒 😒

triminka
13. jan 2010

zvali,ved ty si mala lahky porod aj bez homeo 😉 som dnes na teba myslela,ze idealne tehu,idealny porod a teraz aj idealne kojenie...ved ty si stastna mamina 😉

triminka
13. jan 2010

vlastul od firmy boiron.uzivala som mesiac pred porodom a aj po porode.a tiez na rozbehnutie laktacie.ja mam pocit,ze pomohli...

mucher,vitaj ....ja mam dietatko len jedno a aj tak to tu ledva stiham sledovat.niekedy aj 3dni nic nenapisem,co nestiham 😎

millada
13. jan 2010

tami, vyskusam tie kvapky teda, mozno preto je taka nespokojna 😔

lia, mala kaka kazdy den niekolkokrat. Včera aj dneska dala take davky a rovno po kupani, ze som ju musela sprchovat 😀 Väčšinou take riedke kaka...

mucher, vitaj. My sme uz mali temu v rubrike tehotenstvo, kde sme dali skoro 2000 stran 😀 Toto je pokračovanie 😉

babula
13. jan 2010

ahojte kočky, nestiham všetko čítat, len k tym kvapkam, nam sab simplex tiez nepomohol a davame espumisan pred kazdym papanim 4 kvapky a prdkame pocas papania vzdy...

baby chodite von aj ked je takato kosa? ja ani moc nie, lebo ked sa vychystame a vytrepeme sa von, tak mi maly zacne tak revat,ze bezim naspat domov a mam z toho nervy, asi ho zacnem davat na balkon. je to na figu ked je este taky maly a je taka zima,ze ho nemozem vybrat z kocika a ucicikat,a nechcem aby vonku plakal ked je tak zima a aj tak si vtedy potrebuje grcnut alebo kopat nohami a to sa v kociku neda..

mucher
13. jan 2010

millada
postrehla som..mali ste takú tabulečku, kde ste si písali detičky atermín pôrodu...aj som písala niekomu IP, ale nezaradil ma tam...tak som pochopila , že ste komunita 🙂
babula
ja mu tiež niekedy šupnem espumisan a mám pocit, že zaberie...so stolicou sme podobne na tom ako milada, stále riedke 😀 😀 😀 a dnes som spozoroval, že má rošku červenú ritku...dávala som jekorisovú masť, asi prejdem na sudocrem a to ho prebaľujem pred každým papaním t. j. 2 max 3 hodiny...je to málo???
chodíme von aj ked je kosa, zababuším...pokiľ nie je -10 môžeš!
len teaz sme neboli, lebo učím na skušku...piatok
skušala som ho dať na balkon a reval tam ako tur...asi sa musí kočíkovať a natiriasať 😖

mucher
13. jan 2010

Ozaj babule máte niektorá babyvak prípadne babyšatku?
Ste spokojné?

beruska.zuzanka
13. jan 2010

Teda kočky, zdravím 🙂

mucher vitaj 😉

U nás doma všetci pospali, ešte aj psica, len ja mám ešte roboty nad hlavu ☹ tož idem riad umyť, prádlo vyvešať, hodiť spršku a potom sa malinká popýta na papanie a potom snáď už aj spať....

My sme sa ešte kočíkovali len tri razy, na balkón kočík nedostanem kôli úzkym dverám a širokému rázvoru kolies kočíka, by som ho musela zložiť a rozložiť.... a pri okne mi otvorenom mi malá búvať nechce ☹ prerevala celú pol hodinku čo som sa ju snažila otužovať.... 😕

saska73
13. jan 2010

tuším všetky kŕmite, uspávate 🙂 😉 , ja bych mala tiež spať a nie tu strašiť, načerpať sily na, prekvapivo mi tento večer bábatek spinká, dúfam, že nenaberá sily na jazdu od polnoci do rána 😕

zuzankaro
13. jan 2010

ahojte, ani sa mi nechce verit ako to rychlo preslo a z tehuliek sme maminy 🙂
rush - joj to mi je luto ze mate taketo trapenie s tym papanim, drzim palceky nech sa to co najskor zlepsi
trpezliva/kika - naaaaadherne fotecky, juj vsetky sa mi pacia, aj ja zamyslam dat profesionalne nafotit nasho synceka. My sem boli tiez u Dr.Kusina 5.1. nestihla som ti odpovedat a tiez sme dopadli dobre s klbikmy, tak som rada kvoli malemu, lebo vzdy reval ako o zivot ked sme mu davali postolky
babula, babo, mein - ja tiez krmim maleho viac nutrilonom ako materskym, tiez som sa natrapila aj si poplakala ze som hrozna matka ked toto nezvladam, ale malicky pekne rastie, robi pokroky kazdy den, tak uz som sa zbytocne prestala trapit ze davam tak na 45% umele mliecko
chcela som sa vas spytat, mm dali na socialke 2 tlaciva na ten prispevok jedno je: Ziadost o pridavok na dieta a druhy: Ziadost o priplatok k prispevku pri narodeni dietata - maju to byt naozaj tieto tlaciva?

