icon

Výhovorky ľudí a nedostatok pohybu: Prečo si radšej privstať?

26. apr 2024

Bavi ma, ako si lenivi ludia vzdy najdu 1500 vyhovoriek, ako nemaju cas, ako sa nieco neda miesto toho, aby spravili pre svoje zdravie nieco na viac. Mam sedave zamestnanie. Ja si napriklad vzdy radsej privstanem, aby som mala cas na rannu prechadzku alebo cvicenie a po praci taktiez mam vela pohubu, hoc aj obycajna chodza. Vsade sa snazim chodit peso. Ano, cez tyzden toho volneho casu je pomenej, ale venujem ho svojmu zdraviu a nerozumiem, ze clovek si nedokaze vyclenit hodinku denne na pohyb. Mam kolegyne so znacnou nadvahou a vkuse po lekaroch chodia, lebo raz tlak, raz bolesti kolien a este produ nasrate a sfucane na lekarov, ze zase mi ten k***t povedal, ze mam schudnut :D a ked maju v praci nahodou prejst z jednej kancelarie do druhej, uz sa tvaria, ako keby mali bezat maraton :D parluku rovno pred robotu a ked nahodou musia zaparkovat o jednu ulicu dalej, uz sa ofucuju, ze musia ist daleko. Jedna kolegyna sa dpkonca necha zviest druhou kolegynou autom o ulicu dalej, co by mala peso 5 minut, aby nemusela chodit. Tiez obezna :D takze ked mi tucny clovek zacne vymenovat tolko staznosti, ako sa daco neda, tak realita je zial taka, ze si len proste lenivy :D

monnci2226
26. apr 2024

ty si jej pomoc ponukla, snazila si sa pomoc a ked povedala nie v tej chvili to prestava byt tvoj problem. ty si zi svoj zivot mas obute len a len svoje topanky. v topankach niekoho ineho chvalabohu chodit nemusime. naozaj si myslim ze spokojny a vyrovnany clovek neriesi inych ludi. ries si len seba, to je jedine co mozes ovplyvniť.

sense
26. apr 2024

Autorka taky ľudí ako T poznáš s obezitou, poznám aj ja s normálnou váhou....
Toto co popisujes nie je o váhe, ale o životnom nastavení každého daného človeka.

marcellka32
26. apr 2024

Nestaraj sa a budeš mať krajší život...ak máš veľa energie na diskusie čo nevedú k ničomu, tak príď, treba mi okná umyť, to bude lepšie strávený čas ;)

sense
26. apr 2024

@marcellka32 presne chodím často do prace o ráno a teda aktívnych ľudí nevidím ak nerátam cez víkend tych par dobre naladených mladých ktorý idú domov z diskotéky alebo baru

doriiis
26. apr 2024

Autorka....teba by skôr,ako výzor iných ľudí a tvoj dokonalý výzor malo trápiť to,že si dosť na 💩 charakter.

simsalabim
26. apr 2024

Ale ano, samozrejme, ze to nie je v poriadku, ked obhajuje svojich 130 kil. A ty zas pochop, ze to nie je tvoja starost. Navyse, nie vzdy to je najprv obezita a potom zdravotne problemy. Moja byvala kolegyna zacala mat problemy s unavou, zadychanim, zacala sa vyhybat chodzi,aj par minut na obed bol problem, autom zaparkovala dobre ze nie pred vchodom, po schodoch nesla ani jedno poschodie, ze nevladze... ano, sem-tam sme to skomentovali, postupne aj kusok pribrala. A nakoniec, po mesiacoch, jej zistili dost vazny kardiologicky problem, Bola mesiace na PN a nakoniec od nas odisla, bola nezamestnana a potom si nasla nieco s mensim nasadenim. Nadvahu ma stale, ale uz sa citi zdravsie. Niekedy ten clovek ma dovod (ci uz vazny alebo iba taky v jeho hlave), ktory prispieva k jeho "lenivosti".... preto, prosim ta, nesud, a ak, tak vo svojej hlave.Ano, vsetci obcas niekoho sudime, aj za jeho chrbtom, ale to nemeni tu pravdu, ze sudis mozes az ked budes v jeho kozi. Navyse, tyto tu robis uplne anoynmne. Asi sa za taketo zmyslanie trosku hanbis?

owecka
26. apr 2024

Mame ti zatlieskat ci ako?

