icon

Videli ste dokument - Nemý výkrik?

ewisam
24. máj 2012

Ahojte, videli ste film, ci skor dokument? Co si o tom myslite? Nechcem vyzniet ako puritanka, ale povinne by som to dala pozriet mamickam zvazujucim potrat.

zuzkat1
31. máj 2012

@dusika11 😀 skola ktoru som absolvovala je z vacsej miery zamerana na pracu s domovakmi, vaznami atd... pochodila som dost domovov aby som vedela o com hovorim... ked som videla ze chalan ktory zjedol svoju porciu spagiet a vrhol sa na moju nedojedenu tak som mala dost (poznal ma asi 2 dni a teda mne ked nieco nechuti tak to viem poriadne rozbabrat po celom tanieri)... vtedy mi sam vychovavatel povedal ze oni su fakt hladni dostavaju na pridel..asi ako skolska jedalen poznas to-porcia pre vtacika, lenze po prichode domov sa deti dotlacia-tieto deti sa nemaju kde dotlacit lebo tam su doma...
ja som nepisala ze kazdy je strateny a smutny-ty mas to stastie ze si stretla takeho ktoremu sa dari...je ich iste viac,ale kym sa tam dostali...
mysli si o mne co chces, ale ak by som bola v situacii ze zvazujem potrat alebo dieta do decaku-idem na potrat...

zuzkat1
31. máj 2012

@dusika11 aj ja mam hypoteku,ale kym som sa dostala do situacie ze trvaly prijem atd..a manzel lebo samej by mi hypo nedali tak som mala kde byvat... z domova ta v 18ke vykopnu pokial nemas udelenu vynimku z dovodu studia na VS... a ukaz mi banku ktora da 18rocnemu domovakovi hypoteku...

luciauk
31. máj 2012

@zuzkat1 ja ale práve to hovorím, selektujem tých násťročných... a po druhé, k HAK, ved to píšem, že kvôli vyrážkam, aby mali pravidelnú mrchu, aby nemali bolesti...možno som to nenapísala prehľadne, ale jasne píšem, že kvôli dozretiu organizmu, predčasne! ms cyklus sa nepotrebuje upravovať. on sa upraví sám, ked telo bude dozreté. ale dnes na to nie je čas čakať a ked ti lekár povie, že je to ok, prečo by si neverila. v 30ke dievča tú HAK vysadí, telo sa vráti do svojho štádia vývinu, ked malo 16r a potom sa čuduje, že nie je schopné otehotnieť. vtedy nastupuje zasa ďalšia liečby, ďalšie lieky, aby otehotnela a business zarába pekné bubáky.
a čo sa týka tých "detí" tak ja si myslím, že moja najstaršia má dobré morálne základy a bavíme sa o nechcenom tehotenstve, ked vidí tehotnú teenagerku a o jej plánoch do budúcnosti a ako si ich nezmariť hraním sa na dospelú atd. podľa mňa nemôžeš povedať teraz, ked máš 2ročné dieťa, že čo bude o 15 rokov. či jej to video sama nepustíš. nemôžeš. ja ho tiež dcére nepúšťam, ale keby si vedela, aké debaty už vedieme, aké veci ma v poslednom čase zaskočili, tak vôbec nevylučujem, že jej to video o pár rokov pustím sama. a to je z dobrej rodiny s dobrou výchovou he he

zuzkat1
31. máj 2012

@luciauk prepac ale mylis sa, v poslednej dobe mnoho lekarov tvrdi ze po vysadeni HAK ovela rychlejsie otehotnies... v mojom okoli je na to asi 10 prikladov vratane mna.. a to ja som uz dlho ze sa nedari...trvalo nam to pol roka... ostatne baby tak 1-2 cykly... a telo sa same neupravi teda aspon ako u koho... ja mam 30 a cyklus od 28-45 dni uplne v pohode...

zuzkat1
31. máj 2012

@luciauk som si precitala zas co pises...hej predtym so to preletela pohladom, pardon🙂 ale aj tak som proti pustaniu toho videa🙂

luciauk
31. máj 2012

@zuzkat1 a to si od teenagerstva brala HAK nepretržite?

