icon

Z akého dôvodu nenosíte rúška?

anjika44
11. mar 2021

To je otázka pre tie, ktoré nenosíte rúška, že prečo. Napríklad na ihriskách sa nájdu žiaľ aj také mamičky, o deťoch ani nehovorím. Pokiaľ je to dvojročné, ok. Ale ak má dieťa 3roky a viac, prečo by nemalo mať rúško? Môj syn bude mať 5 a pol roka, mám podozrenie, že má ADHD a napriek tomu prosti rúšku neprotestuje, sám si ho pýta. Na ihriská chodia aj matky, prípadne babky, ktroé sú vážne choré a covid ich ohrozuje viac. Ja mám nádor v pľúcach, aj keď som si v živote nepotiahla z cigarety. A nemôžem kvôli nemu dobre prehĺtať. Preto mám zavedenú hadičku zo žalúdka, tzv. PEG. Ale nebudem kvôli tomu zatvárať syna doma, len mu nedovolím sa hrať s deťmi bez rúšok. Tým pádom je ukrátený o kamarátov, lebo veľa detí rúška nenosí. A určite je viac chorých, ako kardiaci, cukrovkári, ktorí chodia von s deťmi a vnúčatami a sú ohrození. Tak prosím noste tie rúška.

Strana
klarissa25
11. mar 2021

Vonku rusko nenosime lebo je to uplne zbytocne, nehovorim o meste samozrejme

anjika44
autor
11. mar 2021

@klarissa25 ja mám na mysli, že keď ste vonku, kde je viac ľudí pokope

lius
11. mar 2021

Nebudem si nicit imunitu nosenim ruska vonku a odstup si od druhych drzim

moniocko
11. mar 2021

Preco by mali mat deti od 3 rokov vonku ruska? Ved im to zabija imunitu... To je na hlavu postavene... Deti maju byt detmi... Moj nazor 🙂

alexandra2010
11. mar 2021

lebo sme ludia. a nie biologicke zbrane. a dychat cerstvy vzduch a kyslik v normalnej koncentracii patri k zivotu. a detom kradnut detstvo je to najhorsie na svete.

lius
11. mar 2021

a este by som dodala, ze ta tvoja neustala uzkost a psychicka nepohoda ti isto viac skodi ako nejaky covid

tani777
11. mar 2021

svojej 3 a pol rocnej rusko nedam,ani von,ani na ihrisko,ani do obchodu..nebudem jej nicit imunitu,prave naopak,musi si ju budovat...ja rusko nemam,ked potrebujem vidiet na malu,ktora je v satke,cez rusko na nu nevidim..ked sme same na ihrisku,alebo na celej ulici,nebudem mat rusko,potrebujem dychat cerstvy vzduch predsa..keby som nechcela,ostanem doma..

maud13
11. mar 2021

rúško nenosím len keď som ďaleko od ľudí. v meste a vnútri nosím rúšku, samozrejme, doma nie. Hlavne - nie je to o mne, je to o druhých, ktorých stretávam a nechcem ich nakaziť, ak som náhodou pozitívna bez príznakov.
čo sa komfortu týka, pracovala som skoro celý covid ako predavačka (brigáda), takže som si zvykla. Ale pokiaľ vám rúško vadí, treba skúsiť iný strih, zahodiť jednorázové, skúsiť mäkučké látkové. Jediné, čo pokladám za nepríjemné je, keď sa chcem pozrieť dolu, ale aj na to sa dá zvyknúť a jednoducho si vtedy na sekundu rúško stiahnem.
a žienky, kocentrácia kyslíka je rovnaká s rúškom aj bez neho. nie, nedýchate si vlastný oxid uhličitý a nie, nezabíja vám to imunitu. neverte hoaxom a čítajte poriadne články a publikácie.

