Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
no ja v noci menila 2 krat vypchavky
pre moje prsia je dlha doba 5 hodin ked nepapa potóm som cela mokra
noe - mna neboli ked taha len ked sa pricucne . ja som zo zaciatku krvacala akoze dovidenia a bolest je po kojeni taka ostra sem tam nie vzdy ... nerozumiem sa tomu tiez myslim ze by sa mal vediet prisat ale on sa vie prisat len tie ustocka nevie natolko otvorit ja sledovala asi milion videi a obrazkov na nete nastudovala ine techniky a polohy a aj ked chvilku je dobre zase sme spat na zaciatku
pandula - nechapem ako papka 😒
tak to ti nezavidim
a jazyk ma na spodu??? pri papani???a maš veľku bradavku aj s klobučikmi ti to robi zle??
mam velke bradavky jazyk nema zospodu ten nikdy nevysunie s klobucikmi lepsie ale nevie sa dobre pricucut tak viac sa namaha mi to pride neviem
a kde ma jazyk ???? mal by ho mať dole nedavať hore
ja sa ti čudujem že ešte kojiš ja by som to vzdala keby ma tak doranal
presne to aj moj priatel povedal ze mam byt naseba pysna a ja som stale smutna z toho nestastna strasne chcem kojit a proste to neide... ☹ kolko krat som si poplakala koli tomu
ma ho v ustach nechce ho vusunut ked otvori ustocka 😒
akurat som ho kojila jaaaj prezila som to bez bolesti keb tak stale bolo vies ked cakam ze si poriadne otvori ustocka tak on sa rozculi a zacne plackat proste je netrpezlivy a hladny neni to dobra kombinacia.
takto nemozeme nikam ist lebo kojenie na verejnosti alebo u znamych akoze nemozne
proste stale sme tu a v okoli a mna taha uz na vylety sa nudim nikto ma nepride pozriet kazdy ma plno roboty 😔
pandula - tak to ti verim
aj ja som zo začiatku v nemocnici plakala bolelo a bolelo
a dlho si ešte vydržala
no to moj ked zbada bradavku najprv ju nahana jazykom 😀
tak to nie ked aj moj sa rozčuli a moc plačka nechce poriadne chytiť treba ho utišiť až potom mu dam
a prečo neotvori ti moc usta neviem
tak my behame veľa a kojim aj v aute
alebo v miestnosťach v obchdnych domoch
ja by som aj prišla ja mam volno 😀
ale ešte som neletela bojim sa 😀 😀
😀 dojdi
Kym docitam...
Milli,kolotoc farebny urcite 😉
ten clanok-super! Ja som take citala,ze babatka max.2 hodky hore,tak som ju uspavala.ked neslo,tak kocik 🙂 uz chodim zase 2krat denne,lebo poobede mi nechce dnu spat☹ tak aspon sa prevetram.mam zmerane km. 😀 doobeda tych 6-7km,poobede 2,5km 😉 ja mam tiez niekedy pocit,ze vecer malej nestaci moje mliecko,tak snad to dako vykryjem 😅 🙂
noe - akurat laktacna povedala ze s flaskou sme ho pokazili ze ziadna flaska neni urobena tak aby bola ako cecok ze je to trik predajcov nalakat mamicky. tiez na flaske sa hromadia bakterie si mysli ze mam infekciu treba ju preliecit kremikom a prikaldat a prikladat a prikladat snad si este tie ustocka poriadne otvori tak uvidime
Pandul,no ja sa flaske vyhybam ako cert krizu ☹ ja radsej od malej ani na krok,max.medzi kojeniami 🙂 aj po cumli zacala inak sat,ale napravila sa,nastastie 🙂
ahojky
pandul ... no čo to je s tým tvojim chlapom? takto ma trápil samko ... nie a nie sa prisať a ked sa prisal, párkrát potiahol, skončil a revááál jak tur ☹
alexko je savec jak sa patrí 😀 ani on neotvorí velkú pusinu, ja si prso chytím do ruky a musím mu to nasmerovať do pusinky a on pooblizuje a potom vcucne a ťahá a ťahá 😉
ja som mu aj flašu dávala, ale našťastie sa "nepokazil" a chce aj bradavku. s flašou sme už skončili, len dojčím
ahojte
pandi, ked hovoris, ze nevie vysunut jazycek, skuk pozriet, ci nema prirasteny jazycek. moj maly mal ked sa narodil, museli mu tu uzdicku pod jazyckom prestrihavat, aby dobre papal. moj zasa nevie otvorit siroke usta ☹
ste počuli niečo, že sťahujú z obehu biele čokolády, kvôli salmoneloze? 😕
som si práve včera kúpila bielu Orion a zožrala 🤐
dievky, co a toho rezimu tyka: ja som maleho nastavila tak, ze cca o 8rano sa zobudi, napapa, o 10 ho dam vonku do kocika na 3hod tzn. o 13 vstavame a papa, o 15 ho davam k oknu na 2hod, o 17papa a okolo 19 ideme do spalne na nocny spanok. pre mna je to super rezim, vcera som stihla aj navarit, popratat... ale za 2 dni mi maly nic nepribral ☹ , takze neviem, ci nemozem brat do uvahy len 2dni, ci brat do uvahy napr. cely tyzden ale fakt to nechapem. lebo potom lepsie papa po tych spankoch, dlhsie cuca, ako ked papal kazdu 1.5hod. ako je to u vas? kolko papani denne mavate? ja uz fakt neviem, ako to mam robit, ved ked dnu nechce spat, tak musim nastavit nejaky rezim nie?
