icon

Vzali by ste na istý čas k sebe domov ľudí z Ukrajiny?

27. feb 2022

Viem,v dnešných dňoch citlivá otázka..Ale.. vzali by ste na isty čas k sebe domov ľudí z Ukrajiny,nejakú matku s dieťaťom/deťmi?Matovič sice vravel o nejakom príspevku na takých ľudí len nechápem..Prečo nepomozu oni?Prezidentka,politici proste tí ktorí maju hotely,haciendy,veľké domy?Prečo to ma byt zase len na nás bežných ľuďoch?

Strana
z6
terina25
27. feb 2022

Nie,nevzala

autor
27. feb 2022

@terina25 ak smiem vedieť prečo? Ja asi tiež nie,lebo nikdy neviem aki su to ludia a dnes sa nedá veriť nikomu

pondelok01
27. feb 2022

Ano, mame v umysle pomoct. Byt v ich situacii tak by som tiez chcela, aby ma niekto prichylil, bez predsudkov.

dadis
27. feb 2022

Zobrala, aj bez financneho benefitu. Trosku ludskosti ❤

h2
27. feb 2022

Včera sme sa o tom rozprávali s mužom. Ja by som tak čiste teoreticky aj zobrala matku s dvoma-troma deťmi, máme hosťovskú izbu, kde sa vyspia 4 ľudia. Ale prakticky: chodíme do práce. Nechať ich cez deň samých v našom dome? Úplne cudzích ľudí? Možno by som radšej ponúkla možnosť prenocovať (+ samozrejme jedlo) pri prechádzaní cez našu krajinu niekam ďalej. Že by dostali večeru, mohli by sa umyť a prespať, ráno by sme im dali raňajky a zbalili potraviny so sebou a išli by ďalej. Priznám sa, že na nejaký dlhodobý pobyt sa necítim. Radšej prispejem finančne.

kabinka11
27. feb 2022

@h2 presne môj názor.

struhanka
27. feb 2022

Áno, vzala. S mužom sme sa jednohlasne zhodli, že do toho ideme a prihlásili sa.

dadis
27. feb 2022

@h2 Ale tu nejde ubytovat niekoho vo svojej domacnosti, ale ak mas moznost ich niekam ubytovat. Napr.mas neobsadeny byt, dom, chatu, penzion.

snowflake07
27. feb 2022

My s manželom rozmýšľame,že zoberieme.Nemame vilu,ale verím,že Izbicka pre dvoch bude v pohode a to či urobím na večeru o dve kuracia stehná viacej je úplne jedno.Máme mier a tu porciu navyše viem uvariť ,aj keby ta moja mala byť menšia.A že nevieme koho by sme zobrali?Skúsme si predstaviť,že my by sme boli takto na ulici a nikto by nepomohol,lebo nikto nevie čo sme zač.Ti ľudia sú v takom strachu,že ani z izby by nevyšli.❤️Tá vojna je blízko,že si to ani nevieme predstaviť.Snaď sa to nikdy nestane,ale aby sme uz zajtra neutekali aj my...

h2
27. feb 2022

@dadis Ak by som mala taký priestor k dispozícii, samozrejme, poskytnem ho bez váhania!

babalenka
27. feb 2022

@h2 nad týmto rozmýšľam aj ja .Čo s nimi keď odídeme do práce? Mávam poobedne a deti sú vtedy same doma neviem si predstaviť ,že by boli s cudzou ženou a dieťaťom.Kazdy deň má jeden z nič tréning druhý ostáva doma dcéra nemá rada cudzích ľudí v začiatkoch kým ich nespozná tak ona by s nimi sama neostala.kebyze som celý deň doma tak skôr by som ich aj zabavila

pandorra
27. feb 2022

My sme sa dohodli s manzelom. Mame jednu izbu voľnú a určite radi zoberieme matku s dieťaťom.

lenkakravcova
27. feb 2022

Na mesiac dva, mame miesto pre jednu ženu. Prípadne ženu s deťmi. V stave núdze je to možné.
Oni väčšinou potrebujú prespať jedne dva dni a idú ďalej za rodinami v zahraničí.

stanulienkat
27. feb 2022

Ano, chceme vziat nejakych Ukrajincov domov. Ty si predstavujes vsetko ako Hurvinek valku. Vlada ma tiez obmedzene kapacity, ci si myslis, ze si len tak z prdele zrazu vytiahnu 5 hotelov? A prezidentka si ma niekoho zobrat domov? Tak skus oslovit Fica, ten zopar bytikov poskytne., Ako ty vies,kto ako pomaha? Ved zacni od seba a neukazuj prstom. Vtedy je to pomoc.

