Vrátenie peňazí za reklamované jedlo bez dôkazov
Ženy, máme s kamarátkou , stánok rýchleho občerstvenia,sme spolumajiteľky , mala som službu, keď prišla ku mne pani ,ktorá prišla reklamovať obložené bagety, ktoré si robíme sami, vraj kupovala pred 3 týždňami , a že bola zelená šunka , neverím tomu ani ja, keďže každý deň robíme čerstvé, nemáme jednu vec tri -štyri dní , okrem malinoviek samozrejme..prišla bez bločku , bez dôkazu , a hovorila sama ,že to je tak 3-4tyždne ..že skôr cestu nemala .Kamarátka, ktorá je momentálne na materskej ,tak určite som tam bola ja, bola nahnevaná ,že som jej vrátila peniaze.Ja som jej vrátila peniaze nakoľko to bolo par eur, a my máme naozaj dobré vzťahy s babami z hygieny ,vždy keď potrebujem poradiť poradia ,prípadne prídu .,nepotrebujem s nimi problémy.Co by ste robili? Ono v gastre je momentálne veľmi ťažká situácia , každý zákazník dobrý ,ale neviem , neverím ,že bageta bola zlá ,ale nechcelo sa mi s ňou naťahovať ..
a aký je problém? že spolumajiteľka vyhodnotila situáciu že ona by peniaze nevrátila? no a? ty si vrátila. tvoje rozhodnutie…
@biba_18 tak čo by ste spravili vy? Docela ma to zaujíma
Mala nejaký dôkaz o tom že tá šunka bola zlá? Fotku napríklad (kde by aj podľa dátumu na fotke dokázala že bola zlá pred tými 3 týždňami).?
Povedala ti čo urobila s bagetami ? Vyhodila ich ? Alebo si dobre pochutili a pani skúsila šťastie či sa jej nepodarí..
Za mňa bez dôkazu že reálne ten produkt bol zlý by som nevrátila
Nevrátila by som jej peniaze. Ubehlo veľa casu odvtedy a nemá ani žiadny dôkaz.
Mala nejaký dôkaz o tom že tá šunka bola zlá? Fotku napríklad (kde by aj podľa dátumu na fotke dokázala že bola zlá pred tými 3 týždňami).?
Povedala ti čo urobila s bagetami ? Vyhodila ich ? Alebo si dobre pochutili a pani skúsila šťastie či sa jej nepodarí..
Za mňa bez dôkazu že reálne ten produkt bol zlý by som nevrátila
@nika_val nie bez dôkazu ,ani fotka , áni nič ,
Nevrátila by som jej peniaze. Ubehlo veľa casu odvtedy a nemá ani žiadny dôkaz.
@ankare tak som asi teda spravila chybu
Nie, nevrátila by som… po mesiaci a bez dôkazu, že u vás vôbec niečo kúpila, nie to ešte že to bolo naozaj pokazené… keď máte s hygienou dobré vzťahy a nemáte sa čoho báť, lebo viete, že máte všetko v poriadku, tak by som sa tým určite nenechala zastrašiť… ale neverím, že by ich vôbec kontaktovala, podľa mňa podvodníčka, čo takto chodí od stánku ku stánku
Ziadne peniaze by som jej bez dokazu, fotky z daneho dna nevratila. A bez blocku uz vobec nie. Toto su take typy vychcancov, bohuzial, ze toto robia a bude to tato pani robit aj nadalej. Len davaj pozor, aby teraz, ked vie, ze jej das peniaze nechodila kazdy den, ze mala zle jedlo.
Tak v tom prípade sa prikláňam k tomu že áno urobila si chybu. Nemala si dôkaz ani o kúpe, ani o tom že reálne to bolo zle a ešte k tomu ubehla aj taká doba od kúpy..
Nacvičuj reakciu. Možno sa po okolí rozkríkne, že vraciaš peniaze za nič a skúšať prídu aj ďalší.
neviem. asi by to záležalo od toho ako by som sa vyspala 🤷♀️ a či si urobila chybu - to ťažko posúdiť - a ani to nikdy nezistíš - tak to hoď za hlavu…
Tak v tom prípade sa prikláňam k tomu že áno urobila si chybu. Nemala si dôkaz ani o kúpe, ani o tom že reálne to bolo zle a ešte k tomu ubehla aj taká doba od kúpy..
@nika_val o kúpe ako takej áno , pamätala som si ju,že kupovala
Nevrátila by som jej nič, príde po 3 týždňoch reklamovať???
Takto by mohol chodiť každý zákazník.
Pokiaľ išlo o pár eur, vrátila by som ich aj ja. Síce to možno teraz vyzerá, že si priznala chybu, ktorú si nespravila, je to lepšie ako si pohnevať ľudí a spraviť zlé meno a ako píšeš, v gastre to teraz nie je ľahké a zbytočne si to sťažovať.
