icon

Vŕtanie v nedeľu

7. aug 2022

Dobry den, poprosim nazor. Kupili sme byt a potrebovali sme navrtat sadrokarton. Vyslo nam to na nedelu. V dom.poriadku nie je napisane, kedy nesmieme vrtat. Sused o 3 poschodia nižšie nam prisiel vynadat. Ale nie slusne, ale vulgarne. Hned sme prestali, zbalili sme sa a odisli. Len som z toho strasne vynervovana, normalne zrutená.

Strana
z3
beata_k
7. aug 2022

V nedelu by som ti aj ja prisla vulgarne vysvetlit, ze je nedela!

deti95060810
7. aug 2022

niekto môže len v nedeľu...😉

karhu
7. aug 2022

ked vam uz vulgarne vynadal, vrtala by som dalej😅
ale mohli ste dat predom na nastenku oznam, ze bohuzial sa iny den neda a ze dakujete za pochopenie

zuzkaa1991
7. aug 2022

Väčšinou plati ci na dedine aj v bytoch nedela kludna ;) take nepisane pravidlo
Skuste sa pozriet poriadne v domácom poriadku ci to nie je spomenute ked som kedysi byvala.sa mi mari ze sme niečo take mali

januska12323
7. aug 2022

Mali ste oznámiť dopredu.

bajka16
7. aug 2022

Pokiaľ nevrtate večer, alebo v noci, tak vás susedia môžu bozať v riť!

beata_k
7. aug 2022

Stavebné a udržiavacie práce s použitím hlučných technických prostriedkov je možné vykonávať len v pracovný deň od 8.00 do 18.00 hod. a v sobotu od 9.00 do 16.00 hod. V nedeľu alebo v iný deň pracovného pokoja sú hlučné stavebné a udžiavacie práce v dome zakázané.

zuzanockamt
7. aug 2022

Ako poznám môjho muža, vŕtal by ďalej a ešte s väčšou chuťou. U nás v paneláku aj počas nedele robia, ak musia.

viestta
7. aug 2022

Ten co ma aspoň trosku slušnosti v sebe aspoň v nedeľu dá susedom pokoj so svojou prerabkou. Sused síce nemusel reagovať vulgárne, ale priznaj si, že zas ani vy ste nemuseli vrtax X dier práve v nedeľu. Z jednej, dvoch dier sa nikto neblázni, ale na rošt na sadrokartón to určite neboli ani dve ani tri.

domireb
7. aug 2022

Legenda vraví, že v nedeľu na obed sú steny najmäkšie.....úprimne, aj mňa by ste naštvali, vynadať by som nešla, ale klopať áno. ak ste vedeli, že taká robota vyjde iba na nedeľu, stačilo vylepiť oznam na výťah vopred, troška pochopenia aj z vašej strany, to nie je vyvŕtať jednu dieru a dosť, tiež ste ráno nevstali a zmysleli ste, ideme robiť sádrokartón, ale plánovali to vopred.

autor
7. aug 2022

Ano, je pravda, ze som s tym nebola ani ja ok. Tusila som to. Ale nemame to fakt kedy robit. Nemame peniaze nato, aby sme si to dali robit firme, tak to robime s muzom samy, aby sme sa mohli s detmi stahovat co najskor

autor
7. aug 2022

Ale hned ma poslal do pi.i.

abbey1
7. aug 2022

Mňa toto delenie prác a celkovo dní na pracovné, voľné, dovolené, nedovolené,...neberie. Do obchodu každý v nedeľu v kľude behne, lebo však tam pracuje robot a nie žena predavačka. Ale doma chce mať každý kľud a užívať si voľné dni. ;)

luccija
7. aug 2022

Mi nehovor, ze cez tyzden vecer nemate cas.Vrtat v nedelu poobede je fakt chrapunske.Ked uz mali ste to napisat na branu ospravedlnit sa....

evaachesa
7. aug 2022

V prvom rade ste mali do brány vyvesiť oznam a za druhé, v nedeľu sa fakt takéto veci nerobia. No ak to inak nešlo, oznam mal byť vyvesený aspoň 2 dni vopred. Keď sme prerábali my, tak susedovi nad aj pod nami sme niesli fľašu vína a čokoládu na nervy. 🤭😬

boldo87
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
janinah
7. aug 2022

A čo vyrieši oznam? Aspoň v nedeľu chcem mať ticho a kľud.nevrtame a ani susedia.Mali ste v nedeľu robiť inú prácu.ak už nedeľu nemáte za čas pokoja a vŕtať v iný deň.a nepíš.ze sa nedalo.vzdy sa dá ak sa chce.

michaelam2
7. aug 2022

Nevybrali ste si zrovna najlepsi cas na vrtanie…ale ak to inak neslo minimalna slusnost je zavesit oznam, ze budete vrtat a robit hluk vtedy a vtedy, od-do

andrejka1974
7. aug 2022

U nás v bytovke sa bežne robí ak niekto potrebuje a nedá sa ináč vyvesila oznam a robia a mám dom na dedine a tam v nedeľu každý jeden kosi kosačkou,idú píly proste najväčší hluk proste si treba zvyknúť dedina funguje hlavne v nedeľu

marca12
7. aug 2022

Tak jedneho suseda mileho uz poznas 😀 V nedelu sa nesmu robit hlucne upravy bytu. Zo slusnosti vas mohlo napadnut,ze aspon v nedelu chcu mat susedia klud. Chapem,ze chcete byvat co najskor a cas je vzacny,ked si robite svojpomocne,ale bohuzial treba respektovat susedske zvyky.

martul
7. aug 2022

@bajka16 nemôžu. Syn býva v byte. V sobotu môžu do 14 tej, v nedeľu vôbec.
Treba pozrieť domový poriadok alebo sa opýtať domovnika.

martul
Autor odpoveď zmazal
66simonka66
7. aug 2022

Nechcem byť sviňa ale keby si potrebujem doma robiť a v domácom poriadku by nič o tom, že sa v nedeľu nemôže robiť nebolo. Tak by som vŕtala aj v nedeľu a keby ma príde sused poslať do pi.e tak ho tam pošlem aj ja.

66simonka66
7. aug 2022

A bolo by mi úplne jedno či je po nočnej, dennej alebo poobednej. Proste keby potrebujem tak robím.

martul
7. aug 2022

Tak si treba zobrať voľno, alebo to robiť podvečer. Skús si to vziať opačne. Robíš celý týždeň, chces si konečne oddýchnuť a bum.

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
martul
7. aug 2022

@abbey1 tak ale porovnávať nákupy je trošku odlišné. Robí tam niekto hluk a vyrušuje suseda? Predavači sú v práci a majú za to zaplatené, nikto ich nákupom nevyrusuje

liusa82
7. aug 2022

@andrejka1974 No neviem u nás je v nedelu vždycky na dedine ako po vymretí.Včera sa drevo pílilo aj u suseda oproti.S tým nesúhasím že dedina funguje hlavne v nedelu u nás hlavne v sobotu..Ako ktorá asi.Kto má rozum a ako takú slušnosť tak to nerobí

martul
7. aug 2022

@andrejka1974 bývaš na dedine? U nás na dedine je v nedeľu ticho a kľud.

Strana
z3