icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

millada
5. feb 2010

toto mi poslala jedna mamička...

Unava sa u detí neprejavuje vždy rovnako.U niektorých sa prejavuje zívaním,šúchaním si očí,poklesom pohyblivosti,či nechuťou k hre. Existuje však tzv.dráždivý typ detí, u ktorých sa unava prejavuje naopak tým,že su nepokojnejšie,ovela pohyblivejšie- a často len skúsený pozorovatel zistí, že tieto aktivity nie su prejavom sily, ale naopak utlmu.Dráždivé deti navonok pôsobia, ako keby spánok nepotrebovali,opak je však pravdou. Ak sa deti uložia ešte pred objavením motorického nepokoja, väčšinou lahko zaspia a pokojne spia aj neskor. Ak však dojde už k nepokoju, deti zaspavaju velmi ťažko,spánok býva nepokojný a deti sa skoro budia.
Ak ste s dieťaťom v kontakte a rozprávate sa s ním, cvičíte a pozorujete ho, viete odhadnúť a poznáte niektoré individualne príznaky, ktorými sa unava prejavuje. Akonáhle sa unava prejaví,prerušíme činnosť s dieťaťom a necháme ho oddýchnuť a spinkať.
Ukladajte dieťa na spánok,ked nie je ešte priliš unavené.Príliš unavené dieťa odmieta zaspať až kým ,,neodpadne\" t.j. nie je uplne vyčerpane, čo môže trvať aj dve hodiny.
Dieťa do troch mesiacov by malo spať v intervaloch minimalne dve hodiny t.j. najneskor po dvoch hodinach bdenia by ste ho mali ukladať k spanku. Dojčatá medzi 3-6m by mali byť hore maximalne 2,5hod.
tip. Po približne hodine a trištvrte od zobudenia sledujte u dieťaťa horeuvedené známky unavy a ihned, ako sa prejavia, začnite ho ukaldať k spanku. Investujte do toho tolko energie a snahy(dojčenie,kolisanie...)kolko je potrebne.
Ak premeškáte spravnu chvilu uloženia, dojča bude plačlivé a bude plakať až kým nezaspí.

lubkaeck
5. feb 2010

janula - hej to je to do 18kg
co robi? ma toto vibracne, cize to trase babom, ma viacero poloh, da sa hojdat a malemu sa tam celkom paci, len hrazdicku moc nemusi, aj ked sem tam podebati s hrackami, ale musi ma vidiet, cize byvame bez hrazdicky, ale je fajne 😉

saska73
5. feb 2010

janula - ak my máme toto lehátko z bambini.sk z Kapitulskej ulice v TT, tesne pod 50€ vyšlo.

panudla - ďakujeme za prianie, aj všetkým ostatným, tešíme sa z neho veľmi, keď si spomeniem, že nám mohol drobček umrieť ☹ , tak teraz sme aj s tatinom veľmi šťastní, mm chce ešte jedno ale ja o tom nie som presvedčená, či sa podarí a hlavne, ak by zase bol problém s krvnými skupinami, tak to nie je bohviečo

meinkonka
5. feb 2010

dievcata, mate niektora zabu/soor/ ? ako to riesite? lebo nam sa to obcas objavuje, tak vytriem boraxom ale stale sa to vracia

aela
5. feb 2010

tak uz sme doma od lekara, antibiotika mame este do utorka douzivat a mame uz 3900 g, tak snad uz sa rozpapa a to priberanie uz pojde lepsie, o dva tyzdne sa ideme vazit 😀

trimi, my dali prepichnut pred tyzdnom, u detskeho sestricka jej prepichla, musela som jej hlavicku drzat, no ale vydrzali sme nejako ale ten plac 😝

saska, maly je krasny oslavencek 😵

pietra
5. feb 2010

meinkonka, soor je vlastne kvasinkova infekcia a ked sa stale opakovane vracia, mal by to riesit lekar predpisanim antimykotik

zuzitka
autor
5. feb 2010

čauky 🙂

my už máme 2 mesiace 🙂 och, to letí...

meinka ... koník aj iné počítadlá to rátajú dobre ... ked sa mi alex narodil v piatok 4.12, tak sa to neráta od piatka do piatka, ale tentoraz až do dalšieho štvrtka, kedy bolo 4-tého ... teda ukazovalo,
že má 1 mesiac + 4 týždne + 5 dni

snad som to dobre napísala 😅

zuzitka
autor
5. feb 2010

meinka ... ale tuším tebe to fakt nejak blbo koník ráta ... malý sa narodil 9.12, však?

saska, lubka ... gratulujem chlapcom k 3. mesiacom 😵 😵

meinkonka
5. feb 2010

tak tak zuzit, blbo mi to rata. 9.12.

pietra
5. feb 2010

meinkonka, dobre to rata konik. Ak sa Markus narodil 9.12., tak mesiac mal 9.1., co bola sobota. Od 9.1. ubehli k dnesnemu dnu 3 tyzdne a az zajtra to budu styri. Preto mas v pase 1 mesiac a 3 tyzdne a zajtra sa ti to zmeni na 1 mesiac a 4 tyzdne a potom v utorok na 2 mesiace

meinkonka
5. feb 2010

fuf, to je teda tazka matematika. to kto toto vymyslel? som myslela, ze to normalne na tyzdne rata 😨

pietra
5. feb 2010

mne to pride logicke, ved naozaj ma 1 mesiac a tri tyzdne, teda presnejsie by bolo 1mesiac, tri tyzdne a 6 dni 😀
na tyzdne to rata len prvy mesiac

suzon78
5. feb 2010

Ahojte mamičky, ja mám termín o týždeň, len by som sa Vás chcela opýtať, či ste nemali pred pôrodom zisteného streptokoka B a či i napriek podanej infúzii s antibiotikami, nenastali komplikácie?....lebo mne ho zistili a doktor ma straší, že komplikácie sa nedajú vylúčiť ☹

meinkonka
5. feb 2010

hej pietra, takto hej. ale keby si to ratala, ze sa narodil v stredu, takze od stredy do stredy je tyzden, tak by to bolo inak.