zuzuliennka1
11. mar 2021

rusko mam v obchode a ked je vela ludi, na ihrisku nemam, ani synovi nedavam, sme tam v pohybe, vzduch sa hybe a ani preplnene nie je a syn mi musi vidiet na usta, ked na neho rozpravam (este nam nerozprava, ma 3r).... takze rusko/respirator vonku nemam, nema ziadne opodstatnenie

lius
11. mar 2021

@maud13 poprosim teda o tie poriadne clanky, nech sa priucim, dakujem

limetka69
11. mar 2021

Pretože som za čerstvý vzduch.

hanka_se
11. mar 2021

presne ako pisu ostatne mamicky. Nosenim ruska/respiratoru si akurat tak skodime. Vonku nenosim ani ja, ani moja skoro 7 rocna dcerka, ani do obchodu, max nakrcnik si dam cez usta. Velmi zle sa mi dycha v ruske. Imunitu treba budovat prirodzene. Ked si predstavim, ze by som mala co i len hodinu dychat do ruska, tak je cele vlhke, vsetky skodliviny, ktore z tela idu su tam zachytene a ja ich vdychujem. Vsetko sa dostava do priedusiek a pluc a pochybujem, ze to ma nejaky prinos

rusalinka
11. mar 2021

Ja by som sa chcela len tak opýtať v súvislosti s tým "ničením imunity" - na onkológii už roky nosia všetci rúška, dospelí, deti, nonstop. To akože preto, aby sa im ničila imunita?
... vlastne ani nemusíte odpovedať.

evalin88
11. mar 2021

Syn bude mat 3roky, rusko nechce, aj ked ma ušite. Ja nosim stale, zlozim iba v prirode na chvilu, ak nikto v okoli nie je. Ihriskam sa snazim vyhybat, hoci nemam zdravotny problem. Ak si syn postavi hlavu, tak na chvilku. ( par minut) Pred bytovkiu mame este ohradene ihrisko, kde sme vacsinou sami.

stanulienkat
11. mar 2021

Lebo vladne debilizmus. Vid nazory,ze si zabijame imunitu. Niekto nenosi,lebo je blb,niekto z trucu, niekto cita hoaxy,niekto z egoizmu. Ked okolo mna siroko daleko nikto nie je, aj ja si dam dolu.

lucik90
11. mar 2021

@rusalinka odpoveď je jednoduchá: Nenosia rúška, lebo majú nízke iq a veria hlúpostiam 🙂

kate_cs
11. mar 2021

@anjika44 ja nenosím rúško len u nás po dedine, lebo sme mini dedina a som väčšinou na ulici sama, počas hodinovej prechádzky stretnem tam jedného človeka a vtedy si rúško nasadím.
Nemám to rúško na sebe lebo mi príde zbytočné a lepšie sa mi rak komunikuje s 2 ročným synom, ktorý mi lepšie rozumie.
Ale akonáhle sa k niekomu blížime, hneď ho nasadim.
S inými deťmi sa nestretávame, nechodíme na ihrisko, chranim nás ako sa dá.

alexandra2010
11. mar 2021

imunita neni chranena ani poskodena ruskom . Imunita ide zvnutra, vrodena a ziskana. na onkologii napr. po HighDose Chemo nemaju ludia ziadne zdrave leukocyty (ani ine bunky) v kostnej dreni. Preto maju ruska lebo bezny virus ich polozi. Oni ale nebehaju s detmi na ihriskach. Su izolovani.

sense
11. mar 2021

Pretože mi príde nelogické nosiť rusko na čerstvom vzduchu... A pri deťoch mi to príde úplne cez.... Našťastie nežijem na svk a moje dieťa chodí do školy bez ruska, Ruska majú len ucitelia, nemusí sa dávať nonstop testovať a môže sa hrať bez problému vonku ci chodiť na krúžok...na ihrisko chodí len pri našom dome a tam v podstate sú deti s kr mi chodí do školy čiže je tak ci tak v dennom kontakte...
V obchodoch, na úrade ci poste a v práci rusko nosím.... S nikým sa neobjimam, s nikým sa nebozkavam, odstup dodržuje a ruky si umývam mydlom.... Dezinfekciu ani doma nemám...

