icon

Vzťah učiteľ a študentka

27. apr 2022

Poznáte v okoli niekoho vo vzťahu keď sú/boli učiteľ a študentka? Zaujima ma ako k tomu vobec dôjde, kto urobil prvy krok? Pozerala som o tom taky film a poznam aj jeden taky pár, preto mi to normalne vŕta v hlave teraz :D podelte sa o vás názor

Strana
z2
3katka151
27. apr 2022

No priznaj sa, z akého bulváru si? 😀

autor
27. apr 2022

@3katka151 Haha, len mi to prišlo ako zaujímavá téma. Viem, že je mnoho filmov ale je to vobec reálne? :D ako je mozne že sa neboja urobiť prvý krok? Kde ma študentka istotu že sa nestrapni/ kde ma učiteľ istotu, že študentka ho nebude žalovať alebo brat to ako obťažovanie… chápete.

3katka151
27. apr 2022

Si dosť naivná, keď si myslíš, že ti tu ženy budú písať ako zviedli učiteľa. Možno platonická láska, tak OK. Ale nerátaj s tým, že tu budeš mať neviem aké spovede...

bolarazjedna
27. apr 2022

kamarátka na výške sa zamilovala do jedného z učiteľov, bol od nej o 16 rokov starší, slobodný, bezdetný, neviem, kto urobil prvý krok, podľa mňa tam boli nejaké vzájomné sympatie a nejako sa začali stretávať...trvalo to asi 4 mesiace.
Ale taktiež na výške učili nás jeden manželský pár, chlap o 10 rokov starší, oni sa zoznámili tiež počas štúdia ženy, keď robili spolu na vedeckej práci a on bol jej konzultant.

liz_lemon
27. apr 2022

poznam jednu babu, co mala vztah so svojim ucitelom, zacal to on, tak, ze jej dal listok, aby za nim prisla do kabinetu, ona mala 16-17 on mal cca 31, ale bol zenaty s dietatom

dassena
27. apr 2022

nechapem, ze cakas, zesa ti tu niekto len tak prizna. ono sa to proste stane a hotovo, nejak nad tym premyslat a badat je asi zbytocne. proste su vztahy s vekovym rozdielom a je uplne jedno, kto ma ake povolanie

vulka
27. apr 2022

Ty chceš zviesť učiteľa? Alebo svoju žiačku? A nevieš ako na to? No normálne ako sa ľudia zvádzajú. čo je na tom čudné? Nepoznáš žiaden pár kde je viacročný rozdiel medzi partnermi?

54tinka54
27. apr 2022

Môj triedny z gympla sa dal dokopy s jednou študentkou, vydržalo im to, už sú aj manželia 😀 a poznám ešte dva takéto páry učiteľ-študentka.
Ale neviem teda kto spravil prvý krok 😀

dskjhfdlkdjhl
27. apr 2022

Dcerin triedny (gymnazium) ma za manzelku byvalu studentku, chalan bol cerstvo po skole, myslim, ze si s nou zacal, ked bola v septime, uz skoncila VS, maju dve deti.

uriva
27. apr 2022

Je to neuveriteľné, ale poznám už tri takéto páry v okolí. Tí prví sú už teraz na dôchodku - spoznali sa počas VŠ, kde ona študovala a on ju učil, vzali sa, mali deti, stále sú spolu dlhé roky. Druhý a tretí pár zase ona učila jeho na strednej, majú tiež deti, jedni zosobášení, druhí nie, klape im to. Ale všetci si začali spolu až po skončení školy, hlavne boli všetci bez záväzkov. Osobne by som ale do toho nešla, vôbec nie, že zviezť učiteľa/ku, ale láske niekedy neporučíš... Mne aspoň príde fér, že sa "udržali" a nič počas školy neriešili, až keď boli "slobodní a voľní dospelí ľudia".

alienkami
27. apr 2022

Nie všetky vzťahy učiteľ/-ka + študent/-ka musia byť s veľkým vekovým rozdielom. Napr. učiteľ nastúpi po skončení VŠ a zapáči sa mu maturantka. Rozdiel 5-6 rokov.