meinkonka
5. feb 2010

suzon, ja som mala streptokoka, ale neviem ci B, rodila som cisarskym, neviem, ci mi predtym dali najake antibiotika, ale viem, ze maly ked sa narodil, tak musel brat tyzden antibiotika on, lebo sa na neho nejako ten streptokokus nalepil a mal take vyrazky po tele.

pietra
5. feb 2010

suzon a ake komplikacie? ja som nejakeho streptokoka mala, akeho netusim, ale nikto mi ani nespomenul, zeby mohli nejake komplikacie nastat

janula17
5. feb 2010

ja som mala tiez streptokoka, pokial viem je to bezne. Ked som prisla na vzdycharen do porodnice dali mi malu infuzku to je vsetko, komplikacie asi myslel to co mal meinin chlapcek

suzon78
5. feb 2010

ten streptokok, ktorého myslím, sa nachádza v pošve a je radu B, existuje ešte jeden, ktorý je radu A, ale ten sa nachádza v hrdle. Ženu samotnú neohrozuje, ale je nebezbečný počas pôrodu, lebo sa môže dieťatko infikovať a komplikácie sú: zápaly spojiviek, zápal plúc a ak sa dostane do krvy, tak zápal modzgových blán, prejaví sa to do 48 hodín a maximálne do 17 dní od narodenia, tá mamička, ktorej bol zistený, musí dostať infúziu pri pôrode, ale len tá ktorá rodí prirodzene, pri sekcii, vraj nehrozí riziko..

pietra
5. feb 2010

suzon, tak potom som mala takeho, pri oboch porodoch. A vzdy mi povedali, ze dostanem infuzkou atb, aby nic dietatku nehrozilo

janula17
5. feb 2010

suzon - uplne dokonale si to opisala 🙂 to je ten ktoreho myslim, a bude to fakt v pohode, nic sa neboj

noemi01
5. feb 2010

suzon - ja som mala streptokoka
ale gyndoš my dal antibiotika asi mesiac pred terminom aby to preliečilo sa
ale v nemocnici my primar povedal že aj tak my pred porodom daju lieky pripadne infuziu
ale kedže porod som mala rychli stihli mi to pichnuť iba 5 minut pred tym ako sa mali narodil tak som to ani poriadne nedostala
maly je uplne v poriadku viac ho sledovali koli tomu robili vyšetrenia ktore boli dobre

možno zabrali tie antibiotika z pred mesiace
neviem ale ta infuzka sa nestihla vybrať
ale kamoškina mala to nemala preliečene a mala mala zapal pluc a do dnes byva chora tak sa na to pitaj aj pred porodom skor

noemi01
5. feb 2010

vlastulka - nam to prestrielovali tou pištolou
a krvacalo to preto lebo mala naušničky take ktore sa strašne zle davali na uška ☹ a doktorka jej to trochu poranila

suzon78
5. feb 2010

júúúj babenky tak som rada 😉 dúfam, že aj ja budem ten istý prípad ako vy...len ten môj doktor ma vyplašil, tak som sa radšej prišla Vás popýtať. ďakujem 🙂

noemi01
5. feb 2010

mein - s tym by išla k lekarovi lebo potom ti nemusi pekne papať ak kojiš 😉

milada - jasne moj ked nejde spať presne v ten čas tak je trošku mrzuty preto dodržujem naš stereotyp 😉

a baby je akcia v happy fote na fotky 13x19 ja davam tie robiť 😉

meinkonka
5. feb 2010

noe v nemocke mi vraveli, ze mam to vytierat borax glycerinom. ale ja len obcas vytieram, len ked vidim, ze to ma

noemi01
5. feb 2010

mein - hej to sa natiera tou vodičkou
ale možno treba niečo ine neviem my sme to nemali

lubkaeck
5. feb 2010

meinka - skus si gencian kupit v lekarni, budes mat vsetko cierne, ale zabera 😉

pandula
5. feb 2010

uz som spat kaviaren zrusena 2 tyzdne dozadu samozrejme mne povedia ze je ! 😒 ja mam vzdy take super stastie 😔

millada nas maly je ten nekludny unaveny ... 😠 jaaaaj aj teraz sa furt budi... ale spal by

millada
5. feb 2010

pandul, ja si pripadam ako otrasna matka dneska. Prečitala som toto
http://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatko... a ked si predstavim, ze niekedy sme ju fakt nechali aj vyplakat, ked sme ju nevedeli uspat. Alebo ze niekedy nespi aj niekolko hodin... Ja som doteraz myslela, ze babo spinka, kedy chce a netreba ho cez den ukladat. Uplne mi bolo do revu 😢

lubkaeck
5. feb 2010

millada - krasne napisany clanok, len nikto nepovie ako sa zbavit svokry ktora mi dieta uz dve hodiny nadrapuje 😠