sense
11. mar 2021

@lucik90 to potom všetky krajiny kt nemusia mať ruská aj na čerstvom vzduchu majú nízke IQ, len na Slovensku sú tí s tým vyšším a preto to tam žiaľ tak vyzerá ako vyzerá....

sense
11. mar 2021

Ľudia sú už všeobecne z týchto všetkých prikazov a zákazov a niektorých nelogickych opatrení unavení....

rusalinka
11. mar 2021

@lucik90 až takto by som to nezjednoduchšovala, chápem, ak má niekto subjektívne dôvody - ťažkosti s dýchaním aj bez rúška... veď OK. Ale ten "argument" s imunitou (alebo vdychovaním CO2) mi sánku posúva až po kolená :-/

lucik90
11. mar 2021

@sense na Slovensku to vyzerá tak zle preto, lebo ľudia si dávajú rúška a respirátory pod nos aj v hromadnej doprave, v obchodoch, nepoužívajú dezinfekciu na ruky a stretávajú sa.

petrapod
11. mar 2021

Na ihrisku nemáte čo robiť či ste s ruskom alebo bez ruska. Snažíme sa byť mimo ľudí aj keď dnes už je to problém aj v lese ale malému rusko nedám stačí že ho má v škole.

1stella1
11. mar 2021

@rusalinka naozaj porovnavas vyznam rusok na onkologii a ich pouzivanie pri ludoch s normalne fungujucim imunitnym systemom?

ndrag
Autor odpoveď zmazal
rusalinka
11. mar 2021

@1stella1 v súvislosti s tu popísaným ničením imunity z dôvodu nosenia rúšok, áno.

jana_eyre_2
11. mar 2021

@petrapod ihriská v tejto druhej vlne zakázané nie sú.. ano v prvej boli, ale teraz nie sú.. pokiaľ je tam človek sám alebo dodržuje odstupy tak tam byť môže..

Neverím že Rusko znižuje imunitu A dôležité je ho mať keď sú okolo cudzí ľudia.. imunitu znižuje nedostatok pohybu a vzduchu.. úplne ľahký vzorec - na ihrisku je viac deti - majte rusko.. na ihrisku nie je nikto v okruhu napr. 10km - môžete ho mať dole.. dezinfikovať si ruky je základ, odstup a rusko ak niekoho stretnem.. jednoduché pravidlá čo sa dajú dodržovať úplne bez problémov, dodrzujeme ich doma už rok..

eva112014
11. mar 2021

@anjika44 Ahoj. My žijeme v zahraničí. Vo Švajčiarsku. Prvá vlna Covid bola tu horšia ako na Slovensku. Ja som však vytrvalo opakovala svoj názor, že ako funguje krajina (ekonomika, zdravotníctvo a iné odvetvia), tak bude zvládať tá daná krajina Covid. Vlastne týmto som sa utešovala, že predsa Švajčiarsko tak hádam prežijeme... Fungujeme tak, že na ihrisku je aj 20 detí+rodičia a bez rúšok. Prečo? V škole deti nenosia rúška 1-4 ročníky určite, že nie. Tuším, že len šiesty ročník. Deti chodia do školy a rodičia do roboty. Nemali sme do dnešného dňa Covid, resp. o tom nevieme.
Stres je príčinou mnohých chorôb. Decká doma, človek bez roboty ... Toto je horšie ako Covid. Boh dal ľuďom čerstvý vzduch. Tak prečo ho nedýchať? Vlastne kam sa podel zdravý rozum? V lese nosiť rúška?! V obchode OK, ale kde nie je veľa ľudí, načo?! Je mi zo srdca ľúto, čo sa deje na Slovensku.
Čistá voda, čerstvý vzduch, pohyb a istota, že máš príjem, tvoje deti vzdelanie, radosť so spoločne prežitých chvíľ s rodinou, priateľmi vytvára spokojnosť človeka resp. dlhý život.

sense
11. mar 2021

@lucik90 aj u nás je to tak a napriek tomu to tak nevyzerá...ako na svk...

Strana