beruska.zuzanka
13. jan 2010

zuzi, aj ja dávam Nutrilon, ale veď nič sa nedeje, hlavne, že detičky sú spokojné a pekne prospievajú 😉 už som sa prestala aj ja kôli tomu nejako trápiť... 🙂

a tie tlačivá sú ok, ešte by si potom mala dostať žiadost o rodičovský príspevok, to po materskej budeš dostávať, ak teda s malinkým ostaneš doma. A my sme dostali na matrike pri preberaní rodného listu žiadosť o príspevok pri narodení dieťaťa 🙂

zvalka
13. jan 2010

Zuzi,pridavok to su klasic. Pridavky tych cca 60
mes.,priplatok je tych cca 20tis. 😉 a papier na cca 4,5tis. Ti mali dat na matrike 🙂

zuzankaro
13. jan 2010

dakujem berus a zval, tieto papierovacky to je strasne a nesystematicke, strasne "ulahcuju" mamickam zivot po porode, same behacky 😒
k tomu kocikovaniu - tiez rada kocikujem, ale popri tom zistujem ake su v BA strasne chodniky a pristupy do obchodov, panlelakov a pod. Tesim sa ked uz bude teplejsie a konecne vyjde slniecko 🙂

beruska.zuzanka
13. jan 2010

zuzi presne, my máme na kočíku ešte aj úúúúplne zlé umelé koliečka, tak malá cíti každú nerovnosť, tak som dnes objednala nafukovacie, nech sa to aspoň trochu zjemní a tá bezbariérovosť u nás, no comment... ale na slniečko a teplúčko sa taaaaaak teším, bo ja som vždy ako myš mokrá, keď sa von chystáme 😀 😀 😀

mucher
13. jan 2010

Baby...všetky ste už bez poštoliek?
U nás v Nitre štandart, keaždému povedaL: Baliť naširoko, o 3 mesiace kontrola.
Ked som odchádzala z porodnice povedali, že baliť: Pamperska a pošolky na ňu.Kolegyňa , kt. rodila v auguste tohot roku v Nr...tej nekázali baliť do poštoliek( síce chuďa od pondelka maju nôžky v sádre...ale to je kapitola na dlhšie...lekár v Nr zle indikoval"liečbu")
V Nových Zámkoch majú dokonca sestričky zakázané baliť naširokov porodnici...švagriná..rodila v auguste
Všetko....paušál
Tak ako je to?
Iný kraj -iný mrav? 😀 😀

kim_rossi_stuard
13. jan 2010

mamicky 🙂 vy tu uz "robite deticky" 😀 😀 😀
asi chcete uz pisat do dalsej temy, napr. Oktober 2010, alebo najkrajsie vianoce 2010 😀 😀 😀

my sme na kotrole neboli, lebo Dr. je niekde v Azii este tyzden, a potom neviem kedy sa dostaneme, kedze neordinoval 3tyzdne 😒 ale mm to vyriesil za mna, a urobil "vysetrenie" sam 😵

mucher- nie my balime na siroko do 3.mesiaca a potom na kontrolu ideme, ale pouzivam tie Sendi, pacia sa mi viac 😅 , ja som rodila v GA a tam tiez nebalili na siroko, ze Dr. indikuje liecbu 😎

saska- normalne si ma inspirovala s tym krokomerom 😉 a kde sa k tomu dostat? musim tu pozriet na nete nieco, to budu zaujimave udaje ked tak denne hodinu tlacim kocik po meste 🙂

zvalka
14. jan 2010

No krokac je super 🙂 mam aj ja doma,len baterky si musim kupit 🙂
vcera mi malicka vecer plakala.prvykrat takto viac...neviem preco.asi mala den zly,malo spala,a boli sme aj na tom sone.tak hadam sa to uz nezopakuje...🙂

saska73
14. jan 2010

kim_rossi_stuard - krokomer napr. v tescu, v lidli to býva, aj v obchode s bicyklami