V podstate tie vzťahy vznikajú ako hociktoré iné. Niekoho len prevalcujú hormóny, niekto si chce užiť, dokázať si, že ho/ju zbalí... a niekedy je to naozajstný hlboký cit.

Popravde, ja osobne si to neviem predstaviť. Mne bolo divné začať si s kolegom, nieto s učiteľom. Možno keby tam fakt preskočila iskra, tak po dokončení školy... Ale určite nie ako žiačka so svojím učiteľom.

Ono je to aj morálne dosť na hrane. Ak ide o neplnoletú (nedajbože maloletú) osobu, tak duplom.

rebellefleur
27. apr 2022

Môj dedko bol učiteľom na vs a babka žiačkou, detaily ako sa dali dokopy nepoznám. Prežili spolu celý život a rozdelila ich až dedkova smrť tesne pred zlatou svarbou

chvostik1
27. apr 2022

Ty si asi neštudovala na VŠ ked sa pytas na toto, vsak? Medzi prvakom na vs a doktorandom (co je uz tiez ucitel) moze byt vekovy rozdiel kolko ked ides na vs rovno po skole? Max 5r. Ak nejdes na vs hned po mature, tak este menej. Dokonca môžeme byt aj rovnako "stari", takze vztah "žiak/učiteľ" nie je ziadna senzacia ;) Na vs sa celkom casto stáva, ze sa prednasajuci zakuka do svojej kokegyne ;)

knihomolka2
27. apr 2022

ja poznam vztah ucitelka a ziak (stredna skola), kde ucitelka je o 10 rokov starsia a su spolu uz dlhe roky 🙂

jaskolka
27. apr 2022

Na výške to je úplne v pohode, tam kľudne dokonca môžu byť aj v rovnakom veku.
Na strednej to už je zvláštne, aj nevhodné, ale sú prípady, kde sa dali dokopy aj takíto ľudia. Jednoducho ona skončila školu, zmaturovala a začali spolu fungovať ako pár.

ciusinka
27. apr 2022

Mala som tak spoluziacku na vyske, hned v prvom rocniku po prvom semestri, ked sa mali zapisovat zapocty, jej ucitel povedal, ze by jej ho rad zapisal na kave..Tak sa dali dokopy, v druhom rocniku otehotnela, vzali sa, potom sa im aj druhe dieta narodilo..Ale uz su par rokov rozvedeni, on si nasiel inu a aj s tou uz ma dieta..Vekovy rozdiel medzi nimi bol urcite 10+ rokov.

diewcatqoo
27. apr 2022

Ano, poznam vela takych parov a u nikoho z nich neslo o pobluznenie, ale vsetky skoncili manzelstvom. U vsetkych, co poznam, ide o lasku z vysokej skoly, nie zo strednej alebo zakladnej. Na vyske ten vekovy rozdiel nemusi byt velky. Napr. vekovy rozdiel medzi mojou spoluziackou a ucitelom, s ktorym sa dala dokopy, je dva roky. Takze nic senzacne.

sissy27
27. apr 2022

áno, poznám

lucik194
27. apr 2022

presne na vyske uplne normalne, vyucujuci - studentka / vyucujuca - student, vsak medzi nimi moze byt 5-6 rokov rozdiel, a kludne aj menej .....

poznam niekolko parov co sa dali dohromady a zacali vztah ako vyucujuci (a) / student (ka)

a stredna? no znama ucitelka na strednej skole zacala ucit a mala maturantov..... dala sa dohromady s jednym maturantom, stastny par, uz cez 20 rokov, starsia od neho a co........... takze ano je to mozne a nevidim v tom nic nemoralneho pokial su obaja slobodni a nezadani....

acrobaleno
27. apr 2022

Na VŠ, nech si robí kto chce, čo chce. Lenže aj na VŠ je profesor ten, čo má "výhodu" vo vzťahu, nakoľko je ten študent na ňom v podstate závislý kvôli známkam. Teda ak to nie je jednorázový blow job za známku. No na strednej škole alebo na základnej? To by som tým učiteľom ruky polámala. Nie je to nič romantické a ani vzrušujúce. Je to nechutné, tí ľudia majú vzdelávať, majú tie deti chrániť a nie sexovať s nimi. Darmo, že majú viac ako 15 a legálne môžu sexovať. Je to hnus.