mareka49
26. apr 2024

O čo tu ide?
Áno lenivosť je faktor obezity.
U niekoho 90 percent u niekoho 10.
U niekoho nič.
Spokojná?
Ty nie si lenivá.
Super👏

mandzula
26. apr 2024

Moj muz ma nadvahu a vidi to takto - "ja to poznam, my ludia s nadvahou mame milion vyhovoriek, preco sa neda, no faktom je, ze sa nam proste nechce, tak hladame dovody, preco sa nam schudnut neda".

lianka123
26. apr 2024

Jeejda. Inak ja som toto riesila presne ked som bola bezdetna, dvakrat denne sport a preco sa neobliekaju pekne, preco nebehaju, su lenive, preco nemaju upravene vlasy… mudra som bola ako radio. A potom sa to narodilo…

reanda
26. apr 2024

vyhovorky? vyhovorky musia mat ludia jedine vtedy, ked sa im niekto sere do zivota.. tak sa neser druhym do zivota a nemusis pocuvat vyhovorky 🙂

maciatkolulu
26. apr 2024

Sa úprimne smejem. Ja zase rada spím,niekto cvičí rád,niekto číta,niekto hento a tamto. Ja chodím na dlhé prechádzky so psom. Iného to nebaví. A teraz čo? Tvoje kolegyne sú obézne a ofucane a ty si to dokonale stvorenie...ako fajn,radosť s tebou pracovať.

mandzula
26. apr 2024

@lianka123 vies, co, ono to ide, mozno nie prvy rok po narodeni dietata, ale potom vascinou ano. Ja som do prace nastupila ako 24-rocna a bolo "jasne, ze je stihla, lebo je mlada a nema deti", po materskej som sa vratila este stihlejsia a zas bolo "no jasne, moze byt stihla, ale nech pocka po 30", zas boli sklamane, ze sa nic neudialo, tak dufali v zlom v 40. Mam 43 a kil rovnako ako na strednej. A damy, ktore pri tychto konstatovaniach tlacili langos a kremesku, maju kazda po sto kil a niektore z nich bedrove klby v prdeli.

autor
26. apr 2024

@mandzula podla tychto odpovedi, by kazda zena, co porodi, mala mat nadvahu, lebo toto, lebo hento :D pohyb je telu prirodzeny tak, ako jedlo, sex atd. To len ludia s aho boja. Uz len obycajna 30 minutova prechadzka je krokom k lepsiemu zdraviu. A preto sa aj ozyvaju dotknute zeny, lebo oni nevidia noc zle na tom, ze takto ziju. Ale potom sa nečudujme, ze sa rozvijaju choroby, ako rakovina, rozne srdcove ochorenia a pod.

iwesska
26. apr 2024

No vidis a si si prave odpovedala. Ja som uz 7:15 v praci,takze aj ked rano vstanem 5:30, stihnem si akurat tak zacvicit cviky od fyzioterapeutky na chrbat a to je tak vsetko, co z cvicenia rano stiham. Nebudem stavat kvoli tomu 4:30, aby som si dala hodinu rychlej chodze po tme vonku. Ani slapat na stacionari,ci skakat susedom nad hlavou. Cesta do prace mi trva pesi hodinu,takze nie,dakujem,radsej idem autom. Po praci si vzdy najdem hodinu na nordic walking,ale je to na ukor toho,ze sa s detmi vidim a to mi dost vadi. Potom riesime ulohy a popritom este vyflusnuta varim a chystam si jedlo na cely den do prace. Ak nevaris, mas dalsi cas pre seba. Tak nesud,kto co ako ma. Lebo nikto nema do bodky rovnaky zivot.

victoriab
26. apr 2024

Menej sud a staraj sa do zivota druhych. Tvoja vec to nie je 🙂

autor
26. apr 2024

@iwesska tato tema je ale o uplne niecom inom :D ide tu o obeznych ludi, ktori sa zle stravaju a nehybu. A ked im niekto povie, ze robia nieco zle, este sa urazia. Ak si obezna, nemas to z liekov a zo zdravotnych problemov, tak nieco robis zle. A stale sa tu tocime pri jednom. Podla odpovedi, by kazda pracujuca zena s detmi, mala byt obezna,.lebo chodi do prace a stara sa o deti a vlastne zjest dve bagety, kopec sladkeho, sadnut za tv, za mobil je uplne v poriadku, lebo som zena, ktora porodila. Ako som.pisala, tiez som.matka,.tiez pracujem, ale pohyb mam kazdy den. A vsetko ostatne su len výhovorky. Nikto nie je tak extremne zaneprazdneny, ze si nenajde cas na pohyb. A hlavne tie, co tu travia cele hodiny vypisovanim :D

medda_beda
26. apr 2024

@lianka123 Autorka deti má.Deti sú výhovorka či sa ti to páči alebo nie.
V mojom okolí som bezdetná len ja.Matky sú štíhle a športujú aj chodia na súťaže.
A ani po pôrode nemali výhovorky.
Tieto reči o deťoch, veku opakujú presne tí, ktorí sa nevedia premôcť a začať niečo robiť.