pomoooooooooooooooooooooooooooooooooc
ja ho proste s tych spankou budim, lebo co keby sa zobudil napr. az o 4hod. kedy by papal. uz aj tak sa mi zda, ze dost malo krat denne papa 😒
Mein,my papame takto:o 5,o 7,do 8mej sa hrame,potom do 9 buva,papame n pol 10.dalej 10.45h a ideme o 11 von do 14.papame,potom o pol 4 a zase von.potom papame o pol 6 alebo 6.a po 19tej kupeme a o pol 8 papame.a ideme buvat. 🙂
pandula - tak to ma pravdu
a najprv fakt prelieč tu infekciu lebo vtedy zle papkaju
a bude dobre sa nauči krpček maly (veľky 😀 )
hehehe ja raz pridem 😉 s kamoškou sa chistame do anglicka ............
moj našťastie nevie piť z flašky ani do pol roka mu ju nedam na čo
ja lubim biele čokolady mnam
idem dovariť a mam službu idem umyvať to mam tak na 2 hodinky my tu mame 10 m chodby 😒
noe ty lubis vsetky cokolady 😀
meink jazycek uz kontrolovali nema prrasteny neotvara papulku dost nasiroko a k tomu ta infekcia tak to proste dokaslalo vsetko 😔 idem si nejaky kremik kupit na tu mikozu snad sa to prelieci a mozno sa este uchyti mam prestat ihned pouzivat flasku, odsavacku, klobuciky a ine pikoviny a pekne skusat ho dobre prisat snad ustocka otvori snad pochopi co a ako a ked nie tak koniec.
a kde ich stahuju zuzit tie biele cokiny?
ja som uz dlho nemala akurat som otvorila milku klasicku mielcnu viem ze nemam ... od nervou som potrebovala troska
mal tu niekto mikozu na prsku?
co ste pouzivali?
meink - my system nemame , ja o vareni este nerozmyslam ... my vlastne len prezivame z dna na den koli tomu kojeniu pokazenemu proste mam zase chut revat uz nevladzem psychicky 😔
a zase si tu repkam sama 🙄
ahojte babenky...
pandulka 😔 neplac.... skus este zabojovat stym kojenim. Budem ti silno drzat palceky!!!!!! a ked sa nepodari a bude to stale take iste ako doteraz tak potom s kludnym svedomim mozes prejst na UM. Ved si si uz vytrpela a spravila vsetko preto aby to islo lepsie - ani jedna znas nevieme dokedy sa podari kojit.
Ja som mala dobre dlhu krizu s kojenim. Nekojila som 3tyzdne ☹ , odislo mi mlieko totalne. Citila som sa ako nanic mamina, ze som ju nemohla kojit 😢 .Tak som sa po 3tyzdnoch chytili a trapila malinku aby sa pricucla. Takze teraz kojim aj dokrmujem. Odhadujem ze odomna ma 40ml (iba) a potom UM 50ml, niekedy viac. Takze ani umna to neni ruzove a uz zasa citim, ze sa mi prsia nenalievaju. Mala netaha uz tak ako na zaciatku, leniva je. Z flase jej tecie rychlejsie 😉 prefikana a tak mne sa znova straca mliecko. Uz som si povedala, ked sa uplne strati tak sa strati a ostaneme plne na UM. Uz som sa stym zmierila
U teba je skoda toho, ze mas vela mliecka a ajtak mate problem. Odsavaj a davaj mu z flase + prikladaj ho ked myslis a casom sa uvidi. A neboj, nebude jediny ktory bude na UM - moja je uz teraz dokrmovana 😉 . Drzim palceky a nebud smutna, vazne nato nemas dvovod!!!

pandula - neviem to je zahada
dieťa by malo vedieť si chytiť tu bradavku aj ked pilo z flašky nie???
aj saskin maly papal z flaše a teraz koji
v nemocnici bola jedna tiež čo ju mala dohrizla krvacalo jej to chuda
a teba to boli ked ťaha???