zuzkat1
31. máj 2012

@luciauk brala som 4 roky od 22 do 26 ale kamosky ovela dlhsie...respektive skor zacali, a prve co nam vsetkym dr povedal bolo ze pozor lebo mozme hned otehotniet ked sme to isli vysadit...moja kamoska otehotnela hned po prvom cykle, a dalsia velmi dobra kamoska asi po 2ch cykloch.. a dalsie tie tiez do pol roka...nam to trvalo najdlsie..pol roka,ale je fakt ze my dvaja s mm sme sa moc neszili vtedy🙂

zuzkat1
31. máj 2012

@luciauk nesnazili tam malo byt🙂

luciauk
31. máj 2012

@zuzkat1 ved tak som aj ja brala, aj som hned po vysadení otehotnela. ale také 15-16r dievča, ak má nepravidelný cyklus, tak je asi jasné, že nie je dozretá. na sex, na tehotenstvo, na rodičovstvo. HAK vytvorí ilúziu dokonalosti, že všetko funguje ako má, ale tak to nie je. všetko funguje ako má bez liekov, bez zásahov do organizmu. z tohto dôvodu, že akné, nepravidelný cyklus atd svojmu dieťaťu to svinstvo brať určite nedovolím.

kvetinka211
31. máj 2012

Mne sa paci tato socha znazornujuca potrat (vid. obrazok) ... mozno aj lepsie nez strasit desivymi obrazkami, hoci na niektorych ludi zaberie len take a na niektorych nic ...
Zaroven posielam velku pusu do nebicka odvaznej zene, ktora kedysi davno obetovala svoj zivot pre zivot svojho babatka v brusku, lebo tu zial mohol ostat iba jeden z nich ... vdaka nej som sa mohla narodit ja aj dalsi moji blizki. Dakujem, babinka <3

luciauk
31. máj 2012

@kvetinka211 nech odpočíva v pokoji

zuzkat1
31. máj 2012

@luciauk ... kamosky co brali uz ako teenagerky HAK tiez namali problem otehotniet... dnesne lieky v tomto smere uz nie su take agresivne... ja som uzivala take co maju minimum hormonov rozdelenych podla faz cyklu a tie sa predpisuju prave deckam lebo su najmenej skodlive...
mimochodom nepoznam nikoho kto si bol pytat HAK kvoli bolestiam alebo cyklu ale mnohym to lekar odporucil... neviem ak by mala moja hrozny cyklus a bolesti tak jej to asi dovolim

liave
31. máj 2012

asi dam uz dost mimo temy ale neda mi nereagovat!video som nevidela a priznam sa nemam na neho odvahu ☹ mozno preto lebo som nikdy nebola zastancom potratov ...podaktore prispevky od zaciatku tejto temy su pre mna dost nepochopitelne a dokaze ma zas a znova zaskocit ako ludstvo stale zatvara pred niecim takym ako potrat je oci???mimochodom na margo tej debaty ze pozitivne motivovat a pod...ved na sexualnej vychove sa predsa nehovori len o potratoch?ci????predchadza tomu azda pohlavny styk...ci zacina sa od konca?alko zivot ukoncit?nie ako ho darovat?preco ked detom ukazeme pohlavne organy a vsetko co sa da s nimi robit prakticky ved sex nebol od prirody dany ako "zabava" ale ako psosob reprodukcie!tak preco by sme toto mali UPTckom nicit???takze ja suhlasim s tym ze ak ukazeme detom vaginu a penis a na co nam sluzia mali by sme im ukazat aj to co sa stane v pripade ze sa nebudeme chranit!a nasledne aj co sa deje s nasim,ale aj s telom nasho dietata!ako naozja je kazdeho osobna vec ako s av zivote rozhodne ked bude stat pred touto otazkou!ale mal by podla mna vediet aj to ako to prebieha...nech ma teda obe strany mince odhalene...

v zivote kazdeho cloveka je tolko situacii kedy musi riesit rozhodovania a nikto nikdy nevie ci jeho rozhodnutie bude spravne,no vsak co sa tyka zivota mal by byt stale na urovni na ktorej sa prave nachadzame my sami...to ze nam bolo umoznene darovat zivot je velky dar a tak by sme s tym darom mali aj zaobchadzat!vazit si ho...