autor
26. apr 2024

@medda_beda samozrejme, ze su urazene. Lebo sa niekto opovazil im napisat pravdu. Moja mama ma cely zivot rovnsku vahu, starala sa o mna a sestru, sestra mala ako dieta velke zdravotne problemy, starala sa o svokra invalidneho, o mamu po porazke a nikdy sa nevyhovarala na taketo banalnosti, ako ucenie s detmi a pod. Mala toho neskutocne nalozeneho a za to ju obdivujem. Lenze teraz je taka doba, kde mame neskutocne ulahceny zivot vo vela veciach a zeny sa stazuju viac a viac. Mozno sa staci zamysliet, ze kolko casu z dna venujem socialnym sietam a mobilu a zistili by, ze denne stravia 4 hodiny za mobilom, ktore mozu venovat inym cinnostiam.

foxanda
26. apr 2024

Vieš, keby si tu napísala príspevok v inom duchu, trebars, že si sa tak zamyslela nad tým, prečo sú niektorí ľudia obézni a akoby si im chcela podať pomocnú ruku, tak ťa tu tak nezhejtujeme. Lenže ty si prišla a hneď útočne napísala príspevok, ktorý samozrejme, že poburuje. Ak máš na všetko čas, skvelé pre teba. Len si uvedom, že niektoré ženy po celom dni sú rady, že sú rady, za čo klobúk dole dámy pred vami.

aurora33
26. apr 2024

Ja by som tiež s tebou nesla cvičiť a to cvičím každý deň 😃 takže sa tej kolegyni nečudujem, že nepotrebuje počúvať pani dokonalú ešte aj po práci.

mandzula
26. apr 2024

@autor a ešte mám rada také, čo majú podľa fotiek nadváhu, ale rady, ako schudnúť, sypú z rukáva na počkanie.
Ja rozumiem tomu, že niekomu sa proste hýbať nechce, že je lenivý, veď má na to právo, vadí mi však to, keď človek s nadváhou rýpe do mňa tým štýlom, že ja asi nemám v živote čo robiť, že sa asi musím nudiť, keď chodím cvičiť, čím ukazuje svoju akože zaneprázdnenosť a dôležitosť, lebo on na také prízemnosti ako pohyb čas nemá. A, áno, štvú ma aj ľudia, ktorí hľadajú len diagnózy a hľadajú na liečbu následkov svojej lenivosti lieky, no keď im lekár alebo ktokoľvek povie, že by v prvom rade mali zhodiť, už je to body shaming a neviem čo ešte.

beronsche
26. apr 2024

Autorka - ja si myslim, ze v niecom mas aj pravdu.. ale tiez si myslim, ze si tak dost nestastne zvolila ton prispevku, ktory aj na mna posobi trochu pasivne agresivne..
Ale tak vseobecne sledujem, ze nie je akceptovatelne sa negativne vyjadrit o obezite.. hned na to dostanes x prispevkov o tom, Ako nemas sudit a ci ty si dokonala..
Pritom to, ze obezita problemom je, je znamy fakt.

Osobne si netrufam sudit, preco to obezny ludia neriesia, mne Skor prebehne hlavou, ze by som nechcela byt v ich kozi a viac sa tym nezaoberam..
A uplne suhlasim, ze vyhovarat sa na deti je fakt Len a Len prazdna vyhovorka.. tiez ju pouzivam.. 😂
Kvoli cviceniu by som rano nevstala Ani za nic.. som teda leniva Ako Vos.. 🤪 mam ale stastie, ze mi nerobi problem jest normalne, takze hmotnost riesit nemusim...
@mandzula presne.. uplne suhlasim s tvojim prispevkom.