Nerada sa s ľuďmi naťahujem a naťahovať sa so ženou, ktorá má toľko chochmesu reklamovať bez bločka a bez dôkazu bagetu z pred 3 týždňov, nie ďakujem. Taká by ti to vedela pekne spočítať keby si jej tie jej ,,3€" nevrátila
Ty si jej uverila? Po troch týždňoch prišla reklamovať zlú bagetu? Nič by som jej nevracala.Dobre ťa obabrala
Pokiaľ išlo o pár eur, vrátila by som ich aj ja. Síce to možno teraz vyzerá, že si priznala chybu, ktorú si nespravila, je to lepšie ako si pohnevať ľudí a spraviť zlé meno a ako píšeš, v gastre to teraz nie je ľahké a zbytočne si to sťažovať.
Nerada sa s ľuďmi naťahujem a naťahovať sa so ženou, ktorá má toľko chochmesu reklamovať bez bločka a bez dôkazu bagetu z pred 3 týždňov, nie ďakujem. Taká by ti to vedela pekne spočítať keby si jej tie jej ,,3€" nevrátila
@autorka Urcite by som nevratila. To sa rýchlo rozkrikne že dávaš peniaze späť.
Peniaze by som nevrátila, možno poukaz na zadarmo bagetu v budúcnosti.
@danusa63 ja by som sa skôr bála, že sa rozkrikne, že predávam skazene bagety. Aj keď pokazená nebola, niektorí narobia a narozprávajú čo môžu, aby sa pomstili.
@danniiee8 Však ale čo si myslis čo povie teraz tá pani. "Predala mi pokazenú bagetu, ale má štastie, že mi vrátila peniaze!" poslucháč takúto vetu vyhodnotí ako fakt- nepojdem tam predavaju pokazene. Keby nevratila peniaze pani povie: "Predala mi pokazenú bagetu, ale peniaze mi nevratila!" Posluchac sa pyta:" Preco nevratila?" Lebo ze som prisla po 3 tyzdnoch bez blocka a bez ziadnych dokazov ako mi moze verit. V druhej moznosti sa posluchac rozhodne sam ako vyhodnoti situacii, v prvej dostal na tanieri vysledok situacie
Nevratila by som peniaze a nezaujimalo by ma,ze nemala cestu okolo. Na taketo cerstve potraviny nie je zaruka mesiac. Takze bohuzial,bez blocka a bez dokazu nie si povinna nikomu nic vracat,bez ohladu na vztah s hygienou.
@danniiee8 Však ale čo si myslis čo povie teraz tá pani. "Predala mi pokazenú bagetu, ale má štastie, že mi vrátila peniaze!" poslucháč takúto vetu vyhodnotí ako fakt- nepojdem tam predavaju pokazene. Keby nevratila peniaze pani povie: "Predala mi pokazenú bagetu, ale peniaze mi nevratila!" Posluchac sa pyta:" Preco nevratila?" Lebo ze som prisla po 3 tyzdnoch bez blocka a bez ziadnych dokazov ako mi moze verit. V druhej moznosti sa posluchac rozhodne sam ako vyhodnoti situacii, v prvej dostal na tanieri vysledok situacie
@danusa63 toto by povedal normalny človek so zdravým rozumom. Lenže ,,nehorazne ukrivdeny" nahnevany a možno aj pomstychtivy človek nepovie, že prišiel bez blocku, bez dôkazu a po 3 týždňoch. A myslím, že človek, ktorý je schopný toto spraviť, nie je normálny človek, ktorý dokáže nájsť chybu v sebe.
nevratila by som a nechapem ze vobec mala takundrzost bez dokazu ist pytat dnes ked si ludia fotia kazdy prd preco si to nevyfotila
Po troch týždňoch reklamovať bez bločku, fotky, dôkazu? Jasne, že by som nevrátila penaize.
Ak je to stala Zakaznicka, tak by som jej vratila s tym, ze chcem fotku, ak by sa take nieco stalo a nech ju posle cez messenger v ten den. Ak je to náhodná Zakaznicka, tak by som jej povedala, ze zial nemas fotku, kolko jej to stalo v chladnicke. Ze ty mas čerstvý tovar, ktory neskladujete. Ze jej nevies pomoct a ine reklamacie ani neboli. Na druhej strane spolumajiteľka musi respektovat tvoje rozhodnutie v danej situacii.
Hm a kde mate stanok, ze by som sa zastavila a tvrdila, ze som u vas nakupila 🙂 a teraz vazne, vyhodnotila si situaciu ako si vyhodnotila, dala si na prve miesto reputacne riziko. Kazdopadne ja na tvojom mieste, by som v buducnosti urcite ziadala nejaky dokaz, ze nakupila a ze bagety boli zle, ak by niekto prisiel s bagetou a blockom v ruke, to bez debaty. Ale takto.
Ako si mohla vratit bez tovaru a bez blocka ?
Po 3 tyzdnoch je to jasne tvoja chyba
Po 3 tyzdnoch by to ani hygiena neriesila
Ani ja by som nevratila peniaze po takom case v ten den pochopim ale tolko dlho isto si pomyslela ze ako si naletele a mozno ani bagetu nikdy nekupila z vasho stanku a len skusala
Pozri vrátila si peniaze považovala si to za správne,nechcela si sa s nou dosahovať,ja osobne by som jej povedala ze jedlo sa reklamuje hneď alebo v ten deň a dovidenia.

a aký je problém? že spolumajiteľka vyhodnotila situáciu že ona by peniaze nevrátila? no a? ty si vrátila. tvoje rozhodnutie…