PS:deti ktore vyrastaju v deckom domove mnohokrat maju ovela silnejsiu motivaciu zivot chranit ako deti ktore maju tzv.vsetko!

a kto mate chut pozrite si ako to dopadne ked sa teenagerky stanu mamami 😀
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=206

luciauk
1. jún 2012

@zuzkat1 keď ti chce niekto niečo predať, nebude ti hovoriť, že je to škodlivé. prečítaj si napr. toto http://ona.idnes.cz/antikoncepce-pro-mladistve-...

sirinka
1. jún 2012

@katrinka8 ano...aj ja pisem, ze v tejto chvily, keby sa podmienky nejako dramaticky zmenili, ktovie...

luciauk
1. jún 2012

@liave si viac k téme ako my 😎

luciauk
1. jún 2012

všimnite si, aký je dnes dátum ☹

sirinka
1. jún 2012

@zuzkat1 nie su take agresivne... pre mna je nemyslitelne, aby sa zdrave zeny dopovali den, co den umelymi hormonami... akoze hikame nad tym, ze kurcata su plne hormonov a hnusi sa nam to jest a vzapati si strkame do ust malu milu tabletku...predstav si, ze mam 32 rokov, dalsie deti neplanujem...do prechodu mi ostava mozno 15 a mozno viac rokov a celu tu dobu by som mala uzivat nie az take agresivne lieky? co uz to urobi s nasim prirodzenym hormonalnym systemom..
odhliadnuc od moznych negativnych ucinkov, ktore sa zrejme vyskytuju vo vyssej miere, ako si spolocnost je ochotna priznat.

vejula
1. jún 2012

@katrinka8 to mi nehovor, je to pokrytectvo najvyššieho zrna, a naša politicka strana KDH, ktora sa bije do hrude, ako je proti potratom, tak podporuje očkovanie asi najviac zo všetkych stran. Na otazky tohto typu neodpovedaju.. Je mi z nich na grc, takych kresťanov by som vyttoto za kybel, čo sa idu potrhať rečami o moralke a o vraždach nenarodenych deti, a na druhej strane podporuju očkovanie vakcinami vypestovanymi na umelo potratenych deti. Je to len o biznise a o peniazoch. Ale oni ked chcu tak su hluchí a slepí 😠

vejula
1. jún 2012

@sirinka ja chapem, len nechapem vôbec vyznamu tvojich prispevkov, nič v zlom, uchadza mi pointa. Ja proste tvrdim, že duša človeka je do neho vdychnuta v momente splynutia dvoch pohlavnych buniek, za akych okolnosti je pre mna irelevantne

dusika11
1. jún 2012

@zuzkat1 no je to sebectvo...nemas pravo ziadne rozhodovat o zivote druheho cloveka darmo je trebars tvoje dieta ale je to samostatny jedinec ktory ma pravo nalozit so svojim zivotm ako on uzna za vhodne...dieta nie je osobnym majetkom...preto .moj argument znie??? dieta ktoreho matka vie ze je chora a zomrie..a nema sa kto o to dieta postarat ma pravo len preto zeby islo do decaku ho zabit???ma pravo rodic pri zlozitom rozvodovom konani co sa stava zabit dieta len preto lebo si mysli ze je smrt pre dieta lepsia????
dobre vrhaju sa na jedlo..a maju problemy..ale vsetko sa da riesit..mnohi ludia maju problemi aj tie co su v rodine..pred utrpenim boohhuzial vlastne dieta neochranis...lebo o tom je zivot..ci je v decaku ci je v rodine ci je v skole...zabitie rozhodne nei je riesenim..to sa potom vratme do sparty a kazdeho kto nevyhovuje alebo bude mat tazky zivot hodme zo skaly dole

dusika11
1. jún 2012

@liave palec hore..

dusika11
1. jún 2012

@kvetinka211 krasne

dusika11
1. jún 2012

Dnes ste mi otvorili oci

Vzdy som bol za to nechat zene pravo interupcie, nech ona sama rozhodne o
tom co so svojim plodom urobi. Vzdy som sa snazil na to pozerat ako na vec
kolobehu zivota. Na celu akciu som sa pozeral ako dalsi reklamny bilboard.