michaelam2
26. apr 2024

@mandzula presne! A uplne najviac milujem reci obeznych ludi co mi povedia “najedz sa , si chuda” alebo nieco v podobnom style …

autor
26. apr 2024

@foxanda ano, rozumiem, ze ak by som napisala prispevok inak, nasli by sa ludia, ktorí by to pochopili spravne, ale zas by sa nasli aj tski, ktorym to mozes napisat z takej aj z takej strany, vzdy si pojdu svoje 🙂 ja som tu nikoho nechcela urazit, iba ma to napadlo skrz tie kolegyne, ktore sa vkuse stazuju na vahu a mne nadavaju, ze zozeriem vela a nepriberam a oni aj z vody :D pritom sa im snazim vysvetlit, ze mozem si dovolit viac zjest len kvoli tomu, ze mam vela pohybu.

medda_beda
26. apr 2024

Tak ja som celkovo pochopila tvoj príspevok tak, že by ti to aj bolo jedno, ale je otravné to počúvať stále dookola a tí ľudia vlastne ani nechcú počuť radu, ale budú sa sťažovať a obhajovať sa.
Keby boli ticho, nikto by ich neriešil.
Poznám to veľmi dobre.Tiska do seba fastfood a popritom rozpráva ako jej váha nejde dole lebo ma takú intoleranciu a nemôže schudnúť lebo už bola chudá a výhovorky zase na choroby a akú ja mám genetiku a ako mi dobre, že ja nepriberiem.No genetika sa volá pohyb.Moja genetika je taká, že všetky ženy u nás mali časom nadváhu lebo so sebou nič nerobili.A reči, počkaj keď budeš tehotná, keď budeš mať deti, keď budeš mať 30...

No koho to baví počúvať.Ja to chápem.Buď si tučná a nesťažuj sa keď nechceš počuť radu 🤷.
Mne je jedno kto ako vyzerá pokiaľ nespustí sebalútosť a ešte čaká poľutovanie.

Sú aj ženy s nadváhou ktoré zo seba vyžarujú úplne inú energiu ako tieto ľutovačky.

autor
26. apr 2024

@aurora33 a v com som akoze pani dokonala?:D neviem, vy si tu niektoré strasne domyslate

jana_eyre_2
26. apr 2024

Ja neviem či mám taký plný zivot, alebo som fakt mimo, ale asi nikdy nepochopim tomu, že ľudia trápia takéto doslova blbosti.. kazdy deň som niečoho takéhoto svedkom, ľudia sa starajú do veci do čoho ich fakt nič.. výhovorky vznikajú len preto, lebo niekto kto s problémom nemá nič spoločné sa stará..

Keby sa každý staral o seba, druhá strana by nemala potrebu sa obhajovať, brániť a vysvetľovať svoje (akékoľvek) konanie.. nech si robí čo chce kto chce, POKIAĽ neubližuje druhým, je čokoľvek jeho rozhodnutie nech už ide o cokolvek.. fakt netuším prečo niektori ľudia majú potrebu furt riešiť druhých..

Mne je úplne u prdele s prepáčením či niekto sedí aj celý deň, či si dáva McDonalda od rána do večera, pokiaľ sa nejedná o moje deti, ktoré jedine môžem vychovávať tak mi je to jedno..

simsalabim
26. apr 2024

Ty stale ides svoje. Kazda minca ma dve strany, ale ty nie si ani len ochotna pripustit, ze minca tu druhu stranu ma... Nechaj tie kolegyne tak, neries ich. Ano, mozno su lenive. Ale mozno aj maju nejaky dovod.... Ked si spomeniem, ako sa prednedavnom riesilo, kam zmizla princezna Catherine, ako ju hejtovali od novin po socialne siete. A potom, ked vyslo najavo, preco, otocili.

Naozaj nesud, mozes iba ponuknut pomocnu ruku, jemne im otvorit oci, ale to je vsetko. To nie je tvoja starost a ani tvoje miesto ich razne odsudit. Som si ista, ze vedia, ze su tucne a moze to mat x pricin vratane tej lenivosti. Lenivost moze bty aj jednym z faktorov, ale nie jedinym... kto vie? nech je to uz ako chce, suhlasim, ze obezita problem je a velky. Ale problem je aj niekoho odsudzovat - ak by ti ublizovali, chapem. Ale v podstate ti nijako neublizuju, ci ti vadi sa na ne pozerat?

daniela2202
26. apr 2024

@unicornlady nesúdi, pomenoval pomenovala správne ako to je 👍