icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

noemi01
5. feb 2010

mein - neštuduj čo je dobre každe dieťa je ine tvojmu može niečo ine vyhovovať treba skušať čo mu vyhovuje ako ležať..........
ja viem že sa nesmie rurka moc často použivať pri malej som davala každy den tiež nevedela kakať a nič jej neni
všetko sa naučia postupne
ja radšej nedavam žiadne kvapky na čo ich dopovať je to normalne obdobie do 3 mesiacou musiš vydržať potom to prejde
a len si spomenieš
a u chlapcou je to normalne

noemi01
5. feb 2010

moj začal olizovať pršteky tak iba cmulanie počuť z našho bytu 😀 😀

saska73
5. feb 2010

čaute,
konečne malý zaspal, od 6.00 doteraz bol hore a spí samozrejme na mojej postely 🙂 a uspala ho vážna hudba
idem si uvariť zapekané cestoviny s tvarohom

saska73
5. feb 2010

ja žiadnu rúrku ani kúpenú nemám, sem tam som mu tam pošpárala teplomerom s ohybným koncom, ani kvapky už nedávam, výnimočne sab simplex a ako píše noemi, zdá sa mi to jeho kakanie a spol. čím ďalej lepšie ako je starší, dnes má 3 mesiace 😵 Vlastne dnes oslavuje Mário a Ľubkin Adrián 😵 tak všetko dobré pampúšiky naše 🙂

saska73
5. feb 2010

ciefulik - niekedy štikúta tak odovzdane ale niekedy sa čertí, keď to už moc dlho trvá ale nakoniec rezignuje 😅

noemi01
5. feb 2010

saska - lubka - vašim detičkam veľa zdravička
už 3 mesiačiky pekne vy za chvilu budete aj kašičky papať .......

meinkonka
5. feb 2010

aj ja prajem vsetko dobre Majkovi aj Adkovi 😵

meinkonka
5. feb 2010

ten konik dajako divne pocita. v profile mi pise, ze Markus ma 1m a 3t ale on uz ma 1m a 4t, sak uz mu 5t bezi 😕

noemi01
5. feb 2010

my mame v nedelu 8 tt tak to dobre piše

janula17
5. feb 2010

caute baby, tak "panna o svadobnej noci" bola vcera doslovne ☹ Dufam ze sa to casom spravi, ale bolo mi potom normalne do revu 😔 Dufam ze to bude len lepsie......

triminka
5. feb 2010

ahojte

gratulujem obom chlapcekom a zelam vela vela spanku,aby dobre rastli a zdravicko a maminkam vela psychickych sil 😉
stikutku mame aj my velmi casto.takmer po kazdom jedeni a uz mala aj medzi jedenim....a to som nepochopila ze z coho....ale to som skor ja na nervy z toho jej stikutania,lebo chuda az jej hlava nadskakuje

baby co mate dievcatka...nausnicky uz mate,alebo kedy chcete davat? my mame 15.2. poradnu,tak rozmyslam ze jej dam prepichnut uska,ale ja sa toho bojim strasne...hlavne ked bude plakat...ja nemam rada ked place 😅

saska73
5. feb 2010

https://www.modrykonik.sk/album/view.php?vImage...
oslávenec 🙂 si to viditelne užíva medzi hračkami 😀

millada
5. feb 2010

janul, treba asi viac zvlhčovat 😉 Ale nepočuvaj lubku, kludne aj slinami 😀 Mna "ten krát poprve" ešte len čaka, v utorok idem k dr. :-d

triminka, ja som dala uz pred asi dvomi tyzdnami prepichnut uška. Musela som jej to aj framykoinom natierat, ale uz ich ma pekne. A pri prepichovani sme neboli, dr. nas vyhnala na chodbu a uz ju doniesli hotovu aj s čiapočkou. Len slzičky som jej utrela 🙂

sasi, vsetko naj Majkovi k 3 mesiacom 😉 Krásny je 🙂

aotrnavska
5. feb 2010

trimi...ja nausnicky nejdem davat malej,mozno ,ked bude vacsia,alebo uz sa bude chciet paradit...tak potom.v mamine som citala,ze to nieje velmi dobre prepichovat takymto malym detickam uska...aj kvoli bodom,ktore sa nachadzaju na usku,ze mohla by z toho vzniknut nejaka komplikacia(vnutorne organy).a v podstate ,ked si aj predstavim,ako sa moja mala meta v postielke,tak si neviem predstavit,ze by mala nausnicky...by som sa bala,ze sa zachyti o plachtu,alebo plienku a si ju vytrhne(aby sa to nezapalilo)...ale teda,to je len moj nazor.predtym som cchela dat uska prepichnut skoro,ale neviem si predstavit,keby mala pritom plakala,asi by mi srdce puklo a naco jej ublizovat,ked nemusim 😝

janula...nebud smutna,je to v pohode...my sme prvykrat len skusali,tiez to nejak stipalo,ani nie,ze bolelo...ale na druhykrat to uz bolo super...no a treti ani nehovorim 😀 ...zacali sme trenovat kazdy den a zda sa miz,e je to este lepsie ako pred porodom 😕

vlastulka
5. feb 2010

Aotrnavska, ja by som určite tiež nedávala prepichnúť.. u nás dr. pošle mamičku za dvere, aby to ani teda radšej nevidela 😒 Ale Viktorke som dala prestreliť, to sa robí až od 3.mesiacov, teda po očkovaní akomsi, a to je "takmer" bezbolestné.. Viki spinkala, ked jej to prestrili, pustila taký sekundový plač, lebo ju to obudilo, utíšila som ju, a spinkala dalej 🙂 A to prvý mesiac nosila chirurgické náušničky, čo jej nastrelili a po mesiaci sa vymenia svoje zlaté.. A potom prestrelení to ani nehnisá, nekrváca, proste nič.. Takže veeeeeľmi super.. Takže o mesiac už bude mať ja Sofi náušničky 🙂