snowflake07
27. feb 2022

@babalenka Aj my chodíme do práce.A ako čo mi ukradnú telku,žiarovku a utečú s ňou na Ukrajinu?Dám im kľúče od bytu a nech žijú tak,aby ich to čo najmenej zasiahlo.Nakupim a možno navarí a naučí má niečo z ich kuchyne...Niektorí ľudia fakt pozerajú len ako a prečo sa nedá...

terina25
27. feb 2022

Mam 2 izbovy byt a sme 4. Nemam miesto a ani financie,aby som zivila dalsich ludi.

barborachors
27. feb 2022

Absolutne nad tym ani nepremyslam. Pre mna je to samozrejma vec, prichylit tychto ludi. A to nedavam ani zobralom na ulici a to ze ani halier, no a nemusim takych tych klasickych bezdomovcov. Toto je ale ze uuuplne ina situacia, a nie preto ze ja by som to ocenila keby som bola v ich situacii, ale preto, ze je to pre mna samozrejma vec. To iste ako ked poskytnem prvu pomoc, alebo neujdem z miesta nehody, alebo volam sanitku ked treba. Pre mna je to to iste. Neviem, asi som divna.

katulienkax
27. feb 2022

Ale je kopec čo majú voľne ubytovne, apartmány kadejaké penzióny čo sú prázdne , potom byty na prenájom a podobne, skôr sa mysli že takí by mali pomáhať

sara07
27. feb 2022

keby som mala kde tak ano
oni utekajú neverím že by niekto oplatíl zlom že nemusí spat na stanici alebo pod mostom

januarova
27. feb 2022

@katulienkax a predstav si, že takí sa hlásia a chcú pomôcť. Len netreba byť slepí. Prihlásilo sa kopec ľudí čo má malé hotely, penzióny, ubytovne, že ubytujú utečencov zadarmo.

zontik
27. feb 2022

@stanulienkat a prečo by veľa vážená nemohla? Snáď na to nemá? Či len preto, že má štatút prezident? Všetci majú bytov a domov z našich peňazí až až.ja nie som proti pomoci, ale krásne vidno, biedny pomôže, a bohatý bude o tom iba tliachat👎

calin
27. feb 2022

@snowflake07 ty si uzasna 🙏❤ ..mam síce len menší dom..a prvé čo mi napadlo..kde by som ich dala...a nie prečo by som im odmietla pomôcť

lindous
27. feb 2022

My už máme prichystanú izbu na pár nocí pre mamu a sestry mojej kamarátky pochádzajúcej z Ukrajiny, potom budú pokračovať za ňou ďalej do zahraničia... V tomto prípade tam nebolo jediné zaváhanie, verím a dúfam, že sa im podarí prísť v poriadku ... V prípade, že sa naplnia kapacity, ktoré boli doposial ponuktnuté, prihlásili by sme sa aj na pomoc úplne cudzím ľuďom, ale zatiaľ sme tak nespravili ...

stanulienkat
27. feb 2022

@zontik asi nevies,co hovoris. Nevedomost (dufam,ze nie hlupost) ta ospravedlnuje. Skys oslovit Kotlebu ,Blahu a Fica. Nemaju vysoku statnu funkciu,kde je ich bezpecnost na prvom mieste. Milujem taketo krcmove reci.

petamich
27. feb 2022

my zial nemame priestor ale ak by sme mali, tak ano, v tejto chvili pomozeme aspon financne a/alebo materialne - este sa to len zacina, ti co odchadzaju teraz su zvacsa taki, ktori, maju kam ist, skutocnu a kontinualnu pomoc este len bude treba

marca12
27. feb 2022

Keby mi zaklopala na dvere,nemala by som srdce ju vyhodit a ano,poskytla by som ubytovanie. Ale teraz v tejto situacii vaham. Este sme sa neprihlasili.

ankare
27. feb 2022

Keby som mala.priestor, nie je problém. 🙂

belllinka
27. feb 2022

@barborachors takze uplne bezne u seba ubytovavas ludi v nudzi? Napr. matky s detmi, ktore muz vyhodil z domu, alebo odtial usli? A v pohode im poskytnes kluce od bytu. To je chvalihodne. Kolko ich uz u teba bolo?

lienka.7
27. feb 2022

Nie nevzala, lebo ich byte nemam kde ubytovat.
Vláda ma priestory, hotely, chaty a pod. Nech sa paci, p. prezidentka moze ponúknuť prezidentský zámoček napr.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Strana
z6