Využívate samoobslužné pokladne a prečo?
ak nie, prečo?
@scila keď ty neveríš tomu, čo hovorí riaditeľ spoločnosti, ktorý v danej oblasti pracuje tak si buď úplne mimo alebo toto robíš zámerne. Celkom by ma zaujímalo, či si si vážne sedíš na kábli nevedomky alebo ti za to platia. Prečítaj si článok ešte raz a čítaj ho pozorne. Kým našich tlačia a vyhrážajú sa im, tak iné krajiny neurobili ani zlomok z toho čo nútia nás.
Ak reťazce nezvážia svoje rozhodnutie, budú nútené vajcia dovážať zo zahraničia. „Niektoré štáty EÚ však doteraz neprerobili vôbec nič, najmä južné štáty. A niektoré štáty zasa zvýšili percento klietkových chovov až o sedem percent. Je to divné, niektoré štáty idú hore s klietkami, niektoré dole a niektoré nerobia vôbec nič. Ale reťazce vyhlasujú, že ich zámer nenakupovať vajcia z klietkových chovov platí pre všetky ich filiálky v celej Únii. Tak mi to nejako nejde dokopy, ako je to možné,“ zhodnotil súčasnú situáciu na trhu Ladislav Birčák.
Si daj dohromady dva a dva prosím ťa a prestaň si vyberať len to čo tebe vyhovuje. Ak mi riaditeľ spoločnosti, ktorá je najväčší dodávateľ určitého tovaru na trhu povie, že to vidí tak a tak a má také a také podozrenie tak asi na tom niečo bude, nie? človek ktorý pracuje vo fachu. keď ideš k lekárovi, ten ti vrámci preventívky zoberie krv a povie, že máš určité výsledky zlé, tak mu tiež nebudeš veriť? a mne príde úplne absurdné aby som tu s tebou vôbec strácala čas. si píš čo chceš.
@scila a za ďalšie, v nadveznosti na článok, zrovna u najväčšieho dodávateľa vajec bola zistená vtáčia chrípka. práve u toho, kto sa najviac snaží prerobiť svoje chovy z klietkových na volierové. to ti ani trochu nie je divné? rozkazom niečo dajú a keď to človek - majiteľ firmy zmení tak ho to pomaly zlikviduje? ja už neviem ako ti to mám inak povedať. je to prinajmenšom na zamyslenie.
@zuzu1122 ty chceš povedať, že si tú chrípku vymysleli. Ahááá. Čo mi to len pripomína? Žeby Bádateľa a podobné konšpiračné zdroje.
Jasné. Každý rok si ju vymýšľajú. Rovnako ako mor ošípaných. A aj chorobu šialených kráv si niekto vymyslel...
Na obrázku sú vajcia. Slovenské. Od Janeka... Žiadna Ukrajina.
Ja nekupujem vajcia z klietových chovov. Je to nehumánne a PRETO to reťazce nepodporujú. Po výzvach ochranárov.
@scila reťazce to nepodporujú ale je zaujímavé že za prvé žiadny zákon na to nie je (mimochodom ani ja nekupujem z klietkoveho chovu) a za druhé, pre aké krajiny to teda platí? Čítala si. Niektoré ani nezačali s prerábkou. Žiaľ obchodné reťazce zlikvidovali takmer uplne drobných podnikatelov. Preto si tu môžu robiť v tomto ohľade čo chcú. A pozor! Ja nespochybňujem to že ten chov museli zlikvidovať. Kvôli niečomu. To si ma potom zle pochopila.
Len samoobslužné
Tadaaaaa kvalitka. Hoci to nie je u nás ale u našich susedov neznamená to že tu sa to nedeje. Kde je ten pán čo sa sťažoval že si našiel v rožku leukoplast?
https://www.facebook.com/share/1TS3QCS3Ke/
Iba ak su velke rady v klasickych. Ak je v klasickej len par ludi idem tam, ak su fronty automaticky bocim k samoobluznej, najma kvoli rychlosti
@zuzu1122 ty sa ohanas tým, že niekto nevie čítať? Sama si napísala: "Judr. Marek Géci tam tam hovorí o zisteniach, že na slovenských pultoch prevládajú vajcia z ukrajiny."
V tebou uvedenom článku sa píše:" Ukrajinské vajcia môžu už v budúcom roku vytlačiť z obchodných reťazcov na Slovensku domácich producentov."
Takže si asi tak dôveryhodná ako "pán" Geci. Hlavne, že nikto z tu zúčastnených ukrajinské vajcia nikde na pultoch nevidel.
@zuzu1122 "čo hovorí riaditeľ spoločnosti, ktorý v danej oblasti pracuje" to nie je o viere ale o tom že keby tu teraz začali prúdiť čo ja viem lacné ukrajinské podstielkové tak má po biznise. A tak isto zavádza v niekoľkých tvrdeniach. Neklame priamo, dáva si pozor ale je X krajín kde je v EU a aj mimo EÚ zakázaný klietkový chov a ďalšie ktoré už majú blízky termín napr ČR - my ani zákaz nepripravujeme. A nemajú vajcia? Také Rakúsko so zákazom má podstielkové ešte lacnejšie ako my klietkové a netrpia nedostatkom. Netreba robiť paniku.
Francúzsko zakázalo inštaláciu nových klietok a všetky klietkové systémy pre sliepky sú už zakázané v Rakúsku, Luxembursku a Švajčiarsku. Nemecko, Česká republika a Slovensko uzákonili zákazy, ktoré vstúpia do platnosti v najbližších rokoch.
https://www.poultryworld.net/poultry/layers/cal...
Dnes som konečne narazil na tie povestné dominantné ukrajinské vajcia! Konkrétne v Lidli... doteraz len české, poľské a rumunské.

@zuzu1122 "tam tam hovorí o zisteniach, že na slovenských pultoch prevládajú vajcia z ukrajiny" :D Ty veris samozvanemu jutuberovi ktory to len tak halabala bez dokazov tvrdi? :D No gratulujem.
A na tom Trende pisu ze "môžu". Sice ich nik nevidel a nie su tu ale teoreticky by mohli prist. Hadam si pockame kym sa dovezu, nie?