Saška oslávanec je kránučký 🙂 Bože, ja si len prednedávnom pamätám, že sa narodila a už slavíte 3 mesiac 🙂

vlastulka
5. feb 2010

Millad 😀 😀 nápodobne 😀 😀

noemi01
5. feb 2010

saska - maly je prekrasny
aky smejko no na spapkanie

janula - bude to lepšie 😉

triminka - tak na to sa priprav ešte len začali plakať 😀
budu plakať stale aj pri očkovani , a ked bude velka ked jej v niečom nevyhovieš
ja už malej plač beriem ako figliarsky nevšimam 😀

a nam prepichovali v 3 mesiacoch že ten lalok ušni je už iny ako pri narodeni aby sa nestalo že potom bude mať moc vysoko či nizko naušnicu

a myslim že 6 tt po pôrode hned sa nemusi isť na to
ked je žena pripravena tak kludne ak sa necitite ešte počkajte

triminka
5. feb 2010

vlastulka od tretieho mesiaca sa prestreluje?ja som kdesi citala ze az od jedneho roka...

noemi01
5. feb 2010

aj my sme mali požičane od doktorky naušnice a potom dali svoje
a tiež nam prestrelovali a nam aj krvacalo 😒

saska73
5. feb 2010

akože načo riskovať 😅 majú v tescu 😀
http://www.kondomshop.sk/78-eros-lubricant-gel-...

noemi01
5. feb 2010

saska -dobre vedieť 😉

saska73
5. feb 2010

dobrý je bez parfému 😔 😅

vlastulka
5. feb 2010

Nám to prestrelovali v zlatníctve, tu je jedno v okolí, kde to robia aj bábetkám. A môže sa to prestrelovať,až po tom 3.mesiaci, teda potom nejakom povinnom očkovaní 🙂
Noe my sme si tam zakúpili náušnicky z chirurgickej ocele, tušim nejak 100-200Sk stáli, tie sme mali meisac a potom sme si dali svoje. Noe asi vám to nepresrelovali ked vám to krvácalo.. 😕 Lebo po prestrelení to nemôže krvácať, ved aj ja som si ako "tínedžerka" dala prestreliť 2 dierky do jedného ucha ani kvapka..

lubkaeck
5. feb 2010

millada - sliny praveze este viacej vysusuju, to je len na chvilu 😒 skus lubrikant a potom to bude urcite fajn 😀 aj my sme si zabestelovali na vodnej baze, nekupujte nejake lacaky, aby ste si nevyrobili mykozy 😉

a tie prestrelene nausnbicky mi kamoska vravela, ze je dobre krutit v usku a raz denne postriekat dettolom, ten nestipe a maju krasne uska 😉

vlastulka
5. feb 2010

lubka myslela si asi prepichované..však? Lebo s prestrelenými sa nič nerobí 🙂

janula17
5. feb 2010

takze aj u vas to bolo take divne? ja mam pocit akoby ma ta jazva tam tak tahala, mam to take tvrde, ale asi treba len cas na to. ja vam neviem, keby to malo byt take ako vcera uz nafurt tak sa picnem, snad sa to fakt casom zlepsi. A zvlhcovat mate pravdu 😉

sasi, to vase chlapetko je nadherne 🙂 ja sa uz nemozem dockat kedy sa bude ten nas uz usmievat, zatial mu ujde kutik len ked je veeelmi dobre napapany a oddychuje, ktovie co sa mu sniva, jak dobre dnes nacapovali 😀

saska73
5. feb 2010

janula - ževraj to obdobie od 3 do 6 mesiacov sa najviac usmievajú 😵 😵 si to užiješ, aj všetky ostatné za chvíľku, ani sa nenazdáte. Malý je vo vytržení, ked mu chytím ruky a robím ťap ťap ťapušky išli mačky na hrušky 😀 😀 😀 to sa rehoce 100%
teraz 5 minút čo si mrnčal a konečne zaspal od 6.00 😝 bol hore, dúfam, že potiahne aspoň 2 hodiny 😕

lubkaeck
5. feb 2010

vlastulka - nie nastrelovane som myslela 😉 mne nastrelovana strasne zahnisala 😒

noo nas sa uz tiez nadherne skeri, aj sa zacina nahlas smiat trosku a vadi sa so mnou, zlaty je 😉 a este stale v kociku buva 🙂

janula17
5. feb 2010

lubka - akurat pozeram v tvojom albume, ze mate take to kresielko od fisher, to je to do 18kg? Co to vsetko robi prosim ta, ake je to vibrovanie, pomaha to ukludnit maleho? A za kolko si kupila? Presne to som pozerala, ze take nieco by sa nam zislo

pandula
5. feb 2010

saska mario je uzasny ... uplneze krasnucky nadherne ocka. musite byt pysni ...

saska lubka vy dnes oslavujete spolu. tak vsetko naj vasim ratolestam

idem von na prechadzku baby a do tej laktacnej kaviarne .... smesny nazov... drzte mi palce snad mi pomozu ked nie tak neviem 😔