suesi29
27. apr 2022

Napisem svoju skúsenosť. Nejde sice o partnersky vzťah ale o kamaratsky. V poslednom ročníku na strednej nas zacal ucit novy učiteľ. Par tyzdnov nato sme isli s kamoskou vonku (bola z inej skoly) ze ci idem von ze ma noveho franwra ze mi ho predstavi. A ked mi ho predstavila tak sme sa zacali smiat lebo to bol nas "novy uciteľ". Chodili spolu velmi dlho nakoniec sa rozisli. Ja s ním sme nadalej veľmi dobrí priatelia. Stretávame sa doteraz. Mali sme nastavené pravidla hned na začiatku, ze škola je škola sme tam čisto len učitel - žiak, ale mimo školu sme priatelia. Takže si myslím, že aj takýto vzťah môže vzniknúť.

mathob
27. apr 2022

Môže, čo by nemohol, kolegyňa sa vydala za vyucujuceho, tak Max 5 rokov je medzi nimi rozdiel, vravela že keď vošiel do triedy, tak hneď vedela že bude jej manžel 🙂

misinka26
27. apr 2022

Mám dves polužiačky z gympla ktoré sa vydali za naších učiteľov, jedna otehotnela v maturitnom ročníku s telocvikárom a druhá po skončení VŠ išla učiť na náš gympel a tam sa dala dokopy so slovenčinárom, ktorého od strednej ľúbila .-) No a z nižišeho ročníka máme aj spolužiaka čo si zobral angličtinárku 🙂

monka105
27. apr 2022

Na výške bežne. Niektorí skúšajúci takto zneužívali situáciu, poznám viacero báb, ktorí sa nakoniec dali dokopy s nejakým prednášajúcim/skúšajúcim. Mne osobne sa tiež stalo, že mi skúšajúci navrhol, že mi dá A, keď s ním pôjdem na kávu, no nesúhlasila som, hoci to bol veľmi charizmatický fešák. Nepáčilo sa mi, že si to dovolil skrz to, že som študentka a tým pádom je voči mne istým spôsobom nadradený. Možno keby som ho stretla ako úplne neznámeho človeka niekde v bare, súhlasila by som.

vondolina
27. apr 2022

@monka105 tiež mám kamošku, ktorú tak profesor volal a išla a aj za Ačko mala, ale nepokračovalo to ďalej, aj keď vyvíjal snahu, len ono je to ťažko potom v tom nejako pokračovať alebo aj skončiť aby zase nerobil problémy

michellemary
27. apr 2022

Francúzsky prezident má za manželku svoju učiteľku z VŠ. 🙂

autor
27. apr 2022

@monka105 veď prave, je to proste divne. Samozrejme vravím hlavne o VŠ (aj keď je to prijateľnejšie) pretože na strednej je to už úplne nevkusne podľa mna.

h2
27. apr 2022

Poznám jednu babu, ktorá sa vydala za chlapíka, ktorý študoval na VŠ za učiteľa, zoznámili sa, keď on bol v rámci praxe učiť na strednej škole, kam ona chodila. Čiže nebol to tak celkom jej učiteľ, tak neviem, či toto tiež spadá do tej kategórie.

drimonna
27. apr 2022

Síce neboli pár, ale môj vtedajší kamarát bol tak veľmi zaľúbený do pani učiteľky, že jej to aj povedal... 😂 Ona sa na to len smiala a nebrala to vážne, lebo ako by mohla, keď mal iba trinásť rokov...😅

sonia_wiener
27. apr 2022

Napr. Na VŠ poznám veľa vyučujúcich, co sa dali dokopy ze napr. On už bol vyučujúci a ona si robila PhD titul u jeho kolegu... Nebola to priamo jeho študentka, ale na univerzitu tam chodila. A takých párov tam je veľa lebo univerzita robievala takéto stretnutia pre vyučujúcich a študentov posledných ročníkov a phd

Strana
z2