Výhody a nevýhody vodičáku na automat
Je tu niekto kto si robil vodičák výlučne na automat? Neoľutovali ste to časom?
Z každej strany počúvam že je to hlúposť, avšak viem že by mi to uľahčilo šoférovanie keďže to bude pre mňa skor nutnosť ako nejaká vášeň 😁
Naozaj je to taký diametralny rozdiel automat / manuál?
Inak mam jedného známeho,ktorý kúpil dcére obrovske auto 4x4,automat,už naozaj neviem akú značku.
Na otázku,prečo sa rozhodol takto,odpovedal:"Lebo nevie soferovat"...ja sa priznám,mam veľký rešpekt na ceste pred týmito vodičmi.
@amel a pred deckami co vidu z autoskoly nemas? aj ti sa to musia naucit len praxou. autoskola je podla mna prilis kratky kurz na to, aby sa ludia naucili soferovat dobre. ja som bola typ vodica, co "nevedel" soferovat a preto nesoferoval. ale nie v zmysle ze som neovladala pravidla alebo jazdila rychlo. ale auto mi zdochynalo, ako som aj vyssie pisala raz som sa omylom pohla na 4-ke, mala som paniku zastat v kopci a pohnut sa ak som mala auto za sebou... pri automate nic z tohto nehrozi. a ja som odkedy mam automat "iny clovek"... jazdim stale opatrne, ale tym ze sa nemusim sustredit na rozbiehanie, na preradovanie, nemam stres z parkovania tak sa po par mesiacoch uz povazujem za cloveka co soferovat vie. chyba bola v type auta... aj ked moj muz vcera povedal ze stale neviem soferovat. lenze to preto ze podla neho "nejazdim plynule" lebo davam prednost chodcom, do zakrut si pribrzdujem, cakam kym mam dostatocne volny priestor na vojdenie do krizovatky a neznasam sa preradovat z pruhu do pruhu lebo mam pocit, ze ma ti za mnou nechcu pustit. narozdiel od neho, co jazdi tak ze mam pri kazdej jazde pocit ze sme sa len tak tak vyhli zrazke s inym autom a kazda jazda je okorenena nadavanim ako ludia nevedia jazdit...
@chillibubble u mňa človek sa stane vodičom vtedy,keď získa schopnosť predvídať.
Zvládnut fyzicky soferovat je naozaj obycajne ten najmenší problém,teda mal by byť zvládnutý už v tej autoškole.
@chillibubble aha, dakujem. Predkom parkovat je vraj najtazsie. Ja mam 12 rokov vodicak, tiez to bolo kadejake na zaciatku, ale priznavam, ze pozdlzne parkovat neviem. To parkujem, len ked mam 2 miesta za sebou volne🤭🤭 ale je to tym, ze takto parkovat nemam ani velmi kde, cize malo treningu. Problem je ten, ze sa neviem spravne nastavit a odhadnut kedy ako tocit volantom. A tak saskujem na 30x a potom ma to prestane bavit a idem na velke parkovisko (u nasich) a zaparkujem tam🤣 Aj ked, teraz vo stvrtok som to dala pri nasom dr na 1x a taka hrda som bola na seba🤭🤭🤭 A to za volantom sedim denne, denne mam 100km (dialnica), preto mi nejako nevadi manual, lebo idem na tempomate a neriesim. Ked som minumy rok jazdila na automate, tak pred zamrutou uz ruka automaticky na paku a chcela som preradit🤣
@23romino11 No nemas po rokoch tu istotu v manuale, ako naucis sa naspat, ale je to nepohodlne.
@guiseppinka ja som si pozrela videa. nastavim sa zadnym kolesom cca ku kolesu auta pred parkovacim miestom, natocim si plny, zacnem cuvat dovtedy, kym v spatnom zrkade nevidim cely predok auta co stoji za parkovacim miestom. potom vyrovnam, cuvam kym mi predok mojho auta neprejde tak, ze by som nim uz netukla auto predomnou a potom plny do opacnej strany a uz to potom len podla kamery dorovnam. a sice mam stres ak niekto za mnou caka ze nemoze prejst dalej a pozera ako parkujem, ale aj vtedy to uz celkom zvladam. ale pri manuali som sa ani k tym videam a skusaniu nedokopala...
@chillibubble hej da sa to naucit takto, kazdy ma svoju strategiu v tom parkovani 😀
@chillibubble stratila som sa niekde na zaciatku🤣🤣🤣 ale nie, princip chapem, chcelo by to viac cviku, ale fakt takto nemam kde parkovat. Doma mame 2 parkovacie miesta, vsade v obchodoch parkovisko s kolmym, pozdlzne max len u nasich. A aj to je malokedy volne. Takze to je taka moja slabina... a to, ze niekto za mnou stoji a caka, lebo mi to zdochlo? No stane sa... teraz mi to nedavno zdochlo po dlhej dobe, lebo som mala zaradenu rychlost a pozabudla som sa. Stane sa... toto ma vobec nerozhadze, skor ma to pobavi🤭 zahram sa na blondinku🤣🤣🤣
Zaujímavé názory. Ja som sa učila na manuál a ja napríklad nedokážem jazdiť zas na automate. Vadí mi,že tam není ten tretí pedál. Išla som na ňom a jazda otras. V živote by som automat nechcela.
@modrykolibrik takúto stupiditu môže vypustiť len človek, ktorý sa potrebuje robiť zaujímavý....
Pretože čo sa na tom nedá vedieť?? 🤦♀️ ved je to ten istý princíp akurát nepoužívaš spojku, čiže je to práveže omnoho ľahšie! A človek si zvykne po pár km
Úplne chápem, že ti môže manual vyhovovať viac, ale tvrdiť, že NEVIEŠ jazdiť na automate je strašný bullshit😃😃
@petracandle presne
@23romino11 troska vaz slova, nemusis hned urazat, ked raz jazdim 15 rokov len automat a maual som pouzivala len pocas učenia pred autoskolou a potom v autoskole, tak jasne, ze nebudem sadat do manualu a tvrdit, ze vsak jasne, vsak som na tom robila autoskolu, urcite to viem. No neviem, musela by som si dat par kondicnych jazd, aby som sa do toho zase dostala, ale za to nemusim byt hned debil, ako si ty napisal.
@luizina to by som bola debil aj ja 😀. Ale je mi to uprdele co si mysli takýto človek. Ja jazdím len na automate a manual ma prosto ani nezaujíma 😀.
@luizina to bolo myslené všeobecne.

@kiki68 manuál po jazdení na automate zabudne len debil.