Zaplatili by ste 3 € za domácu buchtu?
Ahojte 😊,
zaujímalo by ma, čo si myslíte – dali by ste za domácu buchtu 3 €? 🍰
Ja viem, že to môže znieť trochu viac, ale je úplne čerstvá, domácou rukou vyrobená a z kvalitných surovín. Stojí podľa vás tá cena za dobrú buchtu?
baby tam kde je dopyt je aj ponuka, presne, niekto da iny neda.....
preco maju na Kamennej chate stale plno? lebo je dopyt a ceny uz dohnali daleko nad BA ceny ...... a stale ludia chodia.....
listok kamenna chata na chopku
@lucik194 my sme dostihli cenami Londyn a v niečom aj predstihli a netrvalo to ani tak dlho, par rokov...platy 3x nižšie, nevadi
kto na to má, ten si žije a kto nie, musi sa uskromniť
akože ja rozumiem aj pohladu podnikatelov, kedykolvek otvorim noviny, živnostnikom sa dvihaju odvody, dane, hentake poplatky, nebudu zadarmo robit, len ked sa to nasčita, my cenami dobiehame Londyn, tretie najdrahšie mesto sveta a platy nie su jednoducho stavané k tomu, taka je realita
niekedy čumim, za čo su ludia ochotni platiť
kedysi som chodila do pekarne pravidelne, teraz sa pekarňam oblukom vyhybam, to su ceny pre koho robene, a kto ma 3 deti, ja neverim, že je ochotny 4x do tyždňa tam nechať po 30€ len za buchty, makovnik a rožky
@anonym_autor ta buchta ma byt aká, lekvarova, maková, či? Lebo ja za 3 eurá upečiem celý plech 😄
@bielasovicka 🙂
@anonym_autor možno áno ja buchty zbožňujem. Najradšej mám so slivkovým lekvárom.
v takom brixtone v BA stojí klasické tiramisu 10€, takže v BA by išli určite buchty za 3€ na odbyt, tu už hocijaký koláčik človek ani pod 4.50€ nekupi :(
Inac mna stale prekvapuje, ako vsade citam, ze ludia za taketo remeselne pekarenske vyrobky odmietaju platit, "ake je to drahe, to si uz radsej kupim lacnejsie alebo upeciem doma"...no a potom napr. v nasom meste (male mesto) su asi 3 taketo remeselne pekarne s takymito cenami, no a oni su stale preplnene, kto tam potom chodi 😅? Jednu mame skoro pred bytom a teda uz rano plna cela terasa 🤷. My si tam kupime nieco naozaj iba raz za cas, ked dostaneme velmi chut, kedze ich produkty su fakt velmi chutne, ale normalne sa nam uz stalo, ze mali dokonca aj povypredavane nase oblubene kusky 🫣.
Takze ocividne je dopyt na taketo pekarne, aspon ja to takto vnimam, hlavne posledne roky... U nas v meste dve z tychto pekarni otvorili posledne dva roky.
@oceanahory Máš pocit, že MK je nejaká reprezentatívna vzorka, na ktorej sa dá urobiť prieskum? 😀
haha, raz sa do mna pustila na fcb babizňa, že prečo nedam za šišku - 5€, že nemam na to..ked ju maju v obchode za 0.50centov, nebudem ju kupovat za 5 len preto, že mi ju daju do farebnej krabičky v obchodnom centre s ružami na stene..
to iste buchty, 3€ je moc, 1€ je idealne, ale kedze chce vyrobca tiež zarobit, tak za velku buchtu možno 1.50, ale to musi byt buchtisko
@karolinakr za 0.50 centov som mal obloženú mäsovú bagetu na raňajky a do 0.80€ by mi ju aj ráno doviezli pred hotel, bez mäsa len bageta, omeleta a zelenina vyšla za 0.35€
ale nebolo to na Slovensku 🙂
akože ja rozumiem aj pohladu podnikatelov, kedykolvek otvorim noviny, živnostnikom sa dvihaju odvody, dane, hentake poplatky, nebudu zadarmo robit, len ked sa to nasčita, my cenami dobiehame Londyn, tretie najdrahšie mesto sveta a platy nie su jednoducho stavané k tomu, taka je realita
niekedy čumim, za čo su ludia ochotni platiť
kedysi som chodila do pekarne pravidelne, teraz sa pekarňam oblukom vyhybam, to su ceny pre koho robene, a kto ma 3 deti, ja neverim, že je ochotny 4x do tyždňa tam nechať po 30€ len za buchty, makovnik a rožky
@karolinakr Tak ale na Slovensku je enormne draho, to, ze ludia si tam nevedia skoro nic poriadne dovolit nikoho nezaujima.