Dnes sa mi vsak dostalo pod ruku video s interupciou. Po zhliadnuti vidim
vec uplne inak... Je to cista VRAZDA! A toleruje sa vrazda v nasej
spolocnosti? Nie! Ako sa potom moze tolerovat toto? Je snad rozdiel zivota
medzi tym, ze clovek zije par dni, mesiacov alebo niekolko rokov? Ano je a
to v dlzke zivota! A prave TI niekolkorocny by si mali uvedomit, ze ONI si
uz nejaky ten zivot uzili a nebit natolko sebecky, ze kvoly SVOJMU zivotu
ZABIJU INY! Oponovat tym, ze neprivediem sem dieta o ktore sa nemozem
postarat, alebo nema dobre zazemie, je nanajvis SEBECKYM precinom.

Bol som tiez sebec, pozeral som sa na to inak, ale dnes ste mi otvorili
oci, a mala by si ich otvorit cela spolocnost.

bol to citat...

,,,,vsetko je prevzate s portalu..pise jeden chalan ktory si taketo video pozrel....

lucka1987
1. jún 2012

@ewellina trosku zle si to prirovnala. Clovek ma slobodnu volu rozhodnut sa. mozno som nepouzila spravne slovo... mozno by sa tam hodil lepsie vyraz slobodneho rozhodnutia.. vies, keby nitko nema vlastnu slobodu v roizhodovani na svete by nebolo jedinej kradeze, jedinej vrazdy, lebo by vsetci robili tak ako im zakon alebo moralka prikaze. Avsak na svete to tak nechodi. kazdodenne sa rozhodujeme medzi roznymi moznostami zivotnej cesty, mame moznost volby.a ja ju nehcem nikomu upierat. ked si brejvik vybral cestu aku si vybral.. je to smutne, ale my cas nevratime... ako by to dopadlo, keby mu to niekto zakaze popredu ?? myslis ze aj tak by nezabil ? mozno nie a mozno ano a este viac ludi.
Ano viem, zena rozhoduje o zivote svojho nenarodeneho dietata.. no V zakonoch pojdem dieta a jeho zakonne nasledky za jeho ublizenie ci zabitie je od casu ked zena dieta porodi. Cize v tomto pripade, by sa musela zmenit aj cela legislativa trestneho prava a bolo by to znacne tazke, nakolko do 12 tt je velmi mala casna , ze zistis, ktora zena prisla o dieta umyselne a ktora nie... v podstate nie len do 12 tt ale aj neskorsie.

vies otazka potratov je pre mna velmi tazka . Na jednej strane s ami hnusia a mam z nich husiu kozu.. sama som prisla nedobrovolne o dvoch anjelikov, a velmi to boli. Nemavla som rukou a nepovedala " " ved to sa stáva" zasiahlo ma to , pretoze oboch som brala ako svoje deti, a bolo jedno ked mali len 2cm .
ale neodvazujem sa niekomu kazat o moralke a zakazovat a prikazovat co ma robit. To co mozem urobit, je podporit pcyhicky zenu, ktora o potrate premysla, poradit jej, najst ine vyhodisko. No ja nie som niekto , kto stoji nad clovekom a dokaze jej to zakazat. Vies, ja mam tiez teraz volbu.. mozem sa rozhodnut dieta mat.. alebo nemat.... davame si pri milovani pozor, cize som sa rozhodla nemat. zatial. no ked nahodou pride budem stastna. No nie vsetky zeny tak premyslaju. jednoducho im dieta nezapadne do ich zivotneho planu a zbabelecky ho daju prec. ale povedz mi uprimne.. ty si myslis, ze niekedy nejaky zakon co bude zakazovat interupcie bude jestvovat ???? nie nebude nikdy . Bolo by to pravne velmi komplikovane, v trestnopravnej rovine , mala moznost dokazania skutkovej podstaty veci. Pretoze ak by sa takyto cin ustanovil v zakone ako trestny, nikto s umyslom na potrat by nesiel za gynekologom v cca 6 tt , ked zisti ze je tehotna. / pretoze pokial dieta nechce, je zbytocne za nim ist, kedze aj tak jej potrat neurobi / ale sla by hned za niekym, kto nelegalne bude vykonavat tieto potraty a tych ludi by sa naslo velmi vela, kedze by to bol super biznis. nitko nema sancu vediet ze zena je tehotna v 1 trim. A uprimne ti poviem urobit potrat takejto zene, zvladne kazdy clovek s minimalnym lekarskym vzdelanim.. alebo i bez neho. / akurat, ze tu uz je otazne ci sa zene vtedy neublizi na zdravi / ale to uz polemizujem a som daleko od reality...

