Video dieťaťa na facebooku bez súhlasu rodiča
Na facebookovu stránku bolo zavesené video, na ktorom bolo moje dieťa, bez môjho vedomia a súhlasu. Pod videom boli doslova hejty na ňho aj na výchovu. Ako by ste riešili túto situáciu?
@karinka223 urobil to prvýkrát a dúfam,že sa to nezopakuje!
Baby je jedno co ten mlady urobil, aj pri najlepsej vychove deti napadnu obcas tak neskutocne sprostosti a maju nieco ako zatmenie mozgu🫣Poucia sa skutocne len sposobom pricina-nasledok a toto je ukazkove a bude ucinne... Treba sa ist ospravedlnit (majitel/starosta) a uzavriet to. Rozhovor s mamou je na tuto situaciu prilis slaby sposob.
Vsak si len "hadzal kamienky do jazera" a odrazu dufas,ze sa to nezopakuje?🤔No zahada je cely tento pribeh,v kt.sme sa dozvedeli iba to,ako vam bolo ublizene,ale o tom,ako bolo ublizene druhej strane uz nie. Keby sa to ututlalo v tichosti,zas by sa to mohlo opakovat. Takto aspon starosta zdvihol varovny prst pre dalsich lapajov. Aj 8r.deti vedia byt dnes velmi krute a zakerne.
@marca12 áno kedysi keď sme spravili zlobu dostali sme za ucho a doma pre istotu druhu, pretože keď sa prišiel sused alebo niekto sťažovať bola to hanba. A museli sme sa ešte aj ospravedlniť.
Teraz keby da chalanovi starosta alebo okoloidúci za ucho ešte by mal na krku žalobu za ublíženie na zdravi. Lebo si dovolil siahnuť na cudzie dieťa, co tam po tom ze decko robilo to co nemalo
aspon si nevymyslal ze to boli len kamienky do jazierka
@marca12 ale my nevieme kolkokrat to uz chlapec urobil a kolkokrat upozornili rodicov. Neverim,zeby toto bolo naizaj kvoli tomu co autorka pise
@mamina7070 Jasné, že pravdu nenapíše...ako som už písala vyššie, boli to určite šutre, čo hádzali do kačíc.
Zijeme zlu dobu
Uz ani to 8 rocne decko nemoze byt male decko, a obcas vyviest nieco, co zodpoveda jeho mentalnej kapacite, nie, musi sa nonstop spravat dokonale, ako vzorny obcan, inak riskuje vlnu hejtu na nete...
Vy vsetci dospeli, video ste nevideli, o dietati viete trt, o matke viete trt, o tom, co sa stalo viete trt..
No stvrtina by ho strieskala, stvrtina nechala vsetko si vyzrat a nech ide na hanbu video do sveta, stvrtina zhejtovala uz aj matku za jej otrasnu vychovu a zvysok tu z decka spravil maleho tyrana, ktory si to isto zasluzil...
Prepacte, ale FUJ na grc mi z vas je!
Sila internetu!
Predpokladam, ze vsetky vase dokonale decka si prave kreslia nejaky pekny obrazok, alebo upratuju, no najma ich mate 24/7 pod dokonalym dozorom a nikdy v zivote nic nevyviedli a vy by ste kedykolvek strcili ruku do ohna, ze vdaka vasej dokonalej vychove nikdy v zivote nic nevyvedu...
@taga ved ale aj my ako deti sme robili blbosti, ale ako tu bolo písané pekne sme za to dostali od druhych ludi a áno aj hanba po celej dedine bola, lebo však si to tetusky rozšírili. Nikdy zle správanie u deti nebolo tolerovane, v minulosti, ale vychovávala deti celá dedina. Takže dnes sa to co deti robia mama dozvedela z internetu, v minulosti to mame povedali v obchode, na fare, či na trhu.
@taga Super napísané. Ďakujem za podporu.
Milé žienky! Veľmi pekne Vám ďakujem za Vaše názory a rady. Ľutujem tie nešťastné mamičky,ktoré si tu vyliali svoju zlosť a frustráciu. Ja si veľmi dobre poznám svoje dieťa! Nikomu neublížil. Pekný zvyšok dňa.
@taga Nie,nemam dokonale deti, sama som pisala, ze by som bola rada,ked nieco vyvedie,aby som sa to dozvedela akoukolvek cestou. A keby som ho nasla na FB,tak by som mu este slovne nalozila ja a video mu ukazala a aj komentare,aby pochopil dosledky svojho konania. Nie autorkinmu dietatu,ale svojmu. A este by sa naklusal aj poskodenej osobe ospravedlnit. Nie nehladala by som sposoby,ako mu zachranovat zadok. Mozem mat takyto nazor alebo sa ta najprv musim opytat,ci s nim suhlasis,aby som ho mohla zverejnit? Len taky priklad - nahodou som videla minule ako sa taketo 8-9r. "hrali" v druzine s erarnymi hrackami. Rozumej z vysky hadzali plastove odrazadla z nasho ihriska na zem. Ucitel ich mal v pazi,tak som na nich skrikla z okna,ci je to ich,ked to nicia. A este boli taki drzi,ze mi odpapulovali,ze vsak nic nerobia. Podla teba som ich mala nechat,ved su to deti,maju narok vyvadzat...🙈 Ofukujme deti,aby sme nedajboze kriveho slova na ne nepovedali a potom sa pytajme,preco si 15r. dovolia skopat spoluziaka a zabavat sa na tom. Vsak su to stale deti🤷♀️
Posledný mesiac boli zverejnené tieto videá o deťoch hádžucich kamene do áut.
