Z akého dôvodu nenosíte rúška?
To je otázka pre tie, ktoré nenosíte rúška, že prečo. Napríklad na ihriskách sa nájdu žiaľ aj také mamičky, o deťoch ani nehovorím. Pokiaľ je to dvojročné, ok. Ale ak má dieťa 3roky a viac, prečo by nemalo mať rúško? Môj syn bude mať 5 a pol roka, mám podozrenie, že má ADHD a napriek tomu prosti rúšku neprotestuje, sám si ho pýta. Na ihriská chodia aj matky, prípadne babky, ktroé sú vážne choré a covid ich ohrozuje viac. Ja mám nádor v pľúcach, aj keď som si v živote nepotiahla z cigarety. A nemôžem kvôli nemu dobre prehĺtať. Preto mám zavedenú hadičku zo žalúdka, tzv. PEG. Ale nebudem kvôli tomu zatvárať syna doma, len mu nedovolím sa hrať s deťmi bez rúšok. Tým pádom je ukrátený o kamarátov, lebo veľa detí rúška nenosí. A určite je viac chorých, ako kardiaci, cukrovkári, ktorí chodia von s deťmi a vnúčatami a sú ohrození. Tak prosím noste tie rúška.
@anjika44 včera som mala ten sprosty respirátor išla som večer na hodku sa prejst s kamaratkou ako som išla hore kopcom musela som si ho dat dole.. ved to sa neda dýchať som myslela že tam skolabujem😀 takže ja ked nieje pri mne nikto iba par známych Rúško nemam ale u nas na prelieskach napriklad matky maju a deti nie a vobec to neriesim nak si kazdy robi ako uzná za vhodne
@eva112014 deti od 12 rokov musia mať ruská, niektoré kantony alebo konkrétne školy to znížila na 10r.... Našej učiteľ bol pozitívny deti normálne chodili ďalej do školy,... Potom ešte prišiel papier ze jedno dieťa má mutáciu tak bola dcéra v karantene ale len trieda nie celá škola, test negatívny a zas sú už v škole... Aj učiteľ je už v škole, jedine ci nesmú byť na prestávke všetky deti spolu ale triedy rozdelené...
Moja mama tiež najskôr mala výhrady voči v Ch a teraz už povedala ze sa ani nečudujem ze sa mladým odtiaľto nechce vracať, keď vidí co sa deje na svk a ako to je tu...
@jana_eyre_2 súhlasím. Pravidlá dodržiavam kvôli svojej rodine, nie vláde. Nie je to až také ťažké.
@anjika44 Mňa skôr ako to rúško zaráža, že chodíš na ihriská kde je kopa detí a ľudí vôbec... a čo tak vybehnúť do prírody kde je menej ľudí, pomôže to aj tebe aj malému a BEZ RÚŠKA...
@rusalinka Na onkológii sa nosia rúška kôli tomu, že pacienti majú oslabenú imunitu a preto musia chrániť seba a personál ich - porovnávať onkológiu kde majú deti nulovú imunitu s deťmi, ktoré sú zdravé a musia kôli blbečkom vo vláde nosiť rúška je už fakt mimo a ešte, že to píše moderátor...
@eva112014 ano,boh dal ludom cerstvy vzduch,preco ho nedychat?🙂 boh dal ludom aj rozum,preco ho nepouzivaju?😂. Zas tu mnoho bab zovseobecnuje,ze Mara,co byva v Honolulu, vo Svajci, na Marse... nemusi nosit rusko. Ale na Marse nemaju tak malo miest v nemocnici, tak malo personalu,tak malo ventilatorov. Takze ked zdochnem, nebudu sa o mna starat vo Svajciarsku, na Marse ani v De, ale tu na Slovensku!! Takze je mi uplne jedno, ci v Nemecku nosia slipy na hlave a rusko vo vacku, lebo ja zijem tu a tu su ine podmienky, starostluvost,financna situacia a pravidla.
@misinka26 Ja viem, prečo sa na onkológii nosia rúška. Ešte raz to zopakujem a použijem aj tvoje slová - píšem to na margo tu spomínaného oslabovania imunity v súvislosti s nosením rúšok. Toto som ja nenapísala, to tu napísali mnohé, ako dôvod, prečo rúška nenosia.