@oceanahory Máš pocit, že MK je nejaká reprezentatívna vzorka, na ktorej sa dá urobiť prieskum? 😀
@procrastique Mas pocit, ze pojmom "vsade" som myslela iba na MK? 😅🫣
Ja som včera zaplatila v Starbuckse v Bratislave za dve kávy 12.60€..
toto si dám zarámovať, pamätný deň
🙂
čo je veĺa, to je málo 😀
🙂
@karolinakr V St. Moritzi pod vrcholom Piz Noir stala tiez 11,60fr -Kapucino a Preso😂.
🙂
@karolinakr aspoň chutila výnimočne?
@karolinakr aspoň chutila výnimočne?
@maranco budeš sa čudovať, ani som ju nedopila, s ĺadom v mixéri káva a bolo to nechutné 😀
@anonym_autor mozno za tri buchty
@karolinakr V St. Moritzi pod vrcholom Piz Noir stala tiez 11,60fr -Kapucino a Preso😂.
@tundra jaj, tak so švajčiarskym platom by som na ňu robila 20 minút
@tundra jaj, tak so švajčiarskym platom by som na ňu robila 20 minút
@karolinakr ale ved v Blave zaplatis viac,ako tu😉.
Logicky, by si mala,aj viac zarabat🤗
@tundra to je hudba budúcnosti
@tundra ked bude Mečiar pri moci, budeme malé Švajčiarsko
@maranco budeš sa čudovať, ani som ju nedopila, s ĺadom v mixéri káva a bolo to nechutné 😀
@karolinakr asi bola vzááácna.
@karolinakr asi bola vzááácna.
@letfenixa dneska taku škaredu foto Martinky mi vyhodilo, nestraš !!
@letfenixa dneska taku škaredu foto Martinky mi vyhodilo, nestraš !!
@karolinakr takú ona ani mať nemôže, propánička!
ale zas dokial budu ĺudia ochotni platiť, dovtedy budu ceny vysoke..Chodi niekto v Eurovei okolo Starbucksu? furt majú narvaté, tam nehrozí prázdna kaviareň
to mi pripomenulo našu pekaren, vždy mali plno, rodiny s detmi, i ked predavali na tu dobu pomerne draho pečivo, zakusky, snack a kávy.. a čo sa nestalo...oproti si otvorila kaviareň Mint prevadzku, a prebrala im všetkych zákazníkov a pointa je tom, že Mint predava o dosť drahšie, ako tato draha pekareň
Ta sa už aj odsťahovala po 20r uspešnej prevádzky
a ĺudia platia za to isté ešte viac
Toto je mentalita Slovákov
ale zas dokial budu ĺudia ochotni platiť, dovtedy budu ceny vysoke..Chodi niekto v Eurovei okolo Starbucksu? furt majú narvaté, tam nehrozí prázdna kaviareň
to mi pripomenulo našu pekaren, vždy mali plno, rodiny s detmi, i ked predavali na tu dobu pomerne draho pečivo, zakusky, snack a kávy.. a čo sa nestalo...oproti si otvorila kaviareň Mint prevadzku, a prebrala im všetkych zákazníkov a pointa je tom, že Mint predava o dosť drahšie, ako tato draha pekareň
Ta sa už aj odsťahovala po 20r uspešnej prevádzky
a ĺudia platia za to isté ešte viac
Toto je mentalita Slovákov
@karolinakr toto je nieže mentalita, ale debilita Slovákov.
@karolinakr toto je nieže mentalita, ale debilita Slovákov.
@bielasovicka 😀
asi tak
@venusa85 naozaj? Ale nepocitas svoju pracovnu silu, plus nepocitas naklady na energie okolo toho, to sa pri 3 eur za kus dostanes na malinke plus. Ale dom ani auto z toho mat nebudes. Je ine piect doma buchty pre 6 ludi a tiez napec buchty z pol kila muky, ked si napr sama. To sa neoplati, to za tie 3 eura vyjde lepsie
@kiki68 ja nerobím doma buchty na predaj, ale pre vlastnú potrebu/jedenie. Ale tie 3€ za kus by som nedala, neexistuje. Budem hnusná, ale to fakt úplný lenivec musí byť, čo toľko dá. Presne minulý týždeň sme robili, z 2 kg múky, vyše 70 vyšlo a bolo nás dosť a dobre sme sa najedli. Takže neviem ci sa niekto dospelý naje z 1 buchty

haha, raz sa do mna pustila na fcb babizňa, že prečo nedam za šišku - 5€, že nemam na to..ked ju maju v obchode za 0.50centov, nebudem ju kupovat za 5 len preto, že mi ju daju do farebnej krabičky v obchodnom centre s ružami na stene..
to iste buchty, 3€ je moc, 1€ je idealne, ale kedze chce vyrobca tiež zarobit, tak za velku buchtu možno 1.50, ale to musi byt buchtisko