Zabalí reštaurácia nedojedené jedlo bez problémov?
Zdravim, chystám sa do takej lepšej reštaurácie, ale majú tam dosť veľké porcie. V každej reštaurácii, aj takej lepšej, nemajú problém zabaliť nedojedene jedlo ? Nechcem aby tam pozerali po mne ako na blbca 😀 . A zároveň za tie peniaze mi je to ľúto si nezobrať domov, ale viem, že to všetko nezjem.
@heni79 vo Svajciarsku 😉
@sheila121 vyhadzuje sa to do zvlast kosa.
Zober si vlastnú dózu, ale nebaľ si zvyšky. Rovno keď to donesú tak si polovicu daj do dózy. Je to také gustióznejšie. A nech pozerajú. Trápne je vyhadzovať dobré jedlo a nie ho brať domov.
@sheila121 nič sa s tým nerobí a nemoze sa nic odkladat. Teda netuším ako to je teraz na Sk ale vo Švajčiarsku odkladať nemozes.napríklad dávno keď sa ešte mohlo, sa stavalo že pacienti napr. v nemocniciach a pod schovávali lieky do jedla a potom sa samozrejme zver priotrávila. Tak to zakázali úplne. Ale veľa ľudí ešte stále odklada pre farmárov aspoň suchý chlieb.
@vevesh som prekvapena, vzdy som mala pocit ze to sem prislo prave z USA aj v TV to dost bolo vidno, pre mne to bol novy trend, predtym sme nedojedli a nebalilo sa. Potom, cca 20 rokov mozno, sa uz bali.
@babulkomale V USA je balenie nedojedeného jedla v reštauráciách úplne bežná prax bez ohľadu na to, v akej reštaurácii si a to už desaťročia - takže je naozaj možné, že to prišlo odtiaľ. V Európe to bolo menej časté, ale začalo sa udomácňovať. Stredná Európa od Poľska po Nemecko si tento zvyk široko osvojila. V južnej Európe je požiadavka na zabalenie jedla menej častá, ale udomácňuje sa tiež (mám pocit, že reštaurácie vo Francúzsku a Taliansku majú zo zákona povinnosť poskytnúť službu balenia zvyškov, ale nie som si stopercentne istá). Menej časté to je v severnej Európe, trebárs v Holandsku alebo Dánsku, ale s myšlienkou neplytvania zdrojmi, sa tento zvyk podľa mňa bude len a len šíriť.

Čím lepšia a luxusnejšia reštaurácia to bola tým boli menšie porcie ale viac chodov. V živote by som si tam ale jedlo nedala zabaliť. Vlastne to nerobím v žiadnej okrem nejakej pizzerky. Neodmietnu ta podľa mňa určite