a chcem upozornit, ak by nahodou niekto mal chut utocit. osobne by som na potrat nesla... len sa zamyslam nad dlhodobejsimi aspektami, a moznostou zakazat interupcie a povazovat to za vrazdu , a ich vplyvy na spolocnost .

sirinka
1. jún 2012

@vejula kej je to bezvyznamne, co ta nuti tolko argumentovat a riesit to?

vejula
1. jún 2012

@sirinka nie, ja som pravešže nepochopila smer, ktorym sa uberali tvoje prispevky, nie v zlom, proste som nechapala, čo ma spoločne to, že na umele oplodnenie su potrebne špecialne vytvorene podmienky s dušou človeka. To je všetko... JA mam len blby zvyk, že budem rozoberať, kym sa nepochopime 😉

vejula
1. jún 2012

baby a ked tak argumentujete s tym, že to dieťa by bolo v živote nešťastne, že ked žena nema prostriedky na vychovu dieťaťa tak ma pravo sa rozhodnuť. Tak si predstavte situaciu, že je rodinka ktora si pekne žije. Mamina v domacnosti, tatinko ma super pracičku, zaraba, plati hypoteku, žiaden problem. Zrazu bum, nehoda či choroba a žena s deťmi ostane bez otca bez prijimu, Zo dna na den sa z nich stavau bezdomovci, lebo nemaju za čo platiť hypoteku. Ma ta žena vtedy pravo chytiť svoje deti a všetky ich pozabijať?

vejula
1. jún 2012

@vejula samozreme s argumentom, že radšej nech su mrtve akoby mali byť niekde v decaku - to je to iste ako ked žena povie že dieťaťu bude lepšie ked sa ani nenarodi ako vyrastať v domove

nikuska265
1. jún 2012

Nečítala som celú diskusiu,ale nedá mi to nenapísať iba svoj názor. vidím,že každý máme úplne iný postoj a je to úplne normálne 100 ľudí 100 chutí,ale teda aj ja prejavím svoj názor.
Tento dokument sme videli aj my v škole a nie len dievčatá ale aj chalani a nevidím nič zlé na tom aby to videli,práve naopak. niekde tu bolo písané,že 17 dcére by nedovolili tento dokument vidieť.môj názor,dnes už veľa dievčat v tom veku majú svoje prvé milovanie za sebou,ale aj keď vedia,že môže z toho vzniknúť dieťa,berú to ľahkovážne,neuvedomujú si všetky následky a dôsledky či už zákroku pre matku -pretože ak už sa dieťa splodí,je matka a samozrejme na to maličké. Áno,zákrok sa robil už v trošku vyššom štádiu ako sa robieva obvykle,ale na to,aby to mládež pochopila,je lepšie to znázorniť už takto.ak by to ukázali na miniatúrnom embryu nič by to s nimi neurobilo. a tu nejde o to aby im dokumentom spravili nevoľno,práve naopak,aby si uvedomili čo môžu svojím konaním spraviť a že to malé embryo bude o 8-9 mesiacov plnohodnotým človekom. niekto tu prezentoval,že radšej púšťať pôrod. Tak ako ruku na srdce,koľké z nás chceli vidieť celý pôrod pred tým vlastným pôrodom. Mňa by sledovanie pôrodu odstrašilo,lebo verím,že pôrod vyzerá horšie ako v skutočnosti ho žena prežíva. A radšej pustím dokument mládeží,aby sa báli zabiť dieťatko,ako by sa mali báť dať/darovať život. Ide o to,aby si uvedomili,že pokiaľ chcú ľudia (či už mladé dievčatá a chalani,alebo starší) spolu sa milovať,tak by mali niesť všetky následky,radšej nech sa zamerajú na účinnú ochranu ako to potom riešiť zabitím. a nehovoriac,ako zle to môže neskôr vplývať na ženu,ktorá takýto zákrok podstúpi,poznám bohužiaľ také dievčatá dve a dnes to veľmi ľutujú,majú nočné mory,psychiku na dne, a dnes keby už chceli mať svoje bábo,nemôžu a aj keby boja,nevedia sa cez to preniesť,že už dávno mohli mať ten zázrak pri sebe. ľudia sú stvorení na to aby milovali a množili a nie na to aby sa milovali a zabíjali.