https://spravy.rtvs.sk/2023/07/vodicov-na-spisi...
https://www.ta3.com/clanok/269986/skryvaju-sa-v...
https://kosice.zoznam.sk/video-skandal-vylet-sa...
@iwesska nepochopila si, nevadi..
Tvoj priklad: ty si tie deti videla na vlastne oci! A vedela si posudit, ze naozaj ich spravanie bolo nevhodne a ano, zasiahla si dobre, sama by som urobila to iste...
ale! Tu? Videla si to dieta / situaciu / vies to naozaj zhodnotit a stojis si za tym? Ja nie, a myslim si, ze nikto nema pravo takto tu autorke nakladat a hejtovat cudzie dieta bez akehokolvek dokazu cohokolvek
Tak decko robí čo nemá a mater roka sa tu ide poskladať ze jej dieťa bolo zverejnené na videu lebo ona si to nepraje zažiť hanbu veď to sa nerobí..
8 ročne dieťa nemá čo byť niekde bez dozoru aby mama nevedela kde je a čo robí..nie že dieťa nemôže byť dieťaťom to čo za hlúpe názory..8 ročne ešte nevieco je ok q tobôž keď mater mu nevie vštepiť kus normálnej výchovy..
@taga tak keby na tom videu bolo iba, že si hádže kamienky do jazierka tak by na rodičov a dieťa neboli hejty už pod tým videom ako uviedla autorka
8 rocne nema co byt same, a pri jazierku bud rada, ze sa ti dieta neutopilo, konfrontovat starostu, a dietatu vysvetlit s malym trestom ked si nenarobis poriadky, mozno tie hejty boli aj opravnene
Toto sa stalo u nás. Traja výrastkovia z úplne cudzieho mesta prišli a do rieky zhadzovali kvetináče. Primátor zverejnil video, mladíci sam ozvali, priznali, prišli do mesta niečo vymaľovať a nahradiť škodu. Smutné že jeden bol dobrovoľný hasic. Na všetko by sa zabudlo, len zrazu primator je riešený úradom na ochranu osobných údajov. Ale tak Slovensko...
Polícia by s tým nič neurobila keď je to malý zasran. Starosta urobil čo mohol, aby to malo aspoň nejaký výchovný efekt a aby sa mladý hanbil.
Neviem co také je na hádzani kameňov do jazierka.. dúfam že aj opísal co také strašné dieťa vyvadzalo a prečo s ze je to tam zakázané. Video by som nahlásila fb, gdpr riešila s úradom, možno by som na obecný úrad ako.obcan napísala sťažnosť a žiadosť o vysvetlenie. On ma totiž iné páky na to ako videjka na fb. Napríklad ako normálny človek môže zavolať rodičom, alebo zazvonit. Deti vyvadzaju veľa veci ;)
@taga videla som tu uz xx fotiek ako deti hadzu kamienky do jazera., Ved je aj taka hra ze hodit “ zabku” plochy kamienok tak aby sa odrazil viac x na hladine. Nikdy k tomu Nebol negativny koment Ved deti sa hraju. Takze ked som nevidela to video konkretne tazko posudit ci je nenormalna doba ako vravis ze hate za nic alebo ci to nebola len nevinna hra. A nie nehrozi ze by moje 8rocne dieta bolo niekde bez dozoru dospeleho. . Na tom nie je nic dokonale len common sense . Nie je rok 1980 😁je chora doba nezabudaj 😉
U nás taký malý sa vycural do pieskoviska pre malé deti! Niekto z blízkeho bloku videl, odfotil a hodil do skupiny, že to už čo má byť. Tiež bol bez dozoru. Rodicia nikde. Pieskovisko muselo byť vydenzifikovane.
Áno deti, robia a robili vylomeniny, ale musí aj to mat svoje hranice. 8 ročný nie je 5. Keby iný 8 ročný tak stiahol toho autorkinho do tej vody a stalo sa nešťastie?
Tiež sa mi nechce veriť ze šlo o nejaké nevinné hádzanie pár kamienkov do vody.
Hejtovanie anonymných príspevkov, ktoré autor vyloží sám a dobrovolne na sociálne siete je odsúdeniahodné, ale hejtovanie videa vycapeného na internet protizákonne cudzím človekom o dieťati ktoré može identifikovať celá dedina je výchovný akt a tak mu treba?