Vychádzky 14 ročného dieťaťa
Na ako dlho pustate 14 rocne dieta same von s kamaratmi?
cez leto ked neni skola do 22.00 ..cez sk.rok cez tyzden ked sa vstava do skoly plus nedela do 20.00..piatok sobota do 22.00 by som nehala..tak som to ja mala..a od 16tich do 18tich som mala vikendy do 00.00 ak by meskala viac ako 15 min.nesla by tyzden von vratane vikendu
@henka123123 do 22.00 pre 14 r. nikdy by som nenechala max. do 20.00
@vamajka vsak nenehavaj.ja som napisala jak som to mala ja a ako Ja by som nehala ;)
@ludovit11 14 rocne dieta povazujete za takmer dospele??? Inak v lete bu slm ku pustila do 21. hod.
noooo. a v com vsetkom inom je este problem? asi je tych problemov viac asi nedodrziavanie vecierky nie je jediny problem ci? mozno skuste s dcerou navstevu psychologa... precitajte si knihy o puberte. ako hovorit tak aby nas deti posluchali. uprimne ja som kridla roztiahla ked som mala 13 a pol... aj napriek tomu se rodicia ma do 16tich 17tich drzali skratka. 15-16autobus 20 50 domov. 16-18,autobus 22 50 domov vynimocne v piatok aj so starsou sestrou... ale uprimne. chlastat sa da zacat uz 14 30 ked skonci skola a do 20 50 relativne vytriezviet 🤣 a bozkavat a obchytkavat sa da v parkoch poliach lesikoch a nejaky byt kamaratov sa najde vzdy 🤣🤣🤣 ked si ja spomeniem co som od 13 a pol do 16 navystrajala 🤣 ale nic nedobrovolne ani nezelane ani sexualne prenosne na tom nebolo. lebo napriek chuti som proste mala rozum a pud sebazachovy. neviem oresne ako to nasi docielili aj ked oni su v sladkej nevedomosti doteraz o mojom sexualnom dozrievani ale moc dufam ze sa to podari mne dosiahnut pri mojich potomkoch 🤣
@stanulienkat Samozrejme. Od 15tich má občiansky , tým pádom je zodpovedné samo za seba,vo všetlych aspektoch.Ale poradim vám povedzte jej ak býva pod vašou strechou tak sa bude riadiť vašimi pravidlami.Toto vždy zaberie.Mal som tri deti,a keď sa im niečo nepáčilo toto zabralo stále.
@tigris20 nie si prísna záleží Ti na dieťati.Ak príde neskoro a nedodrží slovo nepustila by som ju.Ked nevie splniť čas na ktorom ste sa dohodli ako bude vedieť byť zodpovedná v iných veciach?Neviem či som divná ja aj dcéra, ale ona ma 13r a nechodí von vôbec skôr kamarátky ku nám.Cez týždeň škola, krúžok cez víkend máme svoj program.
Ja si ani neviem predstaviť čo vedia deti robiť vonku 4-5 hodín?
@ludovit11 až mi oči kolu tie hrúbky😊
@tigris20 tak si stoj za svojim, keď jej nedoverujes.Su rodičia a rodičia to nie je o dôvere, ale aj o tom, že chcem vedieť s kým je vonku, čo robia, či idú autobusom do mesta, do kina sú rodičia, ktori ani nevedia kedy im deti z domu odišli, lebo sú ešte v práci, čo jedli, kde sa tulaju.Raz by prišla neskoro zazmurim oči viac krát skončili sme potom bude mať 16 r a poskace Ti po hlave. V dnešnej dobe mobilov sa dá zavolať chcem ešte zostať môžem? vôbec sa neriad tým čo ostatní dovolia, ale svojím pocitom.
nemyslela som zákaz na pol roka 😀 proste dokolečka dokola keď nepríde, zákaz, potom dva dni príde, ok, potom zas to isté.....
@tigris20
@namornicka no celkom normálne to nieje tskto prísne kontrolovať dieťa v tomto veku ale!! Ale vzhľadom k tomu že aké je nebezprčné prostredie vonku a najmä pre mladývh je opodstatnené deti kontrolovať.To či je do devätnáctej alrbo do dvadsiatej v celku jedno .preto že ani bo vašom dovolenom čase nemusí byť vaše dieťa v bezpečí.
@tigris20
@namornicka no celkom normálne to nieje tskto prísne kontrolovať dieťa v tomto veku ale!! Ale vzhľadom k tomu že aké je nebezprčné prostredie vonku a najmä pre mladývh je opodstatnené deti kontrolovať.To či je do devätnáctej alrbo do dvadsiatej v celku jedno .preto že ani bo vašom dovolenom čase nemusí byť vaše dieťa v bezpečí.
@ludovit11 pozeram, ze kedy som toto pisala a to je uz 5 rokov stara diskusia 😂 medzicasom deti dospeli bez ujmy z mojej vychovy

@tigris20 teraz sa už dosť ťažko niečo mení, dôvera a spoľahlivosť sa buduje od malička, proste sa k tomu dieťa musí viesť a u rodičov by malo vidieť príklad ...teraz už jedine pohovoriť a dopredu stanoviť jasné pravidlá, ktoré budete obe, ale najmä ty dôsledne dodržiavať ..chce to trpezlivosť a pôjde to.