Preto sa pýtam, prečo (a teraz použijem tvoje slová) na "onkológiu kde majú deti nulovú imunitu" - ešte nosia aj rúška? Aby sa im oslabila ešte viac? To je pointou môjho príspevku, ktorý logicky vyplýva z "argumentu" - nosenie rúšok zabíja imunitu.
Toť vsjo.
@sense U nás deti počas veľkej prestávky sú vonku. Dokonca aj keď poprchavá, alebo aj keď je veterné, zamračené počasie. Vonku sú všetky triedy. Na toto som si fakt musela zvyknúť. Áno aj teraz, počas Covidu.
Máme ročníky iba od 1-6. Čiže tu sú aj prváci a druháci sú spolu v triede. Áno, učiteľia majú rúška. Teraz je v karanténe naša triedna pani učiteľka. Pred 2 týždňami, malá dcérka spolužiačku v karanténe. Celá trieda zatvorená resp. v karanténe ešte doteraz nebola.
@anjika44 výnimku z nosenia rúška majú deti do 6 rokov momentálne, minule som čítala na MZ SR FB...ty máš nejaký pohľad na svet a nastavenie- nejaké diagnózy, ty svojmu dieťaťu rúško dáš, ajkeď vlastne nemusíš...ale niekto má iné nastavenie a svojmu dieťaťu rúško nedá, sú zdraví, v rúšku sa dusia, tak je to zas jeho pohľad...ale "obviňovať" iných že tvoje dieťa sa nemá s kým hrať, lebo ostatné deti nenosia rúška....
@anjika44 Deti potrebujú úsmev, nie rúška.
Deti potrebujú objatie, nie sociálny dištanc.
Deti potrebujú blízkosť iných detí, nie odstup.
Deti potrebujú lásku starých rodičov, nie izoláciu.
Deti potrebujú vitamíny a minerály, nie dezinfekciu.
Deti potrebujú vírusy a baktérie, aby si posilnili imunitu a mohli žiť...
@rusalinka ... nechápeme sa ... nosenie rúšok na onkológii je preto, že majú oslabenú imunitu nie preto, že to oslabuje imunitu... takže položiť tento argument v súvislosti s tým, že niekto napíše, že rúško oslabuje imunitu je úplne mimo... a keď už sme pri imunitnom systéme, tak imunitu človek získava práve kontaktom s vírusmi/baktériami, tým sa tvorí imunita, ak im dáme na ústa rúško oslabujeme im ju keďže nemajú priamy kontakt s chorobami... rúška boli prioritne vymyslené preto aby chorí nenakazili tých čo majú oslabenú imunitu, nie aby zdraví ľudia v nich nemohli dýchať... ak je niekto chorý rúško áno, ak má niekto oslabenú imunitu rúško áno ale zdraví ľudia majú nosiť rúško??? načo???
je smiesne dokazovat svoju slobodu nepouzivanim ruska 🙂 .. zjavne nepochopenie podstaty a vyznamu toho slova.
niekomu to ale k spokojnosti so sebou samym staci 🙂
@stanulienkat Tak nepoužívajú rozum, lebo ľudia (nie všetci) veria tomu, že vírus je vo vzduchu a je jedno kam ideš, hoc aj do lesa a nakazíš sa. Moja mama nosila 2 rúška naraz. 🙈🙈🙈
Že ty na Slovensku budeš liečená .... atď. Nevieš aký priebeh Covidu bude u teba. Možno žiadny. Tak ako nevieš, že koľko pľúcnych ventilácií je voľných, obsadených a konkrétne kde. Ak robíš v zdravotníctve tak áno, máš info z pravej ruky a nie z médií.
Avšak tvrdiť, že rúška treba nosiť na čerstvom vzduchu ako napr. v tom lese ...🙈 tam veru ani ja rozum u ľudí, nevidím.

@eva112014 Suhlas. V Nemecku to iste. Kde som ja, zdravy rozum stale pretrvava u ludi.