Výhovorky ľudí a nedostatok pohybu: Prečo si radšej privstať?
Bavi ma, ako si lenivi ludia vzdy najdu 1500 vyhovoriek, ako nemaju cas, ako sa nieco neda miesto toho, aby spravili pre svoje zdravie nieco na viac. Mam sedave zamestnanie. Ja si napriklad vzdy radsej privstanem, aby som mala cas na rannu prechadzku alebo cvicenie a po praci taktiez mam vela pohubu, hoc aj obycajna chodza. Vsade sa snazim chodit peso. Ano, cez tyzden toho volneho casu je pomenej, ale venujem ho svojmu zdraviu a nerozumiem, ze clovek si nedokaze vyclenit hodinku denne na pohyb. Mam kolegyne so znacnou nadvahou a vkuse po lekaroch chodia, lebo raz tlak, raz bolesti kolien a este produ nasrate a sfucane na lekarov, ze zase mi ten k***t povedal, ze mam schudnut :D a ked maju v praci nahodou prejst z jednej kancelarie do druhej, uz sa tvaria, ako keby mali bezat maraton :D parluku rovno pred robotu a ked nahodou musia zaparkovat o jednu ulicu dalej, uz sa ofucuju, ze musia ist daleko. Jedna kolegyna sa dpkonca necha zviest druhou kolegynou autom o ulicu dalej, co by mala peso 5 minut, aby nemusela chodit. Tiez obezna :D takze ked mi tucny clovek zacne vymenovat tolko staznosti, ako sa daco neda, tak realita je zial taka, ze si len proste lenivy :D
@beronsche ty si myslis, ze rozumies pricinam obezity? ked chces sirit osvetu? .. lebo nemam ten dojem.. za mna najhorsie, ked je niekto presvedceny, ze niecomu ozaj rozumie a ide druhym 'pomahat', pritom vie o tom velke kulove.. viac uskodis, ako pomozes.. lebo ja som presvedcena, ze skutocnym pricinam obezity nerozumie skoro nikto.. takze lepsie to nechat tak.. totizto tieto nekonecne kecy o 'probleme' ten problem skor podporuju.. dokonca ho castokrat sposobuju.. takze chodte si radsej zabehat a nechajte obeznych ludi na pokoji
@reanda takze je lepsie si pred problemami zatvarat oci a tvarit sa ze sa to nedeje? Potom to tu tak aj vyzera…
@michaelam2 ano, najhorsi su taki aktivni blbci, ktori si myslia, ze cely svet caka uz len na to, aby ho oni zachranili 😀 najlepsie tym, ze mu budu cumiet do taniera a kritizovat, co si dal k obedu
@reanda no vidis, za mna su najhorsi ti, ktori pred vsetkym zatvaraju oci a este cudzie zeny co slusne diskutuju nazvu blbcami 🙂
Šak nahoď túto tému v práci. Povedz im presn
e to isté čo si popísala tu a neboj sa už sa ti nikto ani len neposťažuje. A budeš rada ak sa ti niekto vôbec ešte v práci odzdraví...
Inak nechápem hejt na autorku. Obezita je obrovský problém, veď sa pozrite okolo seba, už malé deti majú nadváhu, nie je to v poriadku. A presne takyto ľudia veľmi zaťažujú zdravotnícky systém, veľa chorôb si spôsobujú sami ( kardiovaskulárne ochorenia, cukrovka, ochorenie pečene, rakovina ...) a potom keď človek, ktorý sa o seba stará potrebuje lekára, tak musí čakať mesiace na termín. Týka sa to nás všetkých.
@zuzitko74 úplne súhlasim, ja som v 17ke pribrala asi 40kg za rok, z 56 kilovej baby bol pomaly 100kilova,nemala som poriadne kde bývať, pri otcovi som spávala s nozom pod vankusom, cítila som sa úplne na vsetko sama,mala som úzkosti, depresiu, stres som zajedala, keby min niekto vtedy povie ze som tučné vyzrate lenive prasa, absolútne by mi to nepomohlo, kazdy clovek co je tučný ma na to dovod, podľa mojej skúsenosti tipujem ze psychický, a niektorí, resp niektoré by sa asi čudovali, ale ano, ak tučné ženy majú doma zrkadlo, a vedia ze su tučné. To, že nejaká pani "dokonalá" si potrebuje rypnut, a tváriť sa ako matka Tereza ze ona to vlastne mysli dobre je smiešne, kazdy nech sa stara sam o seba.
Musim si autorku zastat, sice povodny prispevok bol dost tvrdy a v podstate neadresny (kolegyne si to neprecitaju), ale dalej sa vyjadrila jasne, ide jej na nervy, ze sa stazuju, ale nic s tym nerobia. Ano, obezita ma xy dovodov od zdravotnych po psychicke atd.,aj ta spominana genetika a lenivost maju svoju rolu. Ale podla mna je uplne zbytocne a obtazujuce sa stazovat,ale nechciet s tym nic nerobit. Bud mi to vadi a snazim sa s tym nieco robit, alebo sa nestazujem dookola. Mne tiez vadi, ako vyzeram,aj si pofrflem, ale zaroven sa snazim s tym nieco robit. Ale nemam ziadnu obezitu, bmi mam v norme, len som oplacana a makka. Sama ale na sebe vidim,ako som zlenivela na MD. Ked som chodila do prace, stihala som aj pracu,skolu,nadstavbu,zvierata,zahradu aj dieta a obcas som si aj zacvicila. Teraz mi z toho vela vypadlo a cvicit sa mi veru nechce, musim sa nutit. Paradoxne ale mam o par kil menej ako v tom "aktivnom" zivotnom obdobi.
Ja zas nechapem dospele “vyspele” zeny, ktore potrebuju takto verejne riesit svoje tucne kolegyne. Este keby som mala kamosku, ktora si nevie rady, tak sa jej snazim pomoct, ale riesit tucne kolegyne, a ako chodia do roboty a co zeru…no moj ty boh, ved sa staraj o seba a svoju rodinu, aby ste vy nwboli obezni, pripadne rob osvetu nejakym vhodnym neurazlivym sposobom.
Ja sa budem snazit, aby moja rodina nebola obezna a aby moje deti mali v nas realtivne spravny vzor
@michaelam2 akože,ja keď si sadnem v reštike za stôl,reálne neriešim,čo kto iný konzumuje a ako vyzerá a či má na sebe ,jedine,čo má trápi,je napríklad,či fajčí. Márne to je cviciaca tigrica co papka šalátik,ked vypaluje jednu od druhej. Napríklad. Nuž a ako si predstavuješ šíriť osvetu? Že vstaneš a povieš,že v salate je veľa prospešných látok,čo v rezniku nie?
Keď majú decka v skole cvičiť ,tak matere chytajú hysak a už zháňajú papiere,prečo sa to nedá. Napríklad😃😉. A je to mater chodiaca každý druhý deň nahodená v cool ružovej supravicke so smoothies to go do fitkaaaa.
@maciatkolulu tak sedeli pri vedlajsom stole asi 1-2 metre od nas takze ano vsimla som si ich..a ked uz sa clovek pozrie tak vidi ako vyzeraju a aj co maju na tanieri 😀 priznavam ze nechodim s klapkami na ociach a obcas sa pozriem aj na inych ludi. A vtedy som to nijako nekomentovala, ale teraz sa bavime na tuto temu, takze som to spomenula.
Co sa tyka osvety, ja som spominala to, ze sa mi nepaci ten trend podporovania obezity. Tym myslim propagovanie obeznych modeliek, presviedcanie obeznych zien ze su krasne atd. Len pre istotu pripomeniem, ze cely cas hovorim o obeznych a nie tych co maju par kil navyse.
No a co sa tyka deti v skole a cvicenia a ich rodicov tak to je na osobitnu debatu. Dnes uz tie decka nemusia robit skoro nic, lebo maminka vybavi papier. Nevedia spravit ani kotrmelec, trosku podbehnu a uz nevladzu, spadnu a hned maju nieco zlomene, vyklbene, vyvrtnute…
@medda_beda aj ked to je vyhovorka a co teraz? Prave som sa napchala v mckaci a potom zajedla zmrzlinou. A nie nejdem behat, sedim na riti a je mi dobre. Mozno ty mne zavidis, ze neriesim 😊
@michaelam2 no o
tom hovorím ... Že skôr by sa mali niektoré matere nad sebou zamyslieť. A áno obezita je fakt cez ciaru. Ale bacuľky,ja neviem44-46,mi nepríde tragické...
Neviem preco by som mala vstavat 5.20 aby som si sla zabehat. Zachvilku som mrtva a mordovat sa len preto, ze jedna zo sto krici mi pride uplne od veci
@maciatkolulu ty si asi padnuta na hlavu. Vsak ty by si sa mala zamysliet nad sebou. Ty mas s niekym problem a on sa ma menit lebo ty mas problem? Vsak nam daj fotku nech si pozrieme aka si idealne krasna
@lianka123 No ja fakt nezávidím ľuďom ktorí len pracujú a starajú sa o deti.Mňa by toto fakt nenapĺňalo, pre mňa je šport zábava.Inak dobrú chuť ☺️, ja tiež rada papám aj nezdravé.
No veď nech to je výhovorka 🙂 danej osoby a nech sa to neprezentuje ako fakt, že pri deťoch sa nič nedá lebo je to blud.Nič viac, nič menej.
@lianka123 ty aj vies o com @maciatkolulu pise, ci toto bol len taky tvoj vykrik do tmy? 😀
@lianka123 prosím? Nevadí🤣🤣🤣,aj takí musia byť medzi nami💪
No super, tak fyzicky si v poriadku, mala by si si najst cas dat sa do poriadku aj po psychickej stranke 🙂
Verim, ze si ten cas najdes a nebudes si hladat vyhovorky 😉
@medda_beda ja som v pohode. Deti su vacsie a kazdy den beham, ale uz mam aj inak zabezpeceny zivot.. nemusim pracovat, cize nemusim vstavat vobec. Len cim je clovek starsi, menej sudi…
@maciatkolulu vsak pises ze niektore matere sa maju nad sebou zamysliet
@lianka123 Tak mne je to popravde jedno kto jak vyzerá ak sa tak cíti dobre pokiaľ ten človek s nadváhou nekometuje mňa, môj výzor, čo jem, aká budem po deťoch.
Majú jediné šťastie, že nedokážem byť taká drzá ako oni.
Ja zjem aj 3/4 burgre aj celú nutelu, nemám s tým problém.Ja len nechcem vyzerať a cítiť sa tak ako sa to mne nepáči.
Nestarám sa o druhých, ale nech sa mi nesťažujú a neporovnávaju sa somnou pretože ja si to všetko aj odmakám.
A myslím si, že toto štve aj autorku aj keď diskusia na MK potrebná asi nebola.
Sťažujú sa, porovnávajú, ale nič navyše preto neurobia.
@medda_beda ja som bola vzdy stihla, potom jeden porod, druhy porod, deti vecne chore, nespala som par rokov, trvalo mi potom asi rok kym som sa vratila naspat k stihlej postave, vyslovene vydrete, mam 60kg a 175cm ale aj si jedlo uzivam, zjem aj rezne aj mc donald raz za cas. Ale chapem co je za tym, ze zena rezignuje, proste su jej deti prednejsie ako krasny vyzor. Moja najlepsia kamoska ma 130kg, vzdy mala a aj ked nema deti a aj sa snazi proste nikdy nebude stihla. Kamaratim sa s nou nie pre vahu, ale preto, ze mi je s nou dobre. Netreba ludi sudit podla obalu. Aby sme tu neskoncili pri tom fuj tehotna tlsta…
@michaelam2 ja v tom vidim zasadny rozdiel a ten je v tom, ze do tvojho zivotneho stylu sa nikto nestara, ani ti nenanucuje svoju pravdu, kdezto ty si to pravo osobujes, lebo ty predsa mas patent na to, co je pre kazdeho spravne.. no nie, nemas 🙂 mozes mat patent akurat na to, co je spravne pre teba.. a staranie sa do druhych nie je sucast tvojho zivotneho stylu, lebo sa to netyka teba
@reanda vazne? Nenapisala by si to keby si citala vsetky moje komentare…pisala som o tom kolko som si za cely zivot vypocula pripomienok na to ako vyzeram… a vies od koho? No prave od tych obeznych, ktorym asi strasne prekazalo ze som stihla alebo fakt neviem preco mali potrebu za kazdu cenu komentovat ako vyzeram, pricom ja som im nikdy na ich postavu nepovedala ani slovo

@nevenka Tiež ma to neskôr napadlo... Nebudem sa hrať na chrumkavú každý si občas slovne uľavíme a poohovárame ale je rozdiel si pofrflať medzi štyrmi očami a pustiť to